NYOMTATÁS

Hogyan válaszd ki az igényeidnek megfelelő Canon nyomtatót?

Mit vársz el egy nyomtatótól? Találd meg az elvárásaidnak legjobban megfelelő nyomtatót hasznos útmutatónk segítségével, akár általános célra, akár otthoni irodába, akár kézműveskedéshez szeretnéd használni.
Otthoni irodájában ülő nő laptoppal, monitorral és egy Canon MegaTank nyomtatóval, valamint négy tintatartállyal körülvéve.

Ha nagy a család és szívesen utazgattok együtt, akkor nem lenne túl praktikus egy kétüléses sportkocsit vásárolni. Ugyanez a helyzet a nyomtatókkal is. Azt, hogy melyik nyomtató a legmegfelelőbb számodra, az dönti el, hogy mik a nyomtatási szükségleteid.

Sokan többnyire színes vagy fekete-fehér dokumentumokat nyomtatnak – mondjuk a gyerekek házi feladatát, egyetemi projekteket vagy az otthoni iroda működéséhez szükséges üzleti dokumentumokat. Míg másoknak esetleg az is fontos lehet, hogy otthon is ki tudjanak nyomtatni fényes fotónyomatokat vagy éppen kézműveskedéshez és egyéb hobbikhoz kapcsolódó papírtermékeket. Azt kell eldöntened, hogy csak alkalmanként szeretnél nyomtatni, vagy olyan nyomtatóra van szükséged, amely nagy kapacitással képes kezelni a munkafolyamatokat. Ami pedig a könnyebb használatot illeti, manapság sokak számára a vezeték nélküli kapcsolat is egyre fontosabb szempont.

A piac rengeteg választási lehetőséget kínál, a megfizethető, egyfunkciós tintasugaras nyomtatóktól a nagy kapacitású, multifunkciós lézernyomtatókig. Most azokat a Canon tintasugaras nyomtatókat fogjuk szemügyre venni, amelyek eleget tesznek a legáltalánosabb nyomtatási igényeknek. Mindegyik kategóriában vannak hagyományos tintakazettával működő modellek, amelyek nagy könnyebbséget jelenthetnek egyeseknek, de nagy kapacitású, újratölthető tintával ellátott MegaTank nyomtatók is, amelyek például alacsony üzemeltetési költségeik miatt bizonyulhatnak jó választásnak mások számára.

Olvass tovább, hogy megtudd, számodra mely Canon nyomtatók jöhetnek szóba.

A legjobb nyomtató általános otthoni nyomtatáshoz

Sötétszürke nyomtató egy asztalon, felülnézetből. Különféle nyomatok vannak körülötte, és egy okostelefont tartó, weboldalról nyomtató kéz is látható.

A belépő szintű Canon PIXMA TS3450 sorozat egy megfizethető univerzális nyomtató otthoni használatra. Beépített lapolvasójával még sokoldalúbb, 3,8 cm-es LCD-kijelzője letisztult felületet kínál, a Wi-Fi-kapcsolatnak köszönhetően pedig az otthoni hálózaton belül bárhonnan nyomtathatsz az okostelefonodról.

Egy megfizethető, könnyen működtethető, sokoldalú nyomtató gyerekeknek, diákoknak és a család mindennapi szükségleteihez. A Canon PIXMA TS3450 sorozatú nyomtató már az első pillanattól az egyszerűségről szól – könnyen telepíthető és használható, mindössze két FINE tintakazettát (fekete és háromszínű) használ, de a nagyobb költséghatékonyság érdekében nagy kapacitású kazettákkal is működik.

A PIXMA TS3450 sorozat egy kompakt méretű, könnyű nyomtató, amely ugyanakkor beépített lapolvasóval is rendelkezik a szkenneléshez és fénymásoláshoz. Nemcsak kiváló minőségű dokumentumokat, hanem szegély nélküli, 10x15 cm-es, 12,5x12,5 cm-es és 12,5x18 cm-es fotónyomatokat is elő tud állítani. BeépítettWi-Fi-funkcióval is rendelkezik, hogy otthonodban bárhonnan nyomtathass a számítógéped, okostelefonod vagy táblagéped segítségével.

Valaki egy fa íróasztalnál dolgozik, amelyen egy monitor, egy billentyűzet és egy Canon nyomtató is található. Az íróasztal feletti falra több kis, jegyzetekkel teleírt papírlapot ragasztottak.

