A 3M™ befogadta MCS™ garanciaprogramjába a fehér tintát is tartalmazó Canon Colorado M-sorozatot

Budapest, Magyarország, 2023. augusztus 2. - A Canon bejelentette, hogy a 3M elismerte a Colorado M-sorozat kivételes minőségét, és az év eleji sikeres bevezetést követően befogadta az UV-gél 460 fehér tintát a 3M™ MCS™ garanciaprogramba. A 3M MCS garanciaprogram biztosítékot nyújt arra, hogy a Colorado M-sorozaton UV-gél 460 tintával és a 3M által jóváhagyott hordozókkal együtt nyomtatott alkalmazások a legmagasabb minőségi szabványoknak is megfelelnek. A garanciaprogram részét képezik az alábbi alkalmazások: járműgrafikák, táblák és kijelzők, padlógrafikák, valamint az átlátszó fóliák és többrétegű alkalmazások, például ablakgrafikák és még sok más.

3M.jpg

MCS™ garancia

UV Gel.jpg

A 3M™ befogadta MCS™ garanciaprogramjába a Canon Colorado M-sorozatot és a fehér tintát is tartalmazó UV-gél 460 tintakészletet is

A Colorado M-sorozatnak és az UV-gél 460 tintáknak - beleértve az új fehér tintát is - különböző 3M hordozókkal kombinálva, a 3M szigorú értékelési feltételei szerint végrehajtott tesztek sorozatán kellett megfelelniük ahhoz, hogy megkapják a jóváhagyást. A megbízható ipari szabványként elismert és a kész grafikákra vonatkozó legátfogóbb, mindenre kiterjedő garanciát képviselő 3M MCS garancia a grafika tervezett élettartama alatt nem időarányos védelmet nyújt, beleértve a fakulás, repedés, hámlás, hólyagosodás, elszíneződés és a grafikai teljesítmény számos más aspektusa elleni védelmet. Ezzel a garancia mind a nyomdai szolgáltatóknak, mind ügyfeleiknek biztosítja, hogy képeik a nyomtatott grafika teljes tervezett élettartama alatt az elvárásoknak megfelelően fognak teljesíteni.

A Canon Colorado M-sorozatot az év elején mutatták be, és egyetlen, teljesen moduláris platformként tervezték, amely a grafikai szolgáltatók igényei szerint konfigurálható, és együtt nőhet vállalkozásaikkal, egyszerű helyszíni frissítésekkel. A skálázható sorozat két alapmodellt (M3 és M5) tartalmaz, amelyek különböző kimeneti sebességeket kínálnak, és lehetőség van az egyik modellről a másikra történő frissítésre. Mindkét nyomtató könnyen bővíthető fehér tintával is (M3W és M5W).

A Colorado sorozat a Canon legtermelékenyebb 64-hüvelykes nyomtatócsaládja, amely az egyedülálló UV-gél tintatechnológiát használja. Magába foglalja az alternatív tintatechnológiák legjobb tulajdonságait, mint például az ökooldószer színskáláját és fényállóságát, a beltéri és kültéri használatra való alkalmasságot – mivel nincs a latexhez kapcsolódó szag és gyors száradási idő – valamint az UV termelékenységét és alacsony hőmérsékletű nyomtatási folyamatát.

A fehér UV-gél tintának a 3M MCS garanciaprogramba történő bevonása maximalizálja az ügyfelek számára annak lehetőségét, hogy kihasználhassák az UV-gél ismert teljesítményelőnyeit a prémium grafikák teljes spektrumában, beleértve az ablakgrafikákat, címkéket, belső dekorációkat és számos többrétegű alkalmazást.

Az UV-gél tinták szagtalan, ultrarobusztus nyomatot produkálnak, beltéri használathoz szükséges tanúsítvánnyal rendelkeznek, valamint nagyon tartósak kültéri használat során is. Az ügyfelek számára előnyös a nulla VOC-kibocsátás, a nulla veszélyes légszennyező anyag és az alacsony, 5,9 ml /m2 átlagos tintafelhasználás. És mivel világszerte több mint 3000 UV-gél nyomtatót telepítettek, az UV-gél már bizonyította, hogy fenntartható, költséghatékony és rendkívül termelékeny alternatívája a latex és az öko-oldószeres technológiának.

Woonsik Shim, alelnök, Grafikai és Személyautó üzletág, 3M Kereskedelmi Márkaépítési és Szállítmányozási Divízió: "A 3M-nél büszkék vagyunk arra, hogy a grafikai gyártók számára a legkiválóbb nyomtatási megoldások legszélesebb választékát kínáljuk. A Canon-nal való partnerségünk és növekvő UV-gél portfóliójuk révén a garancia kiterjesztése megerősíti a minőség és ügyfeleink sikere iránti elkötelezettségünket, ami cserébe bizalmat ébreszt a nyomtatott grafikák iránt."

Mathew Faulkner, a Canon Europe Széles Formátumú Nyomtatási csoportjának marketing- és innovációs igazgatója az EMEA régióban: "Elkötelezettek vagyunk a széles formátumú grafikai gyártókkal való együttműködés mellett, hogy fejlesszük termelésüket, és lehetővé tegyük számukra az új növekedési lehetőségek kiaknázását. Az új Colorado M-sorozattal, amelynek középpontjában a Canon UV-gél technológiája áll, éppen ebben segítjük ügyfeleinket azáltal, hogy egy teljesen moduláris nyomtatóplatformot kínálunk, amely könnyen kezeli a nagy értékű, fehér tintás alkalmazásokat. A kulcsfontosságú partnerekkel, például a 3M-mel való együttműködés révén, valamint azáltal, hogy az M-sorozatra, beleértve a fehér tintát is, megszereztük a nagyra értékelt 3M MCS garanciát, minden eddiginél jobban felkészültünk arra, hogy a nyomdai szolgáltatók számára lehetővé tegyük a legmagasabb minőségi szabványok betartását, a határtalan kreativitás elérését, a hatékonyság javítását és nyereségességük növelését."

A fehér tintát is magába foglaló UV-gél 460 tintakészletettel ellátott Colorado 1630, Colorado 1650 és az új Colorado M-sorozat mostantól mind rendelkeznek jóváhagyással a 3M MCS garanciaprogramba.

A Canon gyors növekedést tapasztal a Colorado platform és a szabadalmaztatott UV-gél technológia elterjedésében, és 2020-ban egy új, korszerű tintaüzembe fektetett be a hollandiai Venlóban található központjában, amely jelenleg teljes gyártási kapacitással működik, sőt folyamatosan növekszik, hogy lépést tartson a kereslettel.

További információk a Canon széles formátumú portálján, a graphiPLAZA oldalon találhatók:
https://graphiplaza.cpp.canon/hardware/colorado/

A Colorado M-sorozatról további információk itt találhatók:
https://www.canon.hu/business/products/wide-format-printers/colorado-m-series/