A Canon és a Red Bull együttműködése a 'Skate the Museum' (‘Deszkázz a múzeumban’) megörökítésére

"A Természettudományi Múzeum bezárt - Canon és Red Bull, a múzeum a tiéd"

• London ikonikus Természettudományi Múzeumát először alakították át egy hétre gördeszkaparkká.
• A Canon és a Red Bull összefogott, hogy megörökítsék a hihetetlen pillanatot, amikor a Red Bull csapat gördeszkásai elfoglalták a teret, hogy a bejáratnál lévő korlátokon lecsúszva, a főlépcsőn átívelő megarámpa használatával kick-flip-ezzenek át egy Velociraptoron.
• A stáb a legújabb Canon technológiával dolgozott az akció megörökítésén, többek között az EOS C500 Mark II, a PowerShot V10 és az XF605 videokamerával.
• A Canonnal forgatott tartalom a Red Bull TV és a Red Bull Skateboarding YouTube-oldal mellett a Canon YouTube csatornáján is élőben látható.

Június 19., London, Egyesült Királyság - A Canon, a Red Bull és a Red Bull gördeszkacsapata egy hétre birtokba vette a londoni Természettudományi Múzeumot, hogy a múzeum 80 millió műtárgya között gördeszkázzon, és a Canon legmodernebb képalkotó technológiáinak széles skáláját használva rögzítse a gördeszkás akciókat.

A legendás gördeszkapark tervező, Joe Ciaglia segítségével a Red Bull számos gördeszkása, köztük a hatszoros X-Games aranyérmes Leticia Bufoni, a feltörekvő sztár Lore Bruggeman és az argentin Aldana Bertran gördeszkaparkká változtatta az ikonikus teret, és egy egyszeri, kizárólag a Canon kameráival felvett videósorozatot készítettek.

A múzeum kiemelkedő kiállításai, köztük az Ásványok Csarnoka és az ikonikus Hintze-csarnok, Hope bálnával kiegészülve egyik napról a másikra gördeszkabarát területté alakultak át: az épületben rámpákat és korlátokat állítottak fel, hogy kihasználják a tér természetes építészeti adottságait. A gördeszkások triójához csatlakozott Margie Didal gördeszkás legenda, és együtt felderítették az egész múzeumot, hogy olyan helyeken gördeszkázzanak, amelyeken soha senki nem fog többé.

Ahhoz, hogy tökéletes pontossággal megörökíthessék ezt a fontos pillanatot, elengedhetetlen volt, hogy a helyszínen dolgozó csapat a Canon legjobb technológiájával rendelkezzen.

A filmes stáb a Canon EOS C500 Mark II-vel – amely 5,9K Full Frame érzékelőt tartalmaz egy kompakt és megbízható Cinema EOS vázban –, valamint a következő generációs Canon EOS C300 Mark III-mal dolgozott, amely a Canon 4K Super 35mm DGO érzékelőjét tartalmazza, 4K 120P lassítással, nagy dinamikatartománnyal és Dual Pixel CMOS AF-fel.

Kiefer Passey, a film operatőre így nyilatkozott: "A felszerelés egyik funkciója, amit nagyon élveztem, a Servo Grip volt. Egy olyan cinema objektívvel dolgozni, amely nagyon gyorsan tud zoomolni, egyszerűen csodálatos. Gyors, az autofókusz jó, és tényleg visszarepített a gördeszka-forgatás kezdeti időszakába."

A kiegészítő felszerelés a Canon CR-N700 és CR-N500 modelleket is tartalmazta, melyek kategóriaelső automatikus fókusszal és 15-szörös optikai zoommal (30-szoros Full HD-ben) rendelkeznek, amely még éjszakai üzemmódban is kiváló részletességgel rögzíti a produkciókat. Mindkettő kivételes stabilitással rendelkezik a zökkenőmentes PTZ működéshez, ami elengedhetetlen volt a gördeszkavarázslat megörökítéséhez a nap folyamán.

