ÚTI KÉPEK KÉSZÍTÉSE

A legjobb Canon felszerelés úti fotózáshoz, kezdők számára

Az utazáshoz tervezett és készült Canon fényképezőgépek és objektívek ideális útitársak, amelyek megörökítik kalandjaidat, és egy életen át megőrzik az emlékeket.
Egy kéz Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektívvel felszerelt fényképezőgépet húz elő egy kézitáskából.

Akár egy várost fedezel fel, akár a szabadban túrázol, akár egy teljesen más kultúrában merülsz el, a legjobb úti fotós felszerelés segítségével megörökítheted a fontos pillanatokat, és megőrizheted különleges emlékeidet. Mivel mostanra már a világ bármely pontján azonnal csatlakozni tudsz az internethez, a pillanatfelvételektől kezdve a komplett utazási vlogokig bármit megoszthatsz barátaiddal, családtagjaiddal és globális követőtáboroddal – méghozzá valós időben.

Ahhoz, hogy igazán lenyűgöző képeket, nyomatokat és videókat tudj készíteni, egy olyan fényképezőgépre van szükséged, amely állandóan jól teljesít, függetlenül attól, hogy milyen körülményekkel kell szembenézned, ugyanakkor elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a kézipoggyászodban. Ugyanez vonatkozik az objektívekre is, amelyeknek kellően sokoldalúnak kell lenniük ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a kalandvágyó fotósokkal, akik ugyanakkor nem szeretnének lemondani a kiváló képminőségről.

Sok mindent figyelembe kell venni, ezért összeállítottunk egy útmutatót a legjobb úti fotós felszerelésről. Így akár kezdő vagy, aki izgatottan várja, hogy belekezdjen a munkába, akár egy feltörekvő utazási blogger, aki el akarja kápráztatni követőit, vagy esetleg egy olyan alkotó, akinek profilja egyre nő, és ezért szeretné a következő szintre emelni a tartalmát és felszerelését – biztos lehetsz benne, hogy rendelkezni fogsz a sikerhez szükséges eszközökkel.

A legjobb úti fényképezőgépek hétköznapi fotósoknak és a családi üdülésekre: Canon EOS R100 és Canon Zoemini S2

Két mosolygó ember áll egymást átkarolva a homokon álló strandkunyhók sora előtt.

A családi nyaralásokhoz ideális Canon EOS R100 megfizethető választás azok számára, akik az okostelefonnál már jobbra vágynak, és minőségi képeket és videókat szeretnének készíteni.

Egy fehér Canon Zoemini S2 egy nyitott albumon elhelyezve, az oldalakon elrendezett úti képekkel.

A Canon Zoemini S2 segítségével menet közben kinyomtathatod a friss fotóidat – tökéletes választás az utazásaidat megörökítő album elkészítéséhez. A Canon Mini Print alkalmazás segítségével szerkesztheted és kreatív módon még ötletesebbé teheted a képeket.

Egy családi üdülés több mint menekülés a napi rutinból. Értékes időt töltesz a hozzád legközelebb állókkal, és ezek azok az alkalmak, amelyek során a legértékesebb emlékeink megszületnek.

A Canon EOS R100 lehetővé teszi, hogy méltóképpen örökítsd meg életed különleges pillanatait. A Dual Pixel CMOS AF-technológia nyomon követi a szemeket és az arcokat, hogy minden családtag fókuszban maradjon még a zsúfolt városi jelenetekben is. A Kreatív segéd üzemmód segítségével azonnal beállíthatod a háttér elmosódását, a fényerőt vagy a kontrasztot, míg az Auto Lighting Optimizer (Auto megvilágítás optimalizálás) funkció kiküszöböli a közvetlen napfény okozta erős kontrasztot, így a ragyogó napsütésben is természetes hatású képeket készíthetsz.

Az EOS R100 akkor is tökéletes társ, ha lement a nap, mivel speciális funkciókkal gondoskodik arról, hogy a gyenge fényviszonyok mellett, kézből fotózott képeid is fókuszban maradjanak és elmosódástól mentesek legyenek.

