Örökítsen meg értékes emlékeket útközben a
Canon EOS R100-zal és az RF 28mm F2.8 STM-mel

Budapest, Magyarország 2023. május 24. - A Canon Europe ma bejelentette az EOS R100 fényképezőgép piacra dobását, amely azoknak készült, akik szeretnék megőrizni a családdal és a barátokkal töltött minőségi időt, és amely tökéletes a különleges alkalmak és maradandó emlékek megörökítésére. A kompakt és könnyű 24,1 megapixeles, APS-C érzékelővel és Dual Pixel CMOS AF-fel rendelkező EOS R100 lenyűgöző képminőséget kínál, amely tökéletes az útközbeni fotózáshoz. Ezzel együtt kerül piacra az RF 28mm F2.8 STM, a Canon legkisebb és legkönnyebb RF sorozatú objektívje, valamint az OC-E4A, egy új kábeles vakupapucs a Canon multifunkciós vakupapucsához.

A Canon legújabb belépőszintű, EOS R rendszerű tükör nélküli fényképezőgépét úgy tervezték, hogy könnyedén, kiemelkedő minőségben örökítse meg a különleges pillanatokat, és elég kicsi ahhoz, hogy bármilyen családi kalandra magával vigye. A Canon az RF 28mm F2.8 STM – az eddigi legkisebb és legkönnyebb RF objektív – bevezetésével is bizonyítja elkötelezettségét az RF objektívek fejlett választékának bővítése mellett

s-frt_gallery

EOS R100

fsl_gallery_02

RF 28mm F2.8 STM

Örökítse meg a pillanatot

Az EOS R100 24,1 megapixeles APS-C érzékelővel rendelkezik, melynek mérete többszöröse egy csúcsminőségű okostelefonban található érzékelőnek, így a kép- és videó minősége szemmel látható előrelépést jelent. Ez nemcsak kifogástalan színeket és hihetetlen részletességet biztosít, hanem lehetőséget ad a felhasználóknak arra is, hogy akár gyenge fényviszonyok mellett fényképezhessenek, és gyönyörű, hiteles bokeh-t (homályosítást) érjenek el, ahol a háttér egyenletesen lágyul, ezzel lehetővé téve a téma kiemelkedését. Az EOS R sorozat intelligens autofókuszának köszönhetően az EOS R100 gyors és pontos témaérzékelő Dual Pixel CMOS AF-fel rendelkezik, amely a kereső vagy az LCD-képernyő használatával követi az emberek tekintetét, lépést tart a mozgással, és arra fókuszál, ami igazán fontos. Azáltal, hogy az EOS R100 akár 6,5 kép/mp sorozatfelvételt kínál One Shot AF mellett és 3,5 kép/mp felvételt Folyamatos AF1 mellett, segít megörökíteni a különleges pillanatokat.

Az EOS R100 az okostelefonokhoz vagy DSLR fényképezőgépekhez képest továbbfejlesztett, 4K 25p videóteljesítményt2 kínál, ezáltal az EOS R rendszer előnyeit nyújtja ebben a könnyen kezelhető, belépő szintű fényképezőgépben. Emellett 60 kép/mp sebességű Full HD és 120 kép/mp sebességű 720p videofelvételre is képes, ezáltal ideális egyenletes slow-motion videók készítéséhez, ami különösen hasznos kreatív szabadidős tartalmak készítésekor. A megbízható Dual Pixel CMOS AF a Full HD felbontású felvételek során arcfelismerést és szemkövetést is lehetővé tesz.

Szabadítsa fel az Önben rejlő képességeket

Az EOS R100 – mindössze 356 g3 – kisebb és könnyebb, mint egy hagyományos DSLR fényképezőgép, így tökéletes azok számára, akik útközben szeretnének fényképezni. Kényelmes markolata, elektronikus keresője, intuitív kezelőszervei és útmutatót tartalmazó felhasználói felülete olyan eszközöket ad a felhasználók kezébe, amelyekkel a család saját fotósai lehetnek, anélkül, hogy profik lennének. Ezt támogatja a kreatív asszisztens, amely megkönnyíti a háttérelmosódás-, a fényerő-, a kontraszt-, és a színegyensúly beállítását.

A felhasználók sokoldalú tartozékokkal is kísérletezhetnek, például innovatív RF objektívekkel, mikrofonokkal és Speedlite vakukkal, így a kreatív lehetőségek tárháza végtelen. A Canon RF és RF-S objektívekkel való kompatibilitás azt jelenti, hogy a felhasználók kiterjeszthetik hatótávolságukat és próbára tehetik kreativitásukat.

Zökkenőmentes csatlakozás és megosztás

A Wi-Fi® és a Bluetooth® kapcsolat4 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Canon Camera Connect alkalmazással zökkenőmentesen továbbítsák a képeket és videókat okostelefonjukra az azonnali megosztás érdekében. Az alkalmazással a felhasználók távolról is működtethetik a fényképezőgépet, míg a Bluetooth-kapcsolat egyszerű vezérlést tesz lehetővé a BR-E1 távirányítóval vagy okostelefonnal, amely tökéletes csoportképek és videók készítéséhez.

