A Canon három új RF objektívet mutatott be, amelyek innovációkat és új lehetőségeket kínálnak a fotózás iránt rajongó amatőröknek és a profiknak egyaránt

RF 24-105mm F2.8L IS USM Z - ideális választás hibrid munkafolyamatokhoz
Power Zoom adapterek PZ-E2 és PZ-E2B - zökkenőmentes, professzionális vezérlés az RF 24-105mm F2.8L IS USM Z-hez.
RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM - kompakt és könnyű ultraszéles zoomobjektív
RF 200-800mm F6.3-9 IS USM - a leghosszabb hatótávolságú zoom teleobjektív RF foglalathoz3


Budapest, Magyarország 2023. november 02. - A Canon Europe ma bejelentette három úttörő RF objektív és két új power zoom adapter bevezetését, amelyek képességek széles skáláját kínálják minden tartalomkészítő számára, tovább bővítve kreatív lehetőségeiket.

Tökéletes hibrid objektív két opcionális power zoom adapterrel

Az RF 24-105mm F2.8L IS USM Z jelentős mérföldkövet jelent az objektívtechnológiában, amelyre sok fotós és videós várt. Ez a minden funkciót magában hordozó objektív lényegében több objektívként működik - a műsorsugárzáshoz, és mozifilm készítéshez használt, valamint a hagyományos RF objektívek tulajdonságait is magában foglalja, így egy igazán sokoldalú objektívkoncepciót alkot. Ez az első olyan RF zoomobjektív, amely kombinálja a dedikált írisz/rekeszállító gyűrűt és a szervo funkciót az opcionális power zoom adaptereken keresztül.

Úgy tervezték, hogy megfeleljen a profi alkotóközösség fotó- és videótartalmat magába foglaló hibrid felvételek iránti megnövekedett igényeinek. Ez a funkciókban gazdag, professzionális szintű objektív tökéletesen alkalmas hírek, dokumentumfilmek, vállalati munkák, esküvők, események és közösségi médiatartalmak megörökítésére.

Az RF 24-105mm F2.8L IS USM Z egyesíti az RF 24-105mm F4L IS USM objektív kényelmét és hatótávolságát az RF 24-70mm F2.8L IS USM objektív kreativitásával és gyenge fényviszonyok közötti képességével - ami azt jelenti, hogy a tökéletes felvétel keresésekor nem kell többé választani e két erősség között. Az objektív emellett 5,5 fokozatú optikai képstabilizátorral rendelkezik, amely páratlan képminőséget biztosít (vázba épített képstabilizátorral1 kombinálva akár 8 fokozatra növelhető), így rendkívüli stabilitást biztosít kézből készült filmekhez és kiváló képminőséget garantál dinamikus felvételi helyzetekben, például esküvőkön vagy rendezvényeken készített képek esetén. Az egyenletes vezérlésű íriszgyűrű (videókhoz) kiváló vezérlést biztosít az expozíció változtatásakor - mindezt egy 11 bázisú írisszel párosítva a gyönyörű bokeh érdekében.

Az új objektív áthidalja a hibrid objektívek piacán tátongó szakadékot, és a professzionális fotósok számára a statikus és videós tartalmak esetében egyaránt biztosítja a kívánt minőséget.

Az RF 24-105mm F2.8L IS USM Z legfontosabb jellemzői:

Kiváló képminőség és időjárásálló szigetelés, amely további tartósságot biztosít - az éles, nagy kontrasztú képek mellett a kromatikus aberrációt korrigáló négy UD lencsének köszönhetően
Professzionális elektronikus parfokális fókuszálási képesség és fókuszlégzés-kompenzáció a következetes látómező fenntartása érdekében, filmfelvételek készítésekor
Belső zoom működés, amely a felszereléshez és az időjárásállósághoz jobban megfelelő állandó csőhosszt jelent, és egyenletesebb működést biztosít
Egyenletes íriszgyűrű működés 32 lépéssel a fokozatok között (kattanás nélkül) és egy lock kapcsoló az "Auto" álláshoz

Az RF 24-105mm F2.8L IS USM Z objektív funkciói még tovább bővíthetők az újonnan bevezetett power zoom adapterekkel, amely nagyobb rugalmasságot biztosít a filmkészítők számára. A power zoom adapterek zökkenőmentes zoomolást és távvezérlést tesznek lehetővé a Canon Camera Connect alkalmazáson vagy az EOS Utilityn keresztül.

A Power Zoom Adapter PZ-E2B emellett egy 20 pólusú zoom/fókusz távoli csatlakozóval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a kompatibilis zoom/fókusz eszközök csatlakoztatását fotóstúdiók számára vagy nagyméretű gyártási környezetben - és még a Canon Zoom Servo Grip ZSG-C10 markolattal is kompatibilis.

A PZ-E2 és PZ-E2B Power Zoom adapterek legfontosabb jellemzői:

Ergonomikus markolat a kényelmes használathoz az objektívre rögzítve
Opcionális USB-C külső tápegység a hosszabb felvételkészítéshez és a gyorsabb zoomoláshoz
Széles tele gombok a zökkenőmentes zoomoláshoz
Zoomsebesség tárcsa a zoom teljesítményének szabályozásához
A PZ-E2B Power Zoom adapter 20 tűs távvezérlő csatlakozóval rendelkezik, és kompatibilis a zoom-/fókuszvezérlő karral vagy a Canon ZSG-C10 zoomos szervomarkolat is csatlakoztatható.


