NYOMTATÁSI TIPPEK

Ismerd meg a legjobb nyomtatókat diákok számára

Ha jól kell kinéznie a papíron, a Canon nyomtatókra mindig számíthatsz. Találd meg az igényeidnek és pénztárcádnak legmegfelelőbb lehetőségeket.
Egy Canon egy faasztalon, nyomtatás közben. Egy nő ül előtte néhány csomag nyomtatópapírral, és egy képet nézeget egy táblagépen.

A mai digitális korban az írásbeli kommunikáció nagy része szöveges üzeneteken, e-maileken és elektronikus dokumentumokon keresztül zajlik, de még mindig sokszor van szükség nyomtatásra. A nyomtatok elkészítése pedig megfizethető és könnyen kivitelezhető is lehet.

A Canon nyomtatói híresek a pénztárcabarát működésükről, a hatékonyságukról és a megbízhatóságukról. Egyes típusok a szövegek, míg mások a grafikák és fényképek nyomtatására vannak kihegyezve, és sok olyan modell is elérhető, amely mindkettő dokumentumtípus esetében kiváló munkát végez, még akkor is, ha szűkös a költségvetés.

A diákok számára a nyomtatásnak –amellett, hogy időnként nyomtatott formában is be kell nyújtaniuk munkáikat – más, kevésbé nyilvánvaló előnyei is vannak. A fizikai jegyzetek gyors és egyszerű készítése nagyszerű tanulási és ellenőrzési segédeszköz lehet. És még ha elektronikusan nyújtják is be a dokumentumokat, ha nyomtatott formában olvassák át őket, sokkal könnyebben észrevehetik a hibákat, és a szemnek is kellemes kikapcsolódást jelent a képernyőtől távol töltött idő. A grafikus és fényképész képzések esetében, ahol gyakran kell fizikai projekteket benyújtani, a nyomatok készítése valóban segíthet a saját munka ellenőrzésében és a javítandó területek meghatározásában.

Ha nem vagy gyakorlott a nyomtatási projektek elrendezésében, használhatod a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást is, amely lehetővé teszi a fényképek szerkesztését, valamint kollázsok, poszterek és egyéb művek sablonok segítségével történő létrehozását. A Canon Easy-Layout Editor szoftver pedig még azt is lehetővé teszi, hogy több fájlt (szöveges dokumentumok, táblázatok, PDF-ek, képek stb.) egy fájlként rendezz el, és ezeket együtt nyomtasd ki, egyetlen lapra. Használhatod arra is, hogy kiválaszd egy weboldal azon részeit, amelyeket ki szeretnél nyomtatni.

Sok főiskola és egyetem használja a Google Classroomot a feladatok kezelésére – ha a tiéd is ilyen, akkor a Canon nyomtatóval a felhőn keresztül kinyomtathatod a feladatlapokat. Egyszerűen csak jelentkezz be a Google Classroomba a nyomtató érintőképernyőjén vagy az okoseszközödön lévő alkalmazáson keresztül, és máris böngészhetsz az egyes osztályokban, és kinyomtathatod a tanárok által meghatározott feladatlapokat. Ha befejezted a munkát, és a Canon nyomtatód rendelkezik beépített szkennerrel, akkor az elkészült oldalakat akár vissza is szkennelheted, és elküldheted, szintén közvetlenül a nyomtató képernyőjén vagy az alkalmazáson keresztül.

Nyomtatóink széles választéka minden igényt kielégít, de mi most adunk néhány támpontot, hogy segítsünk megtalálni az igényeidnek és pénztárcádnak legmegfelelőbb nyomtatót. Olvass tovább, hogy megtaláld a tökéletes nyomtatási partnert.

Pénztárcabarát diákoknak szánt nyomtatók

Egy Canon PIXMA nyomtató egy sötétszürke munkafelületen. A háttérben egy kis faasztal és három szék látható.

A Canon PIXMA TS205 sorozat a termékcsalád legolcsóbb egyfunkciós nyomtatója. Nincs beépített szkennere, de robusztus felépítésű, és kiváló minőségű fekete-fehér és színes dokumentumokat, valamint élénk, szegély nélküli, 6×4 hüvelykes fényképeket készít.

Ha egy állandó dolgot kellene kiemelni a diáklétből, az a nagyon szoros költségvetés lenne. Szerencsére a Canon tintasugaras nyomtatói, például a kompakt és stílusos Canon PIXMA TS205 sorozat igen szerény árról indulnak.

