Segítünk azoknak, akik segítenek

Budapest, Magyarország, 2022. október 26. – A cég szemlélete szerint a képalkotó technológia a vizuális történetmesélés eszközeként jótékony célokat is szolgál. Ahhoz, hogy a világ valóban jó irányba változzon, meg kell mutatni a különbözőségeket és az egyediségeket

A Canon képalkotó tudását adományozza is azoknak, akik azért dolgoznak, hogy a világ jobb irányba változzon.

Aukcio-foto-sajtokozlemenyhez-S

Autistic Art Jótékonysági aukció 2022. október 17.

Az Autistic Art Alapítvány 2006 óta segíti az autizmussal élőket, számukra emberi léthez méltó életet teremt és hangsúlyozza társadalmi integrációjukat. Az alapítvány küldetése, hogy hidat építsen az autizmussal élők és a nem autista emberek világa között. Céljuk egyéni fejlődésük támogatása és különleges értékeik, művészetük, egyediségük közvetítése, továbbá 11 lakóotthonunk zavartalan működésének biztosítása.

Az Autistic Art jótékonysági árverésein olyan dísztárgyak és ruházati kiegészítők, művészeti alkotások találnak gazdára, amelyek grafikai motívumait az alapítvány által támogatott otthonokban fejlődő művészek készítettek. A Canon küldetése, hogy a valóságot és a művészi megnyilvánulásokat is nagy felbontásban tegye közzé, hogy az apró részletekre is kiterjedhessen a figyelem. A digitális nyomatok lehetővé teszik, hogy szó szerint a kereteken kívül gondolkodjunk és a vizuális alkotásokat és üzenetüket hatásosan testesítsük meg. A művészetek terén is új lehetőségeket teremtve idén új tétellel bővült az alapítvány árverésének tételsora. A 2022. október 17-én tartott jótékonysági aukción Réti Kristóf autista fiatal rajzából készült egyedi tapéta talált sikeresen gazdára, mely 36 négyzetméternyi falfelületet díszít majd.