Egy újabb termék a világ élén: Canon imagePRESS C10000VP és C8000VP

Budapest, 2016. szeptember 13. – A Canon imagePRESS C10000VP és C8000VP digitális színes nyomtatói elnyerték a 2016 legjobb színes vágott lapos A3+ nyomtatója címet a havi 200 ezer A4 nyomtatási kapacitás feletti kategóriában. A legjobb készülékeknek járó díját a European Digital Press Association (EDP) nevű iparági szervezet ítélte oda a Canonnak. Az EDP a digitális nyomdaipar fejlesztésére alakult európai szervezet, amit az erre specializálódott hét európai magazin alapított.

Az EDP minden évben díjazza az európai piacon elérhető nyomdaipari termékeket. A Canon C10000VP/C8000VP nyomtatókra a megnövelt nyomtatási sebesség, a még jobb nyomatminőség, valamint az egyszerű használat miatt esett a zsűri választása.

A Canon imagePRESS C10000VP/C8000VP modellek a gyártó jelenlegi legújabb, és leggyorsabb vágott lapos, színes nyomtatói. Ezek a modellek az ofszetnyomtatáshoz hasonlóan élethű színeket állítanak elő, és akár 2400x2400 dpi-s felbontású nyomatok is készíthetők velük. Ilyen minőség mellett is képesek kinyomtatni 100 illetve 80 db A/4-es színes képet egy perc alatt. Mind a két gép esetében olyan termelőeszközről beszélünk, amely valós üzleti előnyt képes teremteni a tulajdonosának.

Ugyancsak elismerést kapott a legjobb munkafolyamat-vezérlési megoldások között a Canon PRISMAdirect mint egyedülálló, skálázható és integrált munkafolyamat-vezérlő megoldás, mely korszerűsíti a teljes nyomtatási folyamatot, leegyszerűsíti a munkafogadást, csökkenti az általános költségeket, és növeli a termelékenységet.

Egy hónapig látogatható az idei World Press Photo kiállítás Budapesten

Budapest, 2017. szeptember 25. – Hagyományosan ősszel mutatkozik be Budapesten a World Press Photo Alapítvány 45 országon át vándorló aktuális képválogatása. A vizuális újságírás fejlődését teljes szívvel támogató Canon minden évben komoly felszereléssel jutalmazza a díjnyertes kép alkotóját. Idén a Canon Hungária gyakorlati workshopot is tart a kiállítás helyszínén, melyre profi és amatőr fotósokat egyaránt vár.