A PIXMA TS205 egyszerű és könnyen kezelhető, ráadásul igen gyors is: fekete-fehér A4-es oldalakat 7,7 ipm (nyomat/perc), színes oldalakat 4 ipm sebességgel készít el. Emellett alig több mint egy perc alatt képes 10x15 cm-es, fényes, szegély nélküli fotónyomatokat elkészíteni.

Nemcsak a nyomtató ára kedvező, hanem az üzemeltetési költségei is alacsonyak. Mindössze két tintapatron szükséges hozzá, egy fekete és egy színes, amelyek gyorsan és egyszerűen cserélhetők. Nagy kapacitású tintapatronok is elérhetők a még jobb költséghatékonyság érdekében, ha nagyobb mennyiségben kell nyomtatnod. Egy XL-es patronpár körülbelül 400 db fekete-fehér vagy akár 300 db színes A4-es dokumentumhoz is elegendő.

A Canon PIXMA TS305 sorozat a vezeték nélküli nyomtatáshoz Wi-Fi csatlakozási lehetőséget biztosít, és kompatibilis az okostelefonokra és táblagépekre készült ingyenes Canon PRINT alkalmazással is, így okoseszközeidről zökkenőmentesen nyomtathatsz. Ez azt is jelenti, hogy az alkalmazás másolás funkciójának használatával az okoseszköz kamerája segítségével másolhatsz dokumentumokat, még akkor is, ha maga a nyomtató nem tartalmaz szkennert. A Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazással a készülékeden szerkesztheted a fényképeket, illetve készíthetsz kollázsokat, kártyákat és más személyre szabott, nyomtatható tárgyakat.

Egy fekete színű Canon PIXMA nyomtató egy A4-es papírlapot nyomtat ki, körülötte képek és nyomtatok láthatók, valamint egy okostelefont tartó kéz.

A Canon PIXMA TS3350 sorozattal vezeték nélkül a felhőből, valamint okostelefonokról és táblagépekről is nyomtathatsz az ingyenes Canon PRINT alkalmazás segítségével. A készülék 3,8 cm-es monó LCD-kijelzővel rendelkezik, és 5×5 hüvelykes, négyzet alakú fotók, valamint hagyományosabb méretű, akár 7×5 hüvelykes fotók készítésére is képes.

A Canon PIXMA TS3150 sorozat egy beépített szkennerrel rendelkezik, így gyorsan és egyszerűen digitalizálhatsz vagy másolhatsz képeket és dokumentumokat. A készülék Wi-Fi csatlakoztathatósággal is rendelkezik, és kompatibilis az Apple AirPrint és a Mopria™ for Android funkciókkal, így közvetlenül az okoseszközödről nyomtathatsz. Ugyanazokat a tintapatronokat használja, mint a Canon PIXMA TS205 sorozat és a Canon PIXMA TS305 sorozat, valamint a nagy kapacitású tintapatronokkal is használható.

A PIXMA TS3150-hez hasonlóan a PIXMA TS3350 sorozat is tartalmaz egy hasznos, 3,8 cm-es képernyőt a nyomtató állapotának nyomon követésére, és képes nagyobb, akár 7×5 hüvelyk méretű, keret nélküli fotók kinyomtatására is. A Canon PRINT alkalmazáson keresztül a PIXMA Cloud Link segítségével a felhőből is nyomtathatsz.

A legjobb kompakt diákoknak szánt nyomtatók

Egy Canon PIXMA nyomtató egy asztal szélén. A háttérben különböző asztalok és székek láthatók.

A kompakt Canon PIXMA TS305 sorozat ideális, ha kevés hely áll a rendelkezésedre, de mégis kiváló minőségű dokumentum- és fotónyomtatási képességekre van szükséged.

A kollégiumok jellemzően nem a tágasságukról híresek, ezért gyakran előnyösek a kis helyigényű, könnyű nyomtatók. Az eddig említett, diákoknak szánt egyszerű Canon nyomtatók 426×255×131 mm-től és 2,5 kg-tól, míg a multifunkciós készülékek 435×316×145 mm-től és 3,9 kg-tól kezdődnek. Nagyon kevés helyet foglalnak el, és szükség esetén az egyik helyről könnyen áthelyezhetőek egy másikra.

