NYOMTATÁS

Válaszd az igényeidnek leginkább megfelelő otthoni nyomtatót

Akár az egész családnak, akár az otthoni irodába, akár kézműveskedéshez vagy fényképek nyomtatásához van szükséged nyomtatóra, a Canon nyomtatók minden igénynek és pénztárcának megfelelnek.
Egy nő egy asztalon elhelyezett halom papírt, Canon PIXMA nyomtatót és egyéb irodaszereket néz.

Nehéz megtalálni azt a nyomtatót, amely a legjobban megfelel az igényeidnek. Van, akinek csak alkalmanként kell valamit kinyomtatnia, mások olyan nyomtatót keresnek, amely az egész család igényeit kiszolgálja az egyszerű fekete-fehér és színes dokumentumoktól kezdve a házi feladatokon és a hibrid otthoni irodai munkán keresztül egészen a kézműveskedéshez és a különféle hobbikhoz szükséges nyomatok vagy akár a fényes fotónyomatok készítéséig.

A vezeték nélküli nyomtatók, amelyekkel laptopon, okostelefonon és táblagépen keresztül is lehetséges a szkennelés és a nyomtatás, mára már szinte nélkülözhetetlen társaivá váltak életünknek. A felhőből történő közvetlen szkennelés és nyomtatás képessége ugyanilyen fontos, hogy lépést tarthass a hibrid munkavégzés során fellépő igényekkel.

Egy másik fontos szempont, hogy a kazettás tintasugaras nyomtatók költséghatékonyabbak lehetnek az alkalmi nyomtatás esetén, míg az utántölthető tintatartályokkal használható MegaTank nyomtatók jelentősen csökkentik a nagyobb mennyiségű nyomtatás költségeit.

Olvass tovább, hogy megtudd, számodra mely Canon nyomtatók jöhetnek szóba.

A legjobb nyomtató általános otthoni nyomtatáshoz

Egy laptop és egy Canon PIXMA nyomtató helyezkedik el otthoni környezetben, egy fából készült asztalon, a nyomtató fölött egy fekete lámpával.

A Canon PIXMA TS7650i és a PIXMA TS7750i is lehetővé teszi, hogy feliratkozz a PIXMA Print Plan szolgáltatásra1. Ez az előfizetéses szolgáltatás automatikusan figyeli a nyomtató tintaszintjeit az interneten keresztül, és biztosítja, hogy a cserekazettákat időben házhoz szállítsák, mielőtt kifogynál belőlük.

Egy megfizethető, könnyen működtethető, sokoldalú nyomtató gyerekeknek, diákoknak és a család mindennapi szükségleteihez. A Canon PIXMA TS3450 sorozatú nyomtató már az első pillanattól az egyszerűségről szól – könnyen telepíthető és használható, mindössze két FINE tintakazettát (fekete és háromszínű) használ, de a nagyobb költséghatékonyság érdekében nagy kapacitású kazettákkal is működik.

A PIXMA TS3450 sorozat egy kompakt méretű, könnyű nyomtató, amely ugyanakkor beépített lapolvasóval is rendelkezik a szkenneléshez és fénymásoláshoz. Nemcsak kiváló minőségű dokumentumokat, hanem szegély nélküli, 10×15 cm-es, 13×13 cm-es és 13×18 cm-es fotónyomatokat is elő tud állítani. Beépített Wi-Fi-funkcióval is rendelkezik, hogy otthonodban bárhonnan nyomtathass a számítógéped, okostelefonod vagy táblagéped segítségével.

A teljesítmény, a sokoldalúság és az egyszerű használat terén is elégedett lehetsz a PIXMA TS7650i nyomtatóval, amelynek kompakt kialakítása beleillik az otthoni környezetedbe, ugyanakkor számos praktikus funkcióval és a termelékenység szempontjából hasznos előnnyel rendelkezik. Az új generációs, beépített nyomtatófejjel rendelkező nyomtatókazetták gyors, fekete-fehér nyomtatáskor körülbelül 15 kép/perc, színes dokumentumok esetén pedig 10 kép/perc nyomtatási sebességet tesznek lehetővé. Emellett új összetételű fekete pigmenttintát is tartalmaz, így ez az első olyan Canon otthoni nyomtató, amely a Canon üzleti nyomtatóihoz foghatóan tartós fekete szöveg előállítására képes. Az egyérintéses másolás is a gyorsaságot szolgálja, és az érintőképernyőn megjelenő QR-kód segítségével közvetlenül is szkennelhetsz okostelefonra vagy táblagépre. A PIXMA TS7750i automatikus dokumentumadagolóval is rendelkezik a többoldalas dokumentumok egyszerűbb szkennelése és másolása érdekében. Az egyszerűsített kapcsolós felhasználói felületnek köszönhetően könnyedén válthatsz az életmód, a tanulás vagy a munka megkívánta feladatok között.

Valaki egy fa íróasztalnál dolgozik, amelyen egy monitor, egy billentyűzet és egy Canon nyomtató is található. Az íróasztal feletti falra több kis, jegyzetekkel teleírt papírlapot ragasztottak.

A négy modellt magában foglaló Canon PIXMA G2470 termékcsalád különösen alacsony üzemelési költségeinek köszönhetően a készülékek teljes tulajdonlási költségei is rendkívül alacsonyak. Az itt bemutatott Canon PIXMA G3470 sorozathoz lapolvasó és Wi-Fi-kapcsolat is tartozik. Mindegyik készüléket könnyű kezelni és karban tartani, a dokumentumokat nagy sebességgel nyomtatják ki, és az újratölthető MegaTank tartályoknak köszönhetően kimagasló az oldalkapacitásuk is – vagyis az általános családi használattól az otthoni irodáig minden célra nagyszerűek.

Ha nagy mennyiségben szoktál otthonról nyomtatni, van egy időhatékony és pénztárcabarát alternatívánk a tintakazetta-vásárlásra és -cserére. A Canon MegaTank újratölthető tintasugaras nyomtatói nagy kapacitású tintatartályokat kezelnek tintapatronok helyett, és ezekben akár 6000 oldalnyi A4-es fekete-fehér, illetve akár 7700 színes oldal kinyomtatására elegendő tinta található.2

Ezek egy kicsit drágábban kaphatók, mint egyes tintapatronos nyomtatók, de a működési költségek sokkal alacsonyabbak lesznek. Amikor pedig újra kell töltened a tintatartályokat, ezt gyorsan, könnyen és maszatmentesen tudod megtenni. A tinta a gravitációnak köszönhetően jut ki a tartályokból, összenyomás nélkül, és a kulcsos típusú fúvókákkal ellátott tartályokkal kiküszöbölhető annak kockázata, hogy nem a megfelelő szín kerül az egyes tartályokba.

A Canon PIXMA G2470 termékcsaládhoz tartozó nyomtatók ráadásul gyorsak is: fekete-fehérben 11 kép/perc sebességgel, színesben pedig 6 kép/perc sebességgel nyomtatnak. A Canon PIXMA G1430 egy egyfunkciós nyomtató, míg a Canon PIXMA G2470 beépített lapolvasóval is rendelkezik, a Canon PIXMA G3470 sorozat pedig a lapolvasón felül Wi-Fi-funkciót is biztosít. A Canon PIXMA G4470 mindezeken túl egy 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval és közvetlen faxolási funkcióval is rendelkezik.

A legjobb nyomtató otthonról vagy kis irodában dolgozóknak

Canon MegaTank nyomtató egy fa íróasztalon egy kis irodában. A háttérben néhány dolgozó ember látható.

A Canon MAXIFY GX4040 ideális mind a kis irodák, mind az otthoni irodák számára. Érintőképernyője 6,9 cm-es, Ethernet- és Wi-Fi-kapcsolattal egyaránt működik, emellett egy 35 lapos automatikus dokumentumadagoló és egy háromutas papíradagoló rendszer is tartozik hozzá, hogy a különféle kimenetekhez más-más tálca álljon rendelkezésre. Automatikus kétoldalas funkciójának köszönhetően a kétoldalas nyomtatás is gyerekjáték.

Sokan dolgoznak legalább az idejük egy részében otthonról. Nekik olyan, üzletibb jellegű nyomtatóra van szükségük, amely képes egyszerre kezelni különféle feladatokat. A Canon MAXIFY termékcsaládját kifejezetten a gyors, kiváló minőségű dokumentumnyomtatásra terveztük, így ideális erre a célra, de remek választás kis méretű irodák számára is. A Canon MAXIFY GX nyomtatók is MegaTank modellek, ami annyit tesz, hogy a nagyobb színes oldalkapacitásnak köszönhetően még alacsonyabbak az üzemeltetési költségeik.

