Akadálymentesítés a Canon vállalatnál

A Canon akadálymentesítés iránti elkötelezettsége

Szabd személyre az élményt

Hozzáférhetőség fejlesztése az oldalunkon

Kapcsolat


A Canon Europe weboldalának 2020 júliusától érvényes akadálymentesítési nyilatkozata


A Canon akadálymentesítés iránti elkötelezettsége

A Canon Europe elkötelezett amellett, hogy weboldalainkat, alkalmazásainkat és digitális szolgáltatásainkat a lehető legakadálymentesebbé tegyük. Célunk, hogy a kényelmes felhasználói élményeket magas szintű hozzáférhetőséggel és inkluzivitással ötvözzük, így képességektől és fogyatékosságtól függetlenül mindenki számára használhatók lesznek digitális szolgáltatásaink. Elkötelezettségünk része, hogy lássuk, ahogy minden ember – kultúrától, szokástól, nyelvtől és faji hovatartozástól függetlenül – együtt él és dolgozik a közös jóért. Ez a kyosei vállalati filozófiája, egy mély hitvallás, amely minden cselekedetünk alapja. Folyamatban lévő webhelyfejlesztésünket, alkalmazásfejlesztésünket és tartalomkészítésünket is az olyan akadálymentesítési irányelvek vezérlik, mint a WCAG 2.0 és a ISO 30071-1.

Igazítsd az élményeket a szükségleteidhez

Míg ez a webhely azért jött létre, hogy úgy legyen használható, „ahogy van”, néhányan valószínűleg számítógépük egyéni szükségleteik szerinti testre szabása (például a beszélő webhely, a színséma módosítása vagy a webhely szövegméretének növelése) révén is megkapják a lehető legteljesebb élményt.

Ha ezt hasznosnak találod, javasoljuk, hogy látogasd meg a következőt:

BBC My Web, My Way or WAI’s Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer (BBC My Web, My Way vagy a WAI Jobb webböngészés: Tippek a számítógép testre szabásához című kiadványa). Itt elolvashatod és megnézheted, hogy ezek a testreszabási lehetőségek (amelyek a számítógépeden, telefonodon vagy táblagépeden már meglévő, vagy segítő technológiák telepítésével használható akadálymentesítési funkciókkal elérhetők) hogyan lehetnek hasznodra.

Hozzáférhetőség fejlesztése az oldalunkon

A webhelyünket fogyatékossággal élő személyek tesztelték, így tisztában vagyunk azzal, hogy weboldalunk fejlesztésre szorul hozzáférhetőség szempontjából, és már ki is dolgozunk egy tervet ezek bevezetésére. Jelenleg a következő problémák megoldásán dolgozunk:

 • Dolgozunk azon, hogy növeljük azon videóink számát, amelyekhez feliratok, átiratok vagy hangleírás érhető el. Amennyiben nehézségeket tapasztalsz videóink használata során, fordulj hozzánk az accessibility@canon-europe.com címen.
 • Felülvizsgáljuk az oldal alternatív szövegét (leírás), és korrigáljuk az eltéréseket.
 • A webhely-navigáció konzisztenciájának, illetve az oldal elemeinek kiválasztását kiemelő dobozos vonal láthatóságának fejlesztésén is dolgozunk.
 • Felülvizsgáljuk az oldalakon belüli navigáció elérhetőségét, illetve átugrós navigációs hivatkozások bevezetésén is munkálkodunk.
 • A navigációs címkézés konzisztenciájának, illetve néhány hivatkozásunk információtartalmának javítása is célunk, hogy ezek még jobban érhetővé váljanak a képernyőt olvasó felhasználók számára.
 • A támogatási és kapcsolattartási oldalainkon lévő beviteli mezőkben megjelenő hibaüzenetek fejlesztésén is dolgozunk. Amennyiben nehézségeket tapasztalsz űrlapjaink használata során, fordulj hozzánk az accessibility@canon-europe.com címen.
 • A fényképezőgép- és objektívválasztók billentyűzettel való használatának fejlesztése is ezen a listán szerepel.
 • A fényképezőgép-összehasonlító eszköz költségjelzője színeket használ az információk biztosításához. Célunk olyan egyéb módszerek kidolgozása is, amelyek segítséget nyújtanak azok számára, akiknek a színérzékelés nehézséget nyújt. A weboldalunkon használt szövegek és hátterek színeit is felülvizsgáljuk annak biztosítása érdekében, hogy azok könnyen olvashatók legyenek, illetve az összes szöveg kinagyítható legyen a böngészőkben.
 • Előfordulhat, hogy néhány felhasználónak segítségre van szüksége a termékoldalak elemeinek megértéséhez. Dolgozunk olyan utasítások biztosításán, amelyekkel ezek az elemek egyértelműbbek lesznek.
 • Néhány helyen előfordulhat, hogy a képernyőt olvasó felhasználók nem ejtik megfelelően a nem az oldal fő nyelvén megjelenő szavakat. Dolgozunk ezek javításán is.
 • A weboldal néhány funkciója WAI-ARIA technológiát használ az akadálymentes élmény biztosításához. Minden modern számítógépen, táblagépen és telefonon található olyan böngésző, amely támogatja a WAI-ARIA technológiát. A régebbi Android 4.1 eszközök azonban nem támogatják ezt. Ha telefonodon vagy táblagépeden Android 4.1 rendszer fut, és nehézségeket tapasztalsz a weboldal használata során, javasoljuk, hogy frissítsd eszközöd operációs rendszerét egy újabbra.

Ha ezen korlátozások közül bármelyik megakadályozza, hogy az oldalunkról információt vagy szolgáltatást szerezz be, fordulj hozzánk az accessibility@canon-europe.com e-mail-címen, és mi örömmel segítünk.

Tudasd velünk, ha nehézségeket tapasztalsz az oldal használata során

Folyamatosan dolgozunk oldalunk akadálymentesítésének fejlesztésén, így ha nehézkesnek találod az oldal bármely részének használatát, tájékoztass minket róla az accessibility@canon-europe.com e-mail-címen. A probléma megértésének elősegítéséhez rendkívül hasznos lenne, ha kérésedben biztosítanád számunkra a „Kapcsolatfelvétel szervezetekkel a nem akadálymentes weboldalakkal kapcsolatban” című részben javasolt információkat.

Az oldal hozzáférhetőségével és használhatóságával kapcsolatos összes építő jellegű visszajelzést örömmel fogadunk és megfontolunk.

Ez az akadálymentesítési nyilatkozat utoljára 2020 júliusában frissült, és a International Standard ISO 30071-1 nemzetközi szabványban lévő akadálymentesítési nyilatkozat tanácsait követi.