Csatlakoztasd az EOS R100 fényképezőgépet a Canon Camera Connect alkalmazáshoz, és azonnal átküldheted képeidet a fényképezőgépedről az okostelefonodra, hogy megoszd őket a közösségi oldalakon. Az alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy a képeket GPS használatával geocímkével lásd el, ami hazatérve akár a fotók rendszerezésében is segíthet, vagy megkönnyítheti az úti emlékeid elmesélését. Csoportképek készítéséhez használhatod a Camera Connect távoli felvételkészítési üzemmódját, így senki sem marad ki a képből.

Ha a könnyed hordózhatóságra vágysz elsősorban, a 8MP-es Canon Zoemini S2 kiváló útitársad lesz, amely a felejthetetlen pillanatokat úgy kelti életre, ahogyan megéled őket. A kompakt fényképezőgép és nyomtató, a Canon Zoemini S2 segítségével remek szelfiket készíthetsz a beépített tükör és gyűrűs megvilágítás segítségével, és mindig tökéletes lehet a pózod és az expozíció. A képeket ezután akár egy percen belül ki is nyomtathatod még helyszínen, vagy elmentheted a MicroSD-kártyára, hogy később nyomtasd ki őket.

A Canon Zoemini S2 és a Canon Mini Print alkalmazás párosításával élő nézetben ellenőrizheted a kompozíciót, testre szabhatod a képeket nyomtatás előtt, és akár közvetlenül az okostelefonodról is kinyomtathatod a fényképeket.

A legjobb úti fényképezőgépek kezdőknek és tartalomkészítőknek: Canon EOS R10 és EOS R50

Egy kézben tartott Canon EOS R10 készülék, melynek képernyőjén egy szökőkút és a háttérben lévő növények láthatók.

Míg a Canon EOS R10 súlya mindössze 429 g, a hozzá illő Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM objektív 130 g-os súlyával hasonlóan apró méretű, ugyanakkor univerzális zoomtartományt és optikai képstabilizálást (IS) is kínál. A kettő ötvözésével a kezdők és a tapasztalt fotósok egyaránt egy nagy teljesítményű, mégis könnyű kombinációt kaphatnak.

A Canon EOS R50 speciális A+ módjával készített közelkép több tálcányi virágról.

Az EOS R50 speciális A+ üzemmódja – amely az intelligens automatikus felvételkészítési módok egyike – több képet készít, majd egyesíti őket, így igazán nem kell sok hozzáértés ahhoz, hogy kalandjaidat a lehető legjobb minőségben örökíthesd meg. A fotó Canon EOS R50 fényképezőgéppel, Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM objektívvel és 1/160 mp, f/11 és ISO 100 beállításokkal készült.

A lenyűgöző műszaki jellemzők a lelkes amatőrök és a tartalomkészítők számára is kívánatossá teszik a Canon EOS R10 fényképezőgépet, mivel nekik olyan funkciókra van szükségük, amelyekkel új szintre emelhetik a tartalmaikat.

A 24,2 MP-es APS-C érzékelővel rendelkező EOS R10 gyönyörűen tiszta állóképeket és makulátlan 4K videókat készít egyenletes 60p képsebesség mellett a professzionális megjelenésű vlogokhoz és történetekhez. A fejlett autofókusz-rendszer pedig alkalmas a szemek, az arcok, az állatok és a járművek nyomon követésére, így a tartalom még gyenge fényviszonyok mellett is mindig éles lesz.

Az EOS R10 változtatható képszögű érintőképernyővel is rendelkezik, így bármilyen szögből megkomponálhatod a képet, a beépített vakuval pedig éjszaka vagy kevés fény mellett is fényképezhetsz. És mindössze 429 g súlyú, így nem fog hátráltatni abban, hogy hatalmas városokat vagy meredek hegyoldalakat járj be.

Azok a mozgékony alkotók, akik jobb minőségű úti filmeket szeretnének készíteni, hogy megoszthassák követőikkel, megfontolhatják, hogy esetleg a Canon EOS R50 essen a választásuk is, amely ugyanazt az érzékelőt és AF-rendszert használja, mint az EOS R10, de kisebb vázzal rendelkezik, és mindössze 375 g súlyú.

Egyszerűen és intuitívan kezelhető az okostelefonok érintőképernyőjét ismerő felhasználók számára, gyönyörű 4K videókat rögzít akár 30p képsebességgel, és a mozgó felvételek rázkódásmentes rögzítése érdekében a videó digitális képstabilizálásáról gondoskodó funkcióval is rendelkezik. Függőleges formátumban is videózhatsz vele, és Közeli bemutatás videó üzemmóddal is rendelkezik, amellyel bemutathatod a helyi piacon felfedezett szokatlan ételeket, vagy az utazásod során beszerzett különleges szuveníreket.

Mindkét fényképezőgép bármilyen Canon RF vagy RF-S objektívvel használható, így az objektívek teljes választéka kínál sokoldalú megoldásokat jelen igényeidhez és jövőbeli ambícióidhoz egyaránt.

A legjobb belépő szintű, nagy látószögű zoomobjektívek úti fotózáshoz: Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM és RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Egy rózsaszín felsőt viselő ember előretartja a karját, hogy megörökítse saját magát utazás közben egy hajón, mindkét oldalán színes épületekkel körülvéve. A fotó Canon EOS R50 fényképezőgéppel és Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektívvel készült.

A könnyű Canon EOS R50 készülékhez társított Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM nemcsak úti fotózáshoz, hanem úti vlogoláshoz is nagyszerű. Fotózáskor, illetve UHD 4K 30p videók készítésekor vagy élő közvetítés során könnyedén meg tudod vele oldani, hogy te is szerepelj a képen, a mögötted lévő táj nagy látószögű képét is megörökítve a beállítandó jelenethez. A fotó Canon EOS R50 fényképezőgéppel, Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektívvel és 10 mm, 1/200 mp, f/8 és ISO 400 beállításokkal készült.

Hegyekkel körülvett tó, melynek vizében a környező táj és a felhős égbolt tükröződik. A fotó Canon EOS R5 fényképezőgéppel és Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM objektívvel készült.

A Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM különlegesen nagy látószögű zoomobjektív a legigényesebb utazó fotósok számára is ideális. Az 5 fokozatú optikai képstabilizátorral, a nagy fényerejű, f/4,5 maximális rekeszértékkel és a Canon RF objektívfoglalatának gyors fókuszálási képességével ez az objektív gondoskodik arról, hogy utazási tartalmaid a fényviszonyoktól függetlenül mindig élesek és profi kinézetűek legyenek. A fotó Canon EOS R5 fényképezőgéppel, Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM objektívvel és 17 mm, 2,5 mp, f/11 és ISO 100 beállításokkal készült. © Verity Milligan

A Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM az egyik legsokoldalúbb Canon objektív tájfotózáshoz és úti fotózáshoz. Ez a kompakt, ultranagy látószögű objektív tökéletes partner az olyan fényképezőgépekhez, mint amilyen a Canon EOS R10 és EOS R50, ráadásul remekül kiegészíti az RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM kitobjektívet. Az RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektív a 18–45 mm-es típushoz hasonlóan visszahúzható kialakítású, és mindössze 150 grammot tesz ki, tehát könnyen hordozható hátizsákban vagy kabátzsebben. A 10–18 mm-es zoomtartomány nem csupán azt teszi lehetővé, hogy szó szerint a nagy egészet lásd, de amiatt is fantasztikus, hogy más perspektívát tudsz vele megörökíteni, továbbá játszhatsz az előtérben és a háttérben lévő elemek közötti kapcsolattal.

