NYOMTATÁSI TIPPEK

A MegaTank nyomtató számos előnye

A Canon MegaTank nyomtatókkal gyorsabban, egyszerűbben, jobb minőségben, valamint hatalmas hely- és költségmegtakarítással nyomtathatsz. Íme minden, amit tudnod kell az igényeidnek tökéletesen megfelelő modell kiválasztásához.
Egy kis iroda egy Canon MAXIFY GX5040 nyomtatóval, amely egy szürke fali egység középső rekeszében van elhelyezve.

A rendkívül alacsony üzemeltetési költségeknek és a felhasználóbarát funkcióknak köszönhetően a Canon MegaTank nyomtatók tökéletesek az elfoglalt otthoni és irodai felhasználók, illetve diákok számára. Hagyományos patronok helyett beépített, újratölthető tintatartályokat tartalmaznak kivételesen nagy kapacitású tintapalackokkal. Képes több ezer oldal kinyomtatására egyetlen tintapalack-készletből, így az elkövetkező hónapok vagy akár évek alatt mindig készen állsz majd a nyomtatásra. Ez kevesebb műanyaghulladékot is jelent, mivel nem kell olyan gyakran cseretintát rendelni.

A rendelkezésre álló MegaTank nyomtatótípusokból kiválaszthatod az igényeidnek és pénztárcádnak megfelelőt. Otthoni használat esetén, legyen szó akár diákokról, kisvállalkozókról vagy a házi feladatokkal megbirkózni próbáló szülőkről, a PIXMA G sorozat modelljei nagyfokú hatékonyságot kínálnak, ha pedig a nyomtatási sebesség az elsődleges, akkor a leggyorsabb PIXMA G3460 és PIXMA G2460 MegaTank modellekkel takaríthatsz meg időt. A PIXMA G3460 beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, ahogyan a „felhő-kompatibilis” PIXMA G3420 is, lehetővé téve a távoli nyomtatás okoseszközökről.

A PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420, PIXMA G3460 és MAXIFY GX6040 multifunkciós, 3 az 1-ben nyomtatók, amelyek lehetővé teszik a nyomtatást, másolást és szkennelést, míg a MAXIFY GX7040 faxolási funkcióval is rendelkezik. Ha a MegaTank nyomtatók által kínált hosszú távú költségmegtakarítást kívánod inkább kihasználni, akkor a leegyszerűsített PIXMA G1420 és az új, funkciókban gazdag Canon MAXIFY GX5040 nyomtatót ajánljuk, amelyek nem rendelkeznek beolvasási és másolási képességgel.

Akár egy egyszerűen használható, általános célú nyomtatót keresel a családod részére, akár egy megbízható készüléket, amellyel tarthatod az egyetemi határidőket vagy egy nagy mennyiségre alkalmas, alacsony költségű nyomtatási megoldást az üzleti tevékenységedhez, íme hat ok, amiért a MegaTank nyomtató lesz a megfelelő választás számodra.

1. Kiváló minőségű, kis költségű nyomatok

A Canon PIXMA G3420 nyomtató felülnézete és körülötte az asztalon papírdísz-projektek lapjaival.

A Canon MegaTank termékcsalád gazdag színvilágot és kivételesen éles nyomatokat kínál, a legkisebb részleteket is visszaadva.

Egy PIXMA G640 nyomtató felülnézetben, körülötte fotópapír, nyomtatott fotók és egy Canon fényképezőgép.

A hat festékalapú tintát használó PIXMA G540 és PIXMA G640 MegaTank nyomtatók kifogástalan fotóminőséget biztosítanak, különösen a fényes (Glossy és Luster) papírokon, és elegendő kapacitással rendelkeznek 3800 darab 10×15 cm-es fotónyomathoz, 3700 oldalhoz a fekete tintapalackkal, valamint 8000 1 oldalhoz a teljes készletnyi tintapalackkal.

Minden belépő szintű MegaTank nyomtató (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420) képes akár 76001,2 oldal nyomtatására egyetlen fekete tintapalackkal, ha azt gazdaságos üzemmódban használják, vagy akár 77001 oldal nyomtatására teljes készletnyi palackkal. Ezek a MegaTank nyomtatók 100 lapos hátsó adagolású papírkapacitással rendelkeznek, így több időt tölthetsz a munkával, és kevesebbet a nyomtató újratöltésével.

Az inkább az otthoni irodához igazított Canon PIXMA G5040, G6040 és G7040 akár 83003 oldal nyomtatását is lehetővé teszi gazdaságos üzemmódban fekete tintával, valamint kétoldalas nyomtatást és nagy kapacitású első és hátsó papíradagolást kínál, összesen 350 normál papírlaphoz az igazán nagy teljesítményt igénylő munkákhoz. A G7040 emellett 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval és önálló faxolási funkciókkal is rendelkezik.

A Canon MAXIFY GX MegaTank nyomtatók tökéletesen megfelelnek a forgalmas, többfelhasználós irodai környezetek számára. A modellek közé tartozik a MAXIFY GX6040 és MAXIFY GX7040, amelyek üzleti minőségű fekete-fehér és színes dokumentumokat biztosítanak, és a 10 legjobb lézer- és tintasugaras nyomtatóhoz képest átlagosan 85%-os megtakarítást jelentenek a teljes tulajdonlási költség terén4.

A termelékenységet növelni és a költségeket még tovább csökkenteni kívánók számára ajánljuk a GM2040 és GM4040 3 az 1-ben fekete-fehér tintatartályos nyomtatókat, amelyek három fekete tintapalackkal 18 000 oldalnyi nyomat előállítására is képesek5.

A Canon MegaTank nyomtatók a jelentős költségmegtakarítást és termelékenységnövekedést nem a nyomtatási minőség kárára kínálják. A dokumentumnyomtatás esetében a PIXMA MegaTank nyomtatók gazdag színvilágot kínálnak a festékalapú színes tinták révén, valamint rendkívül éles dokumentumnyomtatást a speciális pigmentfekete tinta révén. Még a nagyon apró betűs szöveg és a színes háttéren lévő fehér karakterek is nagyon tisztán kivehetők. A MAXIFY GX6040 és MAXIFY GX7040 ehhez képest mindhárom színhez és a feketéhez pigmentalapú tintát használ, így rendkívül tartós és kiváló minőségű üzleti dokumentumokat készít, amelyek víz-, súrlódás- és szövegkiemelő-állóak.

A kiemelkedő minőségű színes fotók előállítása érdekében a PIXMA G540 és PIXMA G640 hatféle festékalapú tintával rendelkezik. A kiterjesztett tónustartomány és színskála révén optimális minőséget biztosítanak.

2. Könnyedén újratölthető tintatartályok

Faliújságra fényképnyomatokat kitűző nő. Alatta az íróasztalon egy Canon PIXMA G3420 nyomtató van.

A Canon MegaTank nyomtatók újratölthető tintatartályokkal rendelkeznek, amelyekkel több ezer oldalt lehet kinyomtatni, így másra irányíthatod a figyelmed.

Újratölthető tintapalackok a Canon MegaTank nyomtatókhoz.

Nem kell aggódni a tinta kiömlése miatt – a palackok automatikusan leállítják az újratöltést, amikor a tartály megtelt.

A MegaTank nyomtatók tintatartályainak újratöltése egy olyan egyszerű folyamat, amelyet otthon vagy az irodában bárki végre tud hajtani. A beépített tintatartályok tisztán láthatók a nyomtató elején, így könnyen nyomon lehet követni a tintaszinteket. Amikor azokat fel kell tölteni, egyszerűen csak emeld fel a könnyen kinyitható színkódolt fedeleket, és helyezd be a tintapalackokat a tinta befecskendezéséhez.

A megnyomást nem igénylő kialakításuk révén a Canon tintapalackokkal az újratöltési folyamat tiszta és gyors. A MegaTank nyomtatók tovább egyedi formájú tintatartály-bemenetekkel rendelkeznek. Ezek a bemenetek illeszkednek az újonnan kialakított tintapalackok kulcsszerű csőreihez, így nem fordulhat elő, hogy véletlenül nem megfelelő tintát nyomsz bele valamelyik tartályba. A speciálisan kialakított palackok ráadásul automatikusan leállítják a betöltést, ha a tartály megtelt.

3. Nagy nyomtatási sebesség

A MAXIFY GX5040 nyomtató egy rendezett irodai asztalon, írószerekkel, monitorral, billentyűzettel és telefonnal.

Ha gyorsaságra van szükséged, de kis irodában dolgozol, ahol kevés a rendelkezésre álló hely, a MAXIFY GX5040 ugyanazokat az üzletorientált előnyöket és gyors nyomtatási sebességet kínálja, mint a MAXIFY GX6040 és GX7040, de szkenner és automatikus lapadagoló nélkül, így különösen kompakt és elegáns.

