A Canon új mércét állít fel a termelési célú nyomtatásban az imagePRESS V1000 bevezetésével

BUDAPEST, Magyarország, 2022. április 26. – A Canon Europe ma új mércét állított fel a termelési célú nyomtatásban vadonatúj, színes, digitális, vágott lapos nyomtatója, az imagePRESS V1000 bevezetésével. A kereskedelmi és házon belüli nyomtatási szolgáltatók (PSP-k) mindennapi termelési kihívásaira reagálva az új készülék korszerű technológiai funkciókkal és kiváló teljesítményjellemzőkkel rendelkezik, így az imagePRESS család következő generációját képviseli. A számos új funkciónak és technológiának köszönhetően az imagePRESS V1000 egyenletes minőséget, maximális megbízhatóságot és üzemidőt biztosít, ami tovább növeli a vállalkozások termelési kapacitását és felhasználási lehetőségeit.

Hiro Imamura, a Canon Europe digitális nyomtatásért és megoldásokért felelős marketing és innovációs divíziójának alelnöke a következőket mondta: „Az imagePRESS V1000 magasabbra teszi a mércét a termelékenység terén, és a nyomathordozók igen széles skáláját képes kezelni. Ügyfeleink igényeire reagálva új nézőpontból közelítettük meg a digitális, toneres nyomtatók tervezését, innovatív megoldások után kutatva a mindennapi termelési kihívások kezelésében, és segítséget nyújtva a nyomdaipari vállalkozásoknak ahhoz, hogy jobban, gyorsabban és nagyobb mozgástérrel dolgozhassanak, valamint kreatívabb nyomtatási termékeket kínálhassanak ügyfeleiknek. Az imagePRESS V1000 számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a nyomdaipari vállalkozások általános kihívásainak leküzdését, így a nyomtatási feladatok szélesebb skálájának képesek eleget tenni és mindemellett a szigorúbb határidők betartására is alkalmasak. A folyamatosan magas termelékenység és több automatizmus mellett történő kiváló nyomtatási minőség biztosítása kezelői időt szabadít fel. Mindez  lehetővé teszi, hogy szakértelmüket arra használhassák fel, hogy értéket teremtsenek ügyfeleik számára és vállalkozásukat új irányba fejlesszék.”

Az új imagePRESS V1000 nagyobb rugalmasságot biztosít a nyomdaipari vállalkozások számára a különféle megbízások kezeléséhez, izgalmas formátumokat és kiterjedt nyomathordozó kezelési képességeket kínálva az ügyfeleknek. A kezelők életének megkönnyítését, valamint a kreatív és kereskedelmi lehetőségek maximalizálását célzó innovatív funkciókban bővelkedő nyomtató ideális befektetés az időhiánnyal küszködő nyomdaipari vállalkozások számára, akik olyan stabil és megbízható digitális nyomdagépet keresnek, amely minden nap kiválóan teljesít, bármilyen nyomtatási feladatról legyen is szó.

Folyamatosan magas termelékenység

A többfiókos papírtálca opció a POD XL és a Bypass tálcák használatával együtt jelentősen növeli a készülék papírbeviteli kapacitását. A vadonatúj továbbító technológia révén a nyomtatómű egyenletes színeloszlást biztosít, és nem áll fenn az elakadás veszélye a hordozósúlyok közötti menet közbeni váltáskor. Az új integrált POD-SURF fixálási technológia szabályozza a fixálószalag hőmérsékletét, ami egyenletes, 100 nyomat/perc nyomtatási sebességet biztosít az ügyfelek számára a hordozótípusok és -tömegek széles skálájával 52 és 400 g/m2 között, beleértve a szintetikus és mágneses hordozókat is. Az új, kétlépcsős regisztrációkorrekciónak köszönhetően a nyomdagép képes akár 1,3 m-es banneroldalak automatikus kétoldalas nyomtatására is. Vége a nem tervezett leállásoknak és lassulásoknak, hála a riasztásoknak, amelyek tájékoztatják a kezelőt, ha a kellékanyagok fogyóban vannak. Továbbá a kezelők a nyomdagép működése közben is cserélhetnek nyomathordozót, tonert és eltávolíthatják a tonerhulladékot, megőrizve a gép termelékenységét.

