Újrahasznosítás

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja

Tudtad, hogy 1990-ben a Canon volt az első vállalat, amely tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programot indított?
Canon Cartridge Recycling Programme

Névjegy

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programjának segítségével díjmentesen, egyszerűen és környezettudatos módon járulhatsz hozzá a kiürült Canon tonerkazetták újrahasznosításához.


A Canon célja az ún. hulladékképződéssel nem járó működés. A visszaküldött tonerkazetták minden összetevőjét felhasználják vagy újrahasznosítják: új kazetta részeként, más iparágak alapanyagaként, sőt akár fosszilis tüzelőanyag pótlékaként is. A tonerkazetta egyetlen szemcséje sem kerül hulladék közé.

A Canon tonerkazettákra vonatkozó újrahasznosítási programja

Hasznosítsd újra tonerkazettáid és tintasugaras patronjaid

Az eredeti Canon tonerkazettákhoz és tintasugaras patronokhoz ingyenes újrahasznosítási programot kínálunk.

TÖRTÉNETÜNK

Tények és számadatok

A Canon a franciaországi Bretagne-ban a tonerkazetták újrahasznosítási programjával járul hozzá a körforgásos gazdasághoz, Németországban pedig a tintasugaras patronok újrahasznosítását végzi.
Canon Camera

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

Több mint 435 000 tonna szén-dioxid-kibocsátás megelőzése

A használt tonerkazetták gyűjtését 23 országban és régióban (2021 végéig mintegy 444 000 tonna kumulált gyűjtési mennyiséggel), az újrahasznosítást pedig négy telephelyen, Japánban, az Egyesült Államokban, Európában és Kínában végezzük (az újrahasznosítás abban a régióban történik, ahol a terméket használják). Toner-újrahasznosítási kezdeményezéseinknek köszönhetően 2021-re körülbelül 314 000 tonnával csökkentettük az új erőforrások felhasználását. A tonertartályok és a Canon Professional nyomtatási fogyóeszközök újrahasznosítására is kínálunk megoldásokat.

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

Tintasugaras patronok újrahasznosítása 35 országban

A Canon 1996 óta gyűjti és hasznosítja újra a használt tintapatronokat. 2021 végére a Canon gyűjtőprogramja már világszerte 35 országban és régióban működött, és a 2021 végéig összegyűjtött patronok összmennyisége elérte a 2616 tonnát.

Recycling
Image of fast moving water over rocks

TÉNYEK ÉS SZÁMADATOK

A nyersanyagokra való ráutaltság csökkentése

Ezen intézkedések eredményeként 2008 és 2021 között 42 413 tonna műanyagot hasznosítottunk újra használt termékekből, és további 33 619 tonna terméket és alkatrészt használtunk fel újra közvetlenül módon.

DÍJAK

Megtiszteltetés számunkra, hogy a következő díjakkal ismerték el tevékenységünket:

A Canon újrahasznosítással kapcsolatos története

A tonerkazetták és tintasugaras patronok újrahasznosításának története

A következő is érdekelhet…