KREATÍV NYOMTATÁS

Papírból készült futballjátékok, amelyek arra ösztönöznek, hogy aktívan élj

Mit szólnál egy igazi telitalálatnak a családoddal ezen a nyáron? Tedd magad próbára a kézzel készített papír futballjátékok terén a Creative Parkban.
Egy sablont kivágó kislány, aki papírból készít futballjátékot.

Végre itt a nyár, és a szülők természetesen szívesen keresnek olyan tevékenységeket, amelyekben az egész család részt vehet. Az olyan kézzel készített játékok remek szórakozást nyújtanak, amelyeket nemcsak együtt tudtok megépíteni, de amelyekkel együtt is tudtok játszani – a Canon Creative Park pedig egyszerű és megfizethető megoldást kínál erre.

A Creative Park számos ingyenes, színes papírból készült tevékenységet kínál, amelyek azonnal felfedezhetők és kinyomtathatók az otthoni nyomtatóddal.

Fariba Soetan blogger Londonban él a férjével és három gyermekével, és ő vezeti a Mixed.Up.Mama blogot. Itt Fariba elmagyarázza, hogyan használta a Creative Park alkalmazást és a Canon PIXMA TS8350 sorozatú nyomtatót az aktív, sportos családi naphoz.

1. Válaszd ki a készletet és a sablonokat

Két lány ül egy asztalnál és egy laptopot használnak.

Bármilyen szinten is legyen kézügyességed, és bármennyi ideig is kell kreatívnak lenned, a Creative Park alkalmazásban mindig megtalálhatod a megfelelő sablont.

Néhány szobanövény mellett egy Canon nyomtató a könyvespolcon, amellyel éppen egy útmutatót nyomtatnak.

Fontos, hogy minőségi papírt használj, hogy az így készített játékok elég erősek legyenek ahhoz, hogy játszani tudj velük.

Először is, válassz egy erős papírt a játékok kinyomtatásához. A Canon Matte Photo Paper tökéletes választás, mivel matt textúrája révén ideális az élénk képekhez és grafikákhoz.

„A papír vastagsága nagyon fontos, mert ez szavatolja, hogy a kivágott elemek strapabírók legyenek és ne essenek szét” – mondja Fariba, akinek lányai hat-, nyolc- és tízévesek. A Canon PIXMA TS8350 sorozat ideális választás az ilyen jellegű nyomtatáshoz, de bármely PIXMA nyomtató alkalmas a feladatra.

Fariba azt mondja, hogy már a futballjátékhoz való sablonok kiválasztása is egy magával ragadó családi tevékenység: mindegyik mellett megjelenik a nehézségi szint és az, hogy mennyi ideig tart összeállítani, így eldöntheted, hogy megfelelők-e a gyermekeid számára.

„A lányok nagyon izgatottan nézték végig a weboldalon mindazokat a dolgokat, amiket el tudnak készíteni” – teszi hozzá. „Ha a szülők a gyermekeikkel együtt böngésznek, elég csak megjegyezniük, hogy mennyi ideig fog tartani az összeállítás, és milyen a nehézségi szint.

„A kosárlabda- és futballjátékok a kedvenceink, részben azért, mert nagyon szórakoztatónak tűntek és azért is, mert úgy gondoltam, hogy a nehézségi szint pont jó volt az első próbálkozásra hogy rájöjjünk, hogyan is kell őket összeállítani.”

2. Készítsd el mini játékodat

Egy család ül az asztal körül, és papírból futballjátékot és kaput készítenek.

A Creative Park alkalmazásban elérhető, papírból készült játékokhoz és tevékenységekhez egyszerű és könnyen követhető összeállítási útmutatót mellékelünk.

Egy család együttműködve vág ki alakokat és készít valamit papírból.

Vond be az egész családot, és készítsetek közösen valamit papírból. A nehezebb részeknél kérd meg szüleidet, hogy segítsenek!

A Creative Park alkalmazás használatával vagy a Creative Park weboldaláról a számítógépre való közvetlen letöltéssel kiválaszthatod a neked tetsző papírművészeti dizájnokat, és kinyomtathatod azokat otthoni nyomtatódon, hogy a nagy meccs előtt össze tudd őket állítani.

Az elkészítéshez elegendő mindössze néhány olló, ragasztó, egy vonalzó a hajtogatáshoz, egy régi golyóstoll és a játékútmutató. Ezután csak kövesd az ollóvonalakat, hajtogass és ragaszd össze a pontokat a kezdéshez.

Két lány célpontokat ragaszt egy papír focikapura.

„A gyerekeim igazán kreatívak, és ezek a játékok nagyon jók arra, hogy kielégítsük alkotási vágyukat” – mondja Fariba.

Két lány mutatja a futballhoz készült papíralkotásait.

Fedezd fel a papírból készült családi játékokat, amelyeket legalább annyira szórakoztató elkészíteni, mint játszani velük – a papírból készült alkotás befejezése után érzett sikerélmény csak másodlagos a vele való játék nyújtotta szórakozáshoz képest.

