NYOMTATÁS

A legjobb nyomtatók dizájnereknek

Akár otthon, akár a stúdióban dolgozol, itt megtalálod az igényeidnek leginkább megfelelő, grafikai tervezéshez készült tökéletes nyomtatót.
A Canon PIXMA TR150 egy kicsi kék váza képét nyomtatja, az inspiráció ehhez mellette van.

Mivel munkamódszereink egyre rugalmasabbak lesznek, egyre fontosabb, hogy otthoni irodád vagy stúdiód a számodra szükséges grafikai tervezőeszközökkel legyen felszerelve, amelyekkel hatékonyan végezheted munkádat. A kreatív iparágakban dolgozók, főleg a dizájnerek számára egy nyomtató nélkülözhetetlen eszköz. Az elrendezések ellenőrzésétől kezdve az ügyfél jóváhagyására váró példányok készítésén keresztül a mindennapi adminisztrációig, egy jó minőségű nyomtató időt takaríthat meg, valamint segíthet megbízásokat szerezni. De milyen tulajdonságokra kell odafigyelned?

Az éles szövegek és részletek, a finom átmenetek, a színhűség és a konzisztens nyomtatás mind elengedhetetlen követelmények az ügyfél számára készített próbanyomatokhoz. Egy másik létfontosságú nyomtatójellemző a sokoldalúság. Dizájnerként bármilyen típusú anyag elkészítésével megbízhatnak, a névjegykártyáktól és szórólapoktól kezdve egészen a poszterméretű nyomtatott anyagokig. Éppen ezért egy olyan nyomtató, amely hordozótípusok és -méretek széles skáláját támogatja, több kreatív lehetőséget biztosít számodra, valamint általa kevesebb alkalommal kell ellátogatnod a helyi nyomtatószalonba. A megbízhatóság és könnyű használat szintén fontos tulajdonságok, ahogy a kényelmi funkciók és a vezeték nélküli csatlakoztathatóság, az automatikus papíradagolás és a gyors nyomtatási sebesség is mind azok.

Azért, hogy segítsünk eldönteni, melyik professzionális nyomtatási lehetőség felel meg leginkább az igényeidnek, összeállítottuk ezt az útmutatót, amely ismerteti a Canon kreatív nyomtatási technológiáit. Az útmutató rendkívül népszerű PIXMA nyomtatókat és költséghatékony MAXIFY modelleket mutat be, melyek mindegyike kiváló minőségű nyomtatást tesz lehetővé, tehát biztosan megtalálod a számodra tökéletes készüléket.

A legjobb otthoni nyomtatók grafikusok számára

Canon PIXMA nyomtatóból származó vállalati szórólap.

A Canon PIXMA TS7650i színes érintőképernyője és innovatív, kapcsolós felhasználói felülete lehetővé teszi, hogy a funkciókat a saját igényeidnek megfelelően szabd személyre, felgyorsítva ezzel a munkafolyamatot.

A Canon legújabb PIXMA és MAXIFY nyomtatói közül többet is arra terveztek, hogy kifejezetten alkalmasak legyenek a hibrid munkavégzéshez. A nyomtatóknál a költséghatékonyság mellett a kompakt kialakítás, az egyszerű beállítás, a hasznos funkciók és az intuitív vezérlőelemek is kulcsfontosságú tényezők. A Canon PIXMA TS7650i egy pénztárcabarát nyomtató, amely elég kicsi ahhoz, hogy elférjen a szűk helyeken, ugyanakkor a nagyobb, új generációs nyomtatófejeknek köszönhetően gyorsabban nyomtat: fekete-fehér dokumentumokat kb. 15 nyomat/perces1 sebességgel, színes dokumentumokat pedig 10 nyomat/perces sebességgel. Mindezt a továbbfejlesztett képfeldolgozási technológia teszi teljessé, amely tökéletesebb nyomtatási minőséget eredményez.

Az egyszerűség kedvéért a készülék mindössze két tintapatront használ, és mindkettő beépített nyomtatófejjel rendelkezik: egy pigmentalapú fekete patront és egy festékalapú tintát használó háromszínű patront, amellyel kimagasló minőségű fényképeket lehet nyomtatni. Ez a Canon első olyan „otthoni nyomtatója”, amelynek pigmentfekete tintája ellenáll az elmaszatolódásnak, és amely szövegkiemelő használatakor sem kenődik el. A Wi-Fi előnyei közé tartozik az okoseszközökről, illetve okoseszközökre történő közvetlen nyomtatás és beolvasás. A PIXMA TS7750i egy 35 lapos ADF-fel (automatikus dokumentumadagolóval) is rendelkezik, amely megkönnyíti a többoldalas beolvasást és másolást.

