KREATÍV NYOMTATÁS

Kísérletezz a nyomtatással: öt ok, amiért szükséged van egy kompakt fotónyomtatóra

A fiataloknak, vagy azoknak, akik fiatalnak érzik magukat, számtalan módszer áll rendelkezésükre ahhoz, hogy kreatívan jelenítsék meg és osszák meg az azonnal kinyomtatható nyomataikat.
Kompakt Canon fotónyomtatók gyűjteménye különböző színekben, egy fából készült polcon.

A gyerekektől a nagyszülőkig, mindenki a fotózásban leli örömét manapság. Legtöbbünknek több ezer fényképe van az okostelefonokon, amelyeket soha nem nézünk meg, és az értékes emlékek gyakran elvesznek a hatalmas fotógalériákban.

A kompakt fényképnyomtatóval életre szóló azonnali nyomatokat készíthetsz*. Sőt, bármikor nyomtathatsz, és életre keltheted a különleges pillanatokat, bárhol is légy.

Miután kinyomtattad kedvenc képeidet, annyi lehetőség van a felhasználásukra – például készíthetszszemélyre szabott fotóajándékokat a szeretteidnek, vagy emlékkönyvet otthoni dekorációs ötletekről, illetve akár féltve őrzött utazási emlékeket is.

Íme öt módszer, amellyel megcsillogtathatod kreativitásod a Canon fotónyomtatóddal.

1. Egyedi ajándékok és kártyák

Canon kompakt nyomtató fehér felületen, egy mosolygós gyermek bekeretezett képe mellett.

A Canon SELPHY CP1500 ideális az élet fontos mérföldköveinek rögzítésére és megosztására. Levelezőlap méretű, laborminőségű fényképeket (KP-36IP, 100 x 148 mm) tud nyomtatni, amelyek tökéletesen illeszkednek a szabványos keretekhez, így személyre szabott ajándékokat készíthetsz az emlékezetes pillanatokról, amelyeket elküldhetsz a családodnak és a barátaidnak.

Egy táblagépet tartó kéz, amelyen egy mosolygó pár képe látható, a sarokban egy QR-kóddal, valamint a SELPHY Photo Layout alkalmazás szerkesztési lehetőségeivel.

A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazásban bélyegeket vagy szűrőket adhatsz a képeidhez, vagy akár QR-kódot is létrehozhatsz, ha az esemény helyszínére mutató meghívókat szeretnél hozzáadni.

A fényképek azért készülnek, hogy megosszuk őket, a könnyen használható Canon SELPHY CP1500 pedig ideális arra, hogy kedvenc képeidet ajándékokká, képeslapokká és matricává alakítsd.

A három színben kapható SELPHY CP1500 elegáns, modern kialakítású, emellett 8,9 cm-es, színes, egyszerű QR-csatlakozással rendelkező LCD-képernyővel rendelkezik. Amellett, hogy az okostelefonokkal és más Apple és Android eszközökkel Wi-Fi-kapcsolaton keresztül problémamentesen működik, SDXC-nyílás is található rajta, amellyel a memóriakártyán tárolt képek nyomtatása is lehetővé válik, valamint USB-C csatlakozóval is rendelkezik, így egyszerűen csatlakoztatható fényképezőgépekhez és flash meghajtókhoz.

A SELPHY CP1500 készülék hátoldalán címsorokkal ellátott, feladásra kész levelezőlapokat nyomtathatsz, amelyek ideálisak ahhoz, hogy fényképeket küldj a szeretteidnek, hogy aztán bekeretezzék vagy a hűtőre tegyék őket.

A mini és hitelkártya méretű matricákkal az üdvözlőkártyákat és a születésnapi meghívókat is feldíszítheted. Pillanatfelvételt készíthetsz az újonnan kapott ajándékával játszó gyermekedről, kinyomtathatod matricaként, és felragaszthatod egy köszönőkártyára. Ezzel a részlettel igazán személyessé teheted a lapot, és megmutathatod a címzettnek, hogy mekkora örömmel fogadták az ajándékát.

2. Rendszerezz kreatívan

Egy fiatal lány kis méretű Canon nyomtatóból nyomtat egy mini matricákból álló ívet. A nyomtató mellett egy írószerekkel teli ceruzatartó található.

