NYOMTATÁS

A legjobb nyomtatók diákok számára

Találd meg az igényeidnek és pénztárcádnak legmegfelelőbb nyomtatót.
Egy fiatal férfi a fényképezőgépnek háttal egy íróasztal fölé hajol, amelyen egy Canon PIXMA nyomtató, növények és írószerek találhatók.

A mai digitális korban az írásbeli kommunikáció nagy része szöveges üzeneteken, e-maileken és elektronikus dokumentumokon keresztül zajlik, de még mindig sokszor van szükség nyomtatásra.

A Canon nyomtatói híresek a pénztárcabarát működésükről, a hatékonyságukról és a megbízhatóságukról. Egyes típusok a szövegek, míg mások a grafikák és fényképek nyomtatására vannak kihegyezve, és sok olyan modell is elérhető, amely mindkettő dokumentumtípus esetében kiváló munkát végez, még akkor is, ha szűkös a költségvetés.

A diákok számára a nyomtatásnak –amellett, hogy időnként nyomtatott formában is be kell nyújtaniuk munkáikat – más, kevésbé nyilvánvaló előnyei is vannak. A fizikai jegyzetek gyors és egyszerű készítése nagyszerű tanulási és ellenőrzési segédeszköz lehet. És még ha elektronikusan nyújtják is be a dokumentumokat, ha nyomtatott formában olvassák át őket, sokkal könnyebben észrevehetik a hibákat, és a szemnek is kellemes kikapcsolódást jelent a képernyőtől távol töltött idő. A grafikus és fényképész képzések esetében, ahol gyakran kell fizikai projekteket benyújtani, a nyomatok készítése valóban segíthet a saját munka ellenőrzésében és a javítandó területek meghatározásában.

Egy fa hatású íróasztalon egy laptop található a Canon PIXMA nyomtató mellett.

A Canon számos nyomtatási alkalmazást és szoftvert kínál, hogy a legtöbbet hozhasd ki nyomtatódból.

Ha nem vagy gyakorlott a nyomtatási projektek elrendezésében, a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségedre lesz a fényképek szerkesztésében, valamint kollázsok, poszterek és egyéb művek sablonok segítségével történő létrehozásában. A Canon Easy-Layout Editor segítségével ráadásul több fájlt (szöveg, táblázatok, PDF-ek, képek) egy fájlként rendezhetsz el, és ezeket egyetlen papírlapra nyomtathatod ki.

Sok főiskola és egyetem használja a Google Classroomot a feladatok kezelésére – ha a tiéd is ilyen, akkor a Canon nyomtatóval a felhőn keresztül kinyomtathatod a feladatlapokat. Egyszerűen csak jelentkezz be a Google Classroomba a nyomtató érintőképernyőjén vagy az okoseszközödön lévő alkalmazáson keresztül, és máris böngészhetsz az egyes osztályokban, és kinyomtathatod a tanárok által meghatározott feladatlapokat. Ha befejezted a munkát, és a Canon vezeték nélküli nyomtatód rendelkezik beépített szkennerrel, akkor az elkészült oldalakat akár vissza is szkennelheted, és elküldheted, szintén közvetlenül a nyomtató képernyőjén vagy az alkalmazáson keresztül.

Olvass tovább, hogy megtaláld a tökéletes nyomtatási partnert.

Pénztárcabarát diákoknak szánt nyomtatók

Egy Canon PIXMA nyomtató egy sötétszürke munkafelületen. A háttérben egy kis faasztal és három szék látható.

A Canon PIXMA TS205 sorozat a termékcsalád legolcsóbb egyfunkciós nyomtatója. Nincs beépített szkennere, de robusztus felépítésű, és kiváló minőségű fekete-fehér és színes dokumentumokat, valamint élénk, szegély nélküli, 10×15 cm-es fényképeket készít.

Ha egy állandó dolgot kellene kiemelni a diáklétből, az a nagyon szoros költségvetés lenne. Szerencsére a Canon tintasugaras nyomtatói igen szerény árról indulnak, így a kompakt és stílusos Canon PIXMA TS205 sorozatú nyomtatók ideálisak diákok számára.

A PIXMA TS205 egyszerű és könnyen kezelhető, ráadásul igen gyors is: fekete-fehér A4-es oldalakat 7,7 ipm (nyomat/perc), színes oldalakat 4 ipm sebességgel készít el. Emellett alig több mint egy perc alatt1 képes 10×15 cm-es, fényes, szegély nélküli fotónyomatokat elkészíteni.

Nemcsak a nyomtató ára kedvező, hanem az üzemeltetési költségei is alacsonyak. Mindössze két tintapatron szükséges hozzá, egy fekete és egy színes, amelyek gyorsan és egyszerűen cserélhetők. Nagy kapacitású tintapatronok is elérhetők a még jobb költséghatékonyság érdekében, ha nagyobb mennyiségben kell nyomtatnod. Egy XL-es patronpár körülbelül 400 db fekete-fehér vagy akár 300 db színes A4-es dokumentumhoz is elegendő.

A Canon PIXMA TS305 sorozat a vezeték nélküli nyomtatáshoz Wi-Fi-csatlakozási lehetőséget biztosít, és kompatibilis az ingyenes Canon PRINT alkalmazással is, így okoseszközeidről zökkenőmentesen nyomtathatsz. Ez azt is jelenti, hogy akkor is másolhatsz dokumentumokat, ha maga a nyomtató nem tartalmaz szkennert.

Egy fekete színű Canon PIXMA nyomtató egy A4-es papírlapot nyomtat ki, körülötte képek és nyomtatok láthatók, valamint egy okostelefont tartó kéz.

A Canon PIXMA TS3350 sorozattal vezeték nélkül a felhőből, valamint okostelefonokról és táblagépekről is nyomtathatsz a Canon PRINT alkalmazás segítségével. A készülék 3,8 cm-es monó LCD-kijelzővel rendelkezik, és 13×13 cm-es, négyzet alakú fotók, valamint hagyományosabb méretű, akár 13×18 cm-es fotók készítésére is képes.

A Canon PIXMA TS3150 sorozatú multifunkciós nyomtató egy beépített szkennerrel rendelkezik, így gyorsan és egyszerűen digitalizálhatsz vagy másolhatsz képeket és dokumentumokat. A készülék Wi-Fi csatlakoztathatósággal is rendelkezik, és kompatibilis az Apple AirPrint és a Mopria™ for Android funkciókkal, így közvetlenül az okoseszközödről nyomtathatsz. Ugyanazokat a tintapatronokat használja, mint a Canon PIXMA TS205 sorozat és a Canon PIXMA TS305 sorozat, valamint a nagy kapacitású tintapatronokkal is használható.

A PIXMA TS3150-hez hasonlóan a pénztárcabarát Canon PIXMA TS3350 sorozat is tartalmaz egy hasznos, 3,8 cm-es képernyőt a nyomtató állapotának nyomon követésére, és képes nagyobb, akár 13×18 cm méretű, keret nélküli fotók kinyomtatására is. A Canon PRINT alkalmazáson keresztül a PIXMA Cloud Link segítségével a felhőből is nyomtathatsz.

A legjobb kompakt diákoknak szánt nyomtatók

Egy Canon PIXMA nyomtató egy asztal szélén. A háttérben különböző asztalok és székek láthatók.

A kompakt Canon PIXMA TS305 sorozat ideális, ha kevés hely áll a rendelkezésedre, de mégis kiváló minőségű dokumentum- és fotónyomtatási képességekre van szükséged.

A kollégiumok jellemzően nem a tágasságukról híresek, ezért gyakran előnyösek a kis helyigényű, könnyű nyomtatók. Az eddig említett, diákoknak szánt egyszerű Canon nyomtatók 426×255×131 mm-től és 2,5 kg-tól, míg a multifunkciós készülékek 435×316×145 mm-től és 3,9 kg-tól kezdődnek. Nagyon kevés helyet foglalnak el, és szükség esetén az egyik helyről könnyen áthelyezhetőek egy másikra.

A legtöbb Canon nyomtatóban megtalálható Wi-Fi csatlakoztathatóság előnye, hogy a nyomtatót nem kell kábellel a számítógéphez csatlakoztatnod, azt egy számodra kényelmes helyen tarthatod. Az is praktikus, hogy a laptopoddal vagy telefonoddal bárhonnan nyomtathatsz, anélkül, hogy azt fizikailag csatlakoztatnod kellene a nyomtatóhoz. Például elküldhetsz egy nyomtatási feladatot a laptopodról a nyomtatóra, még mielőtt reggel felkelnél az ágyból, és amikor elkészültél, kiveheted azt a kiadótálcáról.

