Láss többet, tegyél többet: A Canon bemutatja a teljes képmezős fényképezőgéphez valaha gyártott legszélesebb autofókuszos zoomobjektívet1

Budapest, Magyarország 2023. október 11. - A Canon Europe ma bejelentette az RF 10-20mm F4L IS STM bevezetését, amely az L-sorozat új tagja a fotósok és videósok számára. Az extrém ultraszéles felvételek által határtalan lehetőségeket kínáló RF 10-20mm F4L IS STM páratlan képminőséget biztosít, mindezt pedig kompakt méretben.

RF 10-20mm F4L IS STM

A tökéletes ultraszéles felvétel

Az objektív a meglévő nagylátószögű RF termékcsalád képességeire épül, mint a teljes képmezős fényképezőgépekhez valaha készült legszélesebb AF-zoom, akár 130°-os látószöggel. A 20 mm-es nagylátószögtől a kivételes és egyedülállóan ultraszéles, 10 mm-es fókusztávolságig terjedő zoommal a felhasználók mostantól a 16 mm-es fókusztávolság több mint kétszeresét képesek elérni.

A szélesebb látószögnek köszönhetően, új perspektívák nyílnak meg a drámai panorámaképek megörökítésekor. A fotósok érdekesebbé tehetik az előteret, rögzíthetik a szűk belső tereket és az építészeti megoldásokat, továbbá mélységet adhatnak a tájképeknek, a filmesek pedig még kreatívabbak lehetnek.

Minden részlet, ahogy lennie kell

Az új objektív páratlan képminőséget biztosít egy nagylátószögű objektívben, hihetetlen élességgel és tisztasággal, gyakorlatilag torzítás nélkül.

A legmagasabb színvonalon tervezett RF 10-20mm F4L IS STM a legújabb perifériavezérlésű képstabilizáló (IS) technológiával rendelkezik, amely kristálytiszta, rázkódásmentes képeket biztosít még kihívást jelentő felvételi körülmények között vagy állvány nélkül is. Az új IS rázkódásmentes képeket biztosít a középponttól a képmező széléig, és öt- vagy hatfokozatú optikai stabilizációt kínál egy vázba épített stabilizált fényképezőgéppel kombinálva. A fejlett, egyenes vonalú optikai kialakításnak köszönhetően éles és pontos eredményre számíthat - így az egyenes vonalak egyenesek maradnak, még a képmező szélein is. Az állandó f/4-es maximális rekesznyílás következetes expozíciót biztosít minden zoombeállításnál, a legkorszerűbb optikai bevonatok pedig minimalizálják a szellemképeket és a tükröződéseket, amelyek az ultraszéles felvételeknél gyakoriak lehetnek.

Ultra-kompakt, ultra-hordozható

A fejlett technológia nem megy a könnyű használhatóság rovására. Az RF-csatlakozó a kamera és az objektív közötti kommunikáció sebességének és sávszélességének óriási mértékű növelésével lehetővé teszi a kiemelkedő képminőséget kompakt kivitelben.

A mindössze 570 g súlyú RF 10-20mm F4L IS STM megérdemli, hogy állandó helyet kapjon a táskádban. Kevesebb, mint feleakkora súlyú (610 g-mal könnyebb) valamint hosszban és szélességben is 2 cm-rel kisebb, mint az EF 11-24mm f/4L USM - sőt, az új objektív egy EOS R8-assal párosítva kevesebbet nyom, mint a régebbi EF objektív önmagában. Mindezt annak ellenére, hogy szélesebb látószöget kínál és kiegészült az IS technológiával - így a szűk helyen történő fényképezés nemcsak könnyebbé válik, de a táskád is könnyebb lesz.

Szakemberek számára készült

A kiváló képminőség, a széles látószögű állóképek és videók készítéséhez szükséges nagyobb kapacitás és a könnyű kialakítás miatt az RF 10-20mm F4L IS STM elengedhetetlen frissítés a fotósok és videósok számára, akik a következő szintre szeretnék emelni képességeiket. Amellett, hogy a tájképekhez vagy az építészethez ideális, az objektívvel más perspektívából sport- vagy dokumentumfilmeket is megörökíthetsz.

Az RF 10-20mm F4L IS STM még a legnehezebb időjárási körülményeknek is ellenáll, mivel a professzionális felhasználás érdekében por-, és nedvességálló.

Legfontosabb jellemzők és tulajdonságok:

Aszférikus, Super UD és UD lencsetagok (köztük egy aszférikus UD elem), amelyek hozzájárulnak az L objektívekhez illő magas képminőség eléréséhez
Rendkívül tartós por- és vízálló tulajdonságok, amelyek megfelelnek a profik által tapasztalt szigorú körülményeknek
SWC (2 lencsefelületen) és ASC (Air Sphere bevonat), amely csökkenti a képen belüli fényforrások által okozott szellemképeket, ami a nagylátószögű objektíveknél gyakran előforduló jelenség
Az első L sorozatú objektív, amely STM motorral és teljes idejű kézi fókuszálási lehetőséggel rendelkezik, a kompakt, könnyű fókuszcsoportnak köszönhetően

Ha többet szeretnél megtudni az RF 10-20mm F4L IS STM objektívről, kérjük, kövesd a linket: https://www.canon.hu/lenses/rf-10-20mm-f4l-is-stm/

További információk

RF 10-20mm F4L IS STM fotók
  1. Bevezetéskor. A halszem objektívek kivételével.