A négy modellt magában foglaló Canon PIXMA G2470 termékcsalád különösen alacsony üzemelési költségeinek köszönhetően a készülékek teljes tulajdonlási költségei is rendkívül alacsonyak. Az itt bemutatott Canon PIXMA G3470 sorozathoz lapolvasó és Wi-Fi-kapcsolat is tartozik. Mindegyik készüléket könnyű kezelni és karban tartani, a dokumentumokat nagy sebességgel nyomtatják ki, és az újratölthető MegaTank tartályoknak köszönhetően kimagasló az oldalkapacitásuk is – vagyis az általános családi használattól az otthoni irodáig minden célra nagyszerűek.

Ha nagy mennyiségben szoktál otthonról nyomtatni, van egy időhatékony és pénztárcabarát alternatívánk a tintakazetta-vásárlásra és -cserére. A Canon MegaTank újratölthető tintasugaras nyomtatói nagy kapacitású tintatartályokat kezelnek kazetták helyett, és ezekben akár 6000 oldalnyi A4-es fekete-fehér, illetve akár 7700 színes oldal kinyomtatására elegendő tinta található.1

Az ilyen nyomtatók induló költségei egy kicsit magasabbak a kazettás nyomtatók némelyikéhez viszonyítva, ugyanakkor az üzemeltetési költségeik jóval alacsonyabbak, így adott esetben akár 80%-kal tudod velük csökkenteni a teljes tulajdonlási költséget. Amikor pedig újra kell töltened a tintatartályokat, ezt gyorsan, könnyen és maszatmentesen tudod megtenni. A tinta a gravitációnak köszönhetően jut ki a tartályokból, összenyomás nélkül, és a kulcsos típusú fúvókákkal ellátott tartályokkal kiküszöbölhető annak kockázata, hogy nem a megfelelő szín kerül az egyes tartályokba.

A Canon PIXMA G2470 termékcsaládhoz tartozó nyomtatók ráadásul gyorsak is: fekete-fehérben 11 kép/perc sebességgel, színesben pedig 6 kép/perc sebességgel nyomtatnak. A Canon PIXMA G1430 egy egyfunkciós nyomtató, míg a Canon PIXMA G2470 beépített lapolvasóval is rendelkezik, a Canon PIXMA G3470 sorozat pedig a lapolvasón felül Wi-Fi-funkciót is biztosít. A Canon PIXMA G4470 mindezeken túl egy 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval és közveten faxolási funkcióval is rendelkezik.

A legjobb nyomtató otthonról vagy kis irodában dolgozóknak

Canon MegaTank nyomtató egy fa íróasztalon egy kis irodában. A háttérben néhány dolgozó ember látható.

A Canon MAXIFY GX4040 ideális mind a kis irodák, mind az otthoni irodák számára. Érintőképernyője 6,9 cm-es, Ethernet- és Wi-Fi-kapcsolattal egyaránt működik, emellett egy 35 lapos automatikus dokumentumadagoló és egy háromutas papíradagoló rendszer is tartozik hozzá, hogy a különféle kimenetekhez más-más tálca álljon rendelkezésre. Automatikus kétoldalas funkciójának köszönhetően a kétoldalas nyomtatás is gyerekjáték.

Sokan dolgoznak legalább az idejük egy részében otthonról. Nekik olyan, üzletibb jellegű nyomtatóra van szükségük, amely képes egyszerre kezelni különféle feladatokat. A Canon MAXIFY termékcsaládját kifejezetten a gyors, kiváló minőségű dokumentumnyomtatásra terveztük, így ideális erre a célra, de remek választás kis irodák számára is. A Canon PIXMA G2470 termékcsaládhoz hasonlóan a Canon MAXIFY GX nyomtatók is MegaTank modellek, ami annyit tesz, hogy a nagyobb színes oldalkapacitásnak köszönhetően még alacsonyabbak az üzemeltetési költségeik.

A Canon MAXIFY GX3040 egy okos és pénztárcabarát választás. Egy gyors, 3 az 1-ben nyomtatóról van szó, amely ideális az irodai dokumentumok kezeléséhez, fekete-fehér oldalak akár 19 kép/perces, illetve színes oldalak akár 13 kép/perces nyomtatásához. Nyomon tudod követni a nyomtatási feladatok előrehaladását, külön fénymásolási feladatokat végezhetsz el, és ellenőrizheted a nyomtató állapotát a 3,4 cm-es LCD-kijelző és az egyszerű, nyomógombos kezelőfelület segítségével. A nyomtató elöl egy 250 lapos bemeneti kazettával, hátul pedig további 100 lapos adagolóval rendelkezik, sőt, egy lapos tálca is tartozik hozzá a vastagabb hordozóknak. A kétoldalas nyomtatás és a Wi-Fi kapcsolat szintén biztosított.

