KREATÍV NYOMTATÁS

Keltsd életre családod történetét a nyomtatás segítségével

Az értékes családi emlékekről készült nyomatokkal mindig emlékezni fogsz ezekre a pillanatokra - de miért is elégednél meg ennyivel? Fokozd az élményt az alábbi öt kreatív tippünk segítségével!
Három kisgyerek ül az ágyon, és közösen nézegetik a kinyomtatott családi fényképeket.

Manapság szinte túl egyszerű családi fotókat készíteni. Az okostelefonok és egyéb eszközök állandó társainkká váltak, segítségükkel gyermekeink életének minden másodpercét megörökíthetjük. Ezek a képek azonban gyorsan elvesznek a telefon digitális memóriájában, és ritkán látjuk viszont őket. De megvannak a módjai annak, hogyan őrizzük meg a kedves emlékeket.

Leti négygyermekes, elfoglalt anyuka, csemetéi egy és nyolc év közöttiek. Habár aktív influenszer az Instagramon, mindig is nagy rajongója volt a nyomtatott fotóknak. „A filmeket elvittük előhívatni a belvárosba, és türelmetlenül vártuk, amíg visszakaptuk a nyomatokat. Ez ma már csak egy régi emlék, hiszen mindent a felhőben vagy a telefonunkon tárolunk. Megvannak a képek, de igazából sosem látjuk őket.”

A Canon SELPHY Square QX10 és a Canon SELPHY CP1300 nyomtatókkal, valamint a Canon EOS 250D fényképezőgéppel Leti, a férje, Zac és gyermekeik végtelen lehetőséget találtak történeteik elmesélésére és a nyomtatás örömének újbóli felfedezésére, és most megosztják velünk az alkotásaikat.

1. Tartsd a kapcsolatot személyre szabott képeslapok segítségével

Az asztalnál ülő nő családi fényképet ragaszt egy kartonlapra.

Leti a Canon SELPHY CP1300 készülékkel családi fényképeket nyomtat, amelyekből a családtagjainak és barátainak szánt üdvözlőlapokat készít. Így valóban személyessé teszi azokat.

Egy nő segít az ölében ülő kislánynak borítékba csúsztatni egy kártyát.

Az egész család kiveheti a részét a Canon SELPHY Square QX10 segítségével előállított öntapadós nyomatokkal való kártyakészítésből.

A családnak és a barátoknak ajándékozott saját készítésű képeslapokkal remekül tarthatod a kapcsolatot a többiekkel, és Leti szerint a képek hozzáadása egy csipetnyi személyes varázst is kölcsönöz a kártyáknak, olyan érzést nyújtva, mintha a fizikai távolság ellenére személyesen is „együtt” lennének. „Egyszerű üdvözlőlapokat veszek, a gyerekek pedig a SELPHY CP1300 nyomtatóval személyre szabott nyomatokat készítenek belőlük” – meséli. „Így valami igazán különlegeset és egyedit tudnak alkotni, ami ráadásul egy történetet is elmesél és megérinti az embereket, legyenek azok akár a nagyszülők, a nagynénik és nagybácsik, a barátok vagy bárki más.”

Leti a nyomtatót a gyerekei szülinapi zsúrjának meghívóihoz is tervezi használni, és a köszönőkártyákhoz is van már egy remek ötlete. „Lefényképezhetnénk, ahogy a gyerekek épp a kibontott ajándékaikkal játszanak, és ebből igazán személyes köszönőkártyákat tudnánk készíteni” – mondja. Leti sok rokona messze él tőlük, ezért a rendszeresen elkészített nyomatok igazán össze tudják tartani a családot.

2. Kövesd nyomon, hogy mennyit nőnek a gyerekek

Egy férfi segít a lányának felragasztani egy fényképet a hosszában nyújtott béka formájú magasságmérőre.

A SELPHY Square QX10 öntapadós nyomatai kiválóak a magasságmérőre való felragasztáshoz. Így a család fiatalabb tagjai szórakozva követhetik nyomon, hogy mennyit nőttek.

Két kisgyerek ül az ágyon a Canon SELPHY Square QX10 és a Canon EOS 250D készülékekkel, anyukájuk pedig a SELPHY Photo Layout alkalmazást futtatja a kezében lévő telefonon.

Rendkívül egyszerű visszakeresni és kiválasztani az elmúlt években készült képeket, amelyeket közvetlenül kinyomtathatsz a SELPHY Square QX10 készülékkel, a SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével.