Canon PIXMA G3420 nyomtató újratöltése tintával.

Minden Canon MegaTank nyomtató esetében könnyen nyomon követheted a tintaszintet a nyomtató előlapján.

A Canon PIXMA G3460 és PIXMA G2460 10,86 kép/perc sebességű fekete-fehér és 6,06 kép/perc sebességű színes nyomatatásra képes. Nagyszerű választást jelentenek, ha szoros határidőket kell tartani. A még sürgősebb feladatok esetében a 4 az 1-ben PIXMA G7040 akár 136 kép/perc sebességű nyomtatást is kínál fekete tintával való nyomtatás, illetve 6,86 kép/perc sebességet a színes nyomatok esetén, 35 lapos automatikus lapadagolója pedig azon felhasználók számára ideális, akik több oldalas dokumentumokat szeretnének egyszerűen másolni és beolvasni.

A MAXIFY GX6040 és MAXIFY GX7040 maximális nyomtatási sebességet nyújt: ez 246 kép/perc a fekete-fehér és 15,56 kép/perc a színes nyomtatás esetén, utóbbi egyidejű, kétoldalas szkenneléssel és teljes körű faxolási lehetőséggel is kiegészült a kétoldalas dokumentumok gyors és egyszerű szkennelése, fénymásolása és faxolása érdekében. Ha csak nyomtatási funkciókra van szükséged, a helytakarékos MAXIFY GX5040 a másik két GX modellel megegyező sebességet és minőséget nyújt, de beépített szkenner és automatikus lapadagoló nélkül.

A mindennapi nyomtatáshoz tökéletes PIXMA G3420, PIXMA G2420 és PIXMA G1420 a 9,16 kép/perc fekete tintás nyomtatási sebességgel és az 56 kép/perc színes nyomtatási sebességgel lehetővé teszi a dokumentumok gyors nyomtatását.

Minden MegaTank nyomtatót úgy terveztünk, hogy a lehető legkisebbre csökkentsék az állásidőt. Egy könnyen cserélhető karbantartó kazetta tartozik hozzájuk, így kisebb a valószínűsége, hogy a nyomtatót el kelljen küldeni szervizelésre. A karbantartó kazetta használata nyomon követhető a számítógépre vagy laptopra telepített nyomtató-illesztőprogramon vagy a Canon PRINT alkalmazáson keresztül (PIXMA G3420 és PIXMA G3460) vagy a nyomtató képernyőjén (mindegyik esetben kivétel a PIXMA G1420). A nyomtató értesítést küld, amikor karbantartási probléma van, így minden hiba egyszerűen megoldható.

4. Gondtalan vezeték nélküli nyomtatási technológia

Canon PIXMA G3420 nyomtató egy íróasztalon, egy okostelefon mellett.

A Canon PIXMA G3420 és PIXMA G3460 segítségével többe között a MegaTank termékcsaládból vezeték nélkül nyomtathatsz az okostelefonodról vagy táblagépedről, így egyszerűen és időhatékonyan dolgozva, amikor sürget a határidő.

Mind a Canon PIXMA G3420 és a PIXMA G3460, valamint a MegaTank termékcsalád számos egyéb modellje rendelkezik beépített Wi-Fi funkcióval. Könnyen – egyetlen gombnyomással – lehet csatlakozni és megkezdeni a nyomtatást számítógépről vagy mobileszközről. A PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 és a GM2040, valamint a MAXIFY GX6040, GX7040 és GX5040 Ethernet-csatlakozással is rendelkezik az olyan hálózati környezetekhez, ahol nagy sebességű, stabil és biztonságos csatlakozásra van szükség.

Ha távmunkában dolgozol, és dokumentumokat kell megosztanod az irodában lévő kollégáiddal, vagy ha egy online tanfolyamhoz a tananyagok papíralapú változatára van szükséged, az interneten keresztül elérheted bármelyik Wi-Fi-képes MegaTank nyomtatót egy számítógépről vagy okoseszközről, és közvetlenül nyomtathatsz az olyan népszerű felhőalapú szolgáltatások, mint például a Google Drive, a Google Classroom, a Dropbox vagy az Evernote használatával.