A Canon MAXIFY GX4040 a fentieken túl egy 6,9 cm-es színes érintőképernyővel, valamint egy 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval is rendelkezik, amely megkönnyíti a többoldalas dokumentumok szkennelését és fénymásolását. A nyomtató teljes körű, külön fax funkciót, a hálózati működéshez pedig a Wi-Fi- és USB- mellett Ethernet-kapcsolatot is biztosít.

Egy számítógép monitorja és egy irodai nyomtató egy íróasztalon, a monitor felé fordított székkel.

A nagy mennyiségű, üzleti minőségű dokumentumok előállításához a Canon MAXIFY GX7040 minden feladattal megbirkózik. Egy teljes tintatartálykészlet akár 6000 fekete-fehér vagy akár 14 000 színes oldalra elegendő,2, de gazdaságos üzemmódban ez akár 9000, illetve 21 000 is lehet.3 Az első nyomat elkészülési ideje mindössze hét másodperc, emellett a készülék egy 50 lapos automatikus dokumentumadagolóval és két 250 lapos bemeneti tálcával, továbbá egy 100 lapos hátsó tálcával is rendelkezik. Képes egy menetben beolvasni kétoldalas dokumentumokat, ami hatalmas időmegtakarítást jelent.

Ha munkádhoz kiváló minőségben és nagy mennyiségben kell nyomtatnod, akkor remek választás számodra egy olyan prémium megoldás, mint amilyen a Canon MAXIFY GX6040 vagy MAXIFY GX7040. Mindkét modellel rettentően egyszerű nyomtatni, szkennelni és fénymásolni, 6,9 cm-es, dönthető, színes érintőképernyővel rendelkeznek, továbbá 50 lapos automatikus dokumentumadagolóval. A MAXIFY GX7040 ráadásul egy további bemeneti tálcával is büszkélkedik, ezzel már összesen 600 lapra nő a bemeneti kapacitása, emellett pedig közvetlen faxolási funkciót és kétoldalas szkennelést is kínál.

A legjobb nyomtató családoknak és diákoknak

Asztalnál ülő, laptopnál dolgozó férfi. Mellette egy Canon nyomtató, amelynek kimeneti tálcájából egy papírlap lóg ki.

A Canon PIXMA TR4650 sorozatú nyomtató ideális az iskoláskorú gyerekeket nevelő, nyüzsgő családoknak, de a diákoknak is. Számos különféle funkciót kínál a lapolvasótól és az automatikus dokumentumadagolótól kezdve a külön faxfunkciókon át az automatikus kétoldalas nyomtatásig.

Ha vannak gyerekek vagy iskolások a családban, akkor nyilván egy olyan nyomtatóra lesz szükséged, amelyet könnyű használni a szokásos beadandók kinyomtatásához, viszont ezen túlmenően további kreatív lehetőségeket is kínál. A diákoknak és a kisgyerekeknek, de voltaképpen az egész családnak nagyon hasznos, ha van egy beépített lapolvasó is, amely megkönnyíti a dokumentumok és alkotások másolását, illetve szükség esetén ezek feltöltését mobileszközökre vagy a felhőbe.

A kiváló ár-érték arányú Canon PIXMA TR4650 sorozatot egy 20 lapos automatikus dokumentumadagoló teszi teljessé, amellyel sokkal egyszerűbb a szkennelés és a fénymásolás, az automatikus kétoldalas funkcióval pedig a kétoldalas nyomtatás is lehetséges. Kompatibilis a költséghatékony, nagy kapacitású XL kazettákkal, így ideális a kevés pénzből gazdálkodó diákoknak, akiknek nagy mennyiségben kell nyomtatniuk – például a szakdolgozatukat.

Az üzemeltetési költségeket még jobban lecsökkentő, prémium kategóriás Canon PIXMA G3460 és Canon PIXMA G2470 termékcsalád a Canon MegaTank újratölthető tintatartály-rendszereinek előnyeit kínálja, többek között a hatékony nyomtatást és kevesebb állásidőt eredményező, hosszabb ideig kitartó tintakapacitást.

A legjobb nyomtató fotónyomtatáshoz

Canon PIXMA nyomtató és különféle színes nyomatok egy faasztalon.

