no consumer

Canon Camera Connect alkalmazás

canon_connect

Készen állsz új módokon kapcsolódni?

Csatlakoztasd fényképezőgépedet Apple vagy Android eszközödhöz, fotózz távolról, és töltsd le egyszerűen a megosztásra kész fényképeket.

Letöltés az App Store-ból
Letöltés a Google Play-ből

Csatlakoztasd fényképezőgépedet okostelefonodhoz, és élvezd a funkciók sosem látott választékát:

  • Töltsd le azonnal a képeket, melyek így készen állnak a megosztásra
  • Vezéreld a fényképezőgépet közvetlenül telefonról
  • Adj GPS-adatokat képeidhez PowerShot vagy IXUS fényképezőgéped segítségével

GYIK

Az alkalmazás bármely fényképezőgéppel működik?

Tekintsd át az alább található kompatibilitási listát, melyből megtudhatod, hogy az alkalmazás működik-e a te fényképezőgépeddel.**

Az összes fényképezőgépen használható minden funkció?

Nem, nem minden funkció érhető el az összes nyomtatótípuson. Tekintsd át az alább található kompatibilitási listát, melyből megtudhatod, hogy mely funkciókat használhatod fényképezőgépeden.

Hogyan tudom összekapcsolni Canon EOS DSLR fényképezőgémet mobileszközömmel?

1. Kapcsold be a fényképezőgépet, és nyomd meg a menügombot.
2. Kattints a Settings (Beállítások) lehetőségre, majd válaszd a Wi-Fi elemet.
3. Nyomd meg az „Enable” (Engedélyezés) elemet. Ha a fényképezőgép becenév regisztrálására kér, tedd meg azt ennél a pontnál. és hagyd ki a következő 2 lépést.
4. Lépj vissza a menübe 
5. Válaszd a Wi-Fi Function (Wi-Fi funkció) lehetőséget, és adj tetszőleges becenevet a fényképezőgépnek
6. Lépj vissza a menübe, és válaszd ki a kívánt Wi-Fi funkciót
7. Válaszd a „Csatlakozás okostelefonhoz” ikont
8. Válaszd a „Camera access point mode” (Fényképezőgép hozzáférési pont mód) lehetőséget
9. Válaszd az „Easy connection” (Egyszerű kapcsolódás) lehetőséget
10. Lépj be az eszköz Settings (Beállítások) menüjébe, válaszd a Wi-Fi lehetőséget, majd a fényképezőgépen megjelenő hálózat nevét.
11. Lépj be az okostelefon vagy táblagép Settings (Beállítások) menüjébe, válaszd a Wi-Fi lehetőséget, majd a fényképezőgépen megjelenő hálózat nevét.
12. Ha látod, hogy az eszköz sikeresen csatlakozott a fényképezőgép hálózatához, indítsd el a Camera Connect alkalmazást.
13. A fényképezőgépen megjelenik egy megerősítő üzenet, mely közli, hogy létrejött a kapcsolat az eszközöddel. Ha a fényképezőgép a csatlakozó eszköz jóváhagyására kér, nyomd meg az OK gombot, majd mentsd el a konfigurációt a SET1 beállításba. Ezzel készen állsz az alkalmazás használatára.
14. Ezt a folyamatot csak egyszer kell elvégezned, a hitelesítés részleteit nem kell ismételten megadnod. A Wi-Fi funkció legközelebbi aktiválásakor használhatod az első beállításkor eltárolt konfigurációs beállításokat, majd a 11. és 12. lépést elvégezve csatlakoztathatod a fényképezőgépet az okostelefonhoz vagy táblagéphez.

Hogyan tudom összekapcsolni Canon EOS M3, Canon PowerShot vagy IXUS fényképezőgépemet mobileszközömmel?

1. Kapcsold be a fényképezőgépet.
2. Nyomd meg a fényképezőgép mobiltelefon szimbólummal ellátott gombját. Ha a fényképezőgépen nem találsz ilyen gombot, nyomd meg a Wi-Fi ikont megjelenítés/lejátszás közben.
3. A becenév beállítását követően válaszd ki a kijelzőn megjelenő mobiltelefont ábrázoló képet. A fényképezőgép létrehoz egy Wi-Fi hálózatot, melyhez eszközöddel csatlakozhatsz.
4. Lépj be az eszköz Settings (Beállítások) menüjébe, válaszd a Wi-Fi lehetőséget, majd a fényképezőgépen megjelenő hálózat nevét.
5. Ha látod, hogy az eszköz sikeresen csatlakozott a fényképezőgép hálózatához, indítsd el a Camera Connect alkalmazást.
6. A fényképezőgépen megjelenik egy megerősítő üzenet, mely közli, hogy létrejött a kapcsolat az eszközöddel.
7. Ezzel készen állsz az alkalmazás használatára.
8. Ezt a folyamatot csak egyszer kell elvégezned. A mobiltelefon gomb következő megnyomásakor rögtön a 4. lépésre ugorhatsz. Alternatív megoldásként a Wi-Fi ikon lejátszás/megjelenítés közben történő megnyomásával a kapcsolódási előzmények menübe jutsz. Itt válaszd ki a fényképezőgépen látható hálózat nevét.

