A Canon a kiemelkedően rugalmas Océ Colorado 1650 modellel bővíti az UV-nyomtatókat tartalmazó termékcsaládját

Canon Europe today launches the new Océ Colorado 1650 printer, extending customer choice by expanding the series of roll-to-roll large format devices featuring Canon UVgel technology. The Océ Colorado 1650 introduces a new flexible ink and Océ FLXfinish, meeting the needs of customers wanting increased media versatility to fuel business growth.

A Canon bemutatja az új Océ Colorado 1650 64 hüvelykes tekercses nyomtatóját

Az Océ Colorado 1650 az Océ FLXfinish technológiát használja, amely a nyomathordozó utómunkálataitól függetlenül képes matt vagy fényes nyomat előállítására.

A Canon Europe ma mutatja be az új Océ Colorado 1650 nyomtatóját, amely újabb lehetőségeket biztosít az ügyfelek számára a Canon UV-gél technológiát használó, széles formátumú tekercses nyomtatói között. Az Océ Colorado 1650 új, sokrétű felhasználást biztosító tintája és az Océ FLXfinish a megfelelő választás azon ügyfeleink számára, akik a nyomathordozók széles körével szeretnék fejleszteni a nyomdájukat.

Az új 64 hüvelykes nyomdagép az Océ Colorado 1640kiemelkedő termelékenységére, minőségére és széles körű nyomathordozó-kezelésére épül, miközben optimálist teljesítményt kínál a nyomdák számára, hogy az olyan rugalmas rögzítést és keretezést igénylő applikációk esetében is nagy példányszámú nyomtatásra legyenek képesek, mint például az öntapadós vinyl, falburkolatok, ponyvák, soft signage anyagok, szemből/hátulról megvilágított grafikák.

Az Océ Colorado 1650 a Canon UV-gél tintájának új verzióját használja, amelynek szárazon is „nyújtható” tintacseppjei elképesztő rugalmassággal bírnak. A frissen nyomtatott soft signage applikációkat bátran össze lehet hajtani vagy hajtogatni, a tinta nem reped meg.

Az Océ Colorado 1650 emellett az Océ FLXfinish technológiával újraértelmezi a LED-es szárítást, a felhasználó minden egyes nyomtatásnál kiválaszthatja, hogy matt vagy fényes módban szeretne nyomtatni, a különböző esztétikai végeredményhez nincs szükség a tinta vagy a nyomathordozó cseréjére. A fényes mód a molinok és poszterek látványvilágát hangsúlyozza ki, míg a matt végeredmény különösen a mesterséges fénnyel megvilágított, kitűnő minőségű beltéri applikációkhoz (pl. falburkolatok vagy prémium kínálók) alkalmas.

Az Océ FLXfinish technológiával porózus nyomathordozókra, például bevonat nélküli papírra, soft signage anyagokra (pl. textilre) lehet nyomtatni, valamint gumiszegélyű grafikákat is elő lehet vele állítani, ugyanis minden egyes tintacsepp kilövéskor megtapad az anyag felületén, így az nem tudja magába szívni a tintát.

A Colorado termékcsaláddal a nyomathordozó pontos elhelyezése is könnyű, így szinte tökéletes kétoldalas és kifordított (befelé néző nyomtatható felület) nyomtatás érhető el, ami szintén a termelékenységet és a sokoldalúságot segíti elő.

Michele Tuscano, a Canon EMEA Szélesformátumú Nyomtatásért felelős részlegének alelnöke a következőképpen fogalmaz: „Amikor az Océ Colorado 1640-et bemutattuk 2017-ben a FESPA-n, már tudtuk, hogy a Canon UV-gél technológiája egy olyan platform, amelyre egy teljes termékcsaládot lehet építeni, mert tökéletesen egyesíti a termelékenységet, a széles színskálát, a sokoldalú felhasználhatóságot és az alacsony fenntartási költséget.”

„Az ügyfeleinktől és a partnereinktől kapott pozitív visszajelzések alapján az elmúlt két évben egy olyan 64 hüvelykes nyomtató fejlesztésén dolgoztunk, amely teljesen kiaknázza a géltechnológia előnyeit, miközben még jobb teljesítményt biztosít az olyan nyomathordozók és applikációk esetében, mint az öntapadós vinyl, amelyeket egyre nagyobb arányban állítanak elő az ügyfeleink.”

Tuscano még azt is hozzáteszi: „Izgalmas lehetőségeket rejt magában a grafikákkal foglalkozó nyomdák számára, hogy egy gombnyomással választhatnak a matt és fényes nyomtatás között: ezzel új üzleti lehetőségek nyílnak meg előttük a prémium kínálók és belsőépítészeti termékek terén, és mindössze egyetlen nyomtatóra van szükség, még csak nyomathordozót vagy tintát sem kell cserélniük.”

A Canon ezen a héten a németországi München városában tartott FESPA Global Print Expo 2019-en mutatja be ezt az új megoldást (B5-E30 kiállítóhely) – az eszközzel élőben nyomtatnak különféle applikációkra, többek között falburkolatokra és öntapadós vinylre is.

Az Océ Colorado 1640 eközben boltban kihelyezhető anyagokat és posztereket állít elő a Fotobának, a Canon utómunkálatokkal foglalkozó partnerének automatizált, integrált vágási technológiájával. Az Océ Colorado 1640 nyomtatót azoknak a nyomdáknak ajánljuk, akik döntően padló- és járműgrafikát, posztereket és információs táblákat készítenek, fokozott teljesítménnyel. A Canon UV-géllel készült nyomatok gyorsan száradnak, az ezzel készült anyagok hamar a piacra kerülhetnek, míg a nyomathordozók széles választéka lehetővé teszi, hogy a vásárlók gépi bevonatú ofszet papírra nyomtassanak kiváló minőségű beltéri applikációkat. Az eredeti tinta kifejezetten tartós, további laminálás nélkül is kivételes ellenállóságot mutat a karcolással, kopással, mosással és vakarással, valamint a vegyszerekkel, oldóanyagokkal szemben.

Jelenleg a világon 800 Océ Colorado 1640 nyomtató üzemel, ebből 500 az EMEA régióban, míg több mint 25 ügyfelünk nem is egy ilyen eszközzel rendelkezik. Az ügyfeleinktől származó adatok szerint minden egyes Colorado nyomtató több mint 14 600 m2-t nyomtat évente, a beüzemelt eszközök 12%-ának teljesítménye pedig a 25 000 m2-t is meghaladja. Ez is bizonyíték arra, hogy milyen elképesztő teljesítmény érhető el ezekkel a nyomtatókkal, köszönhetően a kivételes nyomtatási sebességnek, a fúvókák automatikus karbantartásának és az egyszerű nyomathordozó-adagolásnak.

További információk