KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtass saját vidám családi kincsvadászatot

Ne unatkozz, inkább kalandozz – fedezd fel, hogy PIXMA nyomtatód és egy kis képzelőerő segítségével hogyan készíthetsz elő egy izgalmas kalandot.
Canon Camera
Nem kell messzire menned az otthonodtól ahhoz, hogy vidám kalandokban legyen részed. A gyerekek imádnak játszani, főleg, ha a végén még valamilyen jutalomra is számíthatnak. Némi kreativitással, valamint a Creative Park alkalmazásban elérhető papírsablonok, a Canon nyomtatód és a kétoldalas matt fotópapír segítségével egyszerűen előkészítheted saját otthoni miniküldetésedet – legyen szó egy elrejtett csokitallérokhoz vezető kincses térképről vagy egy kihívásokkal teletűzdelt útvonalon végigvezető kalandtérképről.

Ha eldöntötted, hol legyen a küldetés, kinyomtathatsz néhány térképet a családtagok és barátok részére, ezután pedig elkészítheted a finomságokkal teli kincsesládákat, amelyeket majd elrejtesz a kertben vagy a közeli parkban. Ideális program szülinapokra vagy összejövetelekre, de akár arra is alkalmas, hogy a nyári szünet alatt elszórakoztassa a gyerkőcöket. Ráadásul ebben a szórakoztató projektben akár az egész család részt vehet, az előkészítéséhez pedig csak hét egyszerű lépést kell követned.

1. A térkép megtervezése

Két kislány színez ki egy térképet az asztalon, amelyen egy PIXMA nyomtató is áll.

Engedd, hogy a gyerekek segítsenek a térkép tervezésében. Ha még nagyon kicsik, fekete tollal rajzold meg a körvonalakat, és kérd meg őket, hogy színezzék ki tollakkal és ceruzákkal.

Ha eldöntötted, hogy hol lesz a kincsvadászat, térképet kell készítened a kiválasztott területről. Nem kell a végletekig hitelesnek lennie, hiszen olyasmire van szükséged, amit a gyerekek is egyszerűen tudnak használni. Tüntess fel rajta néhány olyan nevezetességet, amelyet a gyerekek is könnyen felismernek – például a kerti üvegházat vagy a közeli park egyik jellegzetes fáját. Olyan térképet készíts, amelyen rengeteg a szín, így még vonzóbb lesz a gyerekek szemében.

2. Másolás és nyomtatás

Asztal fölé hajoló kislány, aki gombokat nyom meg egy PIXMA nyomtató érintőképernyőjén.

A Canon PIXMA nyomtatók, mint például a PIXMA TS8350 sorozat „Copy” (másolás) funkcióval is rendelkezik, így könnyedén készíthetsz másolatokat a térképről.

Egy édesanya azt mutatja a kislányainak, ahogy a nyomtató kinyomtatja az általuk kiszínezett térképet.

Ha a térképből inkább digitális változatot szeretnél készíteni, a „Copy” (másolás) helyett a „Scan” (szkennelés) funkciót is használhatod. A digitális változatot ezután a Canon PRINT alkalmazással a számítógépedre vagy közvetlenül az okostelefonodra is átviheted, majd elküldheted e-mailben a családnak és a barátoknak, hogy felkészülten érkezhessenek a kalandra.

Valószínűleg egynél több térképre lesz szükséged, különösen akkor, ha egy bulira készíted őket. A jó hír az, hogy a Canon nyomtatók, például a Canon PIXMA TS8350 sorozat használatával egyszerűen másolhatod és kinyomtathatod a térképet, így annyi változatot készíthetsz, amennyit csak szeretnél. Egyszerűen helyezd a térképet a lapolvasóra, töltsd be a papírt, nyomd meg a „Másolás” gombot az érintőképernyőn, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Ne feledd beállítani a nyomtatási beállításokban a megfelelő hordozótípust, itt matt fotópapírt használtunk.

3. Használd a Creative Park alkalmazást

Egy személy, aki a telefonjára telepített Creative Park alkalmazást használja a nyomtatáshoz.

A Creative Park alkalmazásból letölthető minden egyes sablonhoz külön kinyomtatható utasítások is tartoznak.

Ha kinyomtattad a térképeket, ideje elkészíteni a kincsesládákat – ehhez a Canon Creative Park alkalmazásánál keresve sem találhatnál jobb helyet. Kipróbálhatod az alkalmazás asztali verzióját, ha pedig igazán szeretnéd leegyszerűsíteni a dolgokat, az App Store és a Google Play áruházakból letölthető Creative Park alkalmazást1 is használhatod. Az alkalmazás letöltését követően létre kell hoznod egy fiókot (ha ezt még nem tetted meg), ez azonban teljesen ingyenes, és a fiókon keresztül több száz kreatív sablonhoz és ötlethez férhetsz hozzá, amelyeket kinyomtathatsz a Canon nyomtatóddal. A célra alkalmas kincsesládák kereséséhez végezz egy gyorskeresést a „doboz” kifejezésre, majd válassz egyet a találatok közül! A mai nap témájához több különböző dobozt, többek között egy falevélmotívumos kockát és egy kincsesláda-stílusú sablont használtunk fel.

4. A papírsablonok kinyomtatása

Két kislány izgatottan hajol egy Canon PIXMA nyomtató fölé, hogy láthassák az éppen kinyomtatott papírdobozelemeket.

Az egyszerűen csatlakoztatható Canon PIXMA nyomtatókkal szinte gyerekjáték nyomtatni a Creative Park alkalmazásból.

A Canon nyomtatók, például a PIXMA TS8350 sorozat vezeték nélküli csatlakoztathatóságának köszönhetően a kiválasztott sablonokat egyszerűen kinyomtathatod közvetlenül az alkalmazásból. A képernyő bal alsó sarkában megjelenik egy „Nyomtató” ikon, érintsd meg, és a Canon PRINT alkalmazás végigvezet a nyomtatási folyamaton, a papírméret kiválasztástól a használt hordozótípusig. A lépések elvégzése után a Creative Park alkalmazás vezeték nélküli kapcsolaton keresztül elküldi az információkat a nyomtatóra, és a nyomtató megkezdi a nyomtatást.

5. Készíts kincsesládákat

Egy személy, amint ollóval kivágja egy falevélmotívumos doboz darabjait.

Az egyszerűen követhető utasításoknak köszönhetően a Creative Park alkalmazásban elérhető dobozok és ládák gyorsan és egyszerűen elkészíthetők.

Egy édesanya és kislányai papírdobozok alkotóelemeit hajtogatják és ragasztják össze.

Ha minden darabot kivágtál, a hajtogatásba és a ragasztásba a gyerekek is beszállhatnak, így a szabadtéri kaland előtt egy kis alkotótevékenységre is sort keríthettek.

Ha kinyomtattad a kincsesládák darabjait, nekiláthattok az összeállításuknak. Először is ki kell vágni a részeket – ezt érdemes valamelyik szülőre bízni, de ha van otthon gyerekollótok, a kicsik is megpróbálkozhatnak vele. Bizonyos sablonokat egyszerűen csak össze kell hajtani, és vannak olyanok is, amelyekhez hobbiragasztó szükséges, a legtöbbjük pedig néhány hajtással máris kincsesládává alakítható. Ne feledd, hogy a Creative Park alkalmazás egyszerű, lépésről lépésre követhető utasításokkal segít az alkotásban.

6. A jutalmak elhelyezése és a kincsesládák elrejtése

Papírdobozba helyezett, aranyszínű csokitallérok. A doboz mellett egy színes, kézzel rajzott térkép.

Ha a kincses ládák elkészültek, miért ne tölthetnéd meg őket egy kis meglepetéssel? Méltó jutalom lesz a gyerekeknek a szabadtéri kaland után.

Kerti virágcserepek mellett álló, falevélmotívumos papírdoboz.

Ha a kincsesládaként funkcionáló dobozok elkészültek, ideje elrejteni őket a kertben – mindenképpen alacsonyabb helyekre tedd a dobozokat, hogy a kicsik könnyen elérhessék őket.

Ha elkészültek a kincsesládák (és a gyerekek már alig bírnak magukkal az izgalomtól), ideje, hogy megtöltsd, majd pedig elrejtsd őket a kertben vagy a közeli parkban, és kezdődhet is a kincsvadászat. Igyekezz úgy elrejteni a ládákat, hogy a kíváncsi kincsvadászok ne leselkedjenek utánad, amikor elhelyezed őket a kertben. Ha minden doboz a helyére került, jelöld meg a térképen azokat a pontokat, ahol elrejtett kincsre lehet bukkanni.

7. Kezdődhet a kincsvadászat!

Egy édesanya és kislányai kincses térképet nézegetnek egy nagy kertben.

Most jön a legjobb rész! Figyeld, ahogy a gyerekek a térképet követve megpróbálják megkeresni a ládákat és a bennük elrejtett kincseket.

Virágcserépbe nyúló kislány, aki egy papírból készült kincsesládát készül kivenni.

És ezzel meg is volnánk – kész az izgalmas kaland, amely bearanyozza a napot, és kicsalogatja a gyerkőcöket a friss levegőre.

Fogjátok a térképeket, és segíts a gyerekeknek felkutatni a kincsesládákat és a dobozokat. A Canon fényképezőgépetekről se feledkezzetek el, ha ezeket a felejthetetlen pillanatokat szeretnétek megörökíteni és másokkal is megosztani!
Írta: Phil Hall
  1. A támogatott Canon tintasugaras nyomtatómodellekkel kapcsolatos további információ érdekében tekintsd meg ezt a weboldalt.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek