NYOMTATÁS

A legjobb nyomtatók dizájnereknek

A nyomtatók nélkülözhetetlen eszközök a szabadúszó dizájnerek és azok számára, akik most otthonról dolgoznak, de hogyan válaszd ki az igényeidnek megfelelő modellt?
Canon Camera
Mivel munkamódszereink egyre rugalmasabbak lesznek, egyre fontosabb, hogy otthoni irodád vagy stúdiód a számodra szükséges eszközökkel legyen felszerelve, amelyekkel hatékonyan végezheted munkádat. A kreatív iparágakban dolgozók, főleg a dizájnerek számára egy nyomtató nélkülözhetetlen eszköz. Az elrendezések ellenőrzésétől kezdve az ügyfél jóváhagyására váró példányok készítésén keresztül a mindennapi adminisztrációig, egy jó minőségű nyomtató időt takaríthat meg, valamint segíthet megbízásokat szerezni. De milyen tulajdonságokra kell odafigyelned?

Az éles szövegek és részletek, a finom átmenetek, a színhűség és a konzisztens nyomtatás mind elengedhetetlen követelmények az ügyfél számára készített próbanyomatokhoz. Egy másik létfontosságú nyomtatójellemző a sokoldalúság. Dizájnerként bármilyen típusú anyag elkészítésével megbízhatnak, a névjegykártyáktól és szórólapoktól kezdve egészen a poszterméretű nyomtatott anyagokig. Éppen ezért egy olyan nyomtató, amely hordozótípusok és -méretek széles skáláját támogatja, több kreatív lehetőséget biztosít számodra, valamint általa kevesebb alkalommal kell ellátogatnod a helyi nyomtatószalonba. A megbízhatóság és könnyű használat szintén fontos tulajdonságok, ahogy a kényelmi funkciók és a vezeték nélküli csatlakoztathatóság, az automatikus papíradagolás és a gyors nyomtatási sebesség is mind azok.

Azért, hogy segítsünk neked eldönteni, melyik nyomtató illik a legjobban dizájnigényeidhez, készítettünk egy válogatást az olyan Canon PIXMA nyomtatókból, amelyeket érdemes megtekintened.

A legjobb nyomtató nagy dizájnprojektekhez: Canon PIXMA TS9550 sorozat

Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtató asztalon, mellette laptop, jegyzettömb, fényképek és ceruzák.

A Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtatóval szegély nélküli A3-as nyomatokat nyomtathat, pedig alig nagyobb egy normál A4-es nyomtatónál. © Natasha Alipour

Női kéz, amely lassan megfordít egy papírlapot Canon PIXMA TS9550 sorozat kétoldalas nyomtatási funkcióinak bemutatásához.

Az automatikus kétoldalas nyomtatás és a 20 lapos ADF (automatikus dokumentumadagolás) csak kettő a Canon PIXMA TS9550 sorozat számos funkciója közül. © Natasha Alipour

A többfunkciós Canon PIXMA TS9550 sorozatú nyomtató szinte ugyanannyi helyet foglal, mint egy A4-es méretű nyomtató, viszont képes szegély nélküli A3-as méretű nyomtatásra is, valamint számos olyan funkcióval rendelkezik, amellyel a dizájnerek még hatékonyabban használhatják fel idejüket. A 10,8 cm-es LCD-érintőképernyővel egyszerűen beállíthatók a nyomtatási beállítások, míg az automatikus kétoldalas nyomtatás és a 20 lapos, A4-es papírhoz való automatikus dokumentumadagoló csökkenti az általad elvégzendő utántöltések számát. Ez a típus többféle, Etherneten keresztüli és vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget biztosít, valamint támogatja az AirPrint (iOS), a Mopria (Android) és a Canon PRINT alkalmazásokat, így okoseszközödről végezheted el ötleteid és inspirációid nyomtatását, szkennelését és másolását.

Természetesen egy nyomtató végső próbája magában a nyomtatás minőségében rejlik, a PIXMA TS9550 sorozat pedig öt különálló ChromaLife100 tintakazettát használ, köztük egy pigmentfekete tintát is az éles szövegekhez, az akár 100 évnyi albumélettartam biztosítása érdekében1. A PIXMA TS9550 sorozat kreatív hordozók széles skáláját támogatja, beleértve a Canon nagy felbontású papírt, a mágneses fotópapírt és a 30x30 cm-es kartonpapírt.

A grafikusok számára, akiknek nincs szükségük A4-esnél nagyobb méretű anyag nyomtatására, a Canon PIXMA TS8350 sorozatú többfunkciós nyomtató éppen olyan gyönyörű látványt nyújt, mint maguk az általa kinyomtatott anyagok. Ez a típus keskeny kialakításával bármelyik dizájner munkaterébe illeszkedik, a szemcsésséget csökkentő, hat különálló tintából álló rendszerének köszönhetően pedig új szintre emeli a nyomtatási teljesítményt.

A legjobb nyomtató alacsony üzemeltetési költségekkel: Canon PIXMA G6040

Canon PIXMA G6040 nyomtató, amely egy logó képét nyomtatja.

A Canon PIXMA G6040 akár 18 0002 oldalt tud nyomtatni mindössze három fekete tintapalack felhasználásával, így okos választás a spórolni vágyók számára. © Jake Baggaley

Kéz, amely feltölti a fekete tintatartályt a Canon PIXMA G6040 nyomtatón.

A Canon összenyomást nem igénylő, maszatmentes tintapalackjainak köszönhetően a Canon PIXMA G6040 nagy kapacitású tintatartályai gyorsan és egyszerűen újratölthetők. A palackok automatikusan leállítják az újratöltést, ha a tartályok megteltek.

A dizájnerek számára, akiknek nagy mennyiségű próbanyomatot kell készíteniük, a Canon PIXMA G sorozat MegaTank nyomtatóválasztékának egyik típusa igazán előnyös választás. A Canon PIXMA G6040 négy darab nagy kapacitású tintatartállyal rendelkezik, és képes akár 18 0002 oldal nyomtatására három darab fekete tintapalackkal, vagy 77002 oldal nyomtatására a színes tintakészletből. 350 sima papírlapos kapacitást és automatikus kétoldalas nyomtatást biztosít, így kevesebb időt kell töltened a PIXMA G6040 papírral és tintával való feltöltésével, így többet foglalkozhatsz a dolgok kreatív oldalával.

A PIXMA G6040 nyomtatófej-tisztítási technológiája éles és részletes nyomatokat biztosít, valamint szegély nélküli nyomtatást kínál 89x89 mm-es négyzet alakú mérettől A4-es méretig. Rendelkezik egy sokoldalú három az egyben lehetőséggel is, másolóval és A4-es méretű szkennerrel, amivel a műalkotásokat és más forrásanyagokat importálhatod dizájnprojektedbe anélkül, hogy bármilyen plusz hardverre lenne szükséged. A PIXMA G6040 emellett felhő-kompatibilis, így tervezeteidet bárhonnan kinyomtathatod a kompatibilis szolgáltatások segítségével, mint a Google Drive vagy a Dropbox.

A legjobb nyomtató dizájnereknek menet közbeni használatra: Canon PIXMA TR150

Asztalnál ülő férfi megnézi a Canon PIXMA TR150 nyomtatója által épp most kinyomtatott képet.

A Canon PIXMA TR150 gyorsan élénk nyomatokat állít elő hibrid tintarendszerének és akár 5,5 kép/perc 3 értékű nyomtatási sebességének köszönhetően. © Jake Baggaley

Egy férfi fekete hátizsákba pakolja a Canon PIXMA TR150 nyomtatót.

A hátizsákban könnyen elférő és vezeték nélküli funkciókkal bíró, kis méretű és könnyű Canon PIXMA TR150 ideális hordozható nyomtató. © Jake Baggaley

Akár grafikus vagy, aki próbanyomatokat szeretne készíteni ügyfelének út közben vagy távmunkából, akár egyszerűen csak helyet szeretnél felszabadítani otthoni irodádban – a keskeny és könnyű Canon PIXMA TR150 nyomtató nagyszerű választás. Képes dokumentumok és szegély nélküli fényképek nyomtatására A4-es méretig, működtethető hálózatról vagy opcionális akkumulátorkészlettel, így igazán mobil megoldást biztosít.

A PIXMA TR150 hibrid tintarendszerével képes pigmentfekete tintával, valamint festékalapú színes tintákkal nyomtatni az élénk nyomatok érdekében. Emellett gyors, 5,5 kép/perc3 sebességgel nyomtat színesben, valamint 9 kép/perc3 sebességgel fekete-fehérben. Kompatibilis borítékokkal és speciális papírokkal is, mint amilyen a Canon nagy felbontású papír, a matt fotópapír, a kétoldalas matt papír, a többször felragasztható fotópapír és a mágneses fotópapír.

Az összes csatlakozó és kábel a nyomtató egyik oldalán található, így könnyen beilleszthető bármilyen szűkös helyre, emellett pedig 2,4 GHz-es és 5 GHz-es Wi-Fi-t 4 és Wi-Fi Directet is támogat, így továbbra is vezeték nélkül nyomtathatsz internetrouterhez történő csatlakoztatás nélkül. A 3,6 cm-es OLED-kijelzőn közvetlenül ellenőrizheted a csatlakozás állapotát, kezelheted a beállításokat, és megnézheted a tintaszinteket.

Amennyiben a mobil nyomtatással kapcsolatos elvárásaid nem túl nagy igénybevételt jelentő feladatokra irányulnak, a Canon SELPHY Square QX10 készülékkel kiváló 68x68 mm-es képeket nyomtathatsz írható szegéllyel, amelyet feliratokkal és megjegyzésekkel láthatsz el, így ideális például hangulattábla készítéséhez. A hasznos funkciók közé tartozik az USB-töltés és a Wi-Fi-csatlakoztathatóság, valamint az, hogy a SELPHY tinta- és papírutántöltő készletek segítségével egyszerre cserélheted ki őket egyetlen egyszerű lépésben.

Szerző: Marcus Hawkins
 1. A ChromaLife 100-kompatibilis fotópapírok közé tartozik a Photo Paper Pro Platinum, a Photo Paper Plus Glossy II, a Photo Paper Plus Semi-Gloss és a Photo Paper Glossy. A Canon által végzett gyorsított vizsgálat alapján, amely sötétben, szabályozott hőmérséklet, páratartalom és gázok melletti tárolás során történik, a műanyag borítós albumokban való tárolást szimulálva. A Canon nem tudja garantálni a nyomatok hosszú élettartamát; az eredmények a nyomtatott képtől, a száradási időtől, a kirakás/tárolás körülményeitől és a környezeti tényezőktől függően eltérőek lehetnek.
 2. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a csere-tintatartályokkal végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 3. A normál papírra történő A4-es dokumentumnyomtatás sebességét az ISO/IEC 24734 szabvány irodai kategóriás tesztjének ESAT átlagértéke alapján határozták meg.
 4. Az 5 GHz támogatása csak adott régiókban érhető el.

Kapcsolódó cikkek

 • Egy Canon PIXMA G540 nyomtató, körülötte színes 10x15cm-es nyomtatott fotókkal.

  NYOMTATÁS

  Ismerd meg a PIXMA G640 és a PIXMA G540 nyomtatót

  Fedezd fel a Canon MegaTank nyomtatók következő generációjának új funkcióit!

 • Egy Canon PIXMA nyomtató egy íróasztalon egy otthoni irodában.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  A legjobb nyomtató otthoni irodákhoz

  A Canon PIXMA TR4650 nyomtatóval zökkenőmentessé teheted az otthoni munkavégzést.

 • Két építőmunkás dokumentumokat nyomtat a Canon PIXMA TR150 nyomtatóval. Mellettük az asztalon egy narancssárga munkavédelmi sisak látható.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  Út közbeni nyomtatás a PIXMA TR150 használatával

  Fedezd fel, hogyan segíthet egy hordozható nyomtató a mobil vállalkozások felpezsdítésében.

 • NYOMTATÁSI TIPPEK

  Hat ok arra, hogy beszerezz egy MegaTank nyomtatót.

  A Canon MegaTank nyomtatók újratölthető tintatartályokkal rendelkeznek, amelyek több mint 7 000 oldalt képesek kinyomtatni. Tudj meg többet erről a számtalan funkciót kínáló termékcsaládról.