35 éves a Canon EOS rendszer

A Canon Inc. idén márciusban ünnepelte az EOS rendszer bevezetésének 35. évfordulóját. Az EOS név nem csak az elektronikus-optikai rendszer rövidítése, hanem a görög hajnalistennő neve is. Az EOS lett a világ első teljesen elektronikus objektívrögzítő rendszere, amely az egylencsés, auto-fókuszos tükörreflexes fényképezőgépek új generációját alapozta meg.

A Canon EOS 1987 márciusában debütált az EOS 650 egylencsés tükörreflexes fényképezőgéppel és számos EF objektívvel. A filmes korszakban az EOS tükörreflexes gépek nagy hírnévre tettek szert az innovatív technológiáknak és a Canon kulcsfontosságú tulajdonságainak köszönhetően, melyek közül a legfontosabb a sebesség és az egyszerű használat. 1989-ben a Canon piacra dobta a csúcskategóriás EOS-1-et, 1993-ban pedig a kompakt és könnyű EOS 500-at bővítve a felhasználói bázist. Megannyi sikeres fényképezőgép bevezetését követően 2012-ben a Cinema EOS videótechnológia bevezetésével a Canon belépett a filmiparra, és azóta is egyre sokrétűbb felhasználói kört szolgál ki.


A 2018-ban bemutatott EOS R rendszerrel a Canon létrehozta a kompromisszum-mentes képalkotást a forradalmi RF bajonett megalkotásával. A jelenleg összesen 21 EOS fényképezőgépet és 104 RF és EF objektívet magában foglaló EOS rendszer határtalan kreativitást biztosít a képalkotók számára a fotózás, filmezés vagy a virtuális valóság világában. A Canon régóta építi felhasználói bázisát, akiknek köszönhetően immár 19. éve őrzi piacvezető pozícióját.


A Canon továbbra is finomítja az alapvető optikai technológián alapuló változatos képalkotási technológiáit, miközben tovább erősíti és bővíti az EOS fényképezőgép-sorozatot és az RF/EF-sorozatú objektíveket, új utakat nyitva meg a képrögzítésben, hogy megfeleljen az egyre sokrétűbb felhasználói igényeknek és elősegítse a fotó- és videókultúra terjedését.