KREATÍV NYOMTATÁS

Nyomtass saját vidám családi kincsvadászatot

Ne unatkozz, inkább kalandozz – fedezd fel, hogy PIXMA nyomtatód és egy kis képzelőerő segítségével hogyan készíthetsz elő egy izgalmas kalandot.
Asztalon álló Canon PIXMA nyomtató összehajtható papírdobozokkal és egy kézzel rajzolt térképpel.

Nem kell messzire menned az otthonodtól ahhoz, hogy vidám kalandokban legyen részed. A gyerekek imádnak játszani, főleg, ha a végén még valamilyen jutalomra is számíthatnak. Némi kreativitással, valamint a Creative Park alkalmazásban elérhető papírsablonok, a Canon nyomtatód és a kétoldalas matt fotópapír segítségével egyszerűen előkészítheted saját otthoni miniküldetésedet – legyen szó egy elrejtett csokitallérokhoz vezető kincses térképről vagy egy kihívásokkal teletűzdelt útvonalon végigvezető kalandtérképről.

Ha eldöntötted, hol legyen a küldetés, kinyomtathatsz néhány térképet a családtagok és barátok részére, ezután pedig elkészítheted a finomságokkal teli kincsesládákat, amelyeket majd elrejtesz a kertben vagy a közeli parkban. Ideális program szülinapokra vagy összejövetelekre, de akár arra is alkalmas, hogy a nyári szünet alatt elszórakoztassa a gyerkőcöket. Ráadásul ebben a szórakoztató projektben akár az egész család részt vehet, az előkészítéséhez pedig csak hét egyszerű lépést kell követned.

1. A térkép megtervezése

Két kislány színez ki egy térképet az asztalon, amelyen egy PIXMA nyomtató is áll.

Engedd, hogy a gyerekek segítsenek a térkép tervezésében. Ha még nagyon kicsik, fekete tollal rajzold meg a körvonalakat, és kérd meg őket, hogy színezzék ki tollakkal és ceruzákkal.

Ha eldöntötted, hogy hol lesz a kincsvadászat, térképet kell készítened a kiválasztott területről. Nem kell a végletekig hitelesnek lennie, hiszen olyasmire van szükséged, amit a gyerekek is egyszerűen tudnak használni. Tüntess fel rajta néhány olyan nevezetességet, amelyet a gyerekek is könnyen felismernek – például a kerti üvegházat vagy a közeli park egyik jellegzetes fáját. Olyan térképet készíts, amelyen rengeteg a szín, így még vonzóbb lesz a gyerekek szemében.

2. Másolás és nyomtatás

Asztal fölé hajoló kislány, aki gombokat nyom meg egy PIXMA nyomtató érintőképernyőjén.

A Canon PIXMA nyomtatók, mint például a PIXMA TS8350 sorozat „Copy” (másolás) funkcióval is rendelkezik, így könnyedén készíthetsz másolatokat a térképről.

Egy édesanya azt mutatja a kislányainak, ahogy a nyomtató kinyomtatja az általuk kiszínezett térképet.

Ha a térképből inkább digitális változatot szeretnél készíteni, a „Copy” (másolás) helyett a „Scan” (szkennelés) funkciót is használhatod. A digitális változatot ezután a Canon PRINT alkalmazással a számítógépedre vagy közvetlenül az okostelefonodra is átviheted, majd elküldheted e-mailben a családnak és a barátoknak, hogy felkészülten érkezhessenek a kalandra.

Valószínűleg egynél több térképre lesz szükséged, különösen akkor, ha egy bulira készíted őket. A jó hír az, hogy a Canon nyomtatók, például a Canon PIXMA TS8350 sorozat használatával egyszerűen másolhatod és kinyomtathatod a térképet, így annyi változatot készíthetsz, amennyit csak szeretnél. Egyszerűen helyezd a térképet a lapolvasóra, töltsd be a papírt, nyomd meg a „Másolás” gombot az érintőképernyőn, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat. Ne feledd beállítani a nyomtatási beállításokban a megfelelő hordozótípust, itt matt fotópapírt használtunk.

3. Használd a Creative Park alkalmazást

Egy személy, aki a telefonjára telepített Creative Park alkalmazást használja a nyomtatáshoz.

A Creative Park alkalmazásból letölthető minden egyes sablonhoz külön kinyomtatható utasítások is tartoznak.

Ha kinyomtattad a térképeket, ideje elkészíteni a kincsesládákat – ehhez a Canon Creative Park alkalmazásánál keresve sem találhatnál jobb helyet. Kipróbálhatod az alkalmazás asztali verzióját, ha pedig igazán szeretnéd leegyszerűsíteni a dolgokat, az App Store és a Google Play áruházakból letölthető Creative Park alkalmazást1 is használhatod. Az alkalmazás letöltését követően létre kell hoznod egy fiókot (ha ezt még nem tetted meg), ez azonban teljesen ingyenes, és a fiókon keresztül több száz kreatív sablonhoz és ötlethez férhetsz hozzá, amelyeket kinyomtathatsz a Canon nyomtatóddal. A célra alkalmas kincsesládák kereséséhez végezz egy gyorskeresést a „doboz” kifejezésre, majd válassz egyet a találatok közül! A mai nap témájához több különböző dobozt, többek között egy falevélmotívumos kockát és egy kincsesláda-stílusú sablont használtunk fel.

4. A papírsablonok kinyomtatása

Két kislány izgatottan hajol egy Canon PIXMA nyomtató fölé, hogy láthassák az éppen kinyomtatott papírdobozelemeket.

Az egyszerűen csatlakoztatható Canon PIXMA nyomtatókkal szinte gyerekjáték nyomtatni a Creative Park alkalmazásból.

A Canon nyomtatók, például a PIXMA TS8350 sorozat vezeték nélküli csatlakoztathatóságának köszönhetően a kiválasztott sablonokat egyszerűen kinyomtathatod közvetlenül az alkalmazásból. A képernyő bal alsó sarkában megjelenik egy „Nyomtató” ikon, érintsd meg, és a Canon PRINT alkalmazás végigvezet a nyomtatási folyamaton, a papírméret kiválasztástól a használt hordozótípusig. A lépések elvégzése után a Creative Park alkalmazás vezeték nélküli kapcsolaton keresztül elküldi az információkat a nyomtatóra, és a nyomtató megkezdi a nyomtatást.

5. Készíts kincsesládákat

Egy személy, amint ollóval kivágja egy falevélmotívumos doboz darabjait.

Az egyszerűen követhető utasításoknak köszönhetően a Creative Park alkalmazásban elérhető dobozok és ládák gyorsan és egyszerűen elkészíthetők.

Egy édesanya és kislányai papírdobozok alkotóelemeit hajtogatják és ragasztják össze.

Ha minden darabot kivágtál, a hajtogatásba és a ragasztásba a gyerekek is beszállhatnak, így a szabadtéri kaland előtt egy kis alkotótevékenységre is sort keríthettek.

Ha kinyomtattad a kincsesládák darabjait, nekiláthattok az összeállításuknak. Először is ki kell vágni a részeket – ezt érdemes valamelyik szülőre bízni, de ha van otthon gyerekollótok, a kicsik is megpróbálkozhatnak vele. Bizonyos sablonokat egyszerűen csak össze kell hajtani, és vannak olyanok is, amelyekhez hobbiragasztó szükséges, a legtöbbjük pedig néhány hajtással máris kincsesládává alakítható. Ne feledd, hogy a Creative Park alkalmazás egyszerű, lépésről lépésre követhető utasításokkal segít az alkotásban.

6. A jutalmak elhelyezése és a kincsesládák elrejtése

Papírdobozba helyezett, aranyszínű csokitallérok. A doboz mellett egy színes, kézzel rajzott térkép.

Ha a kincses ládák elkészültek, miért ne tölthetnéd meg őket egy kis meglepetéssel? Méltó jutalom lesz a gyerekeknek a szabadtéri kaland után.

Kerti virágcserepek mellett álló, falevélmotívumos papírdoboz.

Ha a kincsesládaként funkcionáló dobozok elkészültek, ideje elrejteni őket a kertben – mindenképpen alacsonyabb helyekre tedd a dobozokat, hogy a kicsik könnyen elérhessék őket.

Ha elkészültek a kincsesládák (és a gyerekek már alig bírnak magukkal az izgalomtól), ideje, hogy megtöltsd, majd pedig elrejtsd őket a kertben vagy a közeli parkban, és kezdődhet is a kincsvadászat. Igyekezz úgy elrejteni a ládákat, hogy a kíváncsi kincsvadászok ne leselkedjenek utánad, amikor elhelyezed őket a kertben. Ha minden doboz a helyére került, jelöld meg a térképen azokat a pontokat, ahol elrejtett kincsre lehet bukkanni.

7. Kezdődhet a kincsvadászat!

Egy édesanya és kislányai kincses térképet nézegetnek egy nagy kertben.

Most jön a legjobb rész! Figyeld, ahogy a gyerekek a térképet követve megpróbálják megkeresni a ládákat és a bennük elrejtett kincseket.

Virágcserépbe nyúló kislány, aki egy papírból készült kincsesládát készül kivenni.

És ezzel meg is volnánk – kész az izgalmas kaland, amely bearanyozza a napot, és kicsalogatja a gyerkőcöket a friss levegőre.

Fogjátok a térképeket, és segíts a gyerekeknek felkutatni a kincsesládákat és a dobozokat. A Canon fényképezőgépetekről se feledkezzetek el, ha ezeket a felejthetetlen pillanatokat szeretnétek megörökíteni és másokkal is megosztani!

Írta: Phil Hall

  1. A támogatott Canon tintasugaras nyomtatómodellekkel kapcsolatos további információ érdekében tekintsd meg ezt a weboldalt.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek