NYOMTATÁS

A legjobb nyomtatók dizájnereknek

A nyomtatók nélkülözhetetlen eszközök a szabadúszó dizájnerek és azok számára, akik most otthonról dolgoznak, de hogyan válaszd ki az igényeidnek megfelelő modellt?
A Canon PIXMA TR150 egy kicsi kék váza képét nyomtatja, az inspiráció ehhez mellette van.

Mivel munkamódszereink egyre rugalmasabbak lesznek, egyre fontosabb, hogy otthoni irodád vagy stúdiód a számodra szükséges eszközökkel legyen felszerelve, amelyekkel hatékonyan végezheted munkádat. A kreatív iparágakban dolgozók, főleg a dizájnerek számára egy nyomtató nélkülözhetetlen eszköz. Az elrendezések ellenőrzésétől kezdve az ügyfél jóváhagyására váró példányok készítésén keresztül a mindennapi adminisztrációig, egy jó minőségű nyomtató időt takaríthat meg, valamint segíthet megbízásokat szerezni. De milyen tulajdonságokra kell odafigyelned?

Az éles szövegek és részletek, a finom átmenetek, a színhűség és a konzisztens nyomtatás mind elengedhetetlen követelmények az ügyfél számára készített próbanyomatokhoz. Egy másik létfontosságú nyomtatójellemző a sokoldalúság. Dizájnerként bármilyen típusú anyag elkészítésével megbízhatnak, a névjegykártyáktól és szórólapoktól kezdve egészen a poszterméretű nyomtatott anyagokig. Éppen ezért egy olyan nyomtató, amely hordozótípusok és -méretek széles skáláját támogatja, több kreatív lehetőséget biztosít számodra, valamint általa kevesebb alkalommal kell ellátogatnod a helyi nyomtatószalonba. A megbízhatóság és könnyű használat szintén fontos tulajdonságok, ahogy a kényelmi funkciók és a vezeték nélküli csatlakoztathatóság, az automatikus papíradagolás és a gyors nyomtatási sebesség is mind azok.

Azért, hogy segítsünk neked eldönteni, melyik nyomtató illik a legjobban dizájnigényeidhez, készítettünk egy válogatást az olyan Canon PIXMA nyomtatókból, amelyeket érdemes megtekintened.

A legjobb nyomtató nagy dizájnprojektekhez: Canon PIXMA TS9550 sorozat

Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtató asztalon, mellette laptop, jegyzettömb, fényképek és ceruzák.

A Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtatóval szegély nélküli A3-as nyomatokat nyomtathat, pedig alig nagyobb egy normál A4-es nyomtatónál. © Natasha Alipour

Női kéz, amely lassan megfordít egy papírlapot Canon PIXMA TS9550 sorozat kétoldalas nyomtatási funkcióinak bemutatásához.

Az automatikus kétoldalas nyomtatás és a 20 lapos ADF (automatikus dokumentumadagolás) csak kettő a Canon PIXMA TS9550 sorozat számos funkciója közül. © Natasha Alipour

A többfunkciós Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtató szinte ugyanannyi helyet foglal, mint egy A4-es méretű nyomtató, viszont képes szegély nélküli A3-as méretű nyomtatásra is, valamint számos olyan funkcióval rendelkezik, amellyel a dizájnerek még hatékonyabban használhatják fel idejüket. A 10,8 cm-es LCD-érintőképernyővel egyszerűen beállíthatók a nyomtatási beállítások, míg az automatikus kétoldalas nyomtatás és a 20 lapos, A4-es papírhoz való automatikus dokumentumadagoló csökkenti az általad elvégzendő utántöltések számát. Ez a típus többféle, Etherneten keresztüli és vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget biztosít, valamint támogatja az AirPrint (iOS), a Mopria (Android) és a Canon PRINT alkalmazásokat, így okoseszközödről végezheted el ötleteid és inspirációid nyomtatását, szkennelését és másolását.

