A Canon bemutatja az új multifunkciós, szélesformátumú imagePROGRAF TM nyomtatósorozatot, mely kiválóan alkalmas CAD-rajzok kezelésére és plakátok nyomtatására

Budapest, Magyarország, 2023. október 4. - A Canon bemutatta új A0+ és A1+ formátumú imagePROGRAF TM nyomtatósorozatát a nagy szélesformátumú műszaki és promóciós nyomtatást alkalmazók számára. Az új imagePROGRAF TM sorozat kiváló választás az építészeti, mérnöki, építőipari, gyártási, kiskereskedelmi, vendéglátóipari és oktatási vállalkozások számára.

tm-series printer

Az új Canon imagePROGRAF TM-355 nyomtató

TM-series 350_Lifestyle 01.jpg

Mélyebb vörösek és élesebb kontrasztok CAD-hez és tervrajzokhoz

tm-series 240_Specification_04.jpg

A felhasználók könnyedén készíthetnek élénk plakátokat az új imagePROGRAF TM sorozat segítségével

A portfólió öt modellt tartalmaz - a TM-355-öt, a TM-350-et és a TM-340-et A0+ nyomtatáshoz, valamint a TM-255-öt és a TM-240-et A1+ nyomtatáshoz. A teljes sorozat az újonnan kifejlesztett, élénkebb színeket garantáló magenta tintával érkezik.

A termékcsaládot úgy tervezték, hogy megfeleljen a legkülönbözőbb nyomtatási igényeknek, a CAD-tervektől és műszaki rajzoktól kezdve a kiskereskedelmi és éttermi plakátokon át az osztálytermi poszterekig. A kifinomult kialakítás és a kis helyigény biztosítja, hogy gyakorlatilag bármilyen irodai vagy kiskereskedelmi helyiségben elférjenek, még akkor is, ha az opcionális szkennerrel kombinálják őket.

Az imagePROGRAF TM sorozat újonnan kifejlesztett L-COA PRO II képfeldolgozó egységgel rendelkezik, amely segítségével a nyomtatás még gyorsabbá válik. A TM-355/350 akár 3,2 oldal/perces (PPM) maximális nyomtatási sebességet kínál, amely mintegy 28%-kal gyorsabb, mint a korábbi modellek1, így nagyobb termelékenységet biztosít a sürgős időkritikus nyomtatásoknál.

Élénkebb színek még bevonat nélküli papíron is

Az imagePROGRAF TM sorozat tinta fejlesztései még bevonat nélküli papíron is élénkebb színeket biztosítanak. Az újonnan tervezett képfeldolgozó egység és az optimalizált magenta tinta kiváló vörös színt biztosít az élénk reprodukció és az élesebb kontrasztok érdekében. Ez nagyobb pontosságot jelent a CAD-tervek ellenőrzésekor, a módosítások kiemelésekor vagy a kritikus műszaki megjegyzések megjelenítésekor. A vízálló, csak pigmenttintát használó nyomtatókkal olyan marketing plakátokat és bolti eladást ösztönző eszközöket lehet készíteni, amelyek hosszú időn keresztül sem fakulnak ki egykönnyen. A posztereket nyomtató ügyfelek a teljes tekercsszélesség használatával szegély nélküli nyomatokat készíthetnek, így a folyamat végeztével a plakátok azonnal használhatóak.

Továbbfejlesztett design és felhasználói felület

Az új, lapos tetejű kialakítás megkönnyíti a papírtekercsek cseréjét, a nyomtatók pedig automatikusan felismerik és megjelenítik a papírtípust2 , valamint megbecsülik a maradék papírmennyiséget. Az alapfelszereltség részét képező színkalibrálással ezek a funkciók hozzájárulnak a nagyobb működési hatékonysághoz.

A nagyméretű érintőképernyős panel azonnal megmutatja a papír szélességét és típusát, valamint a rendelkezésre álló média és a festékszintet. Ezenkívül a panel dönthető, hogy a felhasználó a betekintés szögének és helyzetének megfelelően könnyedén megtekinthesse az adatokat.

A kialakítás emellett hozzájárul ahhoz is, hogy a működési zaj az egész sorozatban csökkenjen, egyes modelleknél akár 39 decibelre (dB), ami körülbelül 1/3-mal3 alacsonyabb, mint elődjeiké, így a készülék bármilyen munkakörnyezetben használható.

Jennifer Kolloczek, a Canon Europe európai tervezésért, marketingért, innovációért és nyomdagépekért felelős főigazgatója így nyilatkozott: "Az új imagePROGRAF TM sorozat új mércét állít fel a kompakt, többcélú szélesformátumú nyomtatók között, és hihetetlenül élénk nyomatokat készít, kis helyigény és kevesebb zaj mellett. Bármekkora is a vállalat, bármilyen szűkös is a hely, mostantól kényelmesen készíthetik olyan nyomtatások széles skáláját, amelyeket hagyományosan külső szolgáltatónak kellett eddig kiszervezni, a CAD-rajzoktól kezdve a plakátokon át a kiskereskedelmi POS anyagokig, javítva a termelékenységet és a hatékonyságot a minőség romlása nélkül."

Előrelépés a fenntarthatóság terén

A Canon minden tevékenységében elkötelezett a hulladék és a környezeti hatások csökkentésére irányuló erőfeszítések mellett. Az imagePROGRAF TM sorozat az amerikai EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool) nyilvántartás szerint "arany" termékminősítést ért el, amely a legmagasabb szintű elismerés a képalkotó berendezések termékeinek területén4. A termékek csomagolóanyagai közül a duzzasztott polisztirolhabot is kivették a teljes kartoncsomagolás javára.

Az integrált szoftver megkönnyíti a jól megtervezett plakátok és szórólapok készítését

A TM sorozat nyomtatóinak része a Direct Print Plus szoftver, amely azt jelenti, hogy több, különböző formátumú fájlt lehet hozzárendelni a nyomtatáshoz egy egyszerű drag-and-drop művelettel, ami segít a felhasználóknak valamennyi típusú rajz hatékony nyomtatásában. Promóciós célokra az ügyfelek a Canon PosterArtist webes alkalmazásával eredeti plakát- és szórólapterveket készíthetnek, az igényeiknek megfelelő ingyenes sablonok széles skálájából választva.

  1. A1 fekvő formátumú, bevonat nélküli papírrajz, leggyorsabb nyomtatási beállítás. A nyomtatás megkezdésétől a papír levágásáig eltelt idő. Az "imagePROGRAF TM-305/300"-hez képest (2018. novemberi kiadás)
  2. A papírtípus kézi kiválasztása szükséges az első használatkor
  3. A hangenergia összehasonlítása normál, bevonat nélküli papírra röeténő, vonalrajz és szöveg nyomtatásakor, valamint normál üzemmódban. A hagyományos modell ugyanebben az osztályban az "imagePROGRAF TM-300/200" (2018. novemberében jelent meg).
  4. Az EPEAT a GEC (The Green Electronics Council), egy amerikai nonprofit szervezet által létrehozott környezetvédelmi értékelési rendszer, amelynek célja a környezetbarát termékek piacának fejlesztése és előmozdítása. Olyan tényezőket ismer el, mint a termék hosszú élettartama, az energiatakarékosság és a csomagolás.