A gazdag színvisszaadást eredményező pigmentfekete tintának és öt festékalapú tintának köszönhetően a Canon PIXMA TS8350a sorozattal előállított dokumentumokon kifogástalan minőségű a szöveg és a grafika, de ugyanilyen kiváló fotónyomatokat is készít. Ez a fantasztikus, multifunkciós készülék különösen intuitív használatot tesz lehetővé a 10,8 cm-es színes érintőképernyőn keresztül.

Ha diákként fotográfia szakirányon tanulsz, vagy különösen lelkesedsz a fotózás iránt, akkor fotóidat biztosan szívesebben látod nyomtatásban, mint csupán a képernyőn. A fotónyomatok tartósan, kézzelfoghatóan örökítik meg a különleges alkalmakat és emlékeket, ráadásul ajándéknak sem utolsók, akár a barátoknak, akár a szeretteidnek szánod őket. Még ha csak alkalmanként szeretnél is fotókat nyomtatni, egy olyan nyomtatóval, amely képes fényes papírnyomatok előállítására, hamarabb láthatod az eredményeket, mint ha online rendelnéd meg a nyomatokat, ezenkívül így magára a kreatív folyamatra is nagyobb a ráhatásod.

A stílusos, Wi-Fi-kompatibilis Canon PIXMA TS8350a sorozatú 3 az 1-ben nyomtató hat külön tintát használ a színes, kimagasló minőségű fotónyomatok előállításához, de kiváló fekete-fehér és színes dokumentumokat is készít, tehát egy igazán sokoldalú készülék. Kiváló minőségben állít elő szegély nélküli képeket is akár A4-es méretben, hogy tényleg minden részlet érvényesülni tudjon.

Felülnézeti kép egy Canon nyomtatóról és fényképezőgépről, amelyeket tájakról, utazásokról és emberekről készült színes nyomatokból összeállított montázs vesz körül.

A Canon PIXMA G640 egy újratölthető tintatartályokkal rendelkező MegaTank nyomtató, amely ideális a nagy mennyiségű fotónyomtatáshoz, akár szegély nélküli A4-es méretben is. Hat festékalapú tintát használ, a ciánkék, magenta, sárga és fekete mellett a nagyobb színskála érdekében pirosat és szürkét is, ennek köszönhetően a fekete-fehér fotónyomatok sokkal gazdagabbak lesznek.

Canon nyomtató és monitor egy fa íróasztalon. Fölötte 11 színes, ételeket ábrázoló, bekeretezett nyomat díszíti a falat.

A Canon PIXMA PRO-200 minden fotós álma, hiszen felülmúlhatatlan fotóminőséggel nyomtat fényes és selyemfényű fotópapírra egyaránt. Nyolc különböző, festékalapú tintát használ az igazán tökéletes színvisszaadás és a kiváló tónustartomány eléréséhez, de emellett drámaian hatásos fekete-fehér fotónyomatokat is készít.

A MegaTank jelentette előnyök, azaz a fotónyomtatás teljes költségeinek nagy mértékű csökkentése érdekében a Canon PIXMA G640 nagyobb tartományt használ a hat festékalapú tintából, hogy jobb szín- és tónustartományt érjen el. Egy tintakészlet akár 3800 10x15-ös színes, fotólabor-minőségű fotónyomatra elegendő, de a készülék akár A4-es méretű, szegély nélküli nyomatokat is elő tud állítani. Dokumentumok nyomtatása esetén egyetlen tintakészlettel 3700 fekete-fehér vagy 8000 színes oldal nyomtatható ki A4-es méretben.2

Ha a fotónyomtatás terén számodra a méret a lényeg, és A3-as (33x43 cm) vagy annál nagyobb, szegély nélküli nyomatokra van szükséged a nyomataid vásárokon és kiállításokon való bemutatásához és értékesítéséhez, akkor a Canon PIXMA PRO-200 készülékkel páratlan minőségű fotónyomatokat állíthatsz elő fényes és selyemfényű fotópapírokra a nyolc festékalapú tintának köszönhetően. Matt fotópapírhoz és művészi hordozókhoz a Canon imagePROGRAF PRO-300 készüléket ajánljuk, egy kategóriaelső, professzionális A3+ fotónyomtatót, amely 10 pigmentalapú tintát használ a színek maximális intenzitása és tökéletes visszaadása érdekében. Mindkét fotónyomtató képes transzparenseket és panorámanyomatokat is előállítani, max. 99 cm-es hosszúságig.