Hatalmas látószögének köszönhetően az RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM egyúttal vlogoláshoz is az egyik legjobb Canon objektív, mivel ideális a jelenet megalkotásához, amikor te is szeretnél szerepelni a képen, miközben a környezetedet is bemutatod. Az egyenletes és gyakorlatilag zajtalan STM autofókusz-rendszer állóképek és videofelvételek készítéséhez egyaránt tökéletes, a fényképezőgépbe épített automatikus korrekció pedig megszünteti a torzítást. A végeredmény: kiváló minőségű, élethű képek, amelyek méltó módon mutatnak be bármilyen úti kalandot. A még sokoldalúbb használat érdekében kézi fókuszálásra is válthatsz, és akár 0,5-szörös makrónagyítást is elérhetsz. Ez ideális, amikor nagy háttér előtt készítesz extraközeli felvételeket a helyi növény- és állatvilágról. Azért, hogy ne kelljen állványt vinned az útjaidra, az RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM egy négyfokozatú optikai képstabilizátorral is kiegészül, de ez akár hatfokozatúra is növelhető, ha az objektívet már eleve IBIS funkcióval rendelkező fényképezőgéppel, például egy EOS R7 készülékkel használod.

Ha meggyőzőnek találod mindazt, amit eddig az RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM objektívről olvastál, de teljes képmezős fényképezőgépet használsz, akkor viszont a Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM lesz számodra a megfelelő választás. A különösen nagy látószögű fókusztartománynak köszönhetően az objektív gond nélkül belefoglal mindent a képbe, akár egy magas épületekkel tarkított városközpontot, akár egy középkori város kusza sikátorait, akár egy látványos hegyvonulatról nyíló kilátást örökítesz meg a vlogodban. Ez a kompakt és könnyű RF objektív még a legkönnyebb fotósfelszereléshez is megfizethető áron kapható, és a képstabilizálás, valamint a nagy fényerejű, f/4,5-es maximális rekeszérték jóvoltából a változó fényviszonyok mellett is megbízható teljesítményt nyújt. Teljes képmezős objektívként valamivel nagyobb, de típusához képest még így is rendkívül kompakt és könnyű.

A legjobb objektív úti beszámolók készítéséhez: Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

Egy Canon EOS fényképezőgépet tartó kézpár, Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM objektívvel, egy khaki színű ing előtt.

A Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM objektívvezérlő gyűrűvel rendelkezik, amely a rekeszértékhez, a zárhoz vagy az ISO-hoz is hozzárendelhető, így könnyedén elérhető extra vezérlést tesz lehetővé – ideális a beállítások gyors módosításához gyorsan változó helyzetekben.

A Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM ultra nagy, 24 mm-es minimális fókusztávolsága tökéletes a nagy látószögű utcai jelenetek dokumentálásához és a témát hatásosan kontextusba helyező környezeti portrék készítéséhez. Az objektív optikai képstabilizátorral rendelkezik, így menet közben is éles képeket készíthetsz kézben tartott fényképezőgéppel, a szinte hangtalan élességállító motor pedig nem zavarja meg az alanyaidat, és tiszta hangot biztosít a hangfelvételeknek.

A legjobb objektív az úti vloggerek számára: Canon RF 16mm F2.8 STM

Egy fiatal nő, amint egy folyón átívelő hídra néző magaslaton állva magáról készít felvételt egy Canon EOS R6 fényképezőgéppel és Canon RF 16mm F2.8 STM objektívvel.

A gyors és megfizethető RF 16mm F2.8 STM fix fókusztávolságú objektív ultra nagy fókusztávolsága nagyszerű kreatív lehetőségeket kínál a széles látképeket rögzítő tartalomkészítők számára.

Az ultra nagy látószögű RF 16mm F2.8 STM objektív f/2,8-as, nagy maximális rekeszértékével hatalmas perspektívát képes rögzíteni, és számos kreatív lehetőséget kínál az úti vloggerek és a tartalomkészítők számára. Ez a pazar látószög akkor is hasznos, ha viszonylag szűk helyen történik a felvétel, például piaci forgatagból vagy egy múzeumból vlogolsz, és fizikailag nem tudsz hátralépni, hogy nagyíts a perspektíván.

Az objektív szinte hangtalan léptetőmotoros (STM) autofókusz-technológiával rendelkezik, így kiváló választás, ha utazási élményeket szeretnél felvenni, vagy ha környezeti hangokat is rögzítesz a helyszínek életre keltéséhez.

Mivel mindössze 165 g a súlya, és visszahúzott állapotban alig több mint 4 cm a hossza, a kamerán is kényelmesen elfér egy egész napos városnézés során.