Hogyan tudom áthelyezni a fényképezőgépen található fotókat a telefonomra vagy táblagépemre?

1. Indítsd el a Camera Connect alkalmazást, és csatlakoztasd az eszközt a fényképezőgéphez.
2. Érintsd meg az alkalmazás „Images on camera” (Fotók a fényképezőgépen) funkcióját. Ekkor megjelenik az alkalmazásban a fényképezőgépen aktuálisan mentett összes kép.
3. Érintsd meg az alkalmazás képernyőjének alsó részén található letöltés ikont, majd válaszd ki a képeket, amelyeket a fényképezőgépről az eszközre szeretnél menteni.
4. Egyes képek mentéséhez érintsd meg a kívánt képet. Amikor a kép teljes képernyőre vált, érintsd meg az alatta látható letöltés ikont.
5. Több kép mentéséhez kattints a képernyő alsó részén látható nyíl ikonra, majd válaszd ki a menteni kívánt képeket.

Mire használható a GPS via Mobile (GPS mobiltelefonon keresztül) funkció?

A GPS via Mobile (GPS mobiltelefonon keresztül) funkció az okostelefon által biztosított GPS-adatok alapján pontos információkkal (pl. készítés időpontja és helye) látja el a fényképeidet. Így akár archiválod fotóidat, akár feltöltöd őket a Flickr-re, mindig megtalálod azokat a fényképeket, melyeket egy bizonyos helyen készítettél. A GPS via Mobile (GPS mobiltelefonon keresztül) PowerShot és IXUS fényképezőgépek esetén használható.

Hogyan tudok GPS-adatokat adni képeimhez?

A GPS via Mobile (GPS mobiltelefonon keresztül) funkció PowerShot és IXUS fényképezőgépekkel kompatibilis.

1. Ellenőrizd, hogy a fényképezőgép és az eszköz helyesen jelzi-e ki az időt. Így biztosan szinkronizálhatók a GPS-adatok.
2. Indítsd el a Camera Connect alkalmazást és válaszd a Location Information (Helyinformációk) lehetőséget.
3. Válaszd a Begin logging (Naplózás megkezdése) elemet.
4. Készíts fényképeket az eszközzel.
5. Ha befejezted a fotózást, csatlakoztasd a fényképezőgépet az eszközhöz.
6. A Camera Connect alkalmazás automatikusan észleli, hogy elkezdted a naplózást, és megkérdezi, hogy szeretnéd-e szinkronizálni az elérhető információkat. 
7. Az eszköz főmenüjében válaszd a Location Information (Helyinformációk) lehetőséget.
8. Válaszd a Send location information (Helyadatok küldése) lehetőséget, majd nyomd meg az OK gombot.
9. A GPS-adatok megtekintéséhez jelöld ki a fotót a fényképezőgépen, majd kattints a DISP lehetőségre. Ekkor megjelennek a fénykép készítési helyének koordinátái.
10. A GPS-adatok kikapcsolásához válaszd az alkalmazás főmenüjének Location Information (Helyinformációk) elemét, majd kattints az End Logging (Naplózás befejezése) lehetőségre.

Hogyan tudom módosítani a fényképezőgép beállításait a Camera Connect alkalmazásban?

A fényképezőgép beállításainak módosításához a kompakt fényképezőgépet valamelyik manuális módba (M, Av vagy Tv) kell kapcsolni.

1. Csatlakoztasd fényképezőgépedet a Camera Connect alkalmazáshoz.
2. Kattints a Remote Shooting (Távoli felvételkészítés) lehetőségre.
3. Ekkor megjelenik egy gomb az eszköz jobb alsó részén: érintsd meg, és elérhetővé válnak a különböző beállítások, pl. Shutter speed (Záridő), Aperture (Rekeszérték), ISO, Continuous shooting (Sorozatfelvétel) és Self-timer (Önkioldó).
4. Válaszd ki a módosítani kívánt beállítást, majd görgess balra vagy jobbra a módosításhoz.

Sikerült kapcsolódnom az alkalmazáshoz, de a Wi-Fi gyakran szétkapcsol. Mit tegyek?

1. Lépj be az eszköz Wi-Fi beállításai közé, és kattints az eszközre, melyre szeretnél átkapcsolni.
2. Válaszd a Forget this network (Felejtse el ezt a hálózatot) lehetőséget.
3. Válaszd ki a fényképezőgépen látható hálózat nevét.

Hogyan tudom telepíteni az alkalmazást telefonomra vagy táblagépemre?

A Camera Connect alkalmazást ingyenesen letöltheted a készülékeden keresztül. Keresd fel az App Store vagy Google Play áruházat, majd keress rá a „Canon Camera Connect” szóra.

Korábban a CameraWindow alkalmazást használtam, fényképezőgépem azonban nem tud csatlakozni az új Camera Connect alkalmazáshoz, pedig telepítettem azt.

Az okoseszköz és a CameraWindow alkalmazás közötti korábbi kapcsolatot a fényképezőgép kapcsolódási előzményeinek listája tárolja. Ezt nem használhatod fel újra, mivel ez a kapcsolat csak az okostelefonon vagy táblagépen működő régi alkalmazással kompatibilis.

Ha a mobilkészülék-csatlakoztató gomb segítségével kapcsolódsz az okostelefonhoz vagy táblagéphez:

1. Nyomd meg a Menu (Menü) gombot, és keresd meg a Settings (Beállítások) lapot (csavarkulcs és kalapács ikonnal jelzett lap).
2. Válaszd ki a mobilkészülék-csatlakoztatásra vonatkozó opciót (Mobile Device Connect gomb).
3. Töröld a „Registered destination” (Regisztrált célhely) értékét (az okostelefonod vagy táblagéped).
4. A törlést követően nyomd meg ismét a mobilkészülék-csatlakoztató gombot, majd állítsd be az okostelefonnal vagy táblagéppel való kapcsolatot (ne felejtsd el elindítani az új Camera Connect alkalmazást az okostelefonon vagy táblagépen).
5. Ennek végrehajtását követően a mobiltelefon gomb emlékezni fog az új Camera Connect alkalmazással létrehozott kapcsolatra, így a korábbiaknak megfelelően használhatod a gombot. A félreértés elkerülése érdekében le is törölheted a régi CameraWindow alkalmazást.

Ha nem használtad a mobilkészülék-csatlakoztató gombot, vagy fényképezőgéped nem rendelkezik ilyennel:

1. Nyomd meg a Playback (Megjelenítés) gombot, majd válaszd a Wi-Fi ikonnal ellátott gombot.
2. Hozz létre egy új kapcsolatot a képernyőn megjelenő okostelefon ikon kiválasztásával, és ne nyomd meg a kapcsolódási előzmények listájában szereplő korábbi kapcsolatok egyikét se.
3. Hozd létre a kapcsolatot az okostelefonnal vagy táblagéppel (ne felejtsd el elindítani az új Camera Connect alkalmazást az okostelefonon vagy táblagépen).
4. A művelet befejezését követően a fényképezőgép emlékezni fog az új Camera Connect alkalmazással létrejött kapcsolatra, így az megjelenik a kapcsolódási előzmények listáján. A félreértés elkerülése érdekében le is törölheted a régi CameraWindow alkalmazást.

Hogyan tudok csatlakozni az NFC funkció segítségével?

Az NFC használatához NFC-kompatibilis androidos okostelefon (4.0 vagy újabb verziójú operációs rendszerrel) szükséges. Kapcsold be az okostelefon NFC funkcióját, majd érintsd a telefont a fényképezőgépen látható „N jelzéshez”.

Bizonyos típusok esetében szükség lehet az alábbi művelet elvégzésére:

1. Aktiváld a telefon menüjében a Wi-Fi funkciót, majd ellenőrizd, hogy bekapcsoltad-e az NFC-t.
2. Lépj be az eszköz Settings (Beállítások) menüjébe, válaszd a Wi-Fi lehetőséget, majd a fényképezőgépen megjelenő hálózat nevét, és érintsd meg a „Connect” (Kapcsolódás) lehetőséget.
3. Az alkalmazás indításához érintsd meg az NFC-t. Ekkor létrejön a kapcsolat.

A fényképezőgépem rendelkezik NFC funkcióval, ám az a CameraWindow alkalmazást indítja el. Hogyan tudom használni a Camera Connect alkalmazást?

A Camera Connect alkalmazás automatikusan átírja az NFC-címkét.

Csak annyit kell tenned, hogy csatlakoztatod a fényképezőgépet a Camera Connect alkalmazáshoz***. Ekkor megjelenik egy üzenet, mely tájékoztat az NFC-címke átírásáról. Nyomd meg az OK gombot.

***Ha többet szeretnél megtudni a Camera Connect alkalmazás és a mobileszköz összekapcsolásáról, tekintsd át a „Hogyan tudom összekapcsolni Canon EOS DSLR fényképezőgémet mobileszközömmel?” vagy a „Hogy tudom összekapcsolni Canon PowerShot vagy IXUS fényképezőgépemet mobileszközömmel?” fejezetet.