A múzeumban megörökített díszletek egyike egy "bullet-time" pillanat volt, amikor Leticia Bufoni, a Red Bull gördeszkása egy Velociraptor csontváza felett kickflip-ezett át. Ezt a technikai produkciós ügynökség, a The Flash Pack csapatával közösen, 64 Canon DSLR fényképezőgéppel örökítették meg.

A Canon EOS R5-öt naplemente után használták, mivel a gyenge fényviszonyok mellett a csapat hihetetlen hangulatú felvételeket készíthetett a gördeszkásokról a múzeumban, munkaidő után.

A Canon PowerShot V10 egy kicsi és könnyen kezelhető, könnyű, hordozható, éles képet készítő fényképezőgépként működött. A PowerShot V10 beépített sztereó mikrofonnal és nagy látószögű objektívvel rendelkezik, valamint a továbbfejlesztett képstabilizátornak köszönhetően rázkódásmentes felvételek készítésére alkalmas.

A kifinomult operatőri munka és az "utcai stílusú" felvételek tökéletes keveréke érdekében a gördeszkás legenda Margie Didal - aki sajnos megsérült, így nem tudott részt venni a forgatáson - vállalta az élő, közeli akciófelvételeket készítését egy Canon XF605 videokamerával. Az egyik operatőr így nyilatkozott: "Nagyon jó felvételeket készített, azt hiszem, ezek után már nem lesz munkánk!"

A Canon XF605 a teljesítmény és a vezérlés új szintjét nyújtja az önállóan dolgozó videósok számára, 15-szörös optikai zoommal, professzionális csatlakoztathatósággal és fejlett autofókusszal, beleértve a szemérzékelő AF-et és az intelligens fejkövetést, az XF sorozatban először.  

Caitlin Black, a Cut Media igazgatója elmondta: "Egy álom vált valóra azáltal, hogy egy ilyen hihetetlen helyszínen forgathatunk, és hogy a Canonnal együttműködve örökíthetjük meg mindezt."

Kiefer Passey, a film operatőre elmondta: "A Canon ökoszisztémájával együtt dolgozni nagyon jó volt. A képminőség páratlan, a színek tökéletesek - egyszerűen csak elvégzi a munkát, amikor arra csak nagyon rövid idő áll rendelkezésre.”

"Ez egy igazán szórakoztató forgatás volt, mert a kreativitásra tudtunk koncentrálni egy ilyen változatos és lenyűgöző felszereléssel, hogy megvalósítsuk elképzeléseinket."

Tyson Benton, a The Flash Pack kreatív igazgatója elmondta: "Canon-t használunk mindenhez. Megbízhatóságra és minőségre van szükségünk. Ezeket a tulajdonságokat várjuk el egy videókamerától. Az ilyen forgatásokon rengeteg dolog elromolhat - szerencsére a kamerák az egyetlenek, amelyek nem romlanak el."

Leticia Bufoni, a Red Bull gördeszkása elmondta: "Ez egy történelmi pillanat volt a gördeszkás szcéna számára. Megszoktuk, hogy kirúgnak minket a múzeumokból vagy azok területéről, de ez alkalommal a Természettudományi Múzeum megengedte, hogy bejöjjünk és egy gördeszkaparkot hozzunk létre a kiállított tárgyak körül. Nyilvánvalóan soha nem voltak még rámpáik odabent, szóval klassz volt létrehozni mindent, és megtapasztalni ezt az egyszeri élményt.

"Elég ideges voltam, amikor a műtárgyaik körül gördeszkáztam. Nagy kockázatot vállaltunk, hogy elkerüljük a károkozást. Minden bizonnyal életem egyik legőrültebb éjszakája volt."

A Canon fotó- és videótechnológiájának teljes választékát megtalálod a www.canon.hu/video-cameras/weboldalon.

A június 19-én, hétfőn megrendezett “Skate the Museum”-ot itt nézheted meg:
https://www.youtube.com/watch?v=V7ZXKHC13cg