NYOMTATÁSI TIPPEK

6 ok arra, hogy beszerezz egy MegaTank nyomtatót.

Eljött az idő, hogy MegaTank nyomtatóra válts? Fedezd fel a Canon termékcsalád előnyeit.
Canon Camera
A Canon PIXMA G sorozat MegaTank nyomtatói a hagyományos patronok helyett beépített, újratölthető tintatartályokkal rendelkeznek, kivételesen nagy kapacitású tintapalackokkal. Képes több ezer oldal kinyomtatására egyetlen tintapalack-készletből, így az elkövetkező hónapok vagy akár évek alatt mindig készen állsz majd a nyomtatásra. Olcsóbb az üzemeltetésük, mint a hagyományos nyomtatóké, és nagyon felhasználóbarátak, tökéletes választást jelentenek a leterhelt otthoni irodák, irodai és diák felhasználók számára.

A rendelkezésre álló MegaTank nyomtatótípusokból kiválaszthatod az igényeidnek és pénztárcádnak megfelelőt. Minden egyes nyomtató magas szintű hatékonyságot biztosít, de ha a nyomtatási sebesség a prioritás, akkor a leggyorsabb PIXMA G3460 és PIXMA G2460 MegaTank modellekkel időt takaríthatsz meg. A PIXMA G3460 beépített Wi-Fi-vel rendelkezik, ahogyan a „felhő-kompatibilis” PIXMA G3420 is, lehetővé téve a távoli nyomtatás okoseszközökről.

A PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420 és PIXMA G3460 többfunkciós 3 az 1-ben nyomtatók, amelyek lehetővé teszik a nyomtatást, másolást és beolvasást. De ha a MegaTank nyomtatók által kínált hosszú távú költségmegtakarítást kívánod kihasználni, akkor a leegyszerűsített PIXMA G1420 egyedülálló nyomtatóként szolgál, a beolvasási és másolási képesség nélkül.

Akár egy egyszerűen használható, általános célú nyomtatót keresel a családod részére, akár egy megbízható készüléket, amellyel tarthatod az egyetemi határidőket vagy egy nagy mennyiségre alkalmas, alacsony költségű nyomtatási megoldást az üzleti tevékenységedhez, íme hat ok, amiért a MegaTank nyomtató lesz a megfelelő választás számodra.
A Canon PIXMA G3420 nyomtató felülnézete és körülötte az asztalon papírdísz-projektek lapjaival.

A Canon MegaTank termékcsalád gazdag színvilágot és kivételesen éles nyomatokat kínál, a legkisebb részleteket is visszaadva.

1. Kiváló minőségű, kis költségű nyomatok

A belépő szintű MegaTank nyomtatócsalád (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420) összes tagja képes akár 7 6001,2 oldal nyomtatására egyetlen fekete tintapalackkal, ha azt gazdaságos üzemmódban használják, vagy akár 7 7001 oldal nyomtatására a színes készletből. Ezek a MegaTank nyomtatók 100 lapos hátsó adagolású papírkapacitással rendelkeznek, így több időt tölthetsz a munkával, és kevesebbet a nyomtató újratöltésével.

Ha rendszeresen kell nagy mennyiségben nyomtatnod, akkor a következő választás, a Canon PIXMA G5040, G6040 vagy G7040 nyomtató lehet, amely akár 8 3003 oldal nyomtatását teszi lehetővé gazdaságos üzemmódban fekete tintával, valamint kínál kétoldalas nyomtatást és nagy kapacitású első és hátsó papíradagolást, összesen 350 sima papírlaphoz az igazán nagy teljesítményt igénylő környezetek számára.

A Canon MegaTank nyomtatók a jelentős költségmegtakarítást és termelékenységnövekedést nem a nyomtatási minőség kárára kínálják. A MegaTank nyomtatók gazdag színvilágot kínálnak a festékalapú színes tinták révén, valamint kivételesen éles dokumentumnyomtatást a speciális pigmentfekete tinta révén. Még a nagyon apró betűs szöveg és a színes háttéren lévő fehér karakterek is nagyon tisztán kivehetők.
Faliújságra fényképnyomatokat kitűző nő. Alatta az íróasztalon egy Canon PIXMA G3420 nyomtató van.

A Canon MegaTank nyomtatók újratölthető tintatartályokkal rendelkeznek, amelyekkel több ezer oldalt lehet kinyomtatni, így másra irányíthatod a figyelmed.

2. Könnyedén újratölthető tintatartályok

A MegaTank nyomtatók tintatartályainak újratöltése egy olyan egyszerű folyamat, amelyet otthon vagy az irodában bárki végre tud hajtani. A beépített tintatartályok tisztán láthatók a nyomtató elején, így könnyen nyomon lehet követni a tintaszinteket. Amikor azokat fel kell tölteni, egyszerűen csak emeld fel a könnyen kinyitható színkódolt fedeleket, és helyezd be a tintapalackokat a tinta befecskendezéséhez.

A megnyomást nem igénylő kialakításuk révén a Canon tintapalackokkal az újratöltési folyamat tiszta és gyors. A MegaTank nyomtatók tovább egyedi formájú tintatartály-bemenetekkel rendelkeznek. Ezek a bemenetek illeszkednek az újonnan kialakított tintapalackok kulcsszerű csőreihez, így nem fordulhat elő, hogy véletlenül nem megfelelő tintát nyomsz bele valamelyik tartályba. A speciálisan kialakított palackok ráadásul automatikusan leállítják a betöltést, ha a tartály megtelt.
Újratölthető tintapalackok a Canon MegaTank nyomtatókhoz.

Nem kell aggódni a tinta kiömlése miatt – a palackok automatikusan leállítják az újratöltést, amikor a tartály megtelt.

Canon PIXMA G3420 nyomtató újratöltése tintával.

Könnyedén nyomon követheted a tintaszinteket, mivel a tintatartályok láthatók a nyomtató elején.

3. Nagy nyomtatási sebesség

A Canon PIXMA G3460 és PIXMA G2460 egyaránt képes 10,84 kép/perc (ipm) sebességre a fekete-fehér, és 6,04 kép/perc sebességre a színes nyomatok esetén. Nagyszerű választást jelentenek, ha szoros határidőket kell tartani.

A még sürgősebb feladatok esetében a 4 az 1-ben PIXMA G7040 akár 134 kép/perc sebességű nyomtatást is kínál fekete tintával való nyomtatást, illetve 6,84 kép/perc sebességet a színes nyomatok esetén, rendelkezik továbbá egy 35 lapos automatikus lapadagolóval azon felhasználók számára, akik több oldalas dokumentumokat szeretnének egyszerűen másolni és beolvasni.

A mindennapi nyomtatáshoz a PIXMA G3420, PIXMA G2420 és PIXMA G1420, a 9,14 kép/perc fekete tintás nyomtatási sebességével és az 54 kép/perc színes nyomtatási sebességgel lehetővé teszi a dokumentumok gyors nyomtatását.

A belépő szintű MegaTank nyomtatók tervezése során a csökkentett állásidő is fontos szempont volt. Egy könnyen cserélhető karbantartó kazetta tartozik hozzájuk, így kisebb a valószínűsége, hogy a nyomtatót el kelljen küldeni szervizelésre. A karbantartó kazetta használata nyomon követhető a számítógépre vagy laptopra telepített nyomtató-illesztőprogramon vagy a Canon PRINT alkalmazáson keresztül (PIXMA G3420 és PIXMA G3460) vagy a nyomtató képernyőjén (mindegyik esetben kivétel a PIXMA G1420). A nyomtató értesítést küld, amikor karbantartási probléma van, így minden hiba egyszerűen megoldható.
Canon PIXMA G3420 nyomtató egy íróasztalon, egy okostelefon mellett.

A Canon PIXMA G3420 és PIXMA G3460 segítségével többe között a MegaTank termékcsaládból vezeték nélkül nyomtathatsz az okostelefonodról vagy táblagépedről, így egyszerűen és időhatékonyan dolgozva, amikor sürget a határidő.

4. Gondtalan vezeték nélküli nyomtatási technológia

Mind a Canon PIXMA G3420 és a PIXMA G3460, valamint a MegaTank termékcsalád számos egyéb modellje rendelkezik beépített Wi-Fi funkcióval. A Wireless Direct (Közvetlen vezeték nélküli) gombbal könnyen lehet csatlakozni és megkezdeni a nyomtatás számítógépről vagy mobileszközről egyetlen gombnyomással. A PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 és GM2040 rendelkezik továbbá Ethernet-csatlakoztathatósággal az olyan hálózati környezetekhez, ahol nagy sebességű, stabil és biztonságos csatlakozásra van szükség.

Ha távmunkában dolgozol, és dokumentumokat kell megosztanod az irodai kollégáiddal, vagy ha egy online tanfolyamhoz a tananyagok papíralapú változatára van szükséged, az interneten keresztül elérheted valamelyik Wi-Fi-képes PIXMA nyomtatót egy számítógépről vagy okoseszközről, és közvetlenül nyomtathatsz a népszerű felhőalapú szolgáltatásokból is, mint például a Google Drive, a Google Classroom, a Dropbox, az Evernote vagy egyéb alkalmazások.

Az összes nyomtatási és karbantartási igényed nyomon követése az okostelefonodról nem is lehetne egyszerűbb a Canon PRINT alkalmazás segítségével, és számos egyéb Canon alkalmazás többféle módszert kínál az otthoni kreativitás elősegítésére. A Creative Park alkalmazás5 mindent tartalmaz, a papíralapú alkotásoktól és személyre szabható üdvözlőlap-tervektől kezdve, a partidekorációkig és 3D modellekig, míg az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségével a kedvenc fényképeidből stílusos nyomatokat vagy egyedi ajándékokat készíthetsz, naptárak, kártyák, poszterek és sok minden más létrehozására szolgáló sablonokkal.

Nem szeretnél letölteni egy alkalmazást? A MegaTank nyomtatók kompatibilisek az Apple AirPrint és Mopria for Android technológiával, így a nyomtatóval megegyező hálózaton lévő felhasználók egyszerűen csatlakozhatnak és nyomtathatnak az okoseszközeik beépített nyomtatási protokollját használva.
Egy nő MegaTank nyomtatóra vezeték nélkül nyomtat egy táblagépről.

A Canon MegaTank nyomtatók papírok széles körével használhatók, ide értve a többször újraragasztható fotópapírt, a vasalható transzferpapírokat, és némelyik még egy méternél hosszabb transzparensekre is tud nyomtatni.

5. Hordozók széles választékának támogatása

A MegaTank nyomtatók kiváló minőségű dokumentumok és gyönyörű szegély nélküli fényképek6 nyomtatására képesek A4-es méretig, nap nap után – de ennél még sokoldalúbbak. A támogatott hordozók között a hordozóméretek és -típusok széles köre megtalálható, így ideálisak az üzleti adminisztrációhoz és még sok minden másra, például matricák létrehozására iratok rendszereséhez, vagy névjegykártyák készítéséhez matt és kétoldalas matt papírokkal. A PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 és G1420 akár 1,2 méteres promóciós transzferek készítésére is alkalmas. Az otthoni nyomtatásnál a MegaTank nyomtatókkal igazi szórakozás lehet a házi feladatok készítése, és a család számára több órás kellemes programot biztosíthat a többször felragasztható fotópapír és a mágneses fotópapír használatával. A fényképeid kinyomtathatod fényes és félig fényes fotópapírok széles körére és akár vasalható transzferpapírokra is.

6. Felhasználóbarát kialakítás

A Canon MegaTank nyomtatóinak többsége7 kétsoros LCD-kijelzővel rendelkezik, ami részletesebb tájékoztatást jelent a nyomtatóbeállításokról. A képernyő nem csupán egyszerűvé teszi a nyomtató állapotának és a vezeték nélküli beállításoknak az ellenőrzését, valamint a nyomtatási beállítások megadását közvetlenül a nyomtatón, itt ellenőrizhetsz minden karbantartási igényt is, például a nyomtatófejek tisztítását. A képernyő segítségével a hibák törlése is egyszerű, mivel világos utasításokat kapsz vagy a használati útmutatóra hivatkozó kódokat az egyszerű hibaelhárítás érdekében.

A MegaTank nyomtatók automatikus kikapcsolás funkcióval rendelkeznek, hogy energiát takarítsanak meg használaton kívül, továbbá van egy Automatikus bekapcsolás funkció, amellyel a nyomtatás megkezdhető a bekapcsológomb előzetes megnyomása nélkül. Ez tovább növeli a kényelmet, különösen, ha távolról kell dokumentumokat nyomtatnod Wi-Fi-képes vagy felhőképes modellen.

Szerző: Marcus Hawkins
 1. *Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a csere-tintatartályokkal végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 2. Gazdaságos üzemmódban a sűrűség csökkentése révén kevesebb fekete tinta felhasználására van szükség – a normál módhoz képest 26%-kal több oldal nyomtatható.
 3. Gazdaságos üzemmódban a sűrűség csökkentése révén kevesebb fekete tinta felhasználására van szükség – a normál módhoz képest 38%-kal több oldal nyomtatható.
 4. A normál papírra történő A4-es dokumentumnyomtatás sebességét az ISO/IEC 24734 szabvány irodai kategóriás tesztjének ESAT átlagértéke alapján határozták meg.
 5. Támogatott típusok: https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ha nyomtatód nem támogatja az alkalmazást, keresd fel a Creative Park weboldalát.
 6. Kivéve: Canon PIXMA GM2040 és GM4040.
 7. A Canon PIXMA G1420 és GM2040 nyomtatók nem rendelkeznek LCD-kijelzővel.

Kapcsolódó cikkek

 • Egy Canon PIXMA G540 nyomtató, körülötte színes 10x15cm-es nyomtatott fotókkal.

  NYOMTATÁS

  Ismerd meg a PIXMA G640 és a PIXMA G540 nyomtatót

  Fedezd fel a Canon MegaTank nyomtatók következő generációjának új funkcióit!

 • Egy Canon nyomtató beállítási sávján a tintaszintek láthatók.

  NYOMTATÁSI TIPPEK

  Nyomtatókkal, tintával és papírral kapcsolatos GYIK

  A Canon szakértője, Suhaib Hussain megválaszolja a nyomtatótechnológiával, tintával és papírral kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.

 • Get-Inspired-PIXMA-TR8550

  NYOMTATÁS

  Vezeték nélküli nyomtatás

  Nyomtass otthoni irodádban vezeték nélkül, bárhonnan – könnyen beállítható.

 • Emeld új szintre vállalkozásod a MAXIFY GX7050 segítségével

  NYOMTATÁS

  Emeld új szintre vállalkozásod a MAXIFY GX7040 segítségével

  A Canon MAXIFY GX7040 gyors és sokoldalú, így nagyszerű választás vállalkozások számára. Kiváló minőségű nyomatokat készít rendkívül alacsony költségek mellett.