A Canon MAXIFY GX3040 egy okos és pénztárcabarát választás. Egy gyors, 3 az 1-ben nyomtatóról van szó, amely ideális az irodai dokumentumok kezeléséhez, fekete-fehér oldalak akár 19 kép/perces, illetve színes oldalak akár 13 kép/perces nyomtatásához. Nyomon tudod követni a nyomtatási feladatok előrehaladását, külön fénymásolási feladatokat végezhetsz el, és ellenőrizheted a nyomtató állapotát a 3,4 cm-es LCD-kijelző és az egyszerű, nyomógombos kezelőfelület segítségével. A nyomtató elöl egy 250 lapos bemeneti kazettával, hátul pedig további 100 lapos adagolóval rendelkezik, sőt, egy lapos tálca is tartozik hozzá a vastagabb hordozóknak. A kétoldalas nyomtatás és a Wi-Fi kapcsolat szintén biztosított.

A Canon MAXIFY GX4040 a fentieken túl egy 6,9 cm-es színes érintőképernyővel, valamint egy 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval is rendelkezik, amely megkönnyíti a többoldalas dokumentumok szkennelését és fénymásolását. A nyomtató teljes körű, külön fax funkciót, a hálózati működéshez pedig a Wi-Fi- és USB- mellett Ethernet-kapcsolatot is biztosít.

Egy nő ül egy fa íróasztalon elhelyezett laptopnál. Mellette a munkafelületen egy Canon MAXIFY nyomtató látható.

A Canon MAXIFY GX1040 és a MAXIFY GX2040 kifejezetten a munkára összpontosít. A PIXMA TS7650i és a PIXMA TS7750i készülékekhez hasonlóan a felhasználó által cserélhető karbantartó tartály is gyorsan és egyszerűen cserélhető. Amikor a karbantartó tartály megtelik, akkor sem kell számolnod annak a költségeivel és idejével, hogy a nyomtatót szervizbe kellene küldeni.

Ha kevés a hely, a Canon MAXIFY GX1040 okos választás. Bár viszonylag kompakt és könnyű, számos funkcióval rendelkezik, és kifejezetten a hibrid munkavégzés igényeinek kielégítésére tervezték, sőt képességeivel akár meg is haladhatja az elvárásaidat. A testre szabható érintőképernyőhöz összetettebb, gyakran ismétlődő feladatok is társíthatók, így zökkenőmentesen válthatsz az otthoni és irodai munkavégzés között. A MAXIFY GX1040 elölről tölthető papírrendszerű, így kis helyeken, akár közvetlenül egy fal vagy szekrény mellett elhelyezve is használható. Az üzleti felhasználásra való tekintettel a nyomtatási minőség kiemelkedő és különösen tartós, mivel a négy pigmentalapú tinta összetételét úgy alakították ki, hogy ellenálljon az elmaszatolódásnak, és lehetővé tegye a szövegkiemelő használatát. A MAXIFY GX2040 automatikus dokumentumadagolóval és faxszal is rendelkezik a többoldalas dokumentumok egyszerűbb szkennelése, másolása és faxolása érdekében.

Ha munkádhoz kiváló minőségben és nagy mennyiségben kell nyomtatnod, akkor remek választás számodra egy olyan prémium megoldás, mint amilyen a Canon MAXIFY GX6040 vagy MAXIFY GX7040. Mindkét modellel rettentően egyszerű nyomtatni, szkennelni és fénymásolni, 6,9 cm-es, dönthető, színes érintőképernyővel rendelkeznek, továbbá 50 lapos automatikus dokumentumadagolóval. A MAXIFY GX7040 ráadásul egy további bemeneti tálcával is büszkélkedik, ezzel már összesen 600 lapra nő a bemeneti kapacitása, emellett pedig közvetlen faxolási funkciót és kétoldalas szkennelést is kínál.

A legjobb nyomtató családoknak és diákoknak

Asztalnál ülő, laptopnál dolgozó férfi. Mellette egy Canon nyomtató, amelynek kimeneti tálcájából egy papírlap lóg ki.

A Canon PIXMA TR4650 sorozatú nyomtató ideális az iskoláskorú gyerekeket nevelő, nyüzsgő családoknak, de a diákoknak is. Számos különféle funkciót kínál a lapolvasótól és az automatikus dokumentumadagolótól kezdve a külön faxfunkciókon át az automatikus kétoldalas nyomtatásig.

Ha iskoláskorú gyerekek is vannak a családban, akkor olyan nyomtatóra lesz szükséged, amelyet könnyű használni a szokásos beadandók kinyomtatásához, viszont ezen túlmenően további kreatív lehetőségeket is kínál. A diákoknak és a kisgyerekeknek, de voltaképpen az egész családnak nagyon hasznos, ha van egy beépített lapolvasó is, amely megkönnyíti a dokumentumok és alkotások másolását, illetve szükség esetén ezek feltöltését mobileszközökre vagy a felhőbe.

A kiváló ár-érték arányú Canon PIXMA TR4650 sorozatot egy 20 lapos automatikus dokumentumadagoló teszi teljessé, amellyel sokkal egyszerűbb a szkennelés és a fénymásolás, az automatikus kétoldalas funkcióval pedig a kétoldalas nyomtatás is lehetséges. Kompatibilis a költséghatékony, nagy kapacitású XL kazettákkal, így ideális a kevés pénzből gazdálkodó diákoknak, akiknek nagy mennyiségben kell nyomtatniuk – például a szakdolgozatukat.

Az üzemeltetési költségeket még jobban lecsökkentő, prémium kategóriás Canon PIXMA G3460 és Canon PIXMA G2470 termékcsalád a Canon MegaTank újratölthető tintatartály-rendszereinek előnyeit kínálja, többek között a hatékony nyomtatást és kevesebb állásidőt eredményező, hosszabb ideig kitartó tintakapacitást.

A legjobb nyomtató fotónyomtatáshoz

Felülnézeti kép egy Canon nyomtatóról és fényképezőgépről, amelyeket tájakról, utazásokról és emberekről készült színes nyomatokból összeállított montázs vesz körül.

A Canon PIXMA G640 egy újratölthető tintatartályokkal rendelkező MegaTank nyomtató, amely ideális a nagy mennyiségű fotónyomtatáshoz, akár szegély nélküli A4-es méretben is. Hat festékalapú tintát használ, a ciánkék, magenta, sárga és fekete mellett a nagyobb színskála érdekében pirosat és szürkét is, ennek köszönhetően a fekete-fehér fotónyomatok sokkal gazdagabbak lesznek.

Canon nyomtató és monitor egy fa íróasztalon. Fölötte 11 színes, ételeket ábrázoló, bekeretezett nyomat díszíti a falat.

A Canon PIXMA PRO-200 minden fotós álma, hiszen felülmúlhatatlan fotóminőséggel nyomtat fényes és selyemfényű fotópapírra egyaránt. Nyolc különböző, festékalapú tintát használ az igazán tökéletes színvisszaadás és a kiváló tónustartomány eléréséhez, de emellett drámaian hatásos fekete-fehér fotónyomatokat is készít.

Ha diákként fotográfia szakirányon tanulsz, vagy különösen lelkesedsz a fotózás iránt, akkor fotóidat biztosan szívesebben látod nyomtatásban, mint csupán a képernyőn. A fotónyomatok tartósan, kézzelfoghatóan örökítik meg a különleges alkalmakat és emlékeket, ráadásul ajándéknak sem utolsók, akár a barátoknak, akár a szeretteidnek szánod őket. Még ha csak alkalmanként szeretnél is fotókat nyomtatni, egy olyan nyomtatóval, amely képes fényes papírnyomatok előállítására, hamarabb láthatod az eredményeket, mint ha online rendelnéd meg a nyomatokat, ezenkívül így magára a kreatív folyamatra is nagyobb a ráhatásod.

A MegaTank jelentette előnyök, azaz a fotónyomtatás teljes költségeinek nagy mértékű csökkentése érdekében a Canon PIXMA G640 3 az 1-ben készülék hat féle festékalapú tintát használ, hogy jobb szín- és tónustartományt érjen el. Egy tintakészlet akár 3800 10×15-ös színes, fotólabor-minőségű fotónyomatra elegendő, de a készülék akár A4-es méretű, szegély nélküli nyomatokat is elő tud állítani. Dokumentumok nyomtatása esetén egyetlen tintakészlettel 3700 fekete-fehér vagy 8000 színes oldal nyomtatható ki A4-es méretben.3

