NYOMTATÁS

Engedd szabadjára kreativitásod a Canon nyomtatási alkalmazásaival és szoftvereivel

A Canon nyomtatási megoldások széles választékát kínálja – emlékkönyvek készítéséhez, adminisztrációs célú nyomtatáshoz, vállalkozásod népszerűsítéséhez és még sok minden máshoz. Tudd meg, melyik felel meg a legközelebbi terveidhez.
Asztalon elhelyezett nyitott laptop, képernyőjén a Canon Easy-PhotoPrint szoftverrel, tőle balra Canon papír, jobbra pedig egy Canon nyomtató látható.

A nyomtatás segítségével sok mindent elérhetsz, akár a kreativitásodat szeretnéd izgalmas, új módokon kifejezni, akár az adminisztráció terén próbálod behozni az elmaradásodat. A Canon számos olyan nyomtatási alkalmazást és szoftvert kínál, amelyek mind segítenek a legtöbbet kihozni Canon nyomtatódból, akár fontos munkahelyi dokumentumokhoz, akár művészeti alkotásokhoz, akár papírdíszek készítéséhez, akár becsben tartott fényképeid kinyomtatásához szeretnéd használni készülékedet.

De nem minden alkalmazás felel meg minden célra vagy kompatibilis minden nyomtatóval, szóval hogyan derítheted ki, hogy melyiket használd? Ahhoz, hogy könnyebben eldönthesd, melyik Canon alkalmazás a legmegfelelőbb a számodra, segítségül összeállítottuk ezt a praktikus útmutatót, amely számos különféle nyomtatási feladatot, valamint olyan alkalmazásokat és szoftvereket ismertet, amelyekkel gyorsabban, egyszerűbben és kreatívabban végezheted el ezeket a feladatokat.

Tökéletes fotónyomtatás: Canon PRINT

Táblagép megnyitott Canon PRINT alkalmazással egy Canon nyomtató tetején, amely éppen egy fényképet ad ki, mellette pedig több fénykép is hever az asztalon.

A Canon PRINT alkalmazás nem kizárólag vezeték nélküli nyomtatásra alkalmas – fénymásolásra és lapolvasásra is használható. A beolvasott dokumentumokat közvetlenül elküldheted az okostelefonodra, hogy tetszés szerint használd vagy megoszd őket.

Kompatibilis nyomtatók: Canon PIXMA és MAXIFY modellek

Kompatibilis eszközök: iOS és Android

Úgy tudsz a legjobban bemutatni egy jól sikerült fotót, ha ezt egy hozzá hasonlóan gyönyörű nyomat formájában teszed. De ennek ellenkezője is igaz: a rossz minőségű nyomtatás visszájára fordíthatja mindazt a kemény munkát és kreativitást, amit a felvételeidbe fektettél, ezért fontos, hogy jól dönts, amikor a fotógyűjteményedből fizikai portfóliót készítesz. Amikor okostelefonodról nyomtatsz fényképeket, a