A kompakt Canon PIXMA TS305 sorozat mindössze 430×282×143 mm méretű és 2,9 kg súlyú, és a fekete-fehér A4-es oldalakat 7,7 kép/perc, a színes oldalakat 4 kép/perc sebességgel készít el. Emellett 65 másodperc alatt képes 10×15 cm-es, fényes, szegély nélküli fotónyomatokat készíteni.

Lépj a következő osztályba

Valaki egy Canon PIXMA nyomtatóból kijövő dokumentumot tart a kezében.

A Canon PIXMA TS7650i a Canon GX sorozatú vállalati nyomtatókhoz hasonlóan pigmentalapú fekete tintapatronnal működik, így különösen tartós szöveges nyomatokat biztosít, amelyek rendkívül ellenállóak az elkenődéssel szemben.

A Canon PIXMA TS5350a sorozat még ennél is tovább megy, és növeli a hatékonyságot. Wi-Fi csatlakoztathatósággal is rendelkezik, és kompatibilis az Apple AirPrint, a Mopria™ for Android és a Canon PIXMA Cloud Link szolgáltatásokkal. Egy nagyobb felbontású szkennert is tartalmaz, amely lehetővé teszi a dokumentumok, fényképek és egyéb képek rendkívül részletes rögzítését és másolását. Gyorsabb is. Akár 13 ipm sebességgel nyomtat fekete-fehér, A4-es, és 6,8 ipm sebességgel színes dokumentumokat. A készülék akár A4-es méretű, szegély nélküli fényes fotónyomatok készítésére is alkalmas, és mindössze 43 másodperc alatt képes 10×15 cm-es, szegély nélküli fotókat kinyomtatni.

A PIXMA TS5350a sorozat egy elölről betölthető A4-es kazettával és egy hátsó papíradagoló tálcával is rendelkezik, amelyek különböző méretű papírokat képesek kezelni A4-es méretig. Ez egy igazán hasznos funkció, ha a dokumentumok mellett grafikákat és fényképeket is szeretnél nyomtatni, mivel az elülső kazettát használhatod sima papírral, a hátsó tálcát pedig szükség szerint speciális hordozóval vagy fotópapírral. A pénzkímélő és környezetbarát tulajdonságai mellett a nyomtató további előnye, hogy duplex funkcióval rendelkezik, amely automatikusan kétoldalas dokumentumokat nyomtat anélkül, hogy manuálisan meg kellene fordítanod a lapokat.

A kompakt Canon PIXMA TS7650i nyomtató szintén megfizethető választás a diákok számára. Gyors, fekete-fehér oldalak esetében 15 kép/perces, színes oldalak esetében pedig 10 kép/perces sebességgel történő nyomtatást tesz lehetővé, a pigmentalapú fekete tintapatronnal pedig kevésbé valószínű, hogy a nyomatok elkenődnek a sima papíron – ami nagy előny, ha szövegkiemelőt használsz.

A PIXMA TS7650i egyszerűen beállítható az intuitív kezelőfelületnek és a dönthető színes kijelzőnek köszönhetően. Jól csatlakoztatható; Wi-Fi-kapcsolaton keresztül gyorsan és egyszerűen párosíthatod iOS eszközeiddel, így nincs szükség jelszóra. A nyomtató kijelzőjén megjelenő QR-kód segítségével iOS és Android eszközökről is csatlakozhatsz Wi-Fi Direct kapcsolaton keresztül.

A PIXMA TS5350a sorozathoz hasonlóan egy különálló belső papírkazetta és hátsó bemeneti tálca is biztosítja a sima papír és a fotópapír egyidejű betöltését. A PIXMA TS7750i típus egy kissé magasabb, beépített 35 lapos ADF-fel (automatikus dokumentumadagoló) is rendelkezik, amellyel többlapos dokumentumok szkennelésekor és másolásakor rengeteg időt takaríthatsz meg.

Az üzemeltetési költségek csökkentése

Egy Canon PIXMA nyomtató mellette egy Canon fényképezőgéppel, körülöttük utazási, élelmiszer- és portréfotók láthatók.

A fotónyomtatáshoz ideális Canon PIXMA G640 MegaTank nyomtató hat újratölthető tintatartállyal rendelkezik. Ez kibővített tónustartományt és színteret biztosít a fényképek optimális minőségben történő kinyomtatásához. A Canon PIXMA G540 nyomtató ugyanezzel a tintakészlettel rendelkezik, de nincs beépített szkennere.