A legjobb kompakt objektív úti fotózáshoz: Canon RF 28mm F2.8 STM

Egy mosolygó turista áll az erkélyen, a háttérben a város látható.

Ha szeretnél továbblépni a kit objektív használatáról, és különlegesebb úti képeket rögzíteni, a megfizethető árú, nagy látószögű Canon RF 28mm F2.8 STM objektív egy 28 mm-es fix fókusztávolságú objektív minden előnyét kínálja, hihetetlenül kompakt méretben. A fotó Canon EOS R8 fényképezőgéppel, Canon RF 28mm F2.8 STM objektívvel és 1/1250 mp, f/2,8 és ISO 100 beállításokkal készült.

Ha az úti objektív kiválasztásakor a méret és a súly a legfontosabb szempont, a zsebméretű Canon RF 28mm F2.8 STM objektív mindössze 120 g-ot nyom, és használaton kívül visszahúzható, így még könnyebben elpakolhatod a táskádban vagy hátizsákodba.

Sokoldalú, 28 mm-es fókusztávolsága ideális a felfedezéshez, mivel lehetővé teszi, hogy magával ragadó városi jeleneteket, lenyűgöző látványosságokat vagy akár teljes családi portrékat a képbe szerkessz, a nagy, f/2,8-es rekesztékkel pedig akár alkonyati fényben is fotózhatsz.

Habár méretre kicsi, az RF 28mm F2.8 STM nagyszerű teljesítményt nyújt az optikai minőség terén a Super Spectra bevonatnak köszönhetően, amely csökkenti a szellemképhatást és a becsillanást, valamint intelligens beépített optikai korrekció révén, amely tisztább fényképeket és videókat eredményez.

A legjobb nagy látószögű prím objektív úti fotózáshoz: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

Egy tál paradicsomos-bazsalikomos tészta felülről fényképezve, mellette egy villa, bazsalikomlevelek és egy mozsár a kép szélén. A fotó Canon EOS RP fényképezőgéppel és Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM objektívvel készült.

A Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM 5 fokozatú optikai képstabilizálással az elmosódásmentes kézben tartott felvételekért, és 0,5-szörös makró funkcióval egyértelmű választás egy eldugott étterem ínycsiklandozó finomságainak megörökítéséhez. A csendes STM fókuszáló motornak köszönhetően ráadásul fantasztikusan jól használható vloggingra és élő közvetítések készítésére. A fotó Canon EOS RP fényképezőgéppel és egy Canon RF 35mm F1.8 Macro IS STM objektívvel, 1/125 mp, f/2,5 és ISO800 beállításokkal készült. © Natasha Alipour-Faridani

A Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-et az utcai fotósok, a portréfotósok és az utazó fotósok egyaránt kedvelik. Elég széles látószögű a városképek, tájképek és közeli felvételek készítéséhez, így a diszkrét profillal, gyors maximális rekesznyílással és akár 1:2 makró nagyítással rendelkező készülék kiválóan használható a műfajok széles választékához.

Bár teljes képmezős fényképezőgépekhez tervezték, az RF 35mm F1.8 MACRO IS STM az APS-C vázakkal, például a Canon EOS R10 vázzal is használható, ahol a teljes képmezős 56 mm-es objektívnek megfelelő látómezőt képes rögzíteni.

A legjobb kompakt fényképezőgépek úti vloggerek és bloggerek számára: Canon PowerShot V10 és PowerShot G7 X Mark III

Két nő egy éttermi asztalnál ülve egy tányért emel a beépített állványon álló Canon PowerShot V10 fényképezőgép elé.

A Canon PowerShot V10 beépített, állítható állvánnyal és nagy látószöggel rendelkezik, így utazó gasztrovlogok filmezésekor az útitársaidat is megmutathatod a képen.

Egy férfi egy kavicsos strandon ül egy kis tábortűz előtt. Egy Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgép egy állványon, előtte egy sziklán elhelyezett mikrofonnal.

