Újrahasznosítás

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja

Tudtad, hogy 1990-ben a Canon volt az első vállalat, amely tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programot indított?
Canon Cartridge Recycling Programme

Névjegy

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programjának segítségével díjmentesen, egyszerűen és környezettudatos módon járulhatsz hozzá a kiürült Canon tonerkazetták újrahasznosításához.


A Canon célja az ún. hulladékképződéssel nem járó működés. A visszaküldött tonerkazetták minden összetevőjét felhasználják vagy újrahasznosítják: új kazetta részeként, más iparágak alapanyagaként, sőt akár fosszilis tüzelőanyag pótlékaként is. A tonerkazetta egyetlen szemcséje sem kerül hulladék közé.

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja

Hasznosítsd újra tonerkazettáid és tintasugaras patronjaid

Az eredeti Canon tonerkazettákhoz és tintasugaras patronokhoz ingyenes újrahasznosítási programot kínálunk.

 • TONERKAZETTÁK

  Hasznosítsd újra a Canon tonerkazettákat

  Tudj meg többet az eredeti Canon tonerkazettákra vonatkozó ingyenes és egyszerű újrahasznosítási programunkról.

 • TINTASUGARAS PATRONOK

  Hasznosítsd újra a Canon tintasugaras patronokat

  Jelenleg nem biztosítunk tintasugaras kazetták újrahasznosítását a tartózkodási helyeden, és arra kérünk, hogy továbbra is használd a helyi újrahasznosítási szolgáltatásokat az üres patronok felelős ártalmatlanítása érdekében.

TÖRTÉNETÜNK

Tények és számadatok

A Canon a franciaországi Bretagne-ban a tonerkazetták újrahasznosítási programjával járul hozzá a körforgásos gazdasághoz, Németországban pedig a tintasugaras patronok újrahasznosítását végzi.
Canon Camera

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

Több mint 435 000 tonna szén-dioxid-kibocsátás megelőzése

A használt tonerkazetták gyűjtését 23 országban és régióban (2021 végéig mintegy 444 000 tonna kumulált gyűjtési mennyiséggel), az újrahasznosítást pedig négy telephelyen, Japánban, az Egyesült Államokban, Európában és Kínában végezzük (az újrahasznosítás abban a régióban történik, ahol a terméket használják). Toner-újrahasznosítási kezdeményezéseinknek köszönhetően 2021-re körülbelül 314 000 tonnával csökkentettük az új erőforrások felhasználását. A tonertartályok és a Canon Professional nyomtatási fogyóeszközök újrahasznosítására is kínálunk megoldásokat.

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

Tintasugaras patronok újrahasznosítása 35 országban

A Canon 1996 óta gyűjti és hasznosítja újra a használt tintapatronokat. 2021 végére a Canon gyűjtőprogramja már világszerte 35 országban és régióban működött, és a 2021 végéig összegyűjtött patronok összmennyisége elérte a 2616 tonnát.

Recycling
Image of fast moving water over rocks

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

A nyersanyagokra való ráutaltság csökkentése

Ezen intézkedések eredményeként 2008 és 2021 között 42 413 tonna műanyagot hasznosítottunk újra használt termékekből, és további 33 619 tonna terméket és alkatrészt használtunk fel újra közvetlenül módon.

DÍJAK

Megtiszteltetés számunkra, hogy a következő díjakkal ismerték el tevékenységünket:

 • 2021

  A Better Society díj nyertese

  Az Egyesült Királyság legnagyobb fenntarthatósági díja, amellyel a zöld vállalkozások által nyújtott kiváló teljesítményt jutalmazzák

 • 2021

  A Business Green Leaders CE díj döntőse

  A Business Green Leaders CE díjjal azokat a vállalkozásokat tüntetik ki, amelyek a zöld üzleti elveket és a tiszta technológiákat népszerűsítik

 • 2019

  Edie CE – döntős

  Az Edie Sustainability Leaders díj az Egyesült Királyság legnagyobb és legtekintélyesebb fenntarthatósági díja, amellyel a zöld vállalkozások által nyújtott kiváló teljesítményt jutalmazzák

A Canon újrahasznosítással kapcsolatos története

A tonerkazetták és tintasugaras patronok újrahasznosításának története

 • 1982–1992

  A világ első újrahasznosítási programja

  1982-ben a Canon bemutatja a világ első, multifunkciós kazettarendszerrel működő személyi másológépeit. Nyolc évvel később, 1990-ben az Egyesült Államokban, Japánban és Németországban elindul a Canon tonerkazettára vonatkozó újrahasznosítási programja. 1992-ben a Canon elindítja a zárt láncú újrahasznosítást, és elnyeri a Global Environmental Awards fődíját.

 • 1997–2002

  Az újrahasznosítási program növekedése

  1997-ben a Canon a franciaországi Canon Bretagne-ban is elkezdi a tonerkazetták újrahasznosítását, 2 évvel később, 1999-ben pedig három további európai országban is elindítja az újrahasznosítási programot. 2002-ben a Canon 10 másik európai országra is kiterjeszti a programot.

 • 2003–2009

  A tonerkazetta-visszaküldési lehetőségek bővítése

  2003-ban a Canon eléri a tonterkazetták „hulladékképződéssel nem járó” újrahasznosítását. 2008-ban az újrahasznosítási program 12 újabb országban indul el, és bevezetésre kerül az internetalapú visszaküldési eljárás is. Ugyanebben az évben a begyűjtött tonerkazetták száma eléri a 200 000 tonnát. A következő évben, 2009-ben, Finnországban és Svédországban bevezetik a nagy volumenű újrahasznosítást.

 • 2011–2013

  A visszaküldött tonerkazetták száma eléri a 300 000 tonnát

  2011-ben 18-ra nőtt azon európai országok száma, ahol a Canon bevezette a tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programját. A következő évben, 2012-ben, az összesen begyűjtött tonterkazetták száma eléri a 300 000 tonnát. 2013-ban a Canon Bretagne bemutatja a vadonatúj anyagok újrahasznosítási eljárását.