A Canon SELPHY CP1500 nyomtató segítségével egyéni névcímkéket nyomtathatsz tankönyvekhez és irattartókhoz.

Egy zöld vizespalackra óvatosan ragasztanak egy matricát, amelyen egy fiatal lány fut.

Nyomtathatsz négyzet alakú (KC-18IS, 54 x 54 mm), hitelkártya méretű (KC-18IF, 54 x 86 mm) vagy mini (KC-18IL, 22 x 17,3 mm) matricapapírra is, így azonnali nyomtatással rá is ragaszthatod a nyomatot az ételtartó dobozokra vagy vizespalackokra.

A többség szeretne rendezettebb lenni, de nem tudják pontosan, hogyan lássanak hozzá. Az elfoglalt szülőknek nemcsak a saját mozgalmas ütemterveikre kell gondot fordítaniuk, hanem a gyermekeikére is. A Canon SELPHY CP1500 tökéletes eszköz arra, hogy segítsen a családoknak visszavenni az irányítást.

Ez a szép és stílusos kompakt nyomtató 41 másodperc alatt képes képeslapokat, valamint különféle méretű matricákat nyomtatni. Egy szempillantás alatt elkészítheted a névcímkéket a tankönyvekre vagy írószerekre, illetve a konyhai tárolókat vagy a családi tervezőt is felcímkézheted.

Akár igazolványképeket is nyomtathatsz, létrehozhatsz személyre szabott könyvjelzőket, és hivatkozásokat oszthatsz meg a QR-kódos nyomtatással a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazáson keresztül.

3. Emlékkönyvkészítés egyszerűen

Egy kéz a fényképeket ragaszt egy nyitott útinaplóba, körülötte képek, szalagok és emléktárgyak.

A Canon SELPHY Square QX10 készülék kiváló minőségű, öntapadós nyomatokat készít mindössze 43 másodperc alatt – tökéletes választás az útinaplóíráshoz.

A Canon kompakt nyomtató mellett egy nyitott emlékkönyv látható, benne macskákról készült képek.

Keltsd életre az emlékkönyved leírások, rajzok és egyéb emléktárgyak segítségével.

Mit szólnál egy emlékkönyv készítéséhez egy különleges eseményről, egy nyaralásról vagy akár az első házikedvencedről játék közben? Ez rendkívül kifizetődő lehet, és ez egy olyan tevékenység, amely minden korosztály számára élvezhető.

A zsebméretű és bármikor használatra kész Canon SELPHY Square QX10 68 x 68 mm-es, szegéllyel ellátott négyzet alakú fényképnyomatokat készít, így kézzel írott feliratokat is hozzáadhatsz. Négy stílusos színben kapható, és egy bepattintós, maszatmentes patront használ, valamint matricapapírt (XS-20L) is tartalmaz.

A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazáshoz csatlakozva még kreatívabb képeket készíthetsz, ráadásul szűrőket, szegélyeket, átfedéseket és egyebeket is hozzáadhatsz.

4. Dobd fel a teret!

Egy Canon Zoemini 2 kompakt fotónyomtatót tartó kéz, a nyomtatóból két kör alakú fotómatrica jön ki.

A zsebméretű Canon Zoemini 2 segítségével tedd a saját bélyegződet a fotóidra. A Canon ZINK TM 1,3”-os, előre kivágott, kör alakú matricapapírjával a kedvenc szelfijeidet kör alakú matricává alakíthatod a tükrök és a fali táblák díszítéséhez.

Egy kéz mini nyomatokat vág ki a fali táblákhoz.

Ha kollégiumban laksz, a mini nyomatokkal könnyedén és olcsón személyessé teheted az általában személytelen szobát.

Akár tinédzser vagy, aki a szüleivel él, akár egyetemi hallgató vagy az első otthonod büszke tulajdonosa, mindig jó mulatság személyessé tenni a saját életterünket.

A Canon Zoemini 2 hordozható nyomtató elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a zsebedben, és belső újratölthető akkumulátorral működik. A ZINK (Zero INK) technológiának köszönhetően nincs maszatolás és pazarlás, így mindössze papírra van szükséged, amely 20 vagy 50 lapos kiszerelésben kapható.

