KÉPALKOTÁSI MEGOLDÁSOK

3D-s fotogrammetria

A 3D-s fotogrammetria a fényképes felmérés folyamatát jelenti, amely lehetővé teszi a fizikai elemek gyors és egyszerű beolvasását, szerkesztését és reprodukálását.
3D-Photogrammetry-Sample-and-Hold-lifestyle_01

3D-s fotogrammetria a Canonnal

A Canon világhírű EOS rendszere nagyobb pontossággal és alacsonyabb költségekkel képes előmozdítani a 3D-s fotogrammetria térhódítását. A fotogrammetria számos iparágban kínál széles körű alkalmazási lehetőségeket, és az előnyök igazán meggyőzőek.

 • Tömeges személyre szabás

  A felhasználók egyedi, testre szabott kialakításokat hozhatnak létre, és korlátlan lehetőségek előtt nyithatnak kaput, míg a média- és szórakoztatóipari vállalatok fizikai tárgyakat és helyeket hozhatnak létre, illetve állíthatnak helyre

 • Új funkciók költségoptimalizálással

  Komplex termékek magas fix költségű tőkebefektetések nélkül is tömegesen gyárthatók vagy reprodukálhatók, a hagyományos módszerekhez képest alacsonyabb változó költségek mellett

 • Rövidebb átfutási idő és nagyobb sebesség

  A rövidebb tervezési, feldolgozási és gyártási ciklusoknak köszönhetően a gyártók gyorsabban tudják piacra juttatni a termékeket

 • Egyszerűsíthető ellátási lánc

  A kereslethez közelebb eső termelés sokkal kisebb raktárkészletet igényel, ráadásul hulladék- és időmegtakarítást eredményez

FOLYAMAT

Működése

A 3D-s fotogrammetria a fényképes felmérés folyamatát jelenti, amely lehetővé teszi a fizikai elemek gyors és egyszerű beolvasását, szerkesztését és reprodukálását. Különösen hasznos a felületi pontok pontos helyzetének helyreállításához, lehetővé téve a fizikai termékek, tárgyak és személyek 2D-s/3D-s digitális fájlokká történő konvertálását (és fordítva).

Alkalmazások széles skálája

A 3D-s fotogrammetriát számos területen lehet használni, beleértve a gyártásellenőrzést, a deformálódások elemzését, a vizsgálatokat, illetve a különböző objektumtípusok, például kis tárgyak, történelmi tárgyak, emberek, épületek, repülőgépek és akár egy földterület dokumentálását.

Olvasd be a témát több képpel

A méréshez szükséges információk megszerzéséhez készíts több képet a téma körül, felett és alatt, hogy összefűzhetők legyenek a vízszintes és függőleges feltérképezéshez.

Több fényképezőgéppel is készíthetsz felvételt

Egyszerre több kamerát is működtethetsz, ha egy adott helyre vannak rögzítve, hogy minden szögből alaposan feltérképezhesd a témát.

Utómunkálatok könnyedén

Importáld az adatokat, és vidd át a képeket a szoftverrendszerbe a modell létrehozásához. A speciális ipari szoftver össze tudja hasonlítani a pixeleket az egyezések megtalálásához, majd megbecsüli a kamerák helyét, így a megfelelő 3D-s geometriát eredményezi.

3D-Photograhmetry-Sample-and-Hold-lifestyle

Segítünk vállalkozásodnak

Az alábbiakban bemutatjuk az ipar és a kereskedelem azon területeit, ahol a 3D-s fotogrammetria javíthatja és fejlesztheti a vállalkozásodat.

 • Gyártás

  Az ütközéstervezéstől a stressztesztelésig a fotogrammetria a gyártási folyamat alapvető fontosságú része, segít megmérni és megjósolni különböző nyomások prototípus objektumra gyakorolt hatását.

 • Alkotás és tervezés

  A fizikai objektumok háromdimenziós képpé alakítása a tervezési folyamat nélkülözhetetlen része, és lehetővé teszi a tervezők számára a kulcsfontosságú módosítások elvégzését anélkül, hogy a prototípust fizikailag újra kellene modellezniük.

 • Tervezés és gyártás

  Amikor elengedhetetlen a gyártás állásidejének minimalizálása és a költségvetési keretek fenntartása, a 3D-s fotogrammetriás mérés lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy fontos vizsgálatokat hajtsanak végre a helyszínen kívül a képekből nyert adatok felhasználásával a termékekkel kapcsolatos számítások és felmérések elvégzéséhez.

 • 3D modellezés

  A fotogrammetriával rendkívül pontos és valósághű, fototexturált modellek készíthetők épületekről, régészeti lelőhelyekről és akár tájakról is.

 • Magán- és közszféra

  A közigazgatási szervek és a vállalkozások számára számos előnnyel jár a 3D-s fotogrammetria különböző feladatok, például várostervezés, autópálya-tervezés és egyéb infrastrukturális megfontolások megvalósítása terén.

 • Kiskereskedelem

  Az értékesítési pontok árucikkeihez, például próbababákhoz, bolti kirakatokhoz, sőt akár a kiterjesztett valósághoz is hasznos lehet a 3D-s fotogrammetria, ha az ügyfeleket vásárlásra szeretnénk ösztönözni az üzletben vagy online.