A legkompaktabb és legkönnyebb ultraszéles látószögű zoomobjektív

Az ultraszéles látószögű fényképezés és videózás forradalmi újdonsága, az RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM, az APS-C EOS R rendszerű fényképezőgépekhez készült, és 10-18 mm-es gyújtótávolságot kínál, így ideális az utazás, a tájképek, a városképek és a vlogolás szerelmeseinek.

Az objektív kiemelkedő, akár 4 fokozatú optikai képstabilizációt biztosít, mely a vázba épített képstabilizátorral2 kombinálva akár 6 fokozatúra növelhető. Ez lehetővé teszi a fotósok és a videósok számára, hogy magabiztosan használják kézből, még gyenge fényviszonyok között is. A Movie Digital IS-sel kombinálva nagy teljesítményt nyújt, így tökéletes a kézből videózó tartalomkészítők számára, akik széles látószöggel többet szeretnének a képmezőbe illeszteni.

A mindössze 150 g súlyú, hihetetlenül kicsi és könnyű objektív tökéletes társ az utazáshoz. Az alkotóknak többé nem kell kompromisszumot kötniük, mivel ez az objektív állóképekhez és videós tartalmakhoz egyaránt tökéletes. Kiváló képminőséget és teljesítményt nyújt, ezáltal tökéletes a lenyűgöző, ultraszéles látószögű felvételek könnyed megörökítéséhez.

Az RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM legfontosabb jellemzői:

Kompakt és könnyű kialakítás
Ideális utazáshoz, tájképekhez és vlogoláshoz
Akár 4 fokozatú optikai képstabilizálás, mely a vázba épített képstabilizátorral2 kombinálva akár 6 fokozatúra növelhető
Kiválóan illeszkedik az olyan APS-C fényképezőgépekhez, mint az EOS R10, az EOS R50 és az EOS R7
Kiváló képminőség és rugalmasság

A legnagyobb hatótávolságú zoom teleobjektív3

Az RF 200-800mm F6.3-9 IS USM egy teljes képmezős szuper zoom teleobjektív, amely forradalmasítja a természet-, és sportfotózás világát. Hihetetlenül nagy, 800 mm-es maximális gyújtótávolságával - szemben a piacon jelenleg kapható többi objektív legfeljebb 600 mm-es gyújtótávolságával - ez az RF foglalathoz3 elérhető leghosszabb hatótávolságú teleobjektív.

Víz- és porszigetelésével ellenáll a kihívást jelentő körülményeknek, így a fotósok bármilyen környezetben lélegzetelállító képeket készíthetnek, ami páratlan sokoldalúságot biztosít.

Ez az objektív azok számára készült, akik tovább szeretnék fejleszteni fotózási képességeiket, és el akarják érni az elérhetetlent, valamint ideális tökéletes felvételek készítéséhez bármilyen pozícióból. Az 5,5 fokozatú képstabilizátor (vázba épített képstabilizátorral4 rendelkező EOS R fényképezőgépekkel kombinálva akár 7,5 fokozatúra is növelhető), a gyors autofókusz, a gyújtótávolság és az optikai felépítés kiváló minőségű képeket és videókat biztosít, miközben az objektívnek megvan az ereje ahhoz, hogy még a kisebb témákat is a képbe helyezze.

Ideális választás a fotózás azon rajongóinak, akik a természet-, és sportfotózás határait feszegetve szeretnék megörökíteni azt, ami korábban talán nem volt lehetséges.

Az RF 200-800mm F6.3-9 IS USM legfontosabb jellemzői:

Egyedülálló, szuper-zoom teleobjektív természet-, és sportfotózáshoz, ideális választás amatőrök és a fotózás iránt rajongók számára
Akár 5,5 fokozatú optikai képstabilizálás, mely a vázba épített képstabilizátorral4 kombinálva akár 7,5 fokozatúra növelhető
Kilenc lamellás rekesz a gyönyörű háttérvisszaadáshoz, kiváló minőségű optikai konstrukció és gyors autofókusz
Időjárásálló a zord körülmények közötti használathoz

A Canon új objektívjeivel kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el a canon.hu weboldalra.

  1. Akár 8 fokozat kompatibilis EOS R sorozatú, beépített képstabilizátorral (IBIS) rendelkező fényképezőgépekkel
  2. Akár 6 fokozat kompatibilis EOS R sorozatú, beépített képstabilizátorral (IBIS) rendelkező fényképezőgépekkel
  3. AF cserélhető objektívként a 2023. november 01-jén megjelent, teljes képmezős tükör nélküli fényképezőgépekhez. A Canon kutatásai alapján.
  4. Akár 7,5 fokozat kompatibilis EOS R sorozatú, beépített képstabilizátorral (IBIS) rendelkező fényképezőgépekkel, 200 mm-ről használva