Az általunk említett diákoknak szánt nyomtatók mindegyike nagyon kedvező árral és rendkívül versenyképes üzemeltetési költségekkel rendelkezik.

Bár a tintapatronok kényelmesek, kevésbé költséghatékonyak, ha rendszeresen nagy mennyiséget kell kinyomtatnod. A Canon MegaTank nyomtatói költséghatékony és fenntartható alternatívát kínálnak, segítségükkel jelentősen csökkentheted az üzemeltetési költségeket.

A MegaTank nyomtatók tintapatronok helyett tintatartályokkal rendelkeznek, amelyeket a patronok árának töredékébe kerülő eredeti Canon tintapalackokkal tölthetsz újra. Az összenyomást nem igénylő palackok úgy vannak kialakítva, hogy a feltöltés egyszerű és tiszta folyamat legyen, és minden szín egyedi formájú betöltőnyílással rendelkezik, így elkerülhetetlen, hogy a tintát ne a megfelelő tartályba töltsd.

Egy fiatal nő, kezében okostelefonnal egy íróasztalnál ül, amelyen egy Canon PIXMA nyomtató van.

A Canon PIXMA G2420 MegaTank nyomtató elképesztő értéket képvisel, kiváló befektetés, ha figyelembe veszed, hogy diákéveid hátralévő részében talán nem kell többé tintára költened. A cserepatronok vásárlásával járó kellemetlenségeket is kiküszöböli. A Canon PIXMA G3420 (a képen) ugyanezeket az előnyöket nyújtja, ugyanakkor beépített Wi-Fi csatlakoztathatósággal is rendelkezik.

A Canon PIXMA G3420 egy multifunkciós MegaTank nyomtató a megszokott nyomtatási, szkennelési és másolási funkciókkal, valamint Wi-Fi és felhő csatlakozási lehetőséggel. A készülékben lévő tinta akár 6000 fekete-fehér oldal (takarékos üzemmódban több mint 7600 oldal) vagy akár 7700 színes oldal nyomtatásához is elegendő.

Ha mindezeket az előnyöket szeretnéd, de nincs szükséged a Wi-Fi csatlakoztathatóságra, a Canon PIXMA G2420 még kedvezőbb áron vásárolható meg, és pontosan ugyanolyan alacsony üzemeltetési költségekkel rendelkezik. Ráadásul mindkét modell képes akár 1,2 méter hosszú, színes bannerek nyomtatására is, sima papírra.

A döntés a te kezedben van

Hogy a rohanó diákéletben mindig egy lépéssel előrébb járj, nagyszerű dolog, hogy azt nyomtathatsz, amit és amikor csak akarsz, ahelyett, hogy más emberekre vagy szolgáltatásokra kellene hagyatkoznod. A Canon kedvező árú PIXMA nyomtatói a kényelmes, gyors és problémamentes nyomtatást kínálják, a legnagyobb megbízhatóság mellett. A legtöbb modell Wi-Fi csatlakoztathatósággal és okoseszközökre telepíthető alkalmazásokkal is rendelkezik, így még több kényelmet és sokoldalúságot biztosítva a nyomtatásnak.Írta: Matthew Richards

 1. A fényképnyomtatási sebesség az alapértelmezett beállításra vonatkozik: ISO/JIS-SCID N2 mintázat nyomtatása Photo Paper Plus Glossy II papírra. Nem tartalmazza ugyanakkor a gazdaszámítógép adatfeldolgozási idejét.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS

  A legjobb Canon nyomtatók fotókhoz

  Mindegy, hogy keretben, albumban vagy matricán szeretnéd megjeleníteni fényképeid, találd meg a kreatív igényeidhez leginkább illeszkedő nyomtatót.

 • NYOMTATÁS

  A számodra megfelelő Canon Print alkalmazás

  Éld ki kreativitásod, és tarts rendet a Canon nyomtatási alkalmazásaival – minden projekthez megtalálod a megfelelőt.

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók dizájnereknek

  A nyomtatók a dizájnerek nélkülözhetetlen eszközei – mi segítünk az igényeidnek megfelelő modell kiválasztásában.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  A legjobb hordozható Canon nyomtatók

  Fedezd fel a Canon kompakt nyomtatókból álló választékát, és tudd meg, melyik a számodra megfelelő.