Bemutatkozik a Canon legkisebb és legkönnyebb RF objektívje

Az RF 28mm F2.8 STM egy rendkívül kompakt és könnyű, teljes képmezős RF pancake kialakítású objektív. Gondosan tervezték, hogy tökéletes kiegészítője legyen az olyan fényképezőgépeknek, mint a nemrég bemutatott EOS R8. Könnyedén elfér bármely fényképezőgép-táskában, vagy a vázsapka helyett is használható, ideális az utazó és az utcai fotósok számára.

Sokoldalú, 28 mm-es gyújtótávolsága és nagy, F2,8-as maximális rekesznyílása révén számos felvételkészítési helyzethez alkalmas. A nagy rekesz lehetővé teszi a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezést, és kis mélységélességet biztosít a háttér elmosódásához, hogy a téma kiemelkedjen. Az RF 28mm F2.8 STM egy kombinált vezérlő- és fókuszgyűrűt tartalmaz, így a felhasználók egyszerűen módosíthatják a beállításokat és szükség esetén gyorsan kézi fókuszra válthatnak. Mi több, az STM motor a csendes autofókuszt és a témák közötti sima átmenetet is lehetővé teszi.

A Canon EOS R váz és RF objektív kombinációja által a különböző korrekciós lehetőségek alkalmazása is biztosított a kezdő fotósok és videósok számára, ezáltal jobb képminőséget kínál kisebb objektív kialakítással. A három nagy pontosságú, műanyagból öntött aszférikus elem hatékony elhelyezésével kiváló képalkotási képesség és kompakt méret érhető el, miközben az elemek száma minimálisra csökkenthető.

Az RF 28mm F2.8 STM szuperkompakt, könnyű és megfizethető opcióként bővíti a Canon fejlett objektívjeinek választékát az EOS R rendszer felhasználói számára, amelyek közé az alábbiak tartoznak még:

• RF 16mm F2.8 STM
• RF 24mm F1.8 MACRO IS IS STM
• RF 35mm F1.8 MACRO IS IS STM
• RF 50mm F1.8 STM
• RF 85mm F2 MACRO IS IS STM

További rugalmasság az új OC-E4A-val

Az OC-E4A a Canon új kábele a multifunkciós vakupapucshoz, amely számos EOS R rendszerű fényképezőgépen megtalálható, és amely lehetővé teszi, hogy az új, fejlett tartozékokat a vakupapucstól távolabb helyezzük el. Segítségével a többfunkciós tartozékokat, például a Speedlite vakukat a kamerán kívül lehet használni a megfelelő megvilágítás érdekében, amikor függőlegesen fényképezünk, hogy elkerüljük az árnyékokat és csökkentsük a vörös szem effektust. Az OC-E4A olyan eszközök tápellátására is képes, mint a mikrofonok, és úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektívvel való használatot.

További részletek az EOS R100-ról itt találhatók: https://www.canon.hu/cameras/eos-r100/
További részletek az RF 28mm F2.8 STM-ről itt találhatók: https://www.canon.hu/lenses/rf-28mm-f2-8-stm/

Az EOS R100 legfontosabb jellemzői:

• 24,1 MP APS-C érzékelő
• Dual Pixel CMOS AF témaérzékeléssel
• 4K videó (vágás, 25p)
• Full HD 60 kép/mp és 120 kép/mp5 720p
• Elektronikus kereső
• Kompakt és könnyű váz

RF 28mm F2.8 STM legfontosabb jellemzői:

• Vékony és könnyű
• Megfizethető nagy látószögű objektív
• Sokoldalú 28 mm-es gyújtótávolság
• Nagy F2.8 maximális rekeszérték
• Optikai minőség és okos korrekciók

Elérhetőség és kompatibilitás

• Az EOS R100 június végétől lesz elérhető.
• Az RF 28mm F2.8 STM júliustól lesz elérhető.
• Az OC-E4A kompatibilis a Canon EOS R3, EOS R6 Mark II, EOS R7, EOS R8, EOS R10, EOS R50 és EOS R5 C modellekkel.

  1. Ha sorozatfelvételt használ csendes zár módban, a RAW-fájlok 12 bites A/D-átalakítással készülnek.
  2. Ha a felbontás 3840 x 2160, a kép a képérzékelő közepe körül kerül levágásra.
  3. Csak a váz
  4. Bluetooth® alacsony energiájú technológiával felszerelt. A Bluetooth® szóvédjegy és a logók a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegyei, és a Canon Europe Ltd. által történő felhasználásuk licenc alapján történik. Az egyéb védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezik. A Wi-Fi® a Wi-Fi Alliance bejegyzett védjegye. A Bluetooth® szó, a védjegy és a logók a Bluetooth SIG, Inc. bejegyzett védjegyei, és a Canon Inc. általi bármilyen felhasználásuk licenc alapján történik. Az egyéb védjegyek és kereskedelmi nevek a megfelelő tulajdonosok tulajdonát képezik.
  5. AF kikapcsolva felvétel közben