A Canon megnyitja új, automatizált gyártóüzemét, annak érdekében, hogy kielégítse a tintasugaras nyomdagépeihez használt vízbázisú polimer tinták iránti növekvő keresletet

A Canon válaszolva a nagy tintasugaras nyomdagépek iránti egyre növekvő keresletre a hollandiai Venlóban található telephelyen új, korszerű vízbázisú polimer tinták gyártására specializálódott gyártóüzemet nyitott. A működési hatékonyságot szem előtt tartva, az 1500 m2-es gyárat egy már meglévő épületben alakították ki, felszerelve a legkorszerűbb, automatizált tintagyártó berendezésekkel. Az üzem ezáltal minimális hulladék keletkezése mellett képes a kiváló minőségű vízbázisú polimer és CMYK tinták folyamatos előállítására. Ezzel egyidejűleg a gyár új munkahelyeket is teremtett: a meglévő állománnyal és az új kollégákkal együtt összesen 30 alkalmazottat foglalkoztat.

Ahogyan azt az év elején bejelentettük, az Infosource és a Keypoint Intelligence piackutató cégek adatai alapján az EMEA régióban a Canont választották piacvezetőnek a tekercses és az ívadagolású nagyteljesítményű tintasugaras nyomtatási szegmensekben. A ColorStream, a ProStream és a varioPRINT iX sorozatú tintasugaras nyomtatók kiemelkedő ofszetszerű minőségüknek, rendkívül megbízható gyártási teljesítményüknek és alkalmazási rugalmasságuknak köszönhetően kiváló befektetési lehetőségnek bizonyultak a kereskedelmi célú nyomtatással foglalkozó cégek és az online nyomdák számára. E nyomdagépek sikerének eredményeképp a Canon megőrizte piacvezető szerepét a tekercses tintasugaras nyomtatók területén, és megszerezte a vezető szerepet az ívadagolású tintasugaras gyártás területén. A Canon ügyfélköre egyre növekszik, s vele együtt folyamatosan nő a különböző kiváló minőségű nyomtatott anyagok – például promóciós anyagok, tranzakciós és direkt mail, könyvek, katalógusok és folyóiratok - iránti szükséglet is, melynek kielégítése céljából nyitotta meg a Canon új üzemét, növelve így a vízbázisú polimer tinták gyártási kapacitását.


Rob Puts, a Canon Production Printing gyártási és logisztikai alelnöke elmagyarázza: „Vízbázisú polimer tintáinkat teljes mértékben házon belül fejlesztettük ki, és mint minden házon belül kifejlesztett technológiánkat, itt is kísérleti jelleggel teszteltük a kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos létesítményünkben. Miután a tinták beváltak a piacon- és ez egyértelműen meg is történt- beruháztunk ebbe az új létesítménybe, hogy megfeleljünk a meglévő ügyfelek növekvő keresletének, valamint a jövőbeli igényeknek. Az új, nagymértékben automatizált üzemet a tintasugaras nyomtatóinkban használt vízbázisú polimer tinták gyártásának szenteltük, így az ügyfeleink által kívánt növekedési szintet is ki tudják elégíteni.”


„A gyár lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleinknek a legjobb nagy volumenű tintasugaras gyártógépeket kínáljuk a piacon. Az új gyárral pedig biztosak vagyunk abban, hogy támogatjuk ügyfeleink üzleti tevékenységének növekedését, és lehetővé tesszük számukra a legmagasabb minőségű termékek előállítását.”