A legjobb nyomtató alkotáshoz és kézműveskedéshez

Egy asztalon elhelyezett nyomtató éppen egy pillangóról készült, stilizált képet nyomtat ki, miközben két kéz nyúl a tálcához, hogy kivegye belőle a nyomatot. Mellette több kötegnyi nyomtatópapír és színes, kivágott pillangók láthatók.

Hozd ki a maximumot a mágneses papírból és a kétoldalas, matt fotópapírból a Canon PIXMA TS5350a sorozat használatával. Ez a nagy teljesítményű nyomtató ideális a kézműveskedéshez, mivel korlátlan teret ad az alkotó kedvű gyerekeknek és felnőtteknek.

Egy Canon nyomtató kihagyhatatlan és végtelen mennyiségű kreatív szórakozást kínál minden korosztálynak, legyen szó gyerekeknek szóló kézműves ötletekről, vagy éppen egyedi üdvözlőkártyákról, bulimeghívókról, köszönőüzenetekről stb. A Canon Creative Park alkalmazásában ingyenesen letölthető színezőket, labirintusokat és egyéb nyomtatható feladatlapokat találsz a Kids kategóriában. Sőt, a szerkesztés funkció segítségével egyedibbé is teheted a nyomtatható fájlokat, személyre szabva a sablonokat.

A még izgalmasabb időtöltésről pedig a Canon Creative Park weboldalán található rengeteg kinyomtatható játék – pl. bingó, karikadobálás és egyedi sakk-készlet – gondoskodik. Ezeket egyszerűen ki tudod nyomtatni otthon, így az elkészítésük is annyi örömet okoz, mint maga a játék. Emellett hatalmas a választék a kinyomtatható origami és 3D-s modellekből, amelyekkel többek között játékok és állatfigurák készíthetők.

A Canon PIXMA TS5350a sorozat és a Canon PIXMA TS7450 sorozat egyaránt ideális a művészi projektekhez, mivel a legkülönfélébb hordozókra tudsz velük nyomtatni, a mágneses papírtól a kétoldalas, matt fotópapírig.

Prémium opcióként pedig ott a Canon PIXMA G640, amely a maga hat festékalapú tintájával és MegaTank újratölthető tartályrendszerével legalább annyira jó választás művészi és kézműves projektekhez, mint kimagasló minőségű fotónyomatokhoz.

A Canon tintasugaras nyomtatói között biztosan mindenki megtalálja a neki valót. Mindegy, hogy fiatal vagy lélekben fiatal vagy, diák, elkötelezett szülő vagy elfoglalt szakember, meg fogod találni azt a Canon nyomtatót, amelyik épp a te igényeidnek felel meg.

Ha további segítségre van szükséged az elképzeléseidnek megfelelő nyomtatók kiválasztásához, próbáld ki a Canon nyomtatóválasztót.


Írta: Matthew Richards és Alex Summersby

 1. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 29103 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a cserével végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 2. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a cserével végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 3. Gazdaságos üzemmódban a sűrűség csökkentése révén kevesebb tinta felhasználására van szükség – a normál módhoz képest 50%-kal több oldal nyomtatható.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • A woman sits working at a laptop, with a Canon MegaTank printer on the desk next to her.

  NYOMTATÁS

  MegaTank nyomtatók vállalkozások számára

  Hogyan fordíthatják előnyükre a MegaTank nyomtatók által kínált minőséget és alacsony üzemeltetési költségeket a vállalkozások?

 • Egy fekete Canon SELPHY CP1500, egy zöld Canon SELPHY Square QX10, egy türkizkék Canon Zoemini S2 és egy rózsaarany Canon Zoemini 2 szürke háttér előtt felsorakoztatva, nyomatokkal, matricákkal és tartozékokkal körülvéve.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  A legjobb hordozható Canon nyomtatók

  Fedezd fel a Canon kompakt nyomtatókból álló választékát, és tudd meg, melyik a számodra megfelelő.

 • A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

  NYOMTATÁS

  A legjobb Canon nyomtatók fotókhoz

  Mindegy, hogy keretben, albumban vagy matricán szeretnéd megjeleníteni fényképeid, találd meg a kreatív igényeidhez leginkább illeszkedő nyomtatót.

 • Egy fiatal férfi a fényképezőgépnek háttal egy íróasztal fölé hajol, amelyen egy Canon PIXMA nyomtató, növények és írószerek találhatók.

  NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók diákok számára

  Minden diáknak szüksége van egy nyomtatóra – ismerd meg az igényeidnek leginkább megfelelő, megfizethető lehetőségeket.