Az automatizálás kezelői időt szabadít fel

A beépített spektrofotometriai érzékelő időt takarít meg és csökkenti a színszabályozáshoz szükséges szakértelem szintjét, mivel egy gombnyomással elvégezhető a kalibrálás és a beállítás, offline minőség-ellenőrzés nélkül. Az új, kétlépcsős regisztrációjavító technológia minden alkalommal tökéletes igazítást biztosít, még hosszú ívek esetén is. Az opcionális érzékelő egység automatikusan észleli azokat a nyomatokat, amelyek nem felelnek meg a munkához tartozó regisztrációs és színbeállításoknak, majd beállítja és a nyomtatás során végig fenntartja ezeket a beállításokat, így időt takarít meg és fenntartja a termelékenységet.

Megbízható minőség és minimális selejt

Az imagePRESS V1000 innovatív hűtőrendszerrel rendelkezik, amely az optimális minőség érdekében a fixálást követően azonnal lehűti a papírt, és minimálisra csökkenti a meghajlás, a tapadás vagy az elakadásból adódó selejt kockázatát.

Az innovatív laptovábbítási technológia a nyomtatási folyamat során minden egyes lap számára biztosítja az optimális nyomtatási útvonalat, mivel a másodlagos toner transzfer henger és hátsó támasztó lap pozíciója a hordozó súlyától függően változik.

Kompakt helyigény

A közepes volumenű, termelési célú digitális nyomdagépek közül a legkisebb helyigényű, innovatív kialakítású imagePRESS V1000 a sokkal nagyobb nyomdagépek 100 nyomat/perc termelési teljesítményét nyújtja 3 m² alatti alapterületen, ami ideális minden olyan nyomdahelyiségben, ahol szűkös a hely.

A jövőt szem előtt tartva

Az imagePRESS V1000 megfelel a legmagasabb energiahatékonysági előírásoknak. A készülék nem csak ENERGY STAR tanúsítvánnyal rendelkezik, de a zöldebb elektronikai termékek globális minősítési rendszerétől, az EPEAT Registry-től az EPEAT Gold minősítést is megkapta. Az egymenetes teszt elvégzésének és az ezzel járó energiaköltség-megtakarításnak köszönhetően vége a kísérletezgetések és a nyomtatási selejt napjainak.

Az imagePRESS V1000 tervezésénél különös figyelmet fordítottunk a fenntarthatóságra. Ha a tálcában lévő nyomathordozó nem felel meg a beállításoknak, a nyomtatás előtt a munka leállítható, ezáltal csökken a hulladék, az energiafogyasztás és a CO²-kibocsátás. A készülék opcionális érzékelő egysége menet közben elvégzi az elő/hát regisztrációs beállításokat, csökkentve ezzel az újranyomtatások szükségességét. A PRISMAsync vagy az EFI Fiery vezérlők használatával pedig a kezelők a nyomtatási feladat minden részletét ellenőrizhetik, beleértve a minőséget is, és valós idejű módosításokat végezhetnek a felhasználói felületen, mielőtt elindítanák munkát, tovább csökkentve ezzel a felesleges hibás nyomatok számát.

Az imagePRESS V1000-et úgy tervezték, hogy a leginnovatívabb alkalmazási területeken is képes legyen a legkülönbözőbb típusú és súlyú hordozókon 100 nyomat/perc sebességgel dolgozni, így a nyomtatási vállalkozások nagyobb mennyiségű és változatosabb feladatokat tudnak gyorsan, a minőség vagy a termelékenység csökkenése nélkül elvégezni.

Elérhetőség

Az új imagePRESS V1000 sorozat 2022. júniustól lesz megvásárolható a Canon-nál és akkreditált partnereinél.

További információkért, kérjük, látogasson el a https://www.canon.hu/business/products/production-printers/digital-presses/imagepress-v1000/ weboldalra.