Bizonyos típusok esetében szükség lehet az alábbi művelet elvégzésére:

1. Csatlakoztasd fényképezőgépedet a Camera Connect alkalmazáshoz.
2. Válaszd az alkalmazás főmenüjének Camera Setting (Fényképezőgép beállításai) lehetőségét.
3. Kattints a Start Writing (Írás megkezdése) elemre.
4. Érintsd a fényképezőgépet az eszközödhöz.
5. Ekkor megtörténik az átírás.

Hogyan tudom visszaállítani a Wi-Fi-kapcsolatot Canon PowerShot vagy IXUS fényképezőgépemen?

1. Kattints a fényképezőgép menügombjára.
2. Válaszd a Wi-Fi Settings (Wi-Fi-beállítások) lehetőséget.
3. Válaszd a Reset Settings (Beállítások visszaállítása) lehetőséget.
4. Amikor a fényképezőgép megkérdezi, hogy „Reset all Wi-Fi information?” (Visszaállítja az összes Wi-Fi-adatot?) válassza az „OK” lehetőséget.

Hogyan tudom visszaállítani a Wi-Fi kapcsolatot Canon DSLR fényképezőgépemen?

1. Válaszd a fényképezőgép menügombját
2. Lépj a zöld beállítások lapra
3. Válaszd a Wi-Fi Function (Wi-Fi funkció) lehetőséget
4. Nyomd meg az információs gombot
5. Válaszd a Clear Wi-Fi settings (Wi-Fi beállítások törlése) lehetőséget
6. Az OK gomb megnyomásával hagyd jóvá a műveletet

Hogyan tudom megosztani a véleményem?

Szívesen meghallgatjuk az alkalmazásra vonatkozó visszajelzésedet, legyen az kedvező, vagy kedvezőtlen. Szeretnénk arra vonatkozó javaslataidat is meghallgatni, hogyan fejleszthetnénk tovább az alkalmazást.

Mondd el a véleményed

Hasznos tudnivalók

*A Canon Camera Connect az alábbi funkciókat nyújtja:

1) Fényképezőgép közvetlen összekapcsolása az eszközzel (fényképezőgép beállítása egyszerű hozzáférési pontként) vagy kapcsolódás létező Wi-Fi hálózathoz (Wi-Fi hozzáférési pont segítségével).
2) A fényképezőgépen tárolt képek böngészése és mentése a mobileszközről.
3) Fényképezőgép-vezérlés és élőképek megtekintése távolról
4) NFC funkcióval ellátott eszközök támogatása
5) Képek felcímkézése helyadatokkal mobiltelefonos GPS-en keresztül

Kompatibilis modellek:

[Támogatott funkciók: 1, 2, 3, 4, 5]
PowerShot SX530 HS, PowerShot SX710 HS, PowerShot SX610 HS, IXUS 275 HS, PowerShot G7 X, PowerShot SX60 HS, PowerShot N2, PowerShot G1 X Mark II, PowerShot SX700 HS, PowerShot SX600 HS, PowerShot N100, IXUS 265 HS

[Támogatott funkciók: 1, 2, 3]
EOS 70D, EOS 6D

[Támogatott funkciók: 1, 2, 3, 4]
EOS 760D, EOS 750D, EOS M3

[Támogatott funkciók: 1, 2, 5]
PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot S200, PowerShot SX510 HS, PowerShot SX280 HS, PowerShot N, PowerShot N Facebook Edition, IXUS 255 HS, IXUS 140, IXUS 135, PowerShot A3500 IS, PowerShot S110

[Támogatott funkció: 2]
IXUS 510 HS, IXUS 240 HS Kapcsolódás kizárólag egy létező Wi-Fi hálózathoz való csatlakozás révén (Wi-Fi hozzáférési pont használatával).

**A Camera Connect a legtöbb Wi-Fi funkcióval ellátott Canon fényképezőgéppel használható, például:

PowerShot G1 X Mark II, PowerShot G7 X, PowerShot G16, PowerShot S120, PowerShot SX60 HS, PowerShot SX530 HS, PowerShot SX710 HS, PowerShot SX610 HS, PowerShot N100, PowerShot N2, PowerShot SX600 HS, PowerShot SX700 HS, PowerShot S200, PowerShot SX510 HS, PowerShot N Facebook Edition, PowerShot SX280 HS, PowerShot N, PowerShot A3500 IS, PowerShot S110, IXUS 255 HS, IXUS 140, IXUS 135, IXUS 510 HS, IXUS 240 HS, IXUS 275 HS, IXUS265 HS, EOS 6D, EOS 70D, EOS 750D, EOS 760D és EOS M3.

Az iPad, az iPhone, az iPod és az iPod touch az Apple Inc. Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett védjegye.

Az Android™ a Google Inc. bejegyzett védjegye.

Használati feltételek