Segítünk azoknak, akik segítenek

Budapest, Magyarország, 2022. június 11. – A cég nemzetközi filozófiája szerint, a különböző fejlesztésekkel és innovatív megoldásokkal folyamatosan azon dolgoznak, hogy a világ valóban jó irányba változzon. – A Canon márkaképviseletek itt Magyarországon és a közép-európai régióban is megragadják a lehetőséget a non-profit szférában tevékenykedők támogatására. A termékbemutatókon szereplő kiállítási darabok keveset használtak, szinte újak, így kézenfekvő, hogy keressünk intézményeket, alapítványokat, akiknél a képalkotó technológia fontos a kreatív feladatoktól a hétköznapi munkafolyamatokig. A termékeinket hosszú élettartamra tervezzük a fenntarthatóság jegyében. Megbízhatóan és gazdaságosan működtethetők, hogy a mindennapi tevékenységen maradhasson a fókusz – jegyezte meg Oláh Viktória, a Canon vállalati- és marketingkommunikációért felelős vezetője, majd folytatta: – Olyan civil szervezeteknek adományozunk idén, amelyek speciális kreatív munkához, gyerekek, fiatalok vagy sérült felnőttek fejlesztéséhez nap mint nap használnak a nyomtatót, de nem nyomtatnak napi többszáz oldalt, mint egy nagyvállalat. A Pixma és Maxify sorozataink kis térigényű, gazdaságos asztali nyomtatókból állnak, melyek előnyeit nagyon jól ki tudják használni a kreatív oktató szakemberek, és emellett a felmerülő napi adminisztráció és háttérmunka során szükséges nyomtatási vagy szkennelési, másolási műveletekhez is hasznosíthatják.

A Canon Hungária Kft. az elmúlt napokban nyomtatókkal és kiegészítőkkel, összességében mintegy 500.000 Ft értékben segítette a gyermekeket fejlesztő szervezetek és szakemberek munkáját.


A Canon Hungaria Kft. idén 10 szervezetnek és Horváth Detti logopédus fejlesztőnek adományozott nyomtatókat.


Horváth Detti egyedien közelíti meg a beszédfejlesztést, saját készítésű, szülők számára otthon is elkészíthető fejlesztő eszközökkel teszi színesebbé és élvezetessé a gyermekek számára a foglalkozásokat. Kiugró sikerű közösségi oldalain tárja elénk munkáját és gyakran kérik fel interjúkra a hazai médiában.


Az Autistic Art Alapítvány 2006 óta segíti az autizmussal élőket, számukra emberi léthez méltó életet teremt és hangsúlyozza társadalmi integrációjukat. Teszi ezt 11, érintett fiatalok számára létrehozott, civil fenntartású lakóotthon támogatásával, azok működéséhez szükséges személyi és tárgyi feltételek pénzügyi igényeinek biztosításával. Az Alapítvány közreműködésével az alábbi otthonokba juttattunk el nyomtatókat: Angyalliget Közhasznú Alapítvány, Autista Sérültekért Zalában Alapítvány, Esőemberekért Egyesület, Miskolci Autista Alapítvány, Patrónus Ház, Szimbiózis Alapítvány.


A Vadaskert Alapítvány elsődleges célja, hogy segítséget nyújtson pszichés betegségekkel küzdő gyermekek és családjaik számára. Feladata a Vadaskert Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia fenntartása, működtetése és fejlesztése. Hosszú távú célkitűzése továbbá, hogy a sérült gyermekek orvosi, pedagógiai-iskolai, oktatási és szociális problémáit egy intézményen belül próbálja megoldani, szoros szakmai integráció keretében. A Vadaskert Kórház jelenleg teltházzal üzemel, az elmúlt két évben robbanásszerűen megnőtt a depressziós, szorongó, önsértő gyermekek száma és nagyon sok az akut ellátást igénylő gyermek is.


A Lépjünk, hogy léphessenek Közhasznú Egyesületet olyan szülők hozták létre, akik sérült gyermeket nevelnek. Azt szeretnék elérni közös erőfeszítéssel, hogy gyermekeik minden lehetséges fejlesztést és megfelelő oktatást megkapjanak, amely lehetőséget nyit számunkra felnőtt korukban önállóbb, teljesebb életet élni.


A Világszép Alapítvány több mint 10 éve támogat olyan gyerekeket, akikről a saját szülei helyett az állam gondoskodik. Közel 150 fiatalnak szerveznek nyári táborokat, rendszeres foglalkozásokat, önkéntes mesemondó és mentor programot. Inkluzív szemléletű óvodájukban a családból érkező gyermekek mellett 9 állami gondoskodásban élő gyermek számára biztosítanak helyet. 3 éves kortól egészen a felnőtté válásukig kapcsolódnak a gyermekekhez, hogy az otthontalanság ellenére is meg tudják élni, hogy van helyük a világban, szeretetre méltóak és vannak lehetőségeik az életben.


– Öröm volt látni, hogy ezek a nyomtatók, bár nem nagy értékűek, sokat hozzáadnak a szűkös forrásokkal küzdő alapítványoknak, fejlesztőknek. Az adományaink nemes célok szolgálatában közreműködhetnek a jövőben. Az elkötelezett kreatív fejlesztők küldetésének támogatása beleillik vállalati filozófiánkba: Együtt élünk és együtt dolgozunk a közös jóért. A mi munkánk sikere is a munkatársaink és partnereink együttműködésén alapszik, és tudatosan figyelünk a környezetünkre, a környezetünkben élőkre és dolgozókra. – tette hozzá Oláh Viktória.