 • Média-, film-, szórakoztató- és szabadidős iparágak

  A film-, tv- és játékiparban használt különleges effektek nagyban támaszkodnak a 3D-s fotogrammetriára, amikor a tervezők részletgazdag és rendkívül valósághű vizuális élményeket szeretnének létrehozni.

 • Építészet és kulturális örökség

  Az épületek és a történelmi települések újraalkotása nagyban támaszkodik a helyszínen készített pontos képekre, amelyek aztán a térképes szoftverbe importálhatók annak érdekében, hogy valósághű képet kapjunk arról, hogyan nézett ki egy adott hely sok-sok évvel ezelőtt.

 • Védelem, biztonság

  A légi és tengeri térképkészítés a védelmi tervezés központi eleme, a 3D-s fotogrammetria pedig lényeges segítséget jelent a fegyveres erők számára az információgyűjtésben a csapatmozgások megtervezésekor és az ellenséges műveletek előrejelzésekor.

 • Miért érdemes a Canon termékeit választani?

  A Canont nemcsak napjainkban, hanem már az elmúlt 80 év során is vezető vállalatként tartották számon a képalkotás területén. Digitális fényképezőgépeket, objektíveket, tartozékokat és kábeleket, valamint a fényképezőgép vezérléséhez szükséges szoftvereket tervezünk, fejlesztünk és gyártunk – ez az iparág egyik vezető kombinációja. A mi rendszerünk valóban átfogó, és mindezt házon belül hoztuk létre, ami bizalmat ébreszt a szakértői látásmódunk iránt.

  • Hatalmas termékválaszték

   A Canon minden pénztárcához a legjobb fényképezőgép- és objektívválasztékot kínálja, a legújabb nagy felbontású tükör nélküli fényképezőgépektől a hagyományos DSLR fényképezőgépekig.

  • Lenyűgöző képminőség

   A Canon úttörő szerepet játszott a képminőség terén, és mára hihetetlen fókuszálással, élethű színekkel és nagy felbontású képekkel világelsővé vált az optikai technológia területén.

  • Pontos eredmények minden alkalommal

   A Canon fényképezőgépeket és objektíveket úgy tervezték, hogy precíz eredményeket nyújtsanak. Az automatikus zárvezérléstől a hihetetlen színtudományig, amely az érzékelőink megalkotásában csúcsosodik ki.

  • Minimális állásidő

   Termékeinket úgy alakítottuk ki, hogy éveken át megbízható teljesítményt nyújtsanak, melyhez olyan háttérszolgáltatás párosul, amely képzést, szervizelést és támogatást nyújt – ez mind a Canon csomag része.

  Kapcsolódó termékek

  Válassz DSLR és tükör nélküli fényképezőgépek széles köréből, és válaszd ki a szükséges objektíveket átfogó kínálatunkból, amely biztosítja számodra a pontos 3D-s fotogrammetriához szükséges eszközöket.

 • DSLR fényképezőgépek

  EOS 2000D

  Ismerje meg a fantasztikus 24,1 megapixeles fotók és Full HD videók nyújtotta lehetőségeket. Bontakoztassa ki a kreativitását ezzel a szórakoztató és egyszerűen kezelhető DSLR fényképezőgéppel.
 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS R5

  Gondold újra, amit a tükör nélküli fényképezőgépekről tudsz. Az EOS R5 kompromisszumot nem ismerő teljesítménye forradalmasítani fogja a fotózási és filmkészítési szokásaidat.
 • DSLR fényképezőgépek

  EOS 90D

  Többfunkciós DSLR fényképezőgép, amely közelebb visz, amellyel gyorsabban fényképezhetsz és kiemelkedő minőségű 32,5 megapixeles képeket készíthetsz.
 • DSLR fényképezőgépek

  EOS 850D

  Tedd meg a következő lépést a kreatív vezérlés világában, és örökíts meg gyönyörű részletekkel teli fotókat, valamint lenyűgöző 4K videókat egy könnyű, csatlakoztatható DSLR géppel, amely nemcsak inspirál, hanem jutalmaz is.
 • Objektívek DSLR fényképezőgépekhez

  EF 40mm f/2.8 STM

  A gyors rekesszel rendelkező, kompakt pancake objektív úti és általános fotózáshoz jelent nagyszerű megoldást.
 • Objektívek DSLR fényképezőgépekhez

  EF 85mm f/1.8 USM

  Egy könnyű, fényes és gyors objektív
 • Objektívek DSLR fényképezőgépekhez

  EF 50mm f/1.8 STM

  Gyors f/1,8-es rekesszel rendelkező, megfizethető árú, léptetőmotoros objektív általános célú, gyenge megvilágítás mellett történő és portréfotózáshoz.
 • Objektívek DSLR fényképezőgépekhez

  EF 50mm f/1.4 USM

  Nagy teljesítményű, f/1,4-es rekesszel rendelkező USM objektív általános célú, gyenge megvilágítás mellett történő és portréfotózáshoz.
 • Alapobjektív

  RF 50mm F1.8 STM

  Egy kompakt, csendes és könnyű 50 mm-es, fix fókusztávolságú RF objektív széles, f/1,8-es rekesznyílással, tökéletes kreativitásod kiaknázásához.
 • SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGED?

  Szeretnél többet megtudni erről a megoldásról?

  Kapcsolódó cikkek