A legmodernebb irodák elvárásainak is megfelelnek a Canon új multifunkciós nyomtatói

Budapest, 2017. január 25. – A Canon bejelentette három új multifunkciós terméksorozatból álló készülékeit: az imageRUNNER ADVANCE C255/355, C3500 és 4500-as sorozatokat, melyek a népszerű C250/350, C3300 és 4200-as típusszámú modelleket váltják le. Az új modellek tovább fokozták a korábbi modellek által nyújtott felhasználói élményt az érintőképernyő növekedésével, intuitív felületével pedig jobban kontrollálható folyamatokat, vezeték nélküli mobilnyomtatást, személyre szabhatóságot és kiemelt biztonságot kínálnak a felhasználóknak.

Új eszközök a digitális irodák elvárásaihoz
Mindhárom új terméksorozat modelljei könnyű kezelhetőséget kínálnak, ugyanis beépített, színes érintőképernyőiken az okostelefonokéhoz hasonló, reszponzívan reagáló menürendszer fogadja a felhasználókat függetlenül attól, hogy egy A4-es méretű asztali nyomtatót vagy szabadon álló A3-as gépet használnak, mindegyiket a megszokott módon tudják majd kezelni. A készülékek menüje személyreszabható: attól függően, hogy ki jelentkezik be a gépre beállítható a menü nyelve, az adott személy által leggyakrabban használt gyors elérések, preferenciák.

A készülékek egyik érdekessége, hogy készenléti állapotukból ultrahangos érzékelőjükkel azonnal bekapcsolódnak, ha valaki közel megy hozzájuk, ezzel is nyomtatási időt takarítva meg.

Az új imageRUNNER ADVANCE multifunkciós nyomtatók támogatják az Apple® AirPrint®, a Google Cloud Print és MOPRIATM szabványokat, így nem csak számítógépről, de okostelefonról és táblagépről is biztonságosan lehet nyomtatni rájuk. A nyomtatás az internetkapcsolaton túl kezdeményezhető Blutooth-on, USB kapcsolaton és wifin keresztül is. A készülékek támogatják a uniFLOW-t, a Canon egységes nyomtatás- és beolvasáskezelési megoldását, amely többek között garantálja, hogy a kinyomtatott dokumentumok ne kerüljenek illetéktelen kézbe, illetve a nyomtatási költségek pontos, akár osztályokra vagy felhasználókra lebontott követését is lehetővé teszi.

A dokumentumok szkennelése során a Canon megoldása képes automatikusan szerkeszthető formátumúvá alakítani a beszkennelt dokumentumot, amely jelentősen meggyorsítja az irodai feladatokat, így ugyanis egy sor feladat automatizálható. A beszkennelt és átkonvertált fájlokat közvetlenül a nyomtatóról lehet feltölteni a Google Drive-ra, az Evernote-ra, a Dropboxba vagy más felhőszolgáltató tárhelyére.

Szervizelhetőség és kompatibilitás
Az új eszközcsalád bevezetésével a Canon rendkívül könnyű szervizelhetőséget kínál mind a szervizszolgáltatóknak, mind pedig a bérbeadóknak. A szerviz vagy a bérbeadó vállalkozás akár mobil eszközön keresztül is ellenőrizni tudja a kihelyezett gépek állapotát, a festék fogyását, elláthatja a szoftveresen megoldható feladatokat, ami gyorsabbá és gazdaságosabbá teheti az üzemeltetést. Az első üzembehelyezés folyamata is lényegesen leegyszerűsödött a sztenderdizált folyamatoknak köszönhetően.

További előny, hogy az új imageRUNNER ADVANCE C255/355 és C3500 sorozat esetében a főbb alkatrészek, így például a dob és toner megyegyeznek a korábbi modellekével, így a modellváltás nem jár a meglévő készletek elvesztésével. Dobja pedig nagyobb kapacitást, így ritkább szervizperiodust kínál.

Beruházás a jövőbe
„Az új imageRUNNER advance tervezésénél a Canon figyelemmel volt a világ gyors változására. Így az elmúlt évtizedek tapasztalatára alapozva sikerült egy olyan hardvert gyártani, mely a szoftveres fejlesztési lehetőségeknek köszönhetően hosszú távon megbízható partnere lesz az üzleti felhasználóknak, kevesebb külső szervizes beavatkozást igényel és alkalmazkodik a modern munkakörnyezet állandó változásaihoz” hangsúlyozta Fejérváry-Gaál Balázs termékmenedzser.

Fő paraméterek

imageRUNNER ADVANCE C255/355 sorozat

  • színes nyomtatás
  • 25ppm/35ppm nyomtatási sebesség
  • A4-es papírméret

imageRUNNER ADVANCE 4500 sorozat

  • monokróm nyomtatás
  • 25ppm/35ppm/45ppm/51ppm nyomtatási sebesség
  • A3-as papírméret

imageRUNNER ADVANCE C3500 sorozat

  • színes nyomtatás
  • 20ppm/25ppm/30ppm nyomtatási sebesség
  • A3-as papírméret