Nyomtasd ki kedvenc képeidet, és akaszd fel őket egy madzaggal a hálószoba vagy a nappali falára? A családi fotóknál vagy a baráti körben készített fényképeknél nincs is jobb, ha olyan dolgokkal szeretnéd körülvenni magad, amik mosolyt csalnak az arcodra.

A Canon speciális ZINK fotópapírja lehúzható (és újrahasznosítható) hátlappal rendelkezik, így a nyomatokat naplóra, albumra vagy táblára is felragaszthatod. Emellett szórakoztató módja a tankönyvek vagy telefontokok személyre szabásának is.

5. Nyomtatás azonnali megosztáshoz

Két ember hátulról fotózva, akik épp szelfit készítenek egy Canon mini fotónyomtató fényképezőgéppel.

A Canon Zoemini S2 ugyanolyan Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik, mint a Canon Zoemini 2, így közvetlenül az okostelefonról nyomtathatsz fényképeket – ez hasznos az azonnali megosztáshoz.

Egy kéz telefont tart, miközben matricákat rak a fényképre a Canon Mini PRINT alkalmazásban.

A Canon Mini Print alkalmazásban található mókás keretekkel és matricákkal saját bélyegzőt rakhatsz a fényképeidre.

Ha a barátaiddal kirándulsz, bulizol vagy fesztiválozol a hétvégén, a Canon Zoemini S2 tökéletes társad lesz. Kompakt és könnyű, és a Canon Zoemini 2 készülékkel megegyező, akkumulátorral működő ZINK technológiával és 3x2 hüvelykes papírmérettel, valamint beépített digitális fényképezőgéppel is rendelkezik, amellyel tökéletes szelfiket készíthetsz a tükrös és gyűrűs megvilágítás használatával, és kevesebb mint egy perc alatt kinyomtathatod őket.

Ez azt jelenti, hogy fizikai fotókat oszthatsz meg újonnan megismert emberekkel vagy akiket ritkán látsz – egy új baráttal a fesztiválon, vagy egy segítőkész túravezetővel, akivel most túráztál épp – így ők is hazavihetnek valamit az élményből, amolyan emlékként.

Ráadásul a Canon Mini Print alkalmazással szűrők, speciális effektusok, rajzok és szövegek segítségével személyre szabhatod a képeidet. Az alkalmazás segítségével képeket nyomtathatsz a Facebookról, az Instagramról, a Google Photos, a DropboxTM és az iCloud szolgáltatásokból, és ingyenesen letölthető az App Store és a Google Play áruházból.

A Canon kompakt nyomtatói rendkívül sokoldalúak, és bármilyen életszakaszban alkalmasak a legkülönfélébb projektek megvalósítására. A nyomtatás remek szórakozás lehet, hiszen kreatív módszereket fedezhetsz fel a fényképek használatára.

*Ha albumban tárolod. Gyorsított tesztelés alapján, 23 °C/73,4 °F hőmérsékletet és 50%-os páratartalmat feltételezve.

A Dropbox a Dropbox, Inc. bejegyzett védjegye.

Írta: Matthew Richards

Kapcsolódó termékek

 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1500

  Ezzel az egyszerűen használható kompakt fotónyomtatóval másodpercek alatt részletgazdag színes, rendkívül tartós nyomatokat készíthetsz.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1300

  Stílusos és hordozható a kompatibilis okoseszközökről és fényképezőgépekről történő gyönyörű vezeték nélküli nyomtatáshoz és igazolványkép-készítéshez.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY SQUARE QX10

  Őrizd meg különleges emlékeidet gyönyörűen elkészített nyomatok formájában, amelyeket bárhol, vezeték nélkül kinyomtathatsz.
 • Otthoni nyomtatók

  Canon Zoemini 2

  A zsebméretű, akkumulátoros Zoemini 2 nyomtatóval bármikor, bárhol azonnal nyomtathatsz okostelefonodról.
 • Instant és zsebnyomtató fényképezőgépek

  Canon Zoemini S2

  Turbózd fel szelfijeidet egy zsebméretű fényképezőgép-nyomtatóval, amelyet tükör, gyűrűs világítás, távoli zárkioldás és élő nézet tesz teljessé.
 • Kapcsolódó cikkek