Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

VLOGOLÁS

A legjobb Canon gépek vlogoláshoz

A vlogolás nagyszerű módja, hogy az emberek tényleg megismerjenek – egy videoblog rögzítéséhez pedig vlogger kamerára lesz szükséged. Nem számít, hogy influenszerré szeretnél-e válni több ezer követővel, vagy egyszerűen csak a hobbidat vagy a nyári kalandjaidat dokumentálnád, egy vloggal sokféle módon mutathatod meg a kreativitásod és a valódi éned. Igaz, hogy a világban már most is sok a vlogger, de a barátságos, kreatív személyiségek egy hatásos üzenettel mindig értő fülekre találnak.

A barátságos hozzáállás és az üzenetet átadása tehát rajtad múlik. Amikor azonban a Canon legjobb vlogger kamerái kerülnek elő, ez a három lesz a segítségedre, hogy ötleteidet szórakoztatóan és egyszerűen valósíthasd meg egy igényes vloghoz szükséges videominőséggel és kreatív kezeléssel. A Canon mindhárom vlogger kamerája beépített Wi-Fi és Bluetooth funkcióval rendelkezik, így videóidat és képeidet vezeték nélkül azonnal átviheted okoseszközeidre, majd feltöltheted őket a közösségi oldalakra.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

Ideális belépő szintű Canon vlogger kamera stúdiókba

Érzékelő: 24,1 MP APS-C
Képernyő: 8 cm-es változtatható nézési szögű érintőképernyő
AF-rendszer: Dual Pixel CMOS AF arc- és témakövetéssel, valamint videós szemfelismeréssel
Max. videofelbontás: 4K (3840×2160)
Objektívrendszer: EF és EF-S objektívekkel kompatibilis
Audió: mikrofonbemenet

Ez a könnyű és hordozható DSLR hatalmas teljesítményt és lenyűgöző jellemzőket rejt. A teljesen kihajtható, változtatható nézési szögű képernyő segít megtalálni a tökéletes szöget, ha otthonodban vagy a stúdióban filmezed magad. Praktikus, irányított felhasználói felülete végigvezet az egyes funkciókon, és ismerteti, hogyan használhatod őket különböző effektusokhoz. A Canon EOS 250D tökéletes gép azon vloggerek számára, akik okostelefonról váltanának, és jobban bele szeretnének szólni a kreatív folyamatokba.

A Dual Pixel CMOS AF arc- és szemfelismeréssel biztosítja, hogy soha ne kerülj ki a fókuszból, amikor a gépbe beszélsz, és közben fel-alá járkálsz. Amikor gépet B-roll felvétel készítéséhez leveszed az állványról, a Canon EOS 250D kiegyenlített és könnyed hordozást garantál. Az itt felsorolt három gép közül ez a legnagyobb, így ezt a legkönnyebb stabilan tartani az egyenletes és mozdulatlan felvételekhez.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

A számos praktikus funkció mellett azért is érdemes EOS rendszerű gépbe fektetni, mert sokféle tartozék áll rendelkezésre, hogy még nagyobb teret engedhess a kreativitásodnak. Az EF és EF-S objektívekkel való kompatibilitásnak köszönhetően számos fókusztávolság közül lehet választani, és gyönyörű, kis mélységélességű felvételek készíthetők. A fokozott hangminőségről 3,5 mm-es sztereó mini jack gondoskodik, amelyhez külső mikrofon csatlakoztatható.

A Canon EOS 250D egy masszív univerzális gép, amelyet olyan influenszerek választanak, mint Sanne a Books and Quills Youtube-csatornáról, aki a Canon sokféle objektívjével egyenletes, kis mélységélességű effektusokat felhasználva készít profi videókat.

Kapcsolódó cikkek
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGOLÁS

Laura Bingham: Az Essequibo folyó meghódítása

A vállalkozó szellemű Laura Bingham vezette a világ első kajaktúráját az Essequibo folyón, az élményt pedig videoblogon keresztül örökítette meg egy PowerShot G7 X Mark II segítségével.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

VLOGOLÁS

Mutasd meg a szenvedélyed és az egyéniséged: így fogj hozzá a vlogoláshoz még ma

Egy vlog elindítása szórakoztató és élvezetes élmény – csak kövesd a vlogolással kapcsolatos tippjeinket, és megtanulhatod, miképp készíts gyönyörű felvételeket, hogy lenyűgözhesd a követőidet.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

Beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas, sokoldalú, tükör nélküli Canon gép

Érzékelő: 24,1 MP APS-C formátum
Képernyő: 8 cm-es változtatható nézési szögű érintőképernyő
AF-rendszer: Dual Pixel CMOS AF arc- és témakövetéssel
Max. videofelbontás: 4K (3840×2160)
Objektívrendszer: Speciális kis méretű, könnyű EF-M objektívek, valamint EF és EF-S objektívekkel való kompatibilitás a Canon EF-EOS M adapter segítségével.
Audió: mikrofonbemenet

A Canon EOS M50 a videózást – különösen a videoblogolást – szem előtt tartva készült. Kezdőknek a Canon EOS M50 akár 143 autofókuszpontot kínál (a használt objektívtől függően) Dual Pixel AF technológiával, amely arc- és témakövetés funkciót biztosít. Az egész képkeretben manuálisan kiválasztható fókusz azt jelenti, hogy amikor B-roll felvételt készítesz, ujjadat az érintőképernyőn végighúzva mozgathatod az AF-pontot vagy hozhatsz létre profi pull-focus hatást.

