A Canon legújabb széles formátumú nyomtatója grafikai innovációkkal debütál a FESPA 2019 seregszemlén

A héten megrendezésre kerülő FESPA 2019 kiállításon (2019. május 14-17., Messe München, Németország, B5-E30 kiállítóhely) a Canon újabb egyedülálló fejlesztéseket mutat be, amellyel a reklámok és különleges grafikák előállításával foglalkozó nyomdai szolgáltatók nagyobb profitot érhetnek el, ami hatékonyabb működést és gyarapodó üzletet biztosít.

Az újonnan piacra dobott Océ Colorado 1650 64 hüvelykes, tekercses nyomtató az új Canon UV-tintát használja, és a nyomathordozó utómunkálataitól függetlenül matt és fényes nyomtatásra is képes.

Az Océ Arizona 1300 termékcsalád síkágyas UV-nyomtatóit most először mutatják be nemzetközi rendezvényen

A Canon standjának legfontosabb elemei:

  • az új Océ Colorado 1650 64 hüvelykes tekercses nyomtatója, amely az új Canon UV-gél tintát és az Océ FLXfinish technológiát (ld. a termékről szóló sajtóközleményt) használja
  • az Océ Colorado 1640 automatizált, integrált nyomtatási és vágási munkafolyamata
  • az Océ Arizona 1300 termékcsalád síkágyas UV-nyomtatóinak első bemutatója nemzetközi rendezvényen (Magyarországon a PPD Expon mutattuk be április elején)
  • az Océ Arizona 6170, amelyben a High Flow Vacuum (HFV) biztosítja, hogy a merev nyomathordozók nyomtatás közben ne mozduljanak el
  • az imagePROGRAF PRO-2000 24 hüvelykes, széles formátumú nyomtatója, amely nedvességtűrő nyomathordozóval is használható

Új lehetőségek feltárása

A Canon standja új technológiákat, kiemelkedő kreatív applikációkat és tökéletes, teljes munkafolyamatot lefedő megoldásokat kínál az érdeklődőknek, amelyekkel javíthatják hatékonyságukat és megelőzhetik versenytársaikat.

A Canon a FESPA 2019-en mutatja be az Océ Colorado 1650 tekercses nyomtatót, amellyel az ügyfelek az új applikációkban rejlő lehetőségeket aknázhatják ki (ld. a termékről szóló sajtóközleményt). Az új nyomtató javítja a termelékenységet és a teljesítményt öntapadó vinylek, falburkolatok, ponyvák, soft signage anyagok, szemből/hátulról megvilágított grafikák, valamint nem bevonatos papír használata esetében is, míg a beépített Océ FLXfinish technológia lehetővé teszi, hogy a felhasználók úgy váltsanak a matt és fényes módok között ugyanazon nyomathordozó esetében, hogy ne kelljen tintát vagy eszközt cserélni.

Az Océ Arizona 1300 termékcsaládhoz tartozó Océ Arizona 1380 GT síkágyas UV-nyomtatót a FESPA 2019 kiállításon élőben nyomtat mind merev, mint rugalmas nyomathordozókra. Az Océ Touchstone szoftverrel a nyomtató texturált nyomatokat is készít megbízható és költséghatékony módon, bemutatva az érdeklődőknek, hogyan gyárthatnak könnyen kifinomult többrétegű nyomatokat, ami nemcsak az érzékekre hat, hanem komoly profitot is termel. Az Océ Arizona 1380 GT mögött az Océ Arizona Xpert elsőrangú munkafolyamat-szoftvere áll, amellyel sablonokat hozhat létre az összetett projektekhez, ezzel is fokozva a valódi hatékonyságot, míg a piacra kerülési idő csökken.

Növekvő működési hatékonyság

A Canon elkötelezetten segíti az ügyfeleit a működési hatékonyságuk javításában, ezért szorosan együttműködött az utómunkálatokkal foglalkozó partnerével, a Fotobával – ennek eredménye lett a Canon UV-gél tintáit használó tekercses nyomtatóihoz (Océ Colorado 1640 és 1650) igazított új, automatizált nyomtatási és vágási megoldás. A már a FESPA 2018-on megemlített technológia – amely 2019 második felében kerül forgalmazásra – egyesíti az Océ Colorado tekercses nyomtatóját a Fotoba XLD termékcsalád vágógépével, lehetővé téve a nyomatok automatizált utómunkálatait és a kézi beavatkozást nem igénylő margó nélküli nyomtatást.