Mindkét modell kompatibilis a Canon PIXMA Print Plan előfizetéses szolgáltatással is, amely figyeli a tintaszinteket, és amint észleli, hogy a tinta fogyóban van, új patronokat szállít házhoz, így akár 50%-os megtakarítást is elérhetsz a szokásos tintaköltségekhez képest.2

Számos egyéb Canon nyomtatóhoz hasonlóan ehhez is rendelkezésre állnak támogató alkalmazások, mint amilyen például a fényképek szerkesztésére és különböző sablonok használatával kollázsok, poszterek és egyebek készítésére szolgáló Easy-PhotoPrint Editor vagy a több kép kombinálásához, elrendezéséhez és nyomtatásához hasznos Canon Easy-Layout Editor. A Canon PRINT alkalmazás valós időben tájékoztat a nyomtató állapotáról és a tintaszintekről, ezenkívül a karbantartási feladatok elvégzésére, valamint az okoseszközről történő közvetlen nyomtatásra, beolvasásra és másolásra is lehetőséget biztosít. Ne feledkezzünk meg a Canon PosterArtistról sem, amely számos testreszabható sablont kínál, hogy a szórólapoktól kezdve a posztereken át a bannerekig bármit elkészíthess és kinyomtathass.

A legjobb nyomtatók grafikusok számára, nagy volumenű projektekhez

Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtató asztalon, mellette laptop, jegyzettömb, fényképek és ceruzák.

A Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtatóval szegély nélküli A3-as nyomatokat nyomtathat, pedig alig nagyobb egy normál A4-es nyomtatónál. © Natasha Alipour

Női kéz, amely lassan megfordít egy papírlapot Canon PIXMA TS9550 sorozat kétoldalas nyomtatási funkcióinak bemutatásához.

Az automatikus kétoldalas nyomtatás és a 20 lapos ADF (automatikus dokumentumadagolás) csak kettő a Canon PIXMA TS9550 sorozat számos funkciója közül. © Natasha Alipour

A többfunkciós Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtató szinte ugyanannyi helyet foglal, mint egy A4-es méretű nyomtató, viszont képes szegély nélküli A3-as méretű nyomtatásra is, valamint számos olyan funkcióval rendelkezik, amellyel a dizájnerek még hatékonyabban használhatják fel idejüket. A 10,8 cm-es LCD-érintőképernyővel egyszerűen beállíthatók a nyomtatási beállítások, míg az automatikus kétoldalas nyomtatás és a 20 lapos, A4-es papírhoz való automatikus dokumentumadagoló csökkenti az általad elvégzendő utántöltések számát. Ez a típus többféle, Etherneten keresztüli és vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget biztosít, valamint támogatja az AirPrint (iOS), a Mopria (Android) és a Canon PRINT alkalmazásokat, így közvetlenül okoseszközödről nyomtathatsz, olvashatsz be és másolhatsz különféle ötleteket és inspirációkat.

Természetesen a nyomtató végső tesztje maga a nyomtatási minőség. A Canon PIXMA TS9550 sorozat öt különálló ChromaLife100 tintapatront használ, köztük egy éles kontúrú szövegekről gondoskodó pigmentfekete tintát és négy festékalapú, egyedi CMYK-tintát, hogy a velük készült részletgazdag nyomatok élettartama albumban tárolva akár a 100 évet is elérje.3 A készülék kreatív hordozók széles körét támogatja, beleértve a fényes, a selyemfényű, a matt és a művészi fotópapírokat, valamint a nyomtatható lemezeket. Az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében a normál kapacitású változatokon kívül nagy kapacitású, XL-es patronok is kaphatók. A készülék kompatibilis a Canon automatikus tintakézbesítési szolgáltatásával is. Amennyiben regisztrálsz erre a szolgáltatásra, a cserepatronokat házhoz kapod, amikor alacsony a tintaszint, így nem kell aggódnod, hogy egy fontos feladat közben kifogy a tinta.

Ha nincs szükséged beépített lapolvasóval rendelkező nyomtatóra, a Canon PIXMA iX6850 készüléket érdemes fontolóra venned. Ez a hasonlóan kompakt A3+ méretű nyomtató is ugyanazt az öt pigment- és festékalapú tintát használja, viszont az A3+ méretű, hattintás PIXMA iP8750 nyomtató szürke festékalapú tintát is használ, bővítve ezzel a színskálát és tovább javítva a fekete-fehér nyomtatás minőségét.

