KREATÍV NYOMTATÁS

6 módszer a PIXMA nyomtatód kreatív használatához

Gazdagítsd otthonodat, stílusodat és kütyüidet ezekkel a családbarát papírokkal és művészeti ötletekkel.
Remek szórakozás a nyomtatóval mindenki számára

Szerinted a családi nyomtató csak dokumentumok és fényképek nyomtatására alkalmas? Akkor gondold újra. Kreatív ötletek egész tárháza vár arra, hogy életre keltsd Canon PIXMA nyomtatóddal – az otthon nyomtatott receptkönyvektől és kütyüid számára készített menő dizájnoktól az egyedi ruhákig és ijesztő halloween-dekorációkig.

A papírvirág- és origami-workshopokat szervező, papírhajtogató művészként tevékenykedő Aimee Graham szerint a nyomtatásban végtelen lehetőség rejlik. „Már több éve dolgozom papíralapú termékekkel és ez egy olyan kreatív platformot nyújt nekem, ahol érzem, hogy a semmiből alkotok valamit” – mondja. „Sokoldalúságának köszönhetően kétdimenziós vagy akár háromdimenziós tárgyakat is készíthetsz – a határ a csillagos ég. Azok számára, akik kevésbé kreatívak, izgalmas lehet létrehozni valamit a semmiből. A nyomtatás lehetősége egy kiváló alap, ahonnan elindulhatsz, így semmi sem lehetetlen.”

Aimee szerint a nyomtatás és kézművesség segít szabadjára engedni a bennünk rejlő kreativitást – és fantasztikus lehetőséget kínál arra, hogy összehozza a családot. „Mindannyiunkban megvan a kreatív véna, mivel gyermekkorában mindenki kreatív” – mondja. „A rengeteg felnőtt teendő miatt egy idő után ez elvész belőlünk, így a kreatív foglalkozások nem csak remek szórakozásnak bizonyulnak, de visszahozzák az egyensúlyt is az életünkbe. A családok számára szerintem azért fontos, mert mindenkit összeköt. Összeköti a szülőket gyermekeikkel, illetve a felnőtteket is a bennük rejlő gyermekkel, ami valóban elképesztő.”

Most megosztjuk néhány kedvenc, PIXMA nyomtatóddal elkészíthető kreatív ötletünket, hogy együtt ünnepelhessük a nyomtatás nemzetközi világnapját 2021. október 20-án.

1. Finom papírművészet

Egy kis fa keret három színes, papírból készült 3D pillangóval, amely egy fa állványon ül egy Canon PIXMA nyomtató mellett.

„Mindegy, hogy mit készítesz, csak alkoss valamit” – mondja Aimee Graham, aki ezt a gyönyörű pillangós dobozkeretet készítette. Aimee akkor kezdett el papírművészettel foglalkozni, amikor Japánban élt, és most már – a meditáció és a jóga mellett – mentális egészségének fenntartásához használja ezt a művészeti formát.

Aimee, aki origami-útmutatókat készít Instagram-oldalára, egy 3D pillangó témájú alkotást készített Canon PIXMA TS5350a sorozatú nyomtatójával, és szerinte a saját otthoni dekorációk nyomtatásának terápiás hatása is lehet. „Szerintem a papírművészet egy másik módja, hogy egészséges rutint alakítsunk ki magunk számára” – mondja. „Néhányan meditálnak és vannak, akik jógáznak. Én mindkettőt végzem, de most már a kreativitásomat is használom mentális egészségi rutinom részeként.”

Aimee 3D fali matricákat töltött le és nyomtatott ki a Canon Creative Park weboldalról az üvegbúrában látható pillangóművészeti dizájnja részeként. Az ingyenesen használható weboldalon számos aranyos rovar közül választhatunk, úgy mint katicabogarak, bogarak és szitakötők, amelyeket kinyomtathatsz, kivághatsz, összehajtogathatsz, összeragaszthatsz, majd 3D játékokká és díszekké alakíthatsz.

Elegáns pillangós dobozkeretéhez Aimee körvonalas sablonokat nyomtatott ki, amelyeket ő maga keresett meg online, a szárnyakat pedig vízfestékkel és ceruzával színezte ki – inspirációként a Creative Park matricáit használva. Szerinte a színezés kelti igazán életre ezeket a projekteket.

„Bármivel kiszínezheted, használhatsz akár vízfestéket, filctollat, vagy ceruzát – nem igazán számít, mert használatod őket együtt vagy külön is. A színezés a legszórakoztatóbb része.”

2. Kezdődjön a játék

Két lány mutatja a futballhoz készült papíralkotásait.

Fedezd fel a papírból készült családi játékokat, amelyeket legalább annyira szórakoztató elkészíteni, mint játszani velük – a papírból készült alkotás befejezése után érzett sikerélmény csak másodlagos a vele való játék nyújtotta szórakozáshoz képest.

Az olyan kézzel készített játékok remek szórakozást nyújtanak, amelyeket nemcsak együtt tudtok megépíteni, de amelyekkel együtt is tudtok játszani – a Canon Creative Park pedig egyszerű és megfizethető megoldást kínál erre.

Fariba Soetan blogger és családja sportvilággá alakította át otthonát. „A kosárlabda- és futballjátékok a kedvenceink, részben azért, mert nagyon szórakoztatónak tűntek és azért is, mert úgy gondoltam, hogy a nehézségi szint pont jó volt az első próbálkozásra hogy rájöjjünk, hogyan is kell őket összeállítani.”

A Creative Park alkalmazás használatával vagy a Creative Park weboldaláról a számítógépre való közvetlen letöltéssel kiválaszthatod a neked tetsző dizájnokat és kinyomtathatod azokat otthoni nyomtatódon, hogy a nagy meccs előtt össze tudd őket állítani.

Az elkészítéshez elegendő mindössze néhány olló, ragasztó, egy vonalzó a hajtogatáshoz, egy régi golyóstoll és a játékútmutató. Ezután csak kövesd az ollóvonalakat, hajtogass és ragaszd össze a pontokat a kezdéshez.

3. Otthoni dekoráció

Egy férfi egy kézzel készített 3D dinoszauruszdíszt lógat le a babaszoba mennyezetéről.

„Szórakoztató, egyedi és fenntartható alkotásokat szeretnék készíteni, amelyeket az emberek kiegészítőkként viselhetnek, illetve feldíszíthetik velük az otthonukat. Abban is szeretnék segíteni, hogy az emberek felfedezzék saját kreativitásukat” – mondja Aimee.

Kölcsönözz új és friss megjelenést otthonodnak saját beltéri dekorációk készítésével, amelyeket PIXMA nyomtatóddal könnyedén kinyomtathatsz. Böngéssz a Creative Park weboldalon a pénztárcakímélő kiegészítők között és dobd fel élettered és gyermekeid szobáját.

„Főleg dekorációs célra használom a papírművészetet – jellemzően ékszereket, illetve fali és asztali dekorációkat készítek, amelyeket testen lehet viselni vagy amelyekkel az otthonodat dobhatod fel.

Egyszerűen válaszd ki az „Otthon és életstílus” részt a Creative Park weboldalon vagy alkalmazásban a sablonok kiválasztásához, letöltéséhez és kinyomtatásához. Legyen szó babaszobában lógó díszekről, 3D fali matricákról, születésnapi transzparensekről, fali szobrokról vagy csempematricákról, teljesen új életre keltheted otthonod.

4. Nyomtasd ki a saját receptkönyvedet!

Egy férfi és egy fiú ül a konyhaasztalnál, amin egy nyomtató és egy nagy, otthon készített receptkönyv található, amelyet kinyomtatott ételfotók vesznek körül.