A legtöbb Canon nyomtatóban megtalálható Wi-Fi csatlakoztathatóság előnye, hogy a nyomtatót nem kell kábellel a számítógéphez csatlakoztatnod, azt egy számodra kényelmes helyen tarthatod. Az is praktikus, hogy a laptopoddal vagy telefonoddal bárhonnan nyomtathatsz, anélkül, hogy azt fizikailag csatlakoztatnod kellene a nyomtatóhoz. Például elküldhetsz egy nyomtatási feladatot a laptopodról a nyomtatóra, még mielőtt reggel felkelnél az ágyból, és amikor elkészültél, kiveheted azt a kiadótálcáról.

A kompakt Canon PIXMA TS305 sorozat mindössze 430×282×143 mm méretű és 2,9 kg súlyú, és a fekete-fehér A4-es oldalakat 7,7 ipm, a színes oldalakat 4 ipm sebességgel készít el. Emellett 65 másodperc alatt képes 10x15 cm-es, fényes, szegély nélküli fotónyomatokat készíteni.

Lépj a következő osztályba

Egy fehér Canon nyomtató áll egy asztalon. Előtte egy nő egy nyomtatot tart, amelyen pillangók körvonalai láthatók.

A Canon PIXMA TS5350a sorozat két papírtálcával rendelkezik, amelyek közül a hátsó, felfelé álló tálca a vastagabb kártya- és fotópapírokhoz ideális, mivel azoknak így nem kell a nyomtatóban átfordulniuk, ellentétben az elülső kazettában lévő papírlapokkal. Az OLED-kijelzőn jól láthatóak a menüpontok, és nyomtatás közben egy LED-es állapotsor is jelzi a folyamatot.

A Canon PIXMA TS5350a sorozat még ennél is tovább megy, és növeli a hatékonyságot. Wi-Fi csatlakoztathatósággal is rendelkezik, és kompatibilis az Apple AirPrint, a Mopria™ for Android és a Canon PIXMA Cloud Link szolgáltatásokkal. Egy nagyobb felbontású szkennert is tartalmaz, amely lehetővé teszi a dokumentumok, fényképek és egyéb képek rendkívül részletes rögzítését és másolását. Gyorsabb is. Akár 13 ipm sebességgel nyomtat fekete-fehér, A4-es, és 6,8 ipm sebességgel színes dokumentumokat. A készülék akár A4-es méretű, szegély nélküli fényes fotónyomatok készítésére is alkalmas, és mindössze 43 másodperc alatt képes 6×4 hüvelykes, szegély nélküli fotókat kinyomtatni.

A PIXMA TS5350a sorozat egy elölről betölthető A4-es kazettával és egy hátsó papíradagoló tálcával is rendelkezik, amelyek különböző méretű papírokat képesek kezelni A4-es méretig. Ez egy igazán hasznos funkció, ha a dokumentumok mellett grafikákat és fényképeket is szeretnél nyomtatni, mivel az elülső kazettát használhatod sima papírral, a hátsó tálcát pedig szükség szerint speciális hordozóval vagy fotópapírral. A pénzkímélő és környezetbarát tulajdonságai mellett a nyomtató további előnye, hogy duplex funkcióval rendelkezik, amely automatikusan kétoldalas dokumentumokat nyomtat anélkül, hogy manuálisan meg kellene fordítanod a lapokat.

Az üzemeltetési költségek csökkentése

Egy Canon PIXMA nyomtató felülnézetből, rajta egy Canon fényképezőgéppel. A nyomtató alatt utazási, élelmiszer- és portréfotókból álló montázs látható.

A fotónyomtatáshoz ideális Canon PIXMA G640 MegaTank nyomtató hat újratölthető tintatartállyal rendelkezik. Ez kibővített tónustartományt és színteret biztosít a fényképek optimális minőségben történő kinyomtatásához. A Canon PIXMA G540 nyomtató ugyanezzel a tintakészlettel rendelkezik, de nincs beépített szkennere.

Az általunk említett diákoknak szánt nyomtatók mindegyike nagyon kedvező árral és rendkívül versenyképes üzemeltetési költségekkel rendelkezik. Annak elkerülése érdekében, hogy éppen akkor fogyjon el a tinta, amikor szükség lenne rá, a Canon nyomtatói tájékoztatnak, ha fogyóban van a tinta, és az utánrendelés folyamatát intuitívvá és problémamentessé teszik. A tintapatronok cseréje gyors és egyszerű, amely mindössze néhány másodpercet vesz igénybe.

Bár a tintapatronok kényelmesek, kevésbé költséghatékonyak, ha rendszeresen nagy mennyiséget kell kinyomtatnod. A Canon MegaTank nyomtatói költséghatékony és fenntartható alternatívát kínálnak, segítségükkel jelentősen csökkentheted az üzemeltetési költségeket.

A MegaTank nyomtatók tintapatronok helyett tintatartályokkal rendelkeznek, amelyeket a patronok árának töredékébe kerülő eredeti Canon tintapalackokkal tölthetsz újra. Az összenyomást nem igénylő palackok úgy vannak kialakítva, hogy a feltöltés egyszerű és tiszta folyamat legyen, és minden szín egyedi formájú betöltőnyílással rendelkezik, így elkerülhetetlen, hogy a tintát ne a megfelelő tartályba töltsd.

Egy fiatal nő, kezében okostelefonnal egy íróasztalnál ül, amelyen egy Canon PIXMA nyomtató van.

A Canon PIXMA G2420 MegaTank nyomtató elképesztő értéket képvisel, kiváló befektetés, ha figyelembe veszed, hogy diákéveid hátralévő részében talán nem kell többé tintára költenöd. A cserepatronok vásárlásával járó kellemetlenségeket is kiküszöböli. A Canon PIXMA G3420 (a képen) ugyanezeket az előnyöket nyújtja, ugyanakkor beépített Wi-Fi csatlakoztathatósággal is rendelkezik.

A Canon PIXMA G3420 egy multifunkciós MegaTank nyomtató a megszokott nyomtatási, szkennelési és másolási funkciókkal, valamint Wi-Fi és felhő csatlakozási lehetőséggel. A készülékben lévő tinta akár 6000 fekete-fehér oldal (takarékos üzemmódban több mint 7600 oldal) vagy akár 7700 színes oldal nyomtatásához is elegendő.

Ha mindezeket az előnyöket szeretnéd, de nincs szükséged a Wi-Fi csatlakoztathatóságra, a Canon PIXMA G2420 még kedvezőbb áron vásárolható meg, és pontosan ugyanolyan alacsony üzemeltetési költségekkel rendelkezik. Ráadásul mindkét modell képes akár 1,2 méter hosszú, színes bannerek nyomtatására is, sima papírra.

A döntés a te kezedben van

Hogy a rohanó diákéletben mindig egy lépéssel előrébb járj, nagyszerű dolog, hogy azt nyomtathatsz, amit és amikor csak akarsz, ahelyett, hogy más emberekre vagy szolgáltatásokra kellene hagyatkoznod. A Canon kedvező árú PIXMA nyomtatói a kényelmes, gyors és problémamentes nyomtatást kínálják, a legnagyobb megbízhatóság mellett. A legtöbb modell Wi-Fi csatlakoztathatósággal és okoseszközökre telepíthető alkalmazásokkal is rendelkezik, így még több kényelmet és sokoldalúságot biztosítva a nyomtatásnak.Írta: Matthew Richards

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • Otthoni irodájában ülő nő laptoppal, monitorral és egy Canon MegaTank nyomtatóval, valamint négy tintatartállyal körülvéve.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  Melyik nyomtató a legmegfelelőbb a számodra?

  Találd meg az igényeidnek leginkább megfelelő Canon nyomtatót akár családi használatra, akár diákként, akár otthoni irodádba.

 • Valaki az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást használja egy táblagépen keresztül, hogy vezeték nélkül kinyomtasson egy családi képet az asztalon lévő Canon PIXMA nyomtatóval.

  NYOMTATÁS

  Vezeték nélküli nyomtató használata

  Okos módszerek, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki vezeték nélküli nyomtatódból.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  MegaTank nyomtatók és előnyeik

  Fedezz fel hat okot, amiért szükséged van egy MegaTank nyomtatóra.

 • Nyitott tervezőnapló felülnézetből, a Creative Parkból származó szegélysablonok és egy Canon PIXMA nyomtató mellett.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Listák, tervek, célok kinyomtatása

  Kreatívkodj Canon PIXMA nyomtatóddal, és rendszerezd tudatosan a dolgaidat egész évben.