A legjobb alacsony üzemeltetési költségű nyomtatók

Canon PIXMA G6040 nyomtató, amely egy logó képét nyomtatja

A Canon PIXMA G6040 akár 18 0004 oldalt tud nyomtatni mindössze három fekete tintapalack felhasználásával, így okos választás a spórolni vágyók számára. © Jake Baggaley

Kis íróasztalnál ülő ember laptopon dolgozik. A laptop mögötti íróasztalon egy Canon PIXMA nyomtató található.

Az áramvonalas kialakítású Canon PIXMA GX1040 készüléket tökéletesen el lehet helyezni az otthoni irodában, és ahhoz képest, hogy ez egy MegaTank nyomtató, rendkívül kompakt méretű. A többi újratölthető Canon nyomtatóhoz hasonlóan a tintatartályok egyedi kódokkal rendelkeznek, így az egyes színeket csak a nekik megfelelő tartályba lehet betölteni. A beépített szelep megakadályozza a túltöltést és az esetleges kiömlést.

Azon tervezők számára, akiknek kreatív nyomtatási megoldásokra van szükségük a nagy mennyiségű próbanyomat készítéséhez, a Canon PIXMA G sorozat MegaTank nyomtatóválasztékának egyik típusa igazán praktikus választás. A Canon PIXMA G6040 négy darab nagy kapacitású tintatartállyal rendelkezik, és képes akár 18 0004 oldal nyomtatására három darab fekete tintapalackkal, vagy 7700 oldal nyomtatására a színes tintakészletből. 350 sima papírlapos kapacitást és automatikus kétoldalas nyomtatást biztosít, így kevesebb időt kell töltened a PIXMA G6040 papírral és tintával való feltöltésével, így többet foglalkozhatsz a dolgok kreatív oldalával.

A PIXMA G6040 nyomtatófej-tisztítási technológiája éles és részletes nyomatokat biztosít, valamint szegély nélküli nyomtatást kínál 89x89 mm-es négyzet alakú mérettől A4-es méretig. Rendelkezik egy sokoldalú három az egyben lehetőséggel is, másolóval és A4-es méretű szkennerrel, amivel a műalkotásokat és más forrásanyagokat importálhatod dizájnprojektedbe anélkül, hogy bármilyen plusz hardverre lenne szükséged. A PIXMA G6040 emellett felhő-kompatibilis, így tervezeteidet bárhonnan kinyomtathatod a kompatibilis szolgáltatások segítségével, mint a Google Drive vagy a Dropbox.

A még alacsonyabb üzemeltetési költségek érdekében a MAXIFY GX3040 MegaTank 3 az 1-ben többfunkciós nyomtató kategóriaelső oldalankénti költséget és teljes tulajdonlási költséget biztosít. Egyetlen pigmentalapú tintapatronkészlettel 60004 fekete-fehér vagy 14 000 színes oldalt képes kinyomtatni, de ez gazdaságos üzemmódban akár 9000, illetve 21 000 oldal körül is lehet. A MAXIFY GX4040 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval és színes érintőképernyős interfésszel rendelkezik, és mindkettő nagy sebességű nyomtatásra képes: fekete-fehér dokumentumokat 18 kép/nyomat, színeseket pedig 13 kép/nyomat sebességgel állítanak elő. E két nyomtató további előnye, hogy hátul egy kiegészítő, harmadik papíradagolójuk is van. A kézi tálca lapos kialakításának köszönhetően akár 0,7 mm vastag kártyára is lehet nyomtatni, de akár 1,2 méteres bannerek készítésére is van lehetőség.

A különösen kompakt, 3 az 1-ben MegaTank nyomtató, a MAXIFY GX1040 hibrid dolgozók számára készült, és testreszabható, színes érintőképernyős interfésszel rendelkezik, amely zökkenőmentes integrációt tesz lehetővé az otthon dolgozó tervezők számára. Elegendő kapacitással rendelkezik ahhoz, hogy egyetlen tintapalackkészlettel 30004 fekete-fehér vagy 3000 színes oldalt tudjon kinyomtatni, és a PIXMA G6040 készülékhez hasonlóan minden pigmentalapú tinta kiválóan ellenáll az elkenődésnek és a szövegkiemelő használatának – fekete-fehér és színes dokumentumok esetén egyaránt. A Canon MAXIFY GX2040 egy 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval is rendelkezik.

A legjobb hordozható nyomtatók tervezők számára

Asztalnál ülő férfi megnézi a Canon PIXMA TR150 nyomtatója által épp most kinyomtatott képet.

