NYOMTATÁS ÉS ALKOTÁS

Tedd személyessé az idei karácsonyt, és nyomtass saját készítésű üdvözlőlapokat

Készítsd el az ünnepi fényképeket a saját stílusodban, majd egyszerű útmutatónk segítségével hozz létre egyedi karácsonyi üdvözlőlapokat.
Egy házilag nyomtatott karácsonyi üdvözlőlap kézzel készített dekorációk és Canon kétoldalas matt papírok mellett, egy karácsonyfa-motívummal díszített ruhadarabon elhelyezve.

A személyre szabott karácsonyi üdvözlőlap szép gesztus, elkészítése pedig szórakoztatóbb, mint eljutni a boltokba. A saját, egyedi üdvözlőlap elkészítése egyszerű – csupán a kiválasztott fotó kell hozzá, egy Canon PIXMA nyomtató (például Canon PIXMA TS5350 sorozat) és egy csomag Canon kétoldalas matt papír.

Ha egy már meglévő fotó a kiindulási alap, töltsd fel azt az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazásba, add hozzá egy sablonhoz, majd díszítsd írásokkal vagy grafikákkal. Ha pedig új képet készítesz, jó ötlet a karácsonyi pulcsiba öltözött barátaidat és családtagjaidat lefotózni! Vagy csinálj úgy, ahogy mi is tettük itt: rendezz egy karácsonyi háziállat-portréfotózást! Bármelyik lehetőség mellett döntesz is, hét egyszerű lépésben könnyedén el tudod készíteni és ki tudod nyomtatni a saját, személyre szabott karácsonyi üdvözlőlapjaidat.

Házilag nyomtatott karácsonyi üdvözlőlap kézzel készített dekorációk és egy karácsonyfadísz mellett.

Canon PIXMA nyomtatóddal nemcsak egyedi karácsonyi üdvözlőlapokat nyomtathatsz, hanem dekorációkat és kellékeket is készíthetsz az ünnepi fotózásokhoz.

1. Tedd stílusossá a fényképedet

Egy nő transzferpapírt vasal egy szürke pulóverre.

Ha szeretnéd a barátaidat és a családtagjaidat is bevonni az ünnepi fotózásba, miért ne készítenél nekik egyedi, karácsonyi felsőket?

Egy nő felemel egy ünnepi pingvines transzferpapírral dekorált szürke pulóvert.

A Canon vasalható transzferpapírjai A4-es méretben kaphatók, így akár nagy méretű mintákat is készíthetsz, vagy több, kisebb motívumot is csempemintázatba rendezhetsz egy dokumentumon belül.

Ha úgy döntöttél, hogy saját készítésű fotókat használsz, miért ne készítenél hozzájuk ünnepi hátteret? A Creative Park rengeteg letölthető karácsonyi dekorációs sablont kínál – mindent megtalálsz, legyen szó koszorúkról és ünnepi feliratokról vagy hópelyhekről és mikulásos karácsonyfadíszekről. Emellett számos ünnepi dizájnötletet is találsz a Creative Park alkalmazásban, mely iOS és Android rendszerű eszközökhöz is elérhető, és egyszerűen letölthető az App Store vagy a Google Play áruházból. Ahhoz, hogy nyomtatni tudj a Creative Park alkalmazásból, csatlakoztatnod kell egy kompatibilis Canon PIXMA tintasugaras nyomtatót – nézd meg a támogatott nyomtatótípusok* listáját.

Ha a barátaidat és családtagjaidat is szeretnéd bevonni a fényképezésbe, adj rájuk egy házilag nyomtatott karácsonyi pulóvert. A Canon vasalható transzferpapírjai világos színű szövetekhez vagy sötét színű szövetekhez is elérhetők, attól függően, hogy egy fehér pólón vagy egy sötét pulóveren, illetve kapucnis felsőn szeretnéd-e elhelyezni az általad tervezett mintát. Mindkét változat esetében a legjobb eredményt a természetes anyagokkal, például pamuttal érheted el. Egyszerűen nyomtasd rá a mintádat a transzferpapírra, vágd ki, majd vasald rá a szövetre – a részletesebb tudnivalókért olvasd el az utasításokat.

Most, hogy előkészítetted az ünnepi fotózás stíluselemeit, ideje elkészíteni a fényképet. A legjobb minőségű kép érdekében Canon fényképezőgépedet használd – a Canon EOS 850D vagy a Canon EOS M50 ideális választás –, de ha szeretnéd, a telefonoddal is fényképezhetsz. Bármilyen kép megfelel, ami neked tetszik.

2. Válaszd ki az üdvözlőlap sablonját

Egy nő a karácsonyi üdvözlőlap-sablonokat nézi az okostelefonján, az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazásban.

Az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazásban a karácsonyi üdvözlőlapok széles választékát találod.

