A Canon bővíti a világelső Arizona síkágyas nyomtatócsaládot a FLOW technológiát tartalmazó Arizona 1300 sorozattal

FESPA Global Print Expo, München, Németország - A Canon bemutatta az Arizona 1300 síkágyas nyomtatócsalád két új modelljét, a GTF-et és az XTF-et, amelyek a díjnyertes FLOW technológiával, egy innovatív, zónamentes vákuumrendszerrel rendelkeznek, megkönnyítve a nyomathordozók kezelését.

Arizona 1300 FLOW Environment 1.1 GT right angle_prisma release.png

A Canon Arizona 1300 GTF a díjnyertes FLOW technológiával rendelkezik

Arizona 1300 series with FLOW technology

A Canon Arizona 1300 XTF a díjnyertes FLOW technológiával rendelkezik

Az Arizona síkágyas nyomtatócsaládot kibővítve, a FLOW technológiával ellátott Arizona 1300 sorozat a növekvő, közepes terhelésigényű szegmenst szolgálja ki, lehetővé téve a széles formátumú grafikus nyomdák és más nyomtatási szolgáltatók számára, hogy ügyfeleiknek a kiskereskedelmi, reklám-, belsőépítészeti, csomagolási és ipari piacokon történő alkalmazások széles körét kínálják. A termelékenységet szem előtt tartva tervezett új nyomtatók sokoldalú, pontos és nagy hatékonyságú, több táblás (tandem) és kétoldalas nyomtatást biztosítanak.

A FLOW technológiával ellátott Arizona 1300 sorozat akár 52,8 m²/h nyomtatási sebességével lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tűéles, részletgazdag képet nyomtassanak. Az ügyfelek előnyét élvezhetik a merev vagy rugalmas hordozókra készített, akár 1,25 x 2,5 m méretű, szemet gyönyörködtető nyomatoknak az Arizona GTF vagy az akár 2,5 x 3,08 m méretű nyomatoknak az Arizona XTF esetében. A FLOW technológiának köszönhetően sokkal gyorsabb a hordozó és a táblaméret váltása, így ideális megoldás a nap folyamán felmerülő sok kis példányszámú nyomtatási feladathoz, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy nagyobb termelékenység mellett kereskedelmi minőségű nyomatokat készítsenek. Mivel nincsenek vákuumzónák, sokkal kevesebb maszkolásra és szalagozásra van szükség, ami csökkenti a munka-, idő- és költségráfordítást.

Automatizálási fejlesztések az ipari termelékenységért

Az Arizona nyomtatót úgy tervezték, hogy alacsony karbantartási igényű legyen, és olyan automatizálási fejlesztésekkel rendelkezzen, amelyek a felhasználók számára az ipari termelékenységi szabványok támogatását és az üzemidő javítását szolgáló funkciókat biztosítanak. Ezek a mai nyomtatási vállalkozások számára elengedhetetlenek. Ezek közé tartozik a frissített, beavatkozásmentes nyomtatófej-karbantartó rendszer, amely másodpercek alatt helyreállítja a fúvókák működését, valamint a fejlett képelrendezési tulajdonságokkal frissített felhasználói felület. Az új, utolsó pillanatban történő, nyomtatás előtti beállítási lehetőségek közé tartozik a trimmelés, a több referenciapontos rugalmasság, valamint a nyomtatási rétegek megjelenítése és módosítása. Ezek a vezérlők lehetővé teszik a kezelők számára azt is, hogy az utolsó pillanatban akár a hordozó változtatása mellett döntsenek, amennyiben gyorsan kell reagálniuk a médiák elérhetőségének változásaira, segítve a maradékok felhasználását és a hulladék csökkentését, miközben nagyobb rugalmasságot, időmegtakarítást és költséghatékonyságot biztosítanak. A FLOW technológiával ellátott Arizona 1300 sorozat egy nyilvántartó interfészt (API - alkalmazásprogramozási interfész) is tartalmaz, amely értékes adatokat szolgáltat például a festékfogyasztásról és a gyártási időről a számviteli csomagokban történő további feldolgozáshoz.

Kivételes nyomtatási minőség merev és rugalmas hordozók széles skáláján

A FLOW technológiával ellátott Arizona 1300 sorozathoz új nyomtatási módok kerültek bevezetésre. Ezek közé tartozik a Quality-Smooth, a Production-Plus és a Quality-Plus (8-csatornás konfigurációkhoz elérhető), amelyek kivételes nyomtatási minőséget biztosítanak, nyomtatásról-nyomtatásra. A további "Plus" üzemmódok lehetővé teszik a felhasználók számára a nagyobb színskála elérését, hogy szemet gyönyörködtető alkalmazásokat hozzanak létre világos cián, világos magenta és fehér tintákkal a magasabb minőségű nyomtatási üzemmódokban a kivételes minőségű fotó- és képzőművészeti alkalmazásokhoz.