A Canon PIXMA TR150 gyorsan élénk nyomatokat állít elő hibrid tintarendszerének és az akár 5,5 kép/perces nyomtatási sebességének köszönhetően. © Jake Baggaley

Ember egy projekt logóját nyomtató Canon SELPHY Square QX10 készülékkel a kezében.

A Canon SELPHY Square QX10 elég kicsi ahhoz, hogy bárhová magaddal vidd. Mivel újratölthető akkumulátorral működik, ideális választás, ha távoli helyen, hálózati tápellátás nélkül dolgozol.

Akár grafikus vagy, aki próbanyomatokat szeretne készíteni ügyfelének útközben vagy távmunkából, akár egyszerűen csak helyet szeretnél felszabadítani otthoni irodádban – a keskeny és könnyű Canon PIXMA TR150 nyomtató nagyszerű választás. Képes dokumentumok és szegély nélküli fényképek nyomtatására A4-es méretig, működtethető hálózatról vagy opcionális akkumulátorkészlettel, így igazán mobil megoldást biztosít.

A PIXMA TR150 hibrid tintarendszerével képes pigmentfekete tintával, valamint festékalapú színes tintákkal nyomtatni az élénk nyomatok érdekében. Emellett gyors, 5,5 kép/perc1 sebességgel nyomtat színesben, valamint 9 kép/perc sebességgel fekete-fehérben. Kompatibilis borítékokkal és speciális papírokkal is, mint amilyen a Canon nagy felbontású papír, matt fotópapír és kétoldalas matt papír.

Az összes csatlakozó és kábel a nyomtató ugyanazon oldalán található, így könnyen beilleszthető bármilyen szűkös helyre, emellett pedig 2,4 GHz-es és 5 GHz-es Wi-Fi-t5 és Wi-Fi Directet is támogat, így továbbra is vezeték nélkül nyomtathatsz, internetrouterhez történő csatlakoztatás nélkül. A 3,6 cm-es OLED-kijelzőn közvetlenül ellenőrizheted a csatlakozás állapotát, kezelheted a beállításokat, és megnézheted a tintaszinteket.

Amennyiben a mobil nyomtatással kapcsolatos elvárásaid nem túl nagy igénybevételt jelentő feladatokra irányulnak, az újratölthető akkumulátorral működő Canon SELPHY Square QX10 készülékkel kiváló 68×68 mm-es képeket nyomtathatsz írható szegéllyel, amelyet feliratokkal és megjegyzésekkel láthatsz el, így ideális például hangulattábla készítéséhez.


Szerzők: Marcus Hawkins és Matthew Richards

 1. A dokumentumnyomtatási sebességek az alapértelmezett normál módban történő, irodai kategóriás nyomtatásra vonatkozó, az ISO/IEC 24734 szabvány alapján mért ESAT-értékek átlagai. A fényképnyomtatási sebesség az alapértelmezett beállításra vonatkozik: ISO/JIS-SCID N2 mintázat nyomtatása Photo Paper Plus Glossy II papírra. Nem tartalmazza ugyanakkor a gazdaszámítógép adatfeldolgozási idejét.
 2. A PIXMA Print Plan csak Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Norvégia, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Svájc, az Ír Köztársaság és az Egyesült Királyság lakosai számára érhető el.
 3. A ChromaLife 100-kompatibilis fotópapírok közé tartozik a Photo Paper Pro Platinum, a Photo Paper Plus Glossy II, a Photo Paper Plus Semi-Gloss és a Photo Paper Glossy. A Canon által végzett gyorsított vizsgálat alapján, amely sötétben, szabályozott hőmérséklet, páratartalom és gázok melletti tárolás során történik, a műanyag borítós albumokban való tárolást szimulálva. A Canon nem tudja garantálni a nyomatok hosszú élettartamát; az eredmények a nyomtatott képtől, a száradási időtől, a kirakás/tárolás körülményeitől és a környezeti tényezőktől függően eltérőek lehetnek.
 4. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a csere-tintatartályokkal végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 5. Az 5 GHz támogatása csak adott régiókban érhető el.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS

  A számodra megfelelő Canon Print alkalmazás

  Éld ki kreativitásod, és tarts rendet a Canon nyomtatási alkalmazásaival – minden projekthez megtalálod a megfelelőt.

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók otthoni irodákba

  A Canon PIXMA és MAXIFY nyomtatókkal zökkenőmentessé teheted az otthoni munkavégzést.

 • NYOMTATÁS

  Vezeték nélküli nyomtató használata

  Okos módszerek, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki vezeték nélküli nyomtatódból.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  A papírtípusokról bővebben

  Fedezd fel a különböző Canon papírtípusokat ezzel a praktikus vásárlói útmutatóval.