A Canon bővíti a 4K közvetítést támogató objektívek kínálatát a rugalmas hibrid BCTV zoomobjektívvel, a CJ20ex5B-vel

Budapest, Magyarország, 2020. szeptember 24. – A CJ20ex5B bevezetésével a Canon Europe kibővíti a 2/3”-os szenzoros kamerákhoz való iparágvezető 4K közvetítést támogató objektívek választékát. A Canon optikai 4K teljesítményének előnyeit megtartva és tovább fejlesztve, a 2 az 1-ben UHDxs osztályú objektív erőteljes, 20-szoros zoomtartománnyal és 5 mm-es nagylátószöggel rendelkezik, amely műsorszórási alkalmazások széles körére, például stúdióban történő filmezésre, sportműsorokhoz, dokumentumfilm-forgatáshoz és hírműsorokhoz teszi alkalmassá. Ez az objektív kiegészíti a Canon 4K BCTV objektív termékválasztékát, amely immár 12 hordozható objektívvel és hat stúdióobjektívvel dicsekedhet.

Kiváló minőségű optikai teljesítmény


A Canon több mint 60 éve gyárt piacvezető, optikailag kiváló innovatív objektíveket műsorközvetítésre - a CJ20ex5B folytatja ezt az sort. A CJ20ex5B, mely a kép közepétől a külső szélekig támogatja a 4K felbontást és elsőrangú objektívbevonattal rendelkezik, teljes mértékben megfelel a 4K felbontású HDR televíziós produkciók magas szintű követelményeinek. Sőt, az objektív kompatibilis olyan kamerákkal, amelyek támogatják a kromatikus aberráció korrekciót a BT.2020 színskálán, és megfelel az új ipari szabványok iránti növekvő igénynek.


Az események megragadása több szögből


A CJ20ex5B-t széles látószögének és zoomolási képességeinek kombinációja rendkívül sokoldalú objektívvé teszi. 5,0-100 mm (10-200 mm optikai hosszabbítóval) hatótávolságával sokféle műsorszórási felhasználási lehetőséget támogat. Például a sportközvetítésekhez ez az objektív tökéletes választás azoknak a operatőröknek, akik az arénáról panorámaképeket, valamint az oldalvonalról közeli felvételeket is készítenek. Ez a könnyű (2,2 kg) és kompakt objektív lehetővé teszi a műsorszolgáltatók számára a 4K optikai teljesítmény elérését – attól függetlenül, milyen beállításokat választ az operatőr - még a beépített kétszeres extender használata mellett is. A 4K tartalomra vonatkozó nézői igények növekedésével a CJ20ex5B segít a műsorszolgáltatóknak abban, hogy a jövőben is fenntarthatók legyenek tartalmaik a 4K rendszerekre és munkafolyamatokra történő átálláskor.


Kompatibilitás a virtuális rendszerekkel


A CJ20ex5B 16 bites abszolútérték-kódolóval van felszerelve, amely ki tudja olvasni az egyes objektív-beállítások nagyon pontos helyzetinformációit – zoom, fókusz és írisz az objektív inicializálása nélkül. 3 x 20 tűs csatlakozói lehetővé teszik az objektív számára az ilyen információk kiolvasását akkor is, ha a zoom-ot és a fókusz vezérlőket egyszerre használják. Ez tökéletes azoknak a szakembereknek, akik számára fontos az objektív különféle virtuális rendszerekkel való kompatibilitása.


Kompakt és szuper könnyű


Szigorú elvárásaival és teljesítményével a CJ20ex5B követi a megszokott kompakt és könnyű kialakítást, amit eddig is láthattunk a Canon ENG objektív-választékában. Ezen felül, a hagyományos HD objektívek tartósságával rendelkező hordozható, közvetítést támogató zoomobjektív nagy mobilitásának köszönhetően remek választás külső közvetítésekhez is. A CJ20ex5B ergonómikusan kialakított markolata kényelmesen illeszkedik a felhasználók kezébe, kiválóan alkalmas olyan operatőrök számára, akik hosszú ideig filmeznek vállukra tett kamerával, megkönnyítve a teher tartását és korlátlan felvételi lehetőségeket biztosítva.


Ugyancsak ma kerül bevezetésre a Canon Cinema EOS Rendszer termékcsalád legújabb tagja, az EOS C70, egy kompakt és sokoldalú mozi kamera, amely elsőként rendelkezik az innovatív RF bajonettel. Ezen felül a Canon piacra dobja az EF-EOS R 0.71x bajonettadaptert, egy RF-EF adaptert, amelyet azért hoztak létre, hogy a felhasználók a Canon EF üvegek széles választékát használhassák az EOS C70 kamerán, miközben megmarad ugyanaz a teljes képmezős látószög.


Az új kamerát a Canon Vision platformon jelentik be, ami a Közép-Európai nyári időszámítás szerint 2020. szeptember 24-én, csütörtökön 14:00-kor indul, és amely virtuálisan reprodukálja a kiállítási környezetet. A Canon Vision meglátogatásához és a platform által szervezett események programjának megtekintéséhez, kérjük, kattintson a következő linkre: https://www.canon.hu/pro/events/canon-vision/


https://www.canon.hu/lenses/cj20ex5b-iase-s/


A CJ20ex5B főbb jellemzői:


  • UHDxs 4K optikai minőség
  • Hibrid koncepció: nagylátószög és telefotó
  • 55,0-100 mm gyújtótávolság (10-200 mm optikai hosszabbítóval)
  • f/1.8 - f/2.95 maximális rekesznyílás
  • Beépített kétszeres hosszabbító
  • Továbbfejlesztett digitális meghajtó egység
  • Virtuális rendszerekkel való kompatibilitás 16 bites kódolón keresztül