Az új Arizona 1300 GTF és XTF modellek is alkalmazzák a díjnyertes, harmadik generációs VariaDot nyomtatási technológiát, amely fotorealisztikus képreprodukciót és a különböző színekben a különböző tintacseppméretek még fejlettebb használatát biztosítja a minőség és a sebesség arányának legjobb kombinációjával. A nyomdai szolgáltatók mostantól a merev és rugalmas hordozók - valamint a szabálytalan alakú hordozók - széles skáláján kínálhatnak kiváló minőségű alkalmazásokat, még egyszerűbben és produktívabban.

Fenntarthatóságra tervezve

Az Arizona síkágyas nyomtatósorozat termékéletciklusát a tervezéstől és gyártástól a használatig, az újrafelhasználásig és az újrahasznosításig úgy alakították ki, hogy fenntartható legyen. A FLOW létrehozásához és a LED-oxidációhoz használt fúvókák energiahatékonyságot eredményeznek, miközben úgy tervezték őket, hogy javíthatók és könnyen szétszerelhetők legyenek - lehetővé téve az anyagok újrafelhasználását és újrahasznosítását, valamint támogatva a körforgásos gazdaságra való áttérést. Ezenkívül a németországi gyártóüzemben 100%-ban megújuló villamos energiát használnak az eszközök előállításához, a VariaDot technológia pedig csökkenti a tintafogyasztást. A GREENGUARD Gold tanúsítvánnyal rendelkező tinták biztonságosabbak a nyilvános környezetben való használatra, és nem tartalmaznak veszélyes légszennyező anyagokat (HAP), illetve illékony szerves összetevőket (VOC).

Mathew Faulkner, a Canon Europe széles formátumú nyomtatási csoportjának EMEA marketing- és innovációs igazgatója szerint: " Az első Arizona síkágyas nyomtató 17 évvel ezelőtti piacra dobását követően most már szilárd alapokra építünk világelső síkágyas nyomtatási technológiánkkal, hogy támogassuk a piac növekvő, közepes volumenű szegmensét, és reagáljunk a nyomtatóvásárlók gyorsabb átfutási idő iránti igényére - és most az Arizona 1300 sorozatot FLOW technológiával bővítjük. A hozzáadott FLOW technológiával és az automatizálási fejlesztésekkel ezek az új modellek a bevált Arizona minőséget és sokoldalúságot nyújtják, de a gyártást minden eddiginél gyorsabbá és egyszerűbbé teszik, növelve ügyfeleink versenyképességét."

Jens Filipsson, a svédországi Wiking Reklam tulajdonosa a következőket nyilatkozta a FLOW technológiával ellátott Arizona 2380 XTF használatáról szerzett tapasztalatairól: "Az Arizona 2380 telepítése lehetővé tette számunkra, hogy akár 30%-kal növeljük termelékenységünket, mivel a FLOW technológiának köszönhetően nem kell többé kézi beavatkozásra hagyatkoznunk az asztal maszkolásához. A szoftver mindent leegyszerűsít. Ez a hatékonyságnövekedés lehetővé teszi számunkra, hogy minden alkalommal időben szállítsuk le a termékeket. Az Arizona 2380 kiváló minőségű nyomatai tökéletesen megfelelnek annak a színvonalnak, amelyet minden munkánk során el akarunk érni. A technológia emellett nagyfokú rugalmasságot is biztosít számunkra, és ha nem rendelkeznénk ezzel a megoldással, nem tudnánk versenyképesek maradni. Nagyon elégedettek vagyunk a legújabb beruházásunkkal, és várakozással tekintünk a Canon-nal való hosszú távú együttműködésünk folytatása elé."

Akár 2 mm-es rétegelt nyomtatás

A FLOW technológiával ellátott Arizona 1300 sorozathoz elérhető az új PRISMAelevate XL szoftver is, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kreatív, nagy értékű, tapintható rétegelt hatásokkal rendelkező alkalmazásokat tervezzenek, texturált felületeket, dombornyomást, fémes betéteket és akár 2 mm-es emelt betűket is létrehozva. A PRISMAelevate kibővíti a nagy teljesítményű PRISMA XL Suite-ot, és az Arizona Touchstone szoftver utódja - kétszeres kiemelést biztosít akár 20%-kal nagyobb sebességgel a világelső Arizona 1300 és 2300 síkágyas sorozatain.

A FLOW technológiával ellátott Arizona 1300 sorozat már elérhető az akkreditált partnereknél, valamint a Canon közvetlen értékesítési szervezeteinél, míg a PRISMAelevate XL 2023. júliusától lesz rendelhető és szállítható.