Az összes nyomtatási és karbantartási igényed nyomon követése az okostelefonodról nem is lehetne egyszerűbb a Canon PRINT alkalmazás segítségével, számos egyéb Canon alkalmazás pedig az otthoni kreativitás elősegítésére kínál többféle módszert. A Creative Park alkalmazás7 a papíralapú alkotásoktól és személyre szabható üdvözlőlaptervektől kezdve a partidekorációkig és 3D modellekig mindent tartalmaz, míg az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségével stílusos nyomatokat vagy egyedi ajándékokat készíthetsz a kedvenc fényképeidből többek között naptár-, kártya- és posztersablonok alapján.

Nem szeretnél letölteni egy alkalmazást? A MegaTank nyomtatók a GM2040 és GM4040 kivételével mind kompatibilisek az Apple AirPrint és Mopria for Android technológiával, így a nyomtatóéval megegyező hálózaton lévő felhasználók egyszerűen csatlakozhatnak és nyomtathatnak az okoseszközeik beépített nyomtatási protokollját használva.

5. Hordozók széles választékának támogatása

Egy nő MegaTank nyomtatóra vezeték nélkül nyomtat egy táblagépről.

A Canon MegaTank nyomtatók számos papírral működnek, beleértve a vasalható transzferpapírokat is, és közülük sokan (például a MAXIFY GX5040) több mint egy méter hosszú normál papírból készült transzparensek nyomtatására is képesek.

A MegaTank nyomtatók kiváló minőségű dokumentumok és gyönyörű szegély nélküli fényképek 8 nyomtatására képesek A4-es méretig, nap nap után – de ennél még sokoldalúbbak. A támogatott hordozók között a hordozóméretek és -típusok széles köre megtalálható, így ideálisak az üzleti adminisztrációhoz és még sok minden másra, például névjegykártyák készítéséhez matt és kétoldalas matt papírokkal. A PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420, G540 és G640, valamint a MAXIFY GX6040, GX7040 és GX5040 akár 1,2 méteres, normál papírból készült promóciós transzparensek előállítására is képes. Ami az otthoni nyomtatást illeti, a MegaTank nyomtatókkal még a házi feladatok is kellemessé tehetők, sőt, órákon át tartó szórakozást biztosítanak a család számára.

6. Felhasználóbarát kialakítás

Egy MAXIFY GX7040 és MAXIFY GX6040 egy munkafelületen egy nagy köteg papír és nyomtatótinta mellett.

Az olyan MegaTank nyomtatókat, mint a MAXIFY GX6040 és MAXIFY GX7040 úgy tervezték, hogy kompakt, helytakarékos kialakításuk és könnyen kezelhető funkcióik révén a lehető leginkább felhasználóbarátak legyenek.

A Canon MegaTank nyomtatóinak többsége9 kétsoros LCD-kijelzővel rendelkezik, ami részletesebb tájékoztatást jelent a nyomtatóbeállításokról. A képernyő nem csupán egyszerűvé teszi a nyomtató állapotának és a vezeték nélküli beállításoknak az ellenőrzését, valamint a nyomtatási beállítások megadását közvetlenül a nyomtatón, itt ellenőrizhetsz minden karbantartási igényt is, például a nyomtatófejek tisztítását. A képernyő segítségével a hibák törlése is egyszerű, mivel világos utasításokat kapsz vagy a használati útmutatóra hivatkozó kódokat az egyszerű hibaelhárítás érdekében. A MAXIFY GX6040 és MAXIFY GX7040 nagyobb érintőképernyővel is rendelkezik a jobb használhatóság és kezelés érdekében.

A MegaTank nyomtatók automatikus kikapcsolás funkcióval rendelkeznek, hogy energiát takarítsanak meg használaton kívül, továbbá van egy Automatikus bekapcsolás funkció, amellyel a nyomtatás megkezdhető a bekapcsológomb előzetes megnyomása nélkül. Ez tovább növeli a kényelmet, különösen, ha távolról kell dokumentumokat nyomtatnod Wi-Fi-képes vagy felhőképes modellen.