A széles fókusztartománynak köszönhetően, amely teljes képmezős fényképezőgépek esetén 24–100 mm-nek felel meg, a kézi vlogolástól a portrékészítésig és a természetfotózásig minden lehetséges a rendkívül könnyen hordozható Canon PowerShot G7 X Mark III fényképezőgéppel.

Amikor elkap a kalandvágy, gyakran csak annyi időd van, hogy megragadj egy hátizsákot, és útnak indulj. Ezekben a helyzetekben, ahol a hely a legfontosabb, a Canon PowerShot V10 vagy PowerShot G7 X Mark III a tökéletes útitárs.

A Canon PowerShot V10 fényképezőgépet olyan vloggerek számára tervezték, akik már nem elégszenek meg az okostelefonjuk használatával, de ragaszkodnak a kompakt és könnyű felszerelés előnyeihez az utazás során. Súlya mindössze 211 g, nagyméretű, 1 hüvelykes érzékelője gyönyörű 4K videókimenetet produkál, a Canon arcfelismerő AF-rendszere pedig a kép 100%-át lefedi, ami azt jelenti, hogy függetlenül attól, hogy a képen hol szeretnéd a fókuszpontot elhelyezni, a fényképezőgép arra fókuszál, így maximális rugalmasságot biztosít a kompozíciókban.

A videó digitális képstabilizálása funkció stabilan tartja a felvételt séta közben is, a beépített sztereó mikrofonok pedig képesek megörökíteni a környezet hangulatát, legyen szó egy zsúfolt piacról vagy nyüzsgő szabadtéri étteremről.

A teljesítmény és a profil tökéletes egyensúlyát képviselő PowerShot G7 X Mark III nagyméretű, 1.0 típusú képérzékelővel rendelkezik, amely lenyűgöző 20,1 MP-es fényképeket és 4K videórögzítést kínál egy 11 cm-nél keskenyebb és mindössze 300 g súlyú vázban – így ha nincs elég hely a hátizsákban, egyszerűen a zsebedbe csúsztathatod. Egyetlen egyszerű mozdulattal válthatsz az állóképek és a videók között, majd vissza.

Kalandra készülsz? Töltsd le a Canon Camera Connect alkalmazást, hogy fényképezőgépedet okostelefonodhoz csatlakoztathasd, és közvetlenül a közösségi oldalakon is megoszthasd az úti képeidet. Az alkalmazás segítségével távolról is vezérelheted a fényképezőgépet, így bemozdulás nélküli felvételeket és stabil videókat készíthetsz.

A kalandorok számára ezek a hátizsákban hordozható fényképezőgépek és objektívek valóban tökéletes társak, amelyekkel lenyűgöző képeket és videókat készíthetnek, és továbbra is szabadon mozoghatnak. Az úti fotózás további inspirációiért ismerd meg, a profi úti fotós, Diana Millos élménybeszámolóját arról az alkalomról, amikor 48 órát töltött a gyönyörű Sevillában a Canon EOS R10 géppel.

Írta: Peter Wolinski és Matthew Richards

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • VLOGOLÁS

  A Canon legjobb vlogger fényképezőgépei és objektívjei

  A Canon számos olyan fényképezőgépet és objektívet gyárt, amelyek ideálisak a tartalomkészítők számára. Ez az útmutató segít megtalálni a tökéletes választást.

 • UTAZÁSHOZ

  A tökéletes útitárs

  Martin Bissig profi fotós Srí Lankába utazott az EOS R10 fényképezőgéppel.

 • ÚTI KÉPEK KÉSZÍTÉSE

  10 tipp az úti fotózáshoz

  Diana Millos fényképész és blogger megosztja a legjobb tippjeit lenyűgöző úti fotók készítéséhez.

 • A FOTÓZÁS ALAPJAI / SZABADTÉRI FOTÓZÁS

  Tippek szélsőséges időjárási körülmények melletti fotózáshoz

  Akár a felszerelésed szeretnéd megóvni, akár saját védelmedről gondoskodnál, bevált tippjeinket és trükkjeinket követve elsajátíthatod a szélsőséges időjárási viszonyok melletti fotózás alapjait.