KREATÍV NYOMTATÁS

Alakítsd át a hálószobát dinoszaurusz témájúvá újrahasznosítható papírdekorációkkal

A lakberendezés nem csak felnőtteknek való. A Canon Creative Park segítségével az egész család részt vehet abban, hogy a gyermek hálószobája megfizethető és újrahasznosítható módon őskori témájú átalakítást kapjon.
Egy asztalon a Canon Creative Parkból nyomtatott különböző dinoszauruszsablonok hevernek, és egy kéz nyúl az egyikért.

A felnőttekhez hasonlóan a gyerekek is imádják az őket körülvevő tereken keresztül kifejezni kreativitásukat és személyiségüket. Amikor fiatal vagy, a hálószobád nem csak az a hely, ahol egy hosszú nap végén álomra hajtod a fejed. Itt csinálod a házi feladatod, itt játszol, itt szállnak meg a barátaid – ez a te saját kis univerzumod. Mi lehetne jobb módja annak, hogy ezt a teret igazán a sajátoddá tedd, mint hogy olyasmit készítesz, amit szeretsz? A Canon Creative Park, egy PIXMA nyomtató, némi papír és egy olló segítségével ez még sosem volt ilyen egyszerű.

Válaszd ki a témád

Egy felnőtt és egy gyermek papírból készült dinoszauruszokat épít, amelyeket a Canon Creative Park weboldaláról töltöttek le, és egy Canon PIXMA nyomtatóval nyomtattak ki.

Chee és nagyobbik fia, Okkie felettébb élvezték a dinoszauruszok kivágását. „Családként nagyon élvezetesnek találtuk a dolgot, és a dinoszauruszok nagy választéka az Elon számára elég egyszerűtől a számunkra is kihívásokat jelentőkig, fenntartotta az érdeklődésünket” – meséli Chee.

A gyermekszobákat sokféleképpen lehet személyre szabni – például mintás függönyökkel vagy ágyneműkkel, falfestményekkel és bekeretezett nyomatokkal. Nehéz lehet azonban lépést tartani a gyerekek állandóan változó érdeklődési körével. Az egyik percben még az űr és az űrhajósok a sláger, majd jönnek a kalózok, és mielőtt észrevennéd, már a dinoszauruszoknál járunk. Az újrafestés, és az új ágyneműk és dísztárgyak vásárlása minden egyes alkalommal költséges lehet, de most megfizethetőbb módon is átalakíthatod gyermeked hálószobáját.

Miért nem próbálod ki a papírdekorációkat? Amikor a gyerekek érdeklődési köre megváltozik, egyszerűen újrahasznosíthatod a dekorációkat, és újakat készíthetsz. A Canon Creative Park alkalmazásban és weboldalon több ezer ingyenes sablon, köztük mindenféle gyerekbarát papírművészeti ötlet érhető el, de a kezdő paleontológusok különösen örülni fognak az elérhető dinoszauruszsablonoknak. Válassz egy Pteranodon vagy Triceratops maszkot, vagy egy Apatosaurus papírfigurát. Ha pedig a gyerekek egy kihajtható ajándékkártyát szeretnének egy barátjuk születésnapjára, miért ne készítenének egy T-rexes kártyát? Chee-Chiu Lee és két fia, a 7 éves Elon és a 11 éves Okkie kipróbálták a weboldalon található sablonok egy részét.

Készülj fel, hogy elkészítsd saját dinoszauruszműved

Egy Canon PIXMA nyomtató egy dinoszaurusz papírsablont nyomtat, mellette egy kész T-rex modell és egy cserepes növény látható.

A Canon PIXMA TS5350a sorozatú nyomtató nemcsak papírmodellek, hanem címkék készítéséhez is ideális, valamint közvetlenül az okostelefonodról is nyomtathatsz.

Egy gyermek egy, a Canon Creative Parkból letöltött és Canon PIXMA nyomtatóval kinyomtatott dinoszauruszsablont vág ki.

A kézműveskedés kikapcsolódást nyújtó tevékenység, és ha gyermekeiddel már fiatal korban megismerteted, hogy saját maguknak is készíthetnek dolgokat, azzal függetlenségre és rugalmasságra nevelheted őket, amelyet később az életben is kamatoztathatnak.

Az egyik legjobb dolog a dinoszauruszos papírművekben, hogy nincs szükséged új vagy bonyolult eszközökre. Nézd meg az egyes sablonokhoz tartozó utasításokat – némelyikhez további anyagok, például zsinór, gumiszalag, kézműves ragasztó vagy filctollak szükségesek –, de általánosságban a következőkre lesz szükséged:

Válaszd ki a dinoszauruszdekorációd

Egy gyermek egy barna ceruzával egy dinoszauruszokat ábrázoló rajzot színezi ki.

A Creative Park oldalán dinoszaurusz témájú, színezhető sablonok is elérhetők, amely remek módja a gyerekek kreativitásának kiaknázásához, az összeépítés bonyolultabb részeinél pedig segíthetnek a felnőttek. A hétéves Elon egy dinoszaurusz-nyomtatot színez ki.

Felnőtt kezek egy Canon PIXMA nyomtatóval a Canon Creative Parkból kinyomtatott papír dinoszauruszmodellt állít össze. A nyomtató mögött egy csomag Canon fotópapír látható.

Tudtad, hogy mind a hét kontinensen találtak dinoszaurusz fosszíliákat? És hogy a Stegosaurusnak állítólag diónyi méretű agya volt? A hálószobai dinoszauruszdekorációk elkészítése lehetőséget adhat arra, hogy ilyen szórakoztató tényeket ossz meg a gyermekeiddel.

Ha megvannak az eszközök, ideje a Canon Creative Parkban kiválasztani a sablonokat, majd letölteni és kinyomtatni őket a PIXMA nyomtatóval. Rengeteg sablon közül válogathattok – a kisgyerekek számára kedves papírmodellektől kezdve a nagy, ijesztő fogait mutogató T-rexes poszterekig, amelyeket a nagyobb gyerekek imádni fognak. A tizenegy éves Okkie igazán érdekesnek találta a kézműveskedést – „különösen azt, ahogy a papírlapok együttesen egy 3D-s varázslatot hoznak létre” – meséli Chee.

Annak megtárgyalása, hogy mit válasszunk, remek módja annak, hogy elbeszélgessünk a gyerekekkel a különböző dinoszauruszokról, hogy melyik tetszik nekik a legjobban és miért. Meglepődhetsz, hogy mennyi mindent taníthatnak neked!

Ez a tevékenység arra is ráveheti a gyerekeket, hogy kreatívan gondolkodjanak a színekről. Lehet, hogy saját színsémát szeretnének választani, vagy kiegészíteni a falakon és függönyökön már meglévő színeket. Használhatod arra is, hogy a színkörről beszélgessetek, hogy az ellentétes színek, például a kék és a narancssárga jól mutatnak együtt. Bár hajlamosak vagyunk a dinoszauruszokat adott árnyalattal elképzelni, a tudósok nem tudják, milyen színűek voltak. A Creative Parkban a gyerekek színezhető képeket is találnak, így szabadjára engedhetik a fantáziájukat. Ki mondja, hogy csillogó, szivárványos dinoszaurusz nem létezhetett?

Ha a gyerekeid imádnak szelfizni, kinyomtathatsz egy sor dinoszauruszos fotókelléket, mindenkit rávehetsz, hogy pózoljon, és elkészítheted a saját játékos őskori témájú portréidat, amelyeket kitehetsz a falra vagy az üzenőtáblára.

Egy Canon PIXMA nyomtató tetején lévő Canon fényképezőgép felülnézetből készült fotója, a háttérben fotókollázzsal.

A CANON CLUBBA

Egy exkluzív közösség a hozzád hasonló alkotók számára. Kövesd a szenvedélyedet: támogatói tartalmak, inspirációk, előnyök és sok minden más vár rád. A csatlakozás egyszerű Vásárolj egy terméket. Regisztrálj Csatlakozz a Canon Clubhoz!

Alkosson együtt az egész család

Egy felnőtt kéz egy T-rex fejet épít össze, miközben egy gyermek kéz egy egyszerű origami dinoszauruszt vág ki.

A Canon Creative Park kínálatában egyszerű origami dinoszauruszok is találhatók, amelyek a kisebb gyermekek számára is ideálisak, mivel nem kell őket ragasztani vagy bonyolult módon kivágni. Ez felszabadítja a felnőtteket, hogy a kicsik mellett a komplexebb változatokon, például egy T-rex fejen dolgozhassanak.

Egy felnőtt egy papírból készült T-rexes éjszakai lámpát erősít egy hálószoba fehér falára.

A Canon Creative Parkban számos komplex sablon érhető el, amelyek inspiráló szobadekorációként új szintre emelik a papírdinoszauruszokat. Ez a T-rex fej felerősíthető a falra, és elemes éjszakai lámpaként használható. „Elon imádja a hálószobájában lévő dinoszauruszfejet, amikor a lámba fel van kapcsolva” - mondja Chee. „Minden barátjának megmutatja, amikor átjönnek.”

Minden sablonhoz részletes utasítások tartoznak, amelyek segítenek az összeállításban, csillagok jelölik a nehézségi szintet, és láthatod azt is, hogy körülbelül mennyi ideig tart elkészíteni a művet. Mivel egyes sablonokat könnyebb összeállítani, mint másokat, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt – az iskolakezdő gyerekektől kezdve az óvodáskorúakon át a nagyszülőkig. „Volt valami a dinoszauruszok kiválasztásában és kinyomtatásában, amitől a fiúk úgy érezték, hogy a semmiből hoztak létre valamit” – mondja Chee.