Az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazásban számos karácsonyi üdvözlőlapsablont találsz. Az elérhető dizájnlehetőségek megtekintéséhez egyszerűen nyisd meg az alkalmazást, és a főképernyőn válaszd ki a „Cards” (Üdvözlőlapok) lehetőséget. Ha szeretnéd leszűkíteni a választékot a kimondottan az előre meghajtogatott kétoldalas matt papírhoz tervezett sablonokra, érintsd meg a „Filter” (Szűrő) gombot a képernyő bal felső sarkában, majd válaszd a „Half-fold” (Félbehajtott) lehetőséget a „Card Format” (Üdvözlőlap formátuma) opció alatt. Görgess le a „Christmas” (Karácsony) vagy „Season’s Greetings” (Ünnepi üdvözlet) jelöléssel rendelkező üdvözlőlapokhoz. Ha megtaláltad a neked tetszőt, érintsd meg azt a letöltéshez, majd válaszd a 7"x10" lehetőséget a „Paper Size” (Papírméret) opció alatt.

3. Importáld a képedet

Az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás lehetővé teszi, hogy számos különböző tárhelyről válogass – pl.: a telefonod fotótára, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive vagy Google Photos –, így könnyedén megtalálhatod a kedvenceidet. Ha első alkalommal csatlakozol az alkalmazással egy online tárhelyhez, meg kell adnod a bejelentkezési adataidat. Böngéssz a képeid között, és válassz ki egyet vagy többet, amelyet használni szeretnél, majd érintsd meg a „Next” (Tovább) lehetőséget, hogy a kiválasztott üdvözlőlapsablonra húzd őket.

4. Szerkeszd meg az üdvözlőlapodat

Egy személy okostelefonon karácsonyi kártyákat szerkeszt az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségével.

Tedd egyedivé üdvözlőlapjaidat az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazással – egyszerűen hozzáadhatsz az alkotásokhoz vidám bélyegeket, további képeket vagy személyes üzenetet is.

A képernyő alján egy sor könnyen használható eszközt találsz, melyekkel további képeket adhatsz hozzá, vagy másik sablonra válthatsz. Emellett hozzáadhatsz bélyegzőket is, például szövegbuborékokat, csillagokat vagy – az ünnepi témához illően – hópelyheket vagy fagyöngyöt. Mindezeken kívül egy további szöveg hozzáadására szolgáló opciót is találsz, mellyel személyes üzenetet írhatsz barátaid vagy családtagjaid számára.

5. Töltsd fel a nyomtatódat

Egy karácsonyi pulóveres nő papírt helyez egy Canon PIXMA nyomtatóba.

Ha készen állsz az elképzelésed kinyomtatására, tölts a nyomtatódba kétoldalas matt papírt.

Ha elégedett vagy a megtervezett üdvözlőlappal, ideje feltölteni a nyomtatódat kétoldalas matt papírral. Észre fogod venni, hogy a lapok előhajtogatottak, így az üdvözlőlapjaid szépen hajtogatottak lesznek. A papírcsomag borítékokat is tartalmaz, melyekbe beleteheted az elkészült üdvözlőlapokat.

6. Nyomtasd ki az üdvözlőlapodat

Egy házi készítésű karácsonyi üdvözlőlap siklik elő a Canon PIXMA TS5350 sorozatú nyomtatóból.

A Canon PIXMA TS5350 Series nyomtató ideális eszköz a kézzel készült alkotásokhoz, melyeket ráadásul egyből ki is nyomtathatsz okostelefonodról.

Egy nő házilag készített karácsonyi üdvözlőlapot hajtogat.

A Canon kétoldalas matt papír professzionális megjelenést ad az üdvözlőlapoknak, ráadásul a könnyű kezelhetőség érdekében előhajtogatott.

Ha készen állsz az alkotásod kinyomtatására, érintsd meg a „Next/Tovább” lehetőséget a képernyő jobb felső sarkában. Ha első alkalommal használod az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást a Canon PIXMA TS5350 sorozatú nyomtatóval, kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat az alkalmazás és a nyomtató összekötéséhez. Ha az alkalmazás és a nyomtató között létrejött a kapcsolat, válaszd a „Print/Nyomtatás” lehetőséget.

7. Hajtsd össze, és add postára

Egy nő házilag nyomtatott kártyát tesz egy fehér borítékba.

A kétoldalas matt papírhoz borítékok is járnak, így a házilag nyomtatott üdvözlőlapok gyakorlatilag postakészek.

Óvatosan hajtsd össze az üdvözlőlapot az előhajtogatás mentén, írd az üdvözletedet a belső oldalára, helyezd az üdvözlőlapot a mellékelt borítékba, és add fel a postán. Most pedig ideje hátradőlni, és a következő kreatív ünnepi projekten gondolkodni.

Írta: Angela Nicholson

*Ha nyomtatód nem támogatja az alkalmazást, keresd fel a Creative Park weboldalát.

Kapcsolódó cikkek

 • HÁZIÁLLATPORTRÉK

  Vidám és ünnepi kisállatportrék

  Egyszerű tippek, trükkök és technikák, amelyekkel lenyűgöző kisállatfotókat készíthetsz idén karácsonykor.

 • Mutasd meg legjobb családi pillanataid egy fényképes naptárral

  KREATÍV NYOMTATÁS

  Készíts fényképes naptárat

  Szabd személyre és készíts egyedi fényképes naptárat legnagyobb becsben tartott emlékeiddel.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Nyomtass és alkoss idén karácsonykor

  Készítsd el te magad a karácsonyi ajándékokat, dekorációkat és játékokat az idei ünnepi időszakban.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Papírból készült asztali díszek

  Készíts gyönyörű asztali dekorációt bármilyen alkalomra a Creative Park segítségével.