Új, moduláris felépítésű Colorado M sorozatú tekercsnyomtató felhasználói igény szerint skálázható nyomtatási sebességtartománnyal és opcionális, gondozásmentes fehér tintával

Budapest, Magyarország, 2023. március 30. – A Canon bemutatja az új Colorado M-sorozatot: az első moduláris felépítésű, 1,6 méteres tekercses szélesformátumú nyomtatóplatformot, amely felhasználói igény szerint skálázható nyomtatási sebességtartománnyal és nyomathordozó kezelési képességgel rendelkezik. Ez a leggyorsabb és legtermelékenyebb megoldás ebben a piaci szegmensben, amely fehér-, és speciális effektek nyomtatására is képes. Megőrzi a Canon Colorado sorozat ipari elvárásoknak megfelelő gyártási minőségét, a dekorációs szolgáltatók igényei szerint konfigurálható, a vállalkozással együtt növekedhet az egyszerű, helyszínen történő frissítéseknek köszönhetően.

Colorado M-series_front_angle

Az új Canon Colorado M-sorozat egy moduláris felépítésű, 1,6 m-es tekercsnyomtató két sebességkonfigurációval és fehér tintával

Colorado M-series_UVgel

A Canon UVgel technológiával rendelkező Canon Colorado M-sorozat FLXfinish+ speciális technológiát és új, könnyen kezelhető fehér tintát kínál

Colorado M-series_white_ink

A Canon Colorado M-sorozat Canon UVgel fehér tintával számos felhasználásra, beleértve a víztiszta ablakfóliákat is

A skálázható M-sorozat többféle nyomtatási sebességtartományt kínál, Colorado M3 (29 m²/óra normál minőségű és 111 m²/óra maximális nyomtatási sebesség) és Colorado M5 (40 m²/óra normál minőségű és 159m²/óra maximális nyomtatási sebesség), melyek között gyártási csúcsok idejére átmenetileg, vagy akár tartósan is módosítható a kiépítettség a jövőre nézve is biztonságos megoldást kínálva. Mindkét nyomtatótípus könnyen bővíthető az új fehér tinta opcióval M3W és M5W modellekre, valamint felszerelhető a jól bevált FLXfinish+ matt/fényes nyomtatási technológiával a CMYK nyomatokhoz.

Az új Canon UVgel fehér tinta opció bevezetése jelentősen kibővíti az ügyfelek által előállítható termékek körét. A fehér tinta maximalizálja az ügyfelek számára az UVgel ismert előnyeit a prémium grafikai és dekorációs alkalmazások teljes spektrumában – például ablakgrafikák, címkék és tapéták gyártása során. Ezzel a kiegészítéssel és az egyszerű alapanyagkezelést biztosító új szenzor-technológiával a Colorado M-sorozat felhasználói kibővíthetik szokásos termékkínálatukat, strukturált felületű, átlátszó, színes, fényvisszaverő és mágneses anyagokra is egyaránt nyomtathatnak.

A Canon UVgel tinta egyedülálló formulájának köszönhetően a hagyományos nyomtatási technológiáknál kevesebb menetben hozható létre magas fedőképességű fehér réteg, amely az idő előrehaladtával nem sárgul, megőrzi eredeti fehérségét. Az UVgel különleges tulajdonságai révén ezen kívül kiküszöbölhető a fehér tintával általában együtt járó számos gyártási-, fúvókatisztítási- és karbantartási probléma is; zökkenőmentes, hibamentes nyomtatás biztosítható, minimalizálva a tintafelhasználást és -hulladékképződést, maximalizálva ezzel a termelékenységet.

A nyomdai szolgáltatók az egyedülálló FLXfinish+ opciót is választhatják a Colorado M-sorozatú nyomtatóhoz, amely lehetővé teszi számukra, hogy matt, fényes vagy vegyesen matt és fényes felületet képezzenek ugyanazon CMYK nyomathoz, utólagos lakkozás szükségessége nélkül.

A legalább 50 000 m² éves nyomtatási mennyiséggel rendelkező ügyfelek minimális kezelői beavatkozás mellett - akár ún. „Jumbo” tekercsek használata során - automatizálhatják a nyomtatástól az utófeldolgozásig tartó folyamatot. Az UVgel Print Factory vagy az UVgel Wallpaper Factory konfigurációval zökkenőmentesen integrálható a Colorado M-sorozatú nyomtató nagyteljesítményű méretre vágó, felcsévélő, tekercslezáró vagy ívgyűjtő berendezésekkel.

Jennifer Kolloczek, a Canon Europe európai tervezésért, marketingért és innovációért és nyomdagépekért felelős főigazgatója így nyilatkozott: „Az UVgel tintával ellátott Colorado nyomtatók amióta csak megjelentek a piacon, a sebesség, a minőség és a termelékenység tekintetében a legmagasabbra tették a lécet. Ezeken az üzleti szempontból kritikus teljesítménymutatókon túlmenően a szélesformátumú szegmens szolgáltatói olyan nyomtatási megoldásokba szeretnének okosan és környezettudatosan befektetni, amelyek képesek velük együtt fejlődni, segítenek nekik a jövedelmező, kreatív alkalmazások, termékek és egyéb növekvő piacok nyújtotta lehetőségek kiaknázásában. Moduláris felépítésével és a könnyen kezelhető fehér tinta opcióval kiegészítve az új Colorado M-sorozat egy olyan „növekedési motort” jelent, amelyre a vállalkozások támaszkodhatnak annak érdekében, hogy bővítsenek szolgáltatási képességeik körén és megvalósítsák ötleteiket.”

A Canon UVgel tinta tűéles képminőséget és színkonzisztenciát biztosít, száradási tulajdonsága lehetővé teszi az azonnali utófeldolgozást, rendkívüli tartóssága pedig szükségtelenné teszi a laminálást. A korábbi Colorado modellekhez hasonlóan, de további fejlesztésekkel kiegészítve, az M-sorozatot úgy tervezték, hogy minimális kezelői beavatkozás mellett 24/7-es ipari színvonalon, az addig jónéhány hagyományos tekercsnyomtató által végzett feladattal is megbirkózzon. Az új Colorado M-sorozatú nyomtatókat az egyszerű és hatékony, gyors előkészítést nyújtó PRISMAguide XL szoftver támogatja, lehetővé téve az erőfeszítés nélküli, egyenletesen kiváló minőségű gyártási folyamatokat.

Más tintatechnológiákhoz, például a latex vagy az eco-szolvent tintákhoz képest az UVgel technológia akár 40%-kal kevesebb tintát fogyaszt az azonos képminőség és színintenzitás eléréséhez. Az alacsony hőmérsékletű, energiahatékony LED fixáló- és azonnal működésre kész rendszer más technológiákkal összehasonlítva kevesebb energia felhasználásával teszi lehetővé a kiváló minőségű, hőérzékeny anyagokra történő nyomtatást – ami fontos például a magas elvárásokat támasztó tapéták, falburkolatok piacán. Az UVgel technológiával az ügyfelek környezetbarát anyagokra, akár bevonat nélküli, PVC-mentes és papíralapú nyomathordozókra is nyomtathatnak.

A tartós és méretpontos UVgel nyomatok kivételesen jól teljesítenek mechanikai és vegyi ellenálló képesség tekintetében, így az elkészült termékek tovább tartanak. A Coloradon készült nyomatok a legtöbb esetben nem igényelnek laminálást. A gazdasági előnyök, mint az idő- és költségmegtakarítás mellett így a laminált műanyag réteg is szükségtelen, ezáltal téve még környezettudatosabbá a technológiát.

Az M-sorozatot moduláris kialakítása teszi fenntarthatóbbá, mivel az ügyfelek a nyomtató sebességét és képességeit a vállalkozásukkal együtt növelhetik anélkül, hogy az alapvető nyomtatási eszközt lecserélnék. Emellett kényelmes lehetőséget kínál arra is, hogy gyártási csúcsigény idejére ideiglenes sebességlicenszre váltsanak.

A Colorado M-sorozat tervezésénél az alacsony fenntartási költséget és a befektetés gyors megtérülését tartották szem előtt, melynek köszönhetően kategóriája legalacsonyabb működési költségével, magas hozzáadott értékű termékek előállításának képességével, valamint egyedülálló, moduláris frissítési lehetőségekkel rendelkezik.

A Colorado M-sorozat akkreditált partnereken, valamint a Canon közvetlen értékesítési szervezetein keresztül érhető el.

További információk

Colorado M-series fotók