Újrahasznosítás

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja

Tudtad, hogy 1990-ben a Canon volt az első vállalat, amely tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programot indított?
Canon Camera

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja

Névjegy

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programjának segítségével díjmentesen, egyszerűen és környezettudatos módon járulhatsz hozzá a kiürült Canon tonerkazetták újrahasznosításához.


A Canon célja az ún. hulladékképződéssel nem járó működés. A visszaküldött tonerkazetták minden összetevőjét felhasználják vagy újrahasznosítják: új kazetta részeként, más iparágak alapanyagaként, sőt akár fosszilis tüzelőanyag pótlékaként is. A tonerkazetta egyetlen szemcséje sem kerül hulladék közé.

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja

Hasznosítsd újra tonerkazettáid és tintasugaras patronjaid

Az eredeti Canon tonerkazettákhoz és tintasugaras patronokhoz ingyenes újrahasznosítási programot kínálunk.

TUDJ MEG TÖBBET

Hogyan történik a tonerkazetták újrahasznosítása?

Amikor a tonerkazetták megérkeznek a Canon újrafelhasználó üzemébe, átfogó újrahasznosítási eljárásnak vetjük őket alá, amelynek során azonosítjuk az újrafelhasználható részeket, és újrahasznosítjuk azokat a részeket, amelyek a gyártás folyamatában nem használhatók fel újra.
Canon Camera

TÖRTÉNETÜNK

Tények és számadatok

Canon Camera

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

Több mint 435 000 tonna szén-dioxid-kibocsátás megelőzése

1990 és 2020 között a Canon összesen több mint 435 000 tonna tonerkazettát gyűjtött be és hasznosított újra.

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

Tintasugaras patronok újrahasznosítása 35 országban

1996 és 2020 között a Canon több mint 2 510 tonna használt tintasugaras patront gyűjtött össze és hasznosított újra, és világszerte 35 országban és régióban működik.

Canon Camera
Sustainability Brochure

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

A nyersanyagokra való ráutaltság csökkentése

A használt tonerkazetták alkatrészeinek újrafelhasználásával és újrahasznosításával a Canon 1990 és 2020 között több mint 306 000 tonnával tudta csökkenteni az új nyersanyagoktól való függését.

DÍJAK

Megtiszteltetés számunkra, hogy a következő díjakkal ismerték el tevékenységünket:

 • 2021

  A Better Society díj nyertese

  Az Egyesült Királyság legnagyobb fenntarthatósági díja, amellyel a zöld vállalkozások által nyújtott kiváló teljesítményt jutalmazzák

 • 2021

  EcoVadis, arany minősítés

  Az EcoVadis Rating számos olyan területen vizsgálja a vállalatokat, amelyek kulcsfontosságúak a fenntartható célok eléréséhez, beleértve a környezetvédelmet, a munka- és emberi jogokat, az etikát és a fenntartható beszerzésre gyakorolt hatásokat.

 • 2021

  A Business Green Leaders CE díj döntőse

  A Business Green Leaders CE díjjal azokat a vállalkozásokat tüntetik ki, amelyek a zöld üzleti elveket és a tiszta technológiákat népszerűsítik

 • 2019

  Edie CE – döntős

  Az Edie Sustainability Leaders díj az Egyesült Királyság legnagyobb és legtekintélyesebb fenntarthatósági díja, amellyel a zöld vállalkozások által nyújtott kiváló teljesítményt jutalmazzák

A Canon újrahasznosítással kapcsolatos története

A tonerkazetták és tintasugaras patronok újrahasznosításának története

 • trees

  1982–1992

  A világ első újrahasznosítási programja

  1982-ben a Canon bemutatja a világ első, multifunkciós kazettarendszerrel működő személyi másológépeit. Nyolc évvel később, 1990-ben az Egyesült Államokban, Japánban és Németországban elindul a Canon tonerkazettára vonatkozó újrahasznosítási programja. 1992-ben a Canon elindítja a zárt láncú újrahasznosítást, és elnyeri a Global Environmental Awards fődíját.

 • 1997–2002

  Az újrahasznosítási program növekedése

  1997-ben a Canon a franciaországi Canon Bretagne-ban is elkezdi a tonerkazetták újrahasznosítását, 2 évvel később, 1999-ben pedig három további európai országban is elindítja az újrahasznosítási programot. 2002-ben a Canon 10 másik európai országra is kiterjeszti a programot.

 • 2003–2009

  A tonerkazetta-visszaküldési lehetőségek bővítése

  2003-ban a Canon eléri a tonterkazetták „hulladékképződéssel nem járó” újrahasznosítását. 2008-ban az újrahasznosítási program 12 újabb országban indul el, és bevezetésre kerül az internetalapú visszaküldési eljárás is. Ugyanebben az évben a begyűjtött tonerkazetták száma eléri a 200 000 tonnát. A következő évben, 2009-ben, Finnországban és Svédországban bevezetik a nagy volumenű újrahasznosítást.

 • 2011–2013

  A visszaküldött tonerkazetták száma eléri a 300 000 tonnát

  2011-ben 18-ra nőtt azon európai országok száma, ahol a Canon bevezette a tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programját. A következő évben, 2012-ben, az összesen begyűjtött tonterkazetták száma eléri a 300 000 tonnát. 2013-ban a Canon Bretagne bemutatja a vadonatúj anyagok újrahasznosítási eljárását.