Természetesen egy nyomtató végső próbája magában a nyomtatás minőségében rejlik, a PIXMA TS9550 sorozat pedig öt különálló ChromaLife100 tintakazettát használ, köztük egy pigmentfekete tintát is az éles szövegekhez, az akár 100 évnyi albumélettartam biztosítása érdekében1. A PIXMA TS9550 sorozat kreatív hordozók széles skáláját támogatja, beleértve a Canon nagy felbontású papírt, a mágneses fotópapírt és a 30x30 cm-es kartonpapírt.

A grafikusok számára, akiknek nincs szükségük A4-esnél nagyobb méretű anyag nyomtatására, a Canon PIXMA TS8350 sorozatú többfunkciós nyomtató éppen olyan gyönyörű látványt nyújt, mint maguk az általa kinyomtatott anyagok. Ez a típus keskeny kialakításával bármelyik dizájner munkaterébe illeszkedik, a szemcsésséget csökkentő, hat különálló tintából álló rendszerének köszönhetően pedig új szintre emeli a nyomtatási teljesítményt.

A legjobb nyomtató alacsony üzemeltetési költségekkel: Canon PIXMA G6040

Canon PIXMA G6040 nyomtató, amely egy logó képét nyomtatja.

A Canon PIXMA G6040 akár 18 0002 oldalt tud nyomtatni mindössze három fekete tintapalack felhasználásával, így okos választás a spórolni vágyók számára. © Jake Baggaley

Kéz, amely feltölti a fekete tintatartályt a Canon PIXMA G6040 nyomtatón.

A Canon összenyomást nem igénylő, maszatmentes tintapalackjainak köszönhetően a Canon PIXMA G6040 nagy kapacitású tintatartályai gyorsan és egyszerűen újratölthetők. A palackok automatikusan leállítják az újratöltést, ha a tartályok megteltek.

A dizájnerek számára, akiknek nagy mennyiségű próbanyomatot kell készíteniük, a Canon PIXMA G sorozat MegaTank nyomtatóválasztékának egyik típusa igazán előnyös választás. A Canon PIXMA G6040 négy darab nagy kapacitású tintatartállyal rendelkezik, és képes akár 18 0002 oldal nyomtatására három darab fekete tintapalackkal, vagy 77002 oldal nyomtatására a színes tintakészletből. 350 sima papírlapos kapacitást és automatikus kétoldalas nyomtatást biztosít, így kevesebb időt kell töltened a PIXMA G6040 papírral és tintával való feltöltésével, így többet foglalkozhatsz a dolgok kreatív oldalával.

A PIXMA G6040 nyomtatófej-tisztítási technológiája éles és részletes nyomatokat biztosít, valamint szegély nélküli nyomtatást kínál 89x89 mm-es négyzet alakú mérettől A4-es méretig. Rendelkezik egy sokoldalú három az egyben lehetőséggel is, másolóval és A4-es méretű szkennerrel, amivel a műalkotásokat és más forrásanyagokat importálhatod dizájnprojektedbe anélkül, hogy bármilyen plusz hardverre lenne szükséged. A PIXMA G6040 emellett felhő-kompatibilis, így tervezeteidet bárhonnan kinyomtathatod a kompatibilis szolgáltatások segítségével, mint a Google Drive vagy a Dropbox.

A legjobb nyomtató dizájnereknek menet közbeni használatra: Canon PIXMA TR150

Asztalnál ülő férfi megnézi a Canon PIXMA TR150 nyomtatója által épp most kinyomtatott képet.

A Canon PIXMA TR150 gyorsan élénk nyomatokat állít elő hibrid tintarendszerének és akár 5,5 kép/perc 3 értékű nyomtatási sebességének köszönhetően. © Jake Baggaley

Egy férfi fekete hátizsákba pakolja a Canon PIXMA TR150 nyomtatót.

A hátizsákban könnyen elférő és vezeték nélküli funkciókkal bíró, kis méretű és könnyű Canon PIXMA TR150 ideális hordozható nyomtató. © Jake Baggaley

Akár grafikus vagy, aki próbanyomatokat szeretne készíteni ügyfelének út közben vagy távmunkából, akár egyszerűen csak helyet szeretnél felszabadítani otthoni irodádban – a keskeny és könnyű Canon PIXMA TR150 nyomtató nagyszerű választás. Képes dokumentumok és szegély nélküli fényképek nyomtatására A4-es méretig, működtethető hálózatról vagy opcionális akkumulátorkészlettel, így igazán mobil megoldást biztosít.

A PIXMA TR150 hibrid tintarendszerével képes pigmentfekete tintával, valamint festékalapú színes tintákkal nyomtatni az élénk nyomatok érdekében. Emellett gyors, 5,5 kép/perc3 sebességgel nyomtat színesben, valamint 9 kép/perc3 sebességgel fekete-fehérben.

Az összes csatlakozó és kábel a nyomtató egyik oldalán található, így könnyen beilleszthető bármilyen szűkös helyre, emellett pedig 2,4 GHz-es és 5 GHz-es Wi-Fi-t 4 és Wi-Fi Directet is támogat, így továbbra is vezeték nélkül nyomtathatsz internetrouterhez történő csatlakoztatás nélkül. A 3,6 cm-es OLED-kijelzőn közvetlenül ellenőrizheted a csatlakozás állapotát, kezelheted a beállításokat, és megnézheted a tintaszinteket.

Amennyiben a mobil nyomtatással kapcsolatos elvárásaid nem túl nagy igénybevételt jelentő feladatokra irányulnak, a Canon SELPHY Square QX10 készülékkel kiváló 68×68 mm-es képeket nyomtathatsz írható szegéllyel, amelyet feliratokkal és megjegyzésekkel láthatsz el, így ideális például hangulattábla készítéséhez. A hasznos funkciók közé tartozik az USB-töltés és a Wi-Fi-csatlakoztathatóság, valamint az, hogy a SELPHY tinta- és papírutántöltő készletek segítségével egyszerre cserélheted ki őket egyetlen egyszerű lépésben.

Szerző: Marcus Hawkins

 1. A ChromaLife 100-kompatibilis fotópapírok közé tartozik a Photo Paper Pro Platinum, a Photo Paper Plus Glossy II, a Photo Paper Plus Semi-Gloss és a Photo Paper Glossy. A Canon által végzett gyorsított vizsgálat alapján, amely sötétben, szabályozott hőmérséklet, páratartalom és gázok melletti tárolás során történik, a műanyag borítós albumokban való tárolást szimulálva. A Canon nem tudja garantálni a nyomatok hosszú élettartamát; az eredmények a nyomtatott képtől, a száradási időtől, a kirakás/tárolás körülményeitől és a környezeti tényezőktől függően eltérőek lehetnek.
 2. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a csere-tintatartályokkal végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 3. A normál papírra történő A4-es dokumentumnyomtatás sebességét az ISO/IEC 24734 szabvány irodai kategóriás tesztjének ESAT átlagértéke alapján határozták meg.
 4. Az 5 GHz támogatása csak adott régiókban érhető el.

Kapcsolódó cikkek

 • Egy fiatal férfi a fényképezőgépnek háttal egy íróasztal fölé hajol, amelyen egy Canon PIXMA nyomtató, növények és írószerek találhatók.

  NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók diákok számára

  Minden diáknak szüksége van egy nyomtatóra – ismerd meg az igényeidnek leginkább megfelelő, megfizethető lehetőségeket.

 • A Canon MAXIFY nyomtató előtt álló asztalon látható kinyomtatott Canon PosterArtist tervek.

  NYOMTATÁS

  Canon PosterArtist

  Hozz létre professzionális posztertervek gyorsan, egyszerűen és ingyenesen.

 • Két építőmunkás dokumentumokat nyomtat a Canon PIXMA TR150 nyomtatóval. Mellettük az asztalon egy narancssárga munkavédelmi sisak látható.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  Út közbeni nyomtatás a PIXMA TR150 használatával

  Fedezd fel, hogyan segíthet egy hordozható nyomtató a mobil vállalkozások felpezsdítésében.

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  MegaTank nyomtatók és előnyeik

  Fedezz fel hat okot, amiért szükséged van egy MegaTank nyomtatóra.