Az automatizált adagolóegység a kinyomtatott anyagot a nyomtatóból a vágógépbe juttatja. Ennek köszönhetően a vágás automatizálható, nincs szükség a kezelő beavatkozására vagy a kézi adagolás miatti leállásra. A Fotoba XLD akár percenként 18 méternyi nyomattal is megbirkózik, ami jól illik az Océ Colorado nyomtatók gyors nyomtatási sebességéhez, hogy az olyan nagy példányszámú applikációkat is, mint a margó nélküli poszterek, kivételes hatékonysággal lehessen előállítani.

Azok számára, akik nagyobb munkaigényű nyomathordozókkal (pl. hullámlemezzel vagy furnérlemezzel) dolgoznak, az Océ Arizona 6170 nyújthat megoldás, a High Flow Vacuum (HFV) ugyanis mozdulatlanul tartja az anyagot nyomtatás közben, így a kép tökéletes lesz, miközben az előkészítésre szánt idő csökken. Mindemellett az Océ ProCut munkafolyamat-szoftver azt mutatja be, hogy az automatizált vágással hogyan csökkenthető a kézi beavatkozás és növelhető a termelékenység, miközben a dolgozók a szakértelmüket a cég más területein kamatoztathatják.

A Canon kiterjedt széles formátumú portfoliójának részeként a látogatók megtekinthetik a 24 hüvelykes imagePROGRAF PRO-2000 nyomtatót, amellyel nedvességtűrő nyomathordozókra is lehet nyomtatni, így tökéletes választás táblákhoz, molinokhoz, poszterekhez, öntapadó grafikákhoz és pop-up plakátokhoz. A Canon nedvességtűrő hordozóanyagaival nincs szükség laminálásra, köszönhetően a tintafogadó réteg alacsony oldhatóságú kötőanyagának. A nedvességtűrő nyomathordozók között megtalálható a matt polipropilén, valamint az öntapadós és a bannerökhöz használt vinyl is, így az ügyfelek könnyen, gyorsan és költséghatékonyan készíthetnek nyomatokat bel-és kültéri használatra, amelyek akár hat hónapig is kitarthatnak.

A Canon standjának látogatói számos grafikai és kereskedelmi belsőépítészeti megoldást is megtekinthetnek a Speed c. album bemutatójával párhuzamosan – a kötet azt mutatja be, hogy egyes márkák hogyan hoztak létre egységes, az érzelmekre ható látványt a végfelhasználók számára, új üzleti lehetőséget kínálva és régi megrendelők megtartására. A Speed kampányának applikációi a nyomtatás többcsatornás marketingben betöltött szerepére mutatnak rá, legyen szó a vásárlást ösztönző bolti kínálókról vagy a vásárló márkaélményét kiteljesítő belső dekorációról.

Michele Tuscano, a Canon EMEA Szélesformátumú Nyomtatásért felelős részlegének alelnöke a következőképpen fogalmaz: „A széles formátumú grafikákkal dolgozó nyomdai szolgáltatók folyamatosan keresik a módját annak, hogyan színesítsék és bővítsék a kínálatukat, miközben a növekvő gyártási példányszámokkal is küzdenek. Az idén piacra dobott Océ Arizona 1300 és a FESPA 2019-en bemutatásra kerülő Océ Colorado 1650 nyomtatókkal éppen ezekre a kihívásokra szerettünk volna megoldást nyújtani, hogy az ügyfeleink ne csak bővíteni, hanem kezelni is tudják az új portfóliójukat.”

“„A FESPA-n a látogatók a saját szemükkel láthatják, hogy az új digitális nyomtatási technológiák hogyan javíthatják a hatékonyságot, amit a munkafolyamatokban részt vevő partnereink is elősegítenek. A látogatók olyan jövedelmező lehetőségek tanúi lehetnek, amely során a meglévő applikációkat valamilyen hozzáadott értékkel alakítják át, ez pedig nemcsak előnyt jelent a versenytársakkal szemben, de nagyot lendít a cégük megítélésén is.”