Leti gyerekei szeretik nyomon követni és a falon nyilvántartani, hogy mennyit nőttek. Leti ebben is szintet lépett a fényképezésnek köszönhetően. „Vettem egy magasságmérős matricát, és felragasztottam a falra. A gyerekek bármikor készíthetnek egymásról képeket, majd ki is nyomtathatják ezeket a SELPHY Square Qx10 segítségével, ha úgy tartja kedvük. A mobiltelefonomon tárolt képekkel is utazhatunk kicsit a múltba az Emlékek funkcióval, a SELPHY Photo Layout alkalmazással pedig a gyerekek roppant egyszerűen kinyomtathatják a kiválasztott képeket.

A Canon Creative Park oldalán megtalálható különböző sablonokkal megtervezheted és kinyomtathatod a saját magasságmérő matricádat.

„A gyerekek imádják a QX10 nyomtatót, hiszen rendkívül egyszerű használni. Elég kicsi ahhoz, hogy kézben tudják tartani, és wifin keresztül problémamentesen csatlakozik a telefonokra és egyéb eszközökre. Fantasztikus, hogy saját újratölthető akkumulátorával is működik, ezért bárhol tudják használni, anélkül, hogy be kellene dugni.”

A készülék négyzet alakú képeket nyomtat, ezzel elegendő hely marad a szegélyeknél a képaláírásokhoz. Ez a lehetőség ideális a képkészítési dátum vagy a magasságadatok feljegyzésére. A hátlap alatt öntapadós felületet találsz, amivel a képeket gond nélkül fel tudod ragasztani a magasságmérő falmatricára.

3. Díszítsd fel otthonod a nyomatokkal

Egy alacsonyan lévő polcon két bekeretezett családi portré látható egy eperről készült fotó, egy szivárványszínű játék és egy Canon SELPHY CP1300 mellett.

A SELPHY CP1300 kiváló minőségű, 10×15 cm-es fotónyomatokat készít. Emellett különböző elrendezésű, fotófülkés stílusú képsorozatokat és rengeteg matricát is lehet vele nyomtatni. 10×15 cm-es képkeretet könnyedén be lehet szerezni, így már gond nélkül elkészítheted az alkotásaidat, amelyeket otthoni dekorációként használhatsz vagy családtagoknak és barátoknak is ajándékozhatsz.

Halvány rózsaszín Canon SELPHY CP1300 nyomtatót láthatunk nyomtatás közben egy fehér fafelületen, körülötte bekeretezett és keret nélküli családi fotók, egy Canon EOS 250D fényképezőgép és néhány rózsaszín virág.

Leti elmondása szerint nemcsak szórakoztató, hanem kifejezetten izgalmas volt a nyomtatás világába bevonni a fiatalabb generációt. „Nagyon sokat jelent a gyerekeknek, hogy már ők is ki tudják nyomtatni a képeiket.”

Leti teljes szívéből hiszi, hogy a fényképeknek napvilágot kell látniuk, és nem szabad, hogy egy elektronikus eszközön feledésbe merüljenek. A SELPHY CP1300 standard 10×15 cm-es fotónyomatokat nyomtat mindössze 47 másodperc alatt. Emellett különböző méretű mini matricákat is készíthetsz vele, ezáltal a kreatív lehetőségek tárháza is megsokszorozódik. A SELPHY Square QX10 készülékhez hasonlóan a CP1300 nyomtatóra is tudsz wifin keresztül, közvetlenül okoseszközökről csatlakozni, de emellett rendelkezik memóriakártya-foglalattal és PictBridge csatlakozóval is, amelyet a fényképezőgépekkel, például egy Canon EOS 250D modellel készített képek nyomtatásánál tudsz kihasználni.

A SELPHY CP1300 dönthető, színes képernyője intuitív felhasználói élményt tesz lehetővé, az akkumulátoregység pedig a hálózat nélküli nyomtatáshoz választható extraként megvásárolható.

„Mivel a nyomtatóval standard 10×15 cm-es fotónyomatot tudunk készíteni, könnyen lehet megfelelő méretű keretet találni, és széles választék közül tudunk válogatni” – mondja Leti. „Imádom, hogy ha bekeretezem a fotónyomatokat és kidíszítem velük a házat, akkor a képek mindig ’velem’ maradnak. A nyomtatáshoz semmilyen eszközt nem kell bekapcsolni, a képeket sem kell keresgetni, ami amúgy is elég hosszú folyamat, ehhez pedig a gyerekeknek nincs türelmük.

„Az idősebb gyerekek szeretik, ha vannak róluk olyan fotók, amelyeken még pici babák vagy totyogók voltak. A különleges pillanatok kinyomtatott, bekeretezett formában nagyszerű ajándékként szolgálnak a családnak és a barátoknak. Végső soron úgy gondolom, hogy a bekeretezett nyomat egy olyan fizikai tárgy, ami jól láthatóan jelen van, és nem egy újabb digitális kép, ami elveszik a felhőben.”