Szerzők: Marcus Hawkins és Matthew Richards

 1. *Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a csere-tintatartályokkal végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 2. Gazdaságos üzemmódban a sűrűség csökkentése révén kevesebb fekete tinta felhasználására van szükség – a normál módhoz képest 26%-kal több oldal nyomtatható.
 3. Gazdaságos üzemmódban a sűrűség csökkentése révén kevesebb fekete tinta felhasználására van szükség – a normál módhoz képest 38%-kal több oldal nyomtatható.
 4. A becsült átlagos megtakarítás egy 5 éves periódusra, havi 1000 oldalnyi nyomtatással, a hardver beszerzési árát, valamint a tinta vagy a toner árát alapul véve került kiszámításra. A teljes tulajdonlási költségek (TCO) összehasonlításakor az IDC EMEA Hardcopy Tracker (2020 Q1–Q3-ra vonatkozó adatok) alapján a 10 legnépszerűbb színes lézernyomtatót és a 10 legnépszerűbb tintasugaras nyomtató lett alapul véve. További tudnivalókért keresd fel a Canon weboldalát.
 5. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 19752 fekete-fehér táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a cseretintapatronokkal végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra. Az oldalkapacitás a nyomtatott tartalmaktól és egyéb tényezőktől függően jelentősen változhat.
 6. A normál papírra történő A4-es dokumentumnyomtatás sebességét az ISO/IEC 24734 szabvány irodai kategóriás tesztjének ESAT átlagértéke alapján határozták meg.
 7. Támogatott típusok: https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ha nyomtatód nem támogatja az alkalmazást, keresd fel a Creative Park weboldalát.
 8. Kivéve: Canon PIXMA GM2040 és GM4040.
 9. A Canon PIXMA G1420 és GM2040 nyomtatók nem rendelkeznek LCD-kijelzővel.

Kapcsolódó termékek

 • MAXIFY GX6050

  MegaTank nyomtatók

  MAXIFY GX6040

  Készíts üzleti minőségű dokumentumokat minden nap, és takarítsd meg átlagosan a teljes tulajdonlási költség 90%-át a nagy méretű és újratölthető tintatartályokkal rendelkező, megbízható MegaTank nyomtatóval, szemben a 10 legnépszerűbb tintasugaras és lézernyomtatóval.
 • MAXIFY GX7050

  MegaTank nyomtatók

  MAXIFY GX7040

  Készíts üzleti minőségű dokumentumokat minden nap, és takarítsd meg átlagosan a teljes tulajdonlási költség 90%-át a nagy méretű és újratölthető tintatartályokkal rendelkező, megbízható MegaTank nyomtatóval, szemben a 10 legnépszerűbb tintasugaras és lézernyomtatóval.
 • MAXIFY GX

  MegaTank nyomtatók

  MAXIFY GX5040

  Nyomtass üzleti minőségű dokumentumokat minden nap a kompakt, megbízható, nagy kapacitású MegaTank nyomtatóval.
 • A PIXMA G3460 képe szemből

  MegaTank nyomtatók

  PIXMA G3460

  Csatlakozz és spórolj – rendkívül hatékony, kevés költséggel járó nyomtatással, amelyre mindig számíthatsz!
 • A PIXMA G2460 képe szemből

  MegaTank nyomtatók

  PIXMA G2460

  Ez a rendkívül gyors és kényelmes, nagy kapacitású, multifunkciós készülék mindig tűéles dokumentumokról és élénk fotókról gondoskodik.
 • PIXMA G7045

  MegaTank nyomtatók

  PIXMA G7040

  Nyomtass akár 18 000 oldalt, és biztosítsd a problémamentes munkamenetet az alacsony üzemeltetési költségek mellett kiváló minőséget kínáló 35 lapos ADF-egységgel.
 • PIXMA G6040

  MegaTank nyomtatók

  PIXMA G6040

  Újratölthető tintapatronos nyomtató, amely minden oldalon nagy kapacitással, kiváló minőségben és alacsony nyomatási költséggel nyomtat.
 • PIXMA_G5045

  MegaTank nyomtatók

  PIXMA G5040

  Növeld az üzemidőt, és csökkentsd a költségeket a problémamentesen újratölthető tintapatronos nyomtatókkal
 • Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS

  Canon PosterArtist

  Hozz létre professzionális posztertervek gyorsan, egyszerűen és ingyenesen.

 • NYOMTATÁSI TIPPEK

  Nyomtatókkal, tintával és papírral kapcsolatos GYIK

  A Canon szakértője, Suhaib Hussain megválaszolja a nyomtatótechnológiával, tintával és papírral kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

 • NYOMTATÁSI TIPPEK

  Melyik nyomtató a legmegfelelőbb a számodra?

  Találd meg az igényeidnek leginkább megfelelő Canon nyomtatót akár családi használatra, akár diákként, akár otthoni irodádba.

 • NYOMTATÁS

  Tintasugaras vagy lézer: melyik a megfelelő a számodra?

  Ismerd meg a Canon tintasugaras és lézernyomtatói közötti különbségeket, és találd meg az igényeidhez legmegfelelőbbet.