A feladatok kiosztása segíthet abban, hogy mindenki részt vegyen benne. „A játékok kinyomtatásakor láttuk, hogy nagyon jó a grafikájuk, az utasítások pedig nagyon egyszerűen követhetők voltak” – mondja Fariba. „A lányok izgatottak voltak, hogy képesek voltak kivágni az egyes formákat, és a nehézségi szint is jó volt, mivel három különböző korú lányom van, akiknek eltérőek a vágási képességeik. Bonyolultabbnak bizonyult a labda, így ott a 10 éves lányomnak valóban oda kellett tennie magát. Voltak nagyobb darabok is, mint például a háló, amelyet a hatéves lányom vágott ki.

„Ez segített abban, hogy mindannyiunknak meglegyen a maga feladata, és nagyon jót beszélgettünk az összeállítás közben. Ez azt jelenti, hogy mindenki hozzá tudott járulni valamivel, és mindenki részt tudott venni a feladatban – és persze azon sem veszekedtek, hogy ki mit csináljon!”

3. Rendezz saját versenyt

Egy lány egy papírból készült futball-labda eldobására készül.

„Miután mindent elkészítettünk, szünetet tartottunk, kinyújtóztattuk lábainkat, ettünk egy falatot, majd visszamentünk játszani” – mondja Fariba.

Egy lány áll egy papírból készült, falhoz tapadt célpont mellett, és karjaival integetve ünnepel.

Lő és gól! Nagyon jó érzés, ha egy olyan tárggyal vagy játékkal játszhatsz, amit te magad készítettél.

Az összeállítás után kezdődhet is a móka! Például kérd meg rá a barátaidat, hogy kövessék nyomon a pontokat, vagy csinálj saját pontozókártyát, hogy élethűvé tedd a versenyt!

A Creative Park tele van egyéb, művészeti és kézműves sportversenyekhez ideális papírsablonokkal – a játékosoknak és csapattársaknak való drukkoláshoz tökéletes fotófülke-kellékektől és molinóktól kezdve a partisapkákig és megafonokig, melyek mind segítenek az igazi csapatszellem kialakításában.

A fiatalok még nagyobb teljesítményként élik meg, ha olyan dologgal játszhatnak, amit ők készítettek, miközben hasznos gyakorlati készségekre is szert tesznek. „A lányok nagyon élvezik a festést, a ragasztást és a színezést, és még jobban fokozta az élményt, hogy utána játszani is tudtak vele” – mondja Fariba. „Számos előnye van: a vágás fejleszti a motorikus készséget és nagymértékben növeli az önbizalmukat, ha látják, hogy el tudnak készíteni valamit.

„A legnagyobb lányom is nagyon örült, hogy el tudott készíteni egy bonyolultabb 3D-s tárgyat, például a labdát, amelyet egyedül kellett kivágnia és összeállítania. Nagyon szórakoztató volt a célba dobás vele.”

4. Legyen egész napos az elfoglaltság

Egy család összegyűlt a fényképezőgép köré, és képeket néznek.

A Faribáéhoz hasonló papírprojektekkel olcsón biztosíthatsz többórás szórakozást a családod számára a nyári szünetben. „Felírtuk, hogy mit szeretnénk elkészíteni legközelebb” – mondja Fariba. „Ha valamelyik szombaton van egy pár óránk, vagy esik az eső, akkor azt fogjuk összerakni.”

Három fiatal lány focizik a kertben.

Miután papírból elkészítetted a játékokat és játszottál velük, akár ki is mehetsz a szabadba, hogy igaziból kipróbáld őket.

Akár a hétvégén, akár az iskolai szünetben készítesz játékot papírból, nagyszerű ötlet lehet egy napot rászánni a projektre, és olyan elemekkel kiegészíteni a szórakozást, mint a félidőben fogyasztott harapnivaló vagy a győztesnek járó papírtrófea. Akár dokumentálhatod is a szórakozást: készíts fényképeket a közös játékról.

Azoknak a családtagoknak, akik nagyon kreatívak szeretnének lenni, mókás ötlet lehet a papírkivágások személyre szabása, különösen, ha a nap végén meg is szeretnék tartani őket.

„A focikapu még mindig a falunkon van” – mondja Fariba. „Néhanapján a lányok megtalálják a labdákat, és rögtönzött játékot játszanak. A focis játékban a kapus egy sziluett, de a gyerekek arcot is rajzolhatnak rá, vagy kivághatnak neki egy másik mezt. A lehetőségek száma végtelen.”

Ha családodnak kreatív inspirációra van szüksége, vagy csak egyszerűen szeretne valamit csinálni és távol lenni a képernyőtől, akkor a Creative Park széles sablonválasztéka csak arra vár, hogy felfedezd és elkészítsd őket.

Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Készíts dinoszauruszdekorációt a Creative Park segítségével

  Díszítsd fel gyermeked hálószobáját megfizethető módon őskori témájú papírmodellekkel.

 • NYOMTATÁS ÉS ALKOTÁS

  Bulizz a Creative Parkkal

  Dekorációk és kellékek, melyeket otthon is ki tudsz nyomtatni a Creative Park alkalmazással.

 • NYOMTATÁSI TIPPEK

  Nyomtatási tippek iskolakezdéshez

  Készülj az idei tanévre kreatív módon a Canon nyomtatóival.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  Creative Park alkalmazás

  A Creative Park alkalmazás tömve van szórakoztató ügyességi projektekkel.