Ha a fotónyomtatás terén számodra a méret a lényeg, és A3-as (33×43 cm) vagy annál nagyobb, szegély nélküli nyomatokra van szükséged a nyomataid vásárokon és kiállításokon való bemutatásához és értékesítéséhez, akkor a Canon PIXMA PRO-200 készülékkel páratlan minőségű fotónyomatokat állíthatsz elő fényes és selyemfényű fotópapírokra a nyolc festékalapú tintának köszönhetően. Matt fotópapírhoz és művészi hordozókhoz a Canon imagePROGRAF PRO-300 készüléket ajánljuk, egy kategóriaelső, professzionális A3+ fotónyomtatót, amely 10 pigmentalapú tintát használ a színek maximális intenzitása és tökéletes visszaadása érdekében. Mindkét fotónyomtató képes transzparenseket és panorámanyomatokat is előállítani, max. 99 cm-es hosszúságig.

A legjobb nyomtató alkotáshoz és kézműveskedéshez

Egy asztalon elhelyezett nyomtató éppen egy pillangóról készült, stilizált képet nyomtat ki, miközben két kéz nyúl a tálcához, hogy kivegye belőle a nyomatot. Mellette több kötegnyi nyomtatópapír és színes, kivágott pillangók láthatók.

Hozd ki a maximumot a mágneses papírból és a kétoldalas, matt fotópapírból a Canon PIXMA TS5350a sorozat használatával. Ez a nagy teljesítményű nyomtató ideális a kézműveskedéshez, mivel korlátlan teret ad az alkotó kedvű gyerekeknek és felnőtteknek.

Egy Canon nyomtató kihagyhatatlan és végtelen mennyiségű kreatív szórakozást kínál minden korosztálynak, legyen szó gyerekeknek szóló kézműves ötletekről, vagy éppen egyedi üdvözlőkártyákról, bulimeghívókról, köszönőüzenetekről stb. A Canon Creative Park alkalmazásában ingyenesen letölthető színezőket, labirintusokat és egyéb nyomtatható feladatlapokat találsz a Kids kategóriában.

A Canon PIXMA TS5350a sorozat és a Canon PIXMA TS7450 sorozat egyaránt ideális a művészi projektekhez, mivel a legkülönfélébb hordozókra tudsz velük nyomtatni, a mágneses papírtól a kétoldalas, matt fotópapírig. Ugyanez áll a PIXMA TS7650i és a PIXMA TS7750i készülékekre is, amelyek az elmaszatolódásnak ellenálló pigmentfekete tintát és három festékalapú – cián, magenta és sárga színű – tintát használnak.

Prémium opcióként pedig ott a Canon PIXMA G640, amely a maga hat festékalapú tintájával és MegaTank újratölthető tartályrendszerével legalább annyira jó választás művészi és kézműves projektekhez, mint kimagasló minőségű fotónyomatokhoz.

A Canon tintasugaras nyomtatói között biztosan mindenki megtalálja a neki valót. Mindegy, hogy fiatal vagy lélekben fiatal vagy, diák, elkötelezett szülő vagy elfoglalt szakember, meg fogod találni azt a Canon nyomtatót, amelyik épp a te igényeidnek felel meg.

Ha további segítségre van szükséged az elképzeléseidnek megfelelő nyomtatók kiválasztásához, próbáld ki a Canon nyomtatóválasztót.


Írta: Matthew Richards és Alex Summersby

 1. A PIXMA Print Plan csak Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Norvégia, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Svájc, az Ír Köztársaság és az Egyesült Királyság lakosai számára érhető el.
 2. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 29103 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a cserével végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 3. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a cserével végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók diákok számára

  Minden diáknak szüksége van egy nyomtatóra – ismerd meg az igényeidnek leginkább megfelelő, megfizethető lehetőségeket.

 • NYOMTATÁSI TIPPEK

  A legjobb nyomtató otthoni irodákhoz

  A Canon PIXMA és MAXIFY nyomtatókkal zökkenőmentessé teheted az otthoni munkavégzést.

 • NYOMTATÁS

  A legjobb Canon nyomtatók fotókhoz

  Mindegy, hogy keretben, albumban vagy matricán szeretnéd megjeleníteni fényképeid, találd meg a kreatív igényeidhez leginkább illeszkedő nyomtatót.

 • NYOMTATÁSI TIPPEK

  Nyomtatókkal, tintával és papírral kapcsolatos GYIK

  A Canon szakértője, Suhaib Hussain megválaszolja a nyomtatótechnológiával, tintával és papírral kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.