A Canon EOS M50 remek választás, ha gyenge megvilágítás mellett filmezel. 4K felbontásnál a gép akár ISO 6400 érzékenységet is biztosít a felvételhez, így akkor is tiszta eredményt és pontos színvisszaadást kaphatsz, ha éppen egyik éjszaka termékek kicsomagolása közben filmezed magad lámpával világított hálószobádban, vagy a főváros utcáid járod verőfényes napsütésben. Ha nincs szükséged a 4K felbontásra, HD minőségben az ISO-tartományt 100-ról 25600-ra bővítheted, így éjjel is olyan felvételeket készíthetsz, amelyeken tökéletesen látható majd az arcod!

A teljesen kihajtható, változtatható nézési szögű képernyőt menet közben bármikor gyorsan előkaphatod, hogy magadat is lefilmezd, amikor épp a kedvenc piacodon sétálgatsz vagy az Appalachian Trailen túrázol. A Canon EOS M50 kiváló AF-rendszere az arcod körül négyzetet formálva jelzi, hogy fókuszban vagy, a gépbe épített, videókhoz való digitális képstabilizátor pedig stabil kézi felvételkészítést tesz lehetővé.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

A Canon EF-EOS M adapterrel rögzíthető EF és EF-S objektívekkel teret engedhetsz a kreativitásodnak, a speciális Canon EF-M objektívek pedig a vlogoláshoz jelentenek tökéletes megoldást.

Mi van még hozzá? Nos, beépített sztereó mikrofon, valamint 3,5 mm-es sztereó mini jack is tartozik hozzá, amellyel külső mikrofont lehet csatlakoztatni. A Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM kitobjektívvel felszerelve pedig az EOS M50 szépen elfér a kezedben. Ez azt jelenti, hogy anélkül filmezheted magad kartávolságból, hogy elfáradnál: ezt a technikát gyakran látni olyan influenszereknél, mint Joel a Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

A Canon zsebben elférő, utazó vlogger kamerája

Érzékelő: 20,1 MP BSI 1.0
Képernyő: 7,5 cm-es elfordítható érintőképernyő
AF-rendszer: folyamatos AF arc- és témakövetéssel, 31 pontos AF; 4 fokozatú, objektíveltolásos képstabilizátor, intelligens képstabilizátor 5 tengelyes, speciális dinamikus képstabilizálással és automatikus szintbeállítással
Max. videofelbontás: Full HD (1920×1080) 60 kép/mp-nél
Szűrő: beépített ND-szűrő

A Canon PowerShot G7 X Mark II egy zsebben elférő, nagy méretű érzékelővel rendelkező, kompakt gép beépített 24–100 mm-es (azzal egyenértékű) f/1.8-2.8 objektívvel. A kis tömeg és a nagy méretű érzékelő kombinációja miatt igazi kis bestia a vloggerek számára. A zsebedbe téve bárhová magaddal viheted – mindent megörökít, ami csak a szemed elé kerül. Villámgyors beépített objektívjének köszönhetően egyetlen pillanatról sem maradsz le, a kihajtható képernyővel pedig saját magadat is azonnal megjelenítheted a felvételen.

A Canon PowerShot G7 X Mark II minden fényviszonynál lenyűgözően teljesít, legyen szó tündöklő napsütésről vagy lámpával világított hálószobáról – ettől lesz tökéletes utazó gép. Láthatod, egyszerűen mennyire tiszták a doyouknowellie YouTube-csatornáról ismert Ellie videói, aki felvételeit alkonyattól hajnalig készíti.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

A Canon PowerShot G7 X Mark II óriási fókusztartománnyal teszi lehetővé rengeteg pont elérését. Egy sportrendezvényen például az egész jelenetet befoghatod, majd egyenesen a fókusztartomány 100 mm-es végére zoomolva megörökítheted az eseményeket. A zoomolás befejeztével hajtsd fel az érintőképernyőt, nyomd meg a képernyőt, és rögzítsd a reakcióidat!

A Canon PowerShot G7 X Mark II emellett arcfelismerés és -követés üzemmóddal is rendelkezik. Ennek lényege, hogy szabadon mozoghatsz, izgatottan lóbálhatod a karodat, és kimutathatod a reakcióidat is a történésekkel kapcsolatban, mindezt anélkül, hogy amiatt aggódnál, az arcod nem lesz elég éles.

Hihetetlenül stabil videofelvételeket készíthetsz akár teljes zoomnál, illetve pásztázás vagy menet közben: az 5 tengelyes, speciális dinamikus képstabilizátor ellensúlyozza ugyanis a gép bemozdulását.

Írta: Jeff Meyer

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkekAz inspiráció elsődleges forrása lehet néhány hasznos fotós tanács, vásárlási útmutató vagy érdekes interjú – itt mindent megtalálsz a legjobb fényképezőgép vagy nyomtató kiválasztásához, és váltsd valóra kreatív elképzeléseidet.

Vissza az összes tipphez és technikához