A SELPHY CP1300 és a SELPHY Square QX10 nyomtatókkal elkészített nyomatokat akár az új jövevénynek készült gyerekszoba dekorálásához is fel lehet használni, például családi képeket és kinyomtatott ultrahangfelvételeket lehet felragasztani, mielőtt még elkészülne az első kép a babáról.

4. Mesélj el egy történetet a képekkel

Egy női kéz leszedi a kinyomtatott fotó hátlapját, ami alatt látszik az öntapadós felület, és épp készül a nyomatot az album borítójára ragasztani.

A SELPHY Square QX10 öntapadós hátlapú nyomatait könnyű beragasztani az albumba – márpedig ha nem kell ragasztó, akkor rendetlenséggel sem kell számolni.

Egy szülő és egy gyerek a családi fotóalbum borítóját dekorálja.

A gyerekek imádták, hogy részt vehettek a nyomtatási folyamatban. Ha a nyomatokat ötletes elemekkel, például feliratokkal, ikonokkal és matricákkal szeretnéd kiegészíteni, töltsd le a SELPHY Photo Layout alkalmazást.

Leti gyermekei egyik hobbija a fotóalbum-készítés. A család rengeteg kempingtúrát tervez, és mindannyian szeretnek képeket készíteni a kalandjaikról. „Mindig kifogyott a papír a korábbi, azonnali nyomtatásra használt fényképezőgépünkből. A telefonunkkal vagy egy olyan fényképezőgéppel, mint a Canon EOS 250D, addig fényképezhetünk, ameddig csak akarunk, akár azonnal, egy pillanat alatt elkészíthetjük a képeket, és ráérünk később is kiválasztani, hogy melyikeket nyomtassuk majd ki.

„A SELPHY Square QX10 ideális fotóalbum-készítéshez” – teszi hozzá Leti. „A 68x68 mm-es, négyzet alakú nyomatokat nagyobb, 72x85 mm-es papírlapokra készíti. Így marad egy kis felületed arra, hogy képaláírásokat adj hozzá a nyomatokhoz. A gyerekek is élvezik, hogy mindenféle ikonokkal és aranyos kis képekkel egészíthetik ki a fotókat a nyomatok elkészítésekor. A papír hátlapja alatt öntapadó felületet találunk. Ez azért nagyszerű, mert az album elkészítéséhez elég csak megfelelően elhelyezni a képeket, és ragasztószalagot vagy folyékony ragasztót egyáltalán nem szükséges használni.”

5. Keretezd te a saját életedet

Egy pár mosolyog a fényképezőgép felé nézve, miközben egy gyerekágyon ülnek a padlásszobában.

A gyerekek szeretik, ha a saját szobájukban vannak fényképek az anyukájukról és az apukájukról, a rendkívül kompakt, felhasználóbarát, fejlett funkciókat tartalmazó és fantasztikus képminőséggel rendelkező Canon EOS 250D pedig ideális a családi portrék készítéséhez.

Egy férfi segít a lányának lefényképezni a család többi tagját egy Canon EOS 250D fényképezőgéppel.

Az EOS 250D dönthető képernyőjének köszönhetően a képek megkomponálása intuitív felhasználói élményt biztosít még a kisgyerekek számára is, és a képernyő teljesen átfordítható, ami tökéletes a szelfizéshez.

Leti szerint a Canon EOS 250D fényképezőgép tökéletesen kiegészíti a család életét. Felnőttek és gyermekek számára egyaránt könnyen kezelhető. Sőt, a beépített Bluetooth és wifi funkcióknak köszönhetően problémamentes a teljes alkotási folyamat, a képkészítéstől egészen a nyomtatásig. „A gyerekek nagyon szeretnek szerepelni a képeken, imádnak szelfizni és megörökíteni, hogy mit csinálnak. Ehhez nagyszerű a dönthető képernyő, mivel teljesen körbefordul, szóval a kamera előtt állva is meg tudod komponálni a képeket.”

Leti élvezte a nyomatok elkészítéséhez használt fényképezőgépek és nyomtatók sokoldalúságát. „Igazán jó termékek, rendkívül felhasználóbarátok, kompaktok és egyszerűek, de a minőségük lenyűgőző. A nyomatok nagyon élénkek és tartósak, és a gyerekek számára rengeteg kreatív lehetőséget rejtenek. Zac és én is teljesen meg vagyunk elégedve velük. Éppen egy különleges projektre készülök a házassági évfordulónk alkalmából, ami bemutatja a közös életünket egészen a megismerkedésünktől kezdve. Ez a Canon készlet fantasztikus a kreatív ötletek megvalósításához. Egyszerűen imádom.”

Írta: Matthew Richards

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek