A Canon bemutatja a PRISMAelevate XL-t a tapintható nyomtatási alkalmazásokhoz, hogy látványos nyomatokat, valamint akadálymentesítésről tájékoztató táblákat készíthessen a látássérültek számára

FESPA Global Print Expo, München, Németország - A Canon bemutatta a PRISMAelevate XL-t, a nagy teljesítményű PRISMA XL Suite bővített változatát, és egy könnyen használható szoftveralkalmazást, amely lehetővé teszi a széles formátumú grafikai tervezők és a nyomtatási szolgáltatók (PSP-k) számára, hogy tapintható nyomtatási alkalmazásokat hozzanak létre, és kiemelkedő minőségű rétegelt nyomatokat készítsenek az Arizona nyomtatókon. A szoftver lehetőséget ad a felhasználók számára, hogy termékkínálatukat nyomtatott textúrázott effektusokkal és emelt betűkkel bővítsék, valamint javulást hoz a termelékenység, a rugalmasság, a nyomtatási magasság, a hordozótartomány és a használhatóság terén.

Arizona 1300 FLOW Environment 1.1 GT right angle.png

A PRISMAelevate XL egy könnyen használható szoftveralkalmazás tapintható nyomatok készítéséhez, Canon Arizona síkágyas nyomtatókon

low resolution-Canon Elevated Printing - Sampleboard 02.jpg

A PRISMAelevate XL segítségével könnyedén nyomtathat kiváló minőségű, rétegelt nyomatokat, beleértve a textúrázott effektusokat és az akár 2 mm-es emelt betűket is

PRISMAelevate XL_Product tile_RGB.png

A PRISMAelevate XL lehetővé teszi a tapintható nyomtatási alkalmazásokat és a rétegelt nyomatokat

A PRISMAelevate XL az Arizona Touchstone utódja, és akár 20%-kal nagyobb sebességgel kétszeres kiemelést biztosít - tapintható nyomtatási alkalmazásokat és rétegelt nyomatokat alkot a világelső Arizona 1300 és 2300 síkágyas sorozatain. A PRISMAelevate XL a sikeres PRISMA XL Suite legújabb tagja, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kreatív, nagy értékű alkalmazásokat tervezzenek textúrált hatásokkal, texturált felületeket utánozva, dombornyomással, fémes betétekkel és akár 2 mm-es emelt betűkkel. Ez a termék kibővíti a felhasználók által készíthető kreatív és funkcionális alkalmazások körét, beleértve a nagy értékű feliratokat, belső és külső dekorációkat, díjakat, képzőművészeti reprodukciókat és csomagolási prototípusokat, olyan növekvő területeken, mint a dekorációs-, csomagolási-, és kiskereskedelmi iparágak. Innovatív nyomtatási lehetőségeket is kínál, és a látássérültek számára készült akadálymentesítésről tájékoztató táblák, például Braille-írás előállítására is alkalmas.

A PRISMAelevate XL szabadalmaztatott Advanced Layer Printing System (ALPS) technológiája, amelyet az Arizona közepes volumenű síkágyas nyomtatókkal együtt használnak, lehetővé teszi a tintarétegek intelligens nyomtatását, hogy páratlan minőségű, nagy felbontású színt hozzon létre, és lenyűgöző vagy funkcionális tapintású elemeket adjon a nyomtatási alkalmazásokhoz. Emellett egy könnyen használható Adobe Photoshop és Illustrator bővítményt is kínál, amelynek használata nem igényel különösebb képzettséget, és lehetővé teszi a rétegelt nyomtatási projektek rendkívül pontos 3D-s tervezését.

Az automatizálási fejlesztésekkel és a már első alkalommal megfelelő nyomtatást biztosító előnézeti funkcióval a PRISMAelevate XL segít csökkenteni a pazarlást, mivel nincs szükség próbanyomatokra. A Canon UVcurable tintái megfelelnek a magas és szigorú környezetvédelmi előírásoknak, és elnyerték az UL GREENGUARD Gold tanúsítványt, így biztonságosabban használhatók érzékeny környezetben, például kórházakban, iskolákban, üzletekben és más nyilvános helyeken.

Andrea Haklander, a Vakok és Gyengénlátók Keresztény Könyvtárának (The Christian Library for the Blind and Visually Impaired, CBB) Braille- és Relief menedzsere, Európa egyik legnagyobb Braille-nyomtatási szolgáltatója elmagyarázta, hogy a Canon emelt szintű nyomtatási technológiája, az Arizona Touchstone (most PRISMAelevate XL) hogyan segítette vállalkozásukat, és hogyan tette lehetővé, hogy teljes csomagot kínáljanak: "Az Arizonának köszönhetően most már egy teljes csomagban tudjuk kínálni ügyfeleinknek a Braille- és széles formátumú nyomtatást, a hangot, a dombornyomást és a digitális olvasnivalót. Az Arizonán nyomtatott termékeink 90%-a rétegelt nyomat, és korábban nem volt lehetőség a dombornyomás és a finom strukturálás vagy a teljes szín kombinálására, és nem volt lehetséges a dombornyomás más anyagokra történő nyomtatása sem. Most már mindez lehetséges. A rétegelt nyomatok előállítása szakértelmet igényel, de a Touchstone segítségével könnyű jó anyagot létrehozni, mely tartalmazza az összes rétegelt adatot, amelyre a nyomdának szüksége van a nyomat rétegről rétegre történő felépítéséhez, és így 65-80%-kal csökkenthetjük a költségeket a korábbi eljáráshoz képest. A Braille-írás kimeneti minősége sokkal jobb, mint amit az alternatív eljárások nyújtani tudnak."

Mathew Faulkner, a Canon Europe széles formátumú nyomtatási csoportjának EMEA marketing- és innovációs igazgatója szerint: "A PRISMA XL termékcsaládunkhoz csatlakozó PRISMAelevate XL egy olyan végponttól végpontig tartó megoldást kínál az ügyfeleknek, amellyel tapintható és figyelemfelkeltő kreatív nyomatokat készíthetnek, melyek különösen fontosak az olyan piacokon, mint a dekoráció, a kiskereskedelem és a csomagolás. A PRISMAelevate XL ideális a luxusérzet megteremtéséhez olyan magas színvonalú alkalmazásokhoz, mint a képzőművészeti nyomatok, valamint a belső és külső dekorációk, de használható olyan, akadálymentesítésről tájékoztató nyomatokhoz is, mint például Braille-írásos alkalmazások a látássérültek számára. A változékony és kiszámíthatatlan eredmények már a múlté, mivel a PRISMAelevate XL olyan megoldást kínál, amely a kreatív elképzeléseket valósággá változtatja - gondoskodik az olyan bonyolult feladatokról, mint például a többrétegű feldolgozás és a nyomtatási fájlok optimalizálása, így a felhasználók a látványos, rétegelt nyomatok elkészítésére összpontosíthatnak."

A PRISMA XL Suite a Canon PRISMA munkafolyamat-megoldási portfóliójának része, és magában foglalja a PRISMAguide XL-t, egy könnyen használható, innovatív munkaautomatizálási szoftvert, amely ideális az összetett feladatok kezelésére. Segítséget nyújt az ügyfeleknek a tervek létrehozásához és előnézetben történő megtekintéséhez, előre definiált munkamódszerek segítségével, Caledera támogatással a Colorado nyomtatókhoz és ONYX támogatással az Arizona nyomtatókhoz.

A PRISMA XL Suite-ot kiegészíti a PRISMAservice - egy új felhőalapú szolgáltatási platform, amely gyorsabb, hatékonyabb és eredményesebb ügyfélszolgálatot biztosít az Arizona nyomtatók számára. A releváns szerviztevékenységek előrejelzése, tervezése és végrehajtása érdekében a nyomtatók folyamatos működését segíti a szervizinformációkhoz, az irányítópanelhez és a szervizadatokhoz való 24 órás hozzáférés. A PRISMAservice ingyenesen elérhető a Canon hivatalos szervizpartnerei számára.

A PRISMAelevate XL 2023 júliusától lesz rendelhető és szállítható az akkreditált partnereken, valamint a Canon közvetlen értékesítési szervezetein keresztül.