Hagyd, hogy a gyerekek önállóan készítsék el az egyszerűbb sablonokat, mint amilyen az aranyos origami Triceratops vagy egy egyszerű mini dinoszaurusz, míg te a nehezebbek, például a 3D-s Stegosaurus elkészítésében segítesz. A különböző sablonok könnyen a gyermekek képességeihez igazíthatók. „Okkie elég ügyes volt néhány bonyolultabb sablon kivágáshoz és összeragasztásához” – mondja Chee.

Egyes modellek, mint például a csuklós Tyrannosaurus és a gumimeghajtású Stegosaurus, mozgó alkatrészekkel rendelkeznek, mérnöki és fizikai ismereteket is hozzáadva a tudásanyaghoz.

Díszítsd fel a szobád és oszd meg alkotásaid

Egy asztalon számos, a Canon Creative Parkból származó megépített dinoszauruszsablon látható, amely mögött egy kéz két kiszínezett dinoszauruszrajzot tűz a falra.

A dinoszauruszos papírművek készítése érdekes beszélgetéseket indíthat el a történelem, a tudomány és az éghajlatváltozás témáiról – remek módja annak, hogy kiegészítsük az iskolában tanultakat.

Egy Canon Creative Parkból származó megépített dinoszauruszsablon egy cserepes növényen ül, amelyet más növények vesznek körül.

Műanyagmentes játékokat és dekorációkat találni nehéz lehet. Ezekkel a papírból készült dinoszauruszokkal úgy alakíthatod át a szobát, hogy aggódnod kéne a környezeti hatások miatt, és újrahasznosíthatod azokat, amelyek játék közben elszakadnak. Akár szobanövények közé is teheted őket, hogy a papírnövényevőid számára olyan élőhelyet teremts, ahol otthonosan érzik magukat.

Kérdezd meg a gyerekeket, hogy szerintük hogyan tudnák a legjobban bemutatni a dinoszauruszos papírműveiket. Lehet, hogy szeretnének egy galériafalat létrehozni menő dinoszaurusznyomatokból? Együtt megtervezhetitek, hogy melyik hol mutatna a legjobban. Rengeteg dinoszauruszmodellt vagy saját mini dinoszaurusz-diorámát készítettek? Ezek fantasztikusan néznek ki egy polcon, íróasztalon vagy komódon, így a gyerekek gyorsan előkaphatják őket, amikor játszani akarnak. „A fiúknak tetszett, hogy a dinoszauruszokat a szobanövények közé helyeztük” – magyarázza Chee.

Egy felnőtt és egy gyermek a Canon Creative Park sablonjából épített T-rex fejmodellt csodálja, amelyet a felnőtt tart a kezében.

Amikor gyermeked legközelebb unatkozik, ahelyett, hogy bekapcsolnád a tévét vagy a játékkonzolt, próbáljátok ki a papír-kézműveskedést. Nemcsak közös programnak ideális, hanem el is lazít, javítja a koncentrációt, segít kifejezni az érzéseinket és nagyszerű élményt nyújt.

Legközelebb, amikor odakint zuhog az eső, vagy valami elfoglaltságot keresel egy hétvégi délutánon, nem kell pénzt költened drága tevékenységekre. Ez a papírdinoszauruszos kézművesség nem csak szórakoztató, hanem lehetővé teszi a gyerekek készségeinek fejlesztését, például a kreativitást, a koncentrációt, az utasítások követését és a csapatmunkát. Örülni fognak, amikor meglátják a végeredményt – egy egyedi hálószobát vagy játszósarkot, amelyre büszkén mondhatják, hogy saját maguk alakították ki. Amikor pedig változik az ízlésük, egyszerűen visszamehetsz a Canon Creative Parkba, hogy további papírsablonokat keress a következő témához.

Soha nem volt még jobb alkalom arra, hogy megfizethető módon, a Canon Creative Park őskori papírműveivel díszítsd fel gyermeked hálószobáját. Ha pedig elkészültél, készíts egy képet, és oszd meg a #MadeWithPixma hashtaggel, hogy másokat is inspirálj, akik szívesen kipróbálnák. Most már csak azt kell eldöntened, hogy melyik dinoszauruszt keltsd életre!

Rachel Segal Hamilton

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  Művészi kézműveskedés

  Zack McLaughlin művészt a Canon Creative Park jégmadaras sablonja ihlette meg.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Készíts saját fidget játékokat

  A papírból hajtogatható fidget játékok szórakoztatóak, és nyugtatóan hatnak a szorgos elméjűekre.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Ragyogjanak a színek

  Ezekkel a gyönyörű szivárványdíszekkel színt adhatsz otthonodnak.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  A Naprendszer elkészítése papírból

  Szánj időt a közös időtöltésre, a tanulásra és a játékra a Creative Park űrtémájú papírfigura-kollekciójával.