Engedd szabadjára belső sztárséfedet és készíts saját receptjeidből receptkönyvet. Soha nem fogod elfelejteni kedvenc ételeid elkészítési módját, ráadásul lesz egy számtalan lenyűgöző ételt tartalmazó tárad, amelyet megoszthatsz barátaiddal és családoddal.

Vannak olyan családi receptjeid, amelyek egy mutatós receptkönyvért kiáltanak? Nyomtass otthon kedvenc ételötleteidből receptkönyvet – ráadásul ha az ételfotózást is szereted, saját képekkel is kiegészítheted a recepteket.

A londoni székhelyű étel- és italfotós, Natasha Alipour-Faridani remek ötleteket oszt meg arról, hogyan állíthatsz össze saját fotós receptkönyvet a Canon PIXMA TS3350 sorozatú nyomtatókkal és a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazással, amelyben receptkönyved elkészítéséhez számos kreatív elrendezés közül választhatsz.

„Ragyogó színeket felvonultató recepteket kerestem” – magyarázza Natasha. „Ha pedig az étel lapos kinézetű, akkor jó választás lehet a felülnézet használata. Mindig figyelek arra, hogy legyen valami, ami túlnyúlik a keret szélén – lehet akár csak a tányér széle is, de ez hangsúlyozza azt az érzést, hogy egy folytonos jelenetről van szó.”

Legyen szó családi örökségről, egy ételimádó számára készült ajándékról, vagy az utazásaid során megkóstolt kedvenc ételeidet tartalmazó, emlékkönyv stílusú naplóról, olyan könyvet készíthetsz, ami minden szempontból egyedülálló.

5. Ünnepi szórakozás

Egy „Boldog halloweent” felirat lóg egy halloweeni dekorációkkal díszített asztal felett.

„Rengeteg embert követhetsz Pinteresten, YouTube-on, Instagramon és TikTokon – gyakorlatilag mindenhol ott van a kreativitás” – mondja Aimee. „Manapság már nagyon sok helyről gyűjthetünk inspirációt.”

„Imádom a szezonális papírművészeti ötleteket, mivel ezek mindig nosztalgiával töltenek el” – mondja Aimee a születésnapokhoz, esküvőkhöz, húsvéthoz, halloweenhez és karácsonyhoz hasonló eseményekre készített szórakoztató ötletekről. „Az emberek mindig reagálnak a nosztalgikus dolgokra, az ünnepek pedig nagyon fontosak számukra, főleg az elmúlt néhány év után. Ezek összehozzák az embereket.”

Nyomtass ki saját ijesztő szalagokat, papír töklámpást, halloweeni kártyákat és boszorkánymaszkokat a Creative Park alkalmazásból vagy weboldalról. Ebben a halloweeni kinyomtatható, kreatív kézműves alkotásokról szóló oktatóanyagban bemutatjuk, hogyan készíthetsz saját, szellemes halloweeni körömdíszeket nyomtatható körömmatricáinkkal. Megpróbálhatod elkészíteni saját, papírból készült asztaldíszeid vagy halloweeni koszorúid, hogy még jobban el tudj merülni az ünnep kísérteties szellemében.

További papírművészeti ötletekért kövess minket Pinteresten, és oszd meg kreatív alkotásaid a közösségi médiában a #MadeWithPIXMA hashtaggel.Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók kreatív projektekhez

  A családi projektektől kezdve, egészen a professzionális kivitelezésig, a Canon rendelkezik a számodra tökéletes nyomtatóval.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  Művészi kézműveskedés

  Zack McLaughlin művészt a Canon Creative Park jégmadaras sablonja ihlette meg.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Listák, tervek, célok kinyomtatása

  Kreatívkodj Canon PIXMA nyomtatóddal, és rendszerezd tudatosan a dolgaidat egész évben.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  A Naprendszer elkészítése papírból

  Szánj időt a közös időtöltésre, a tanulásra és a játékra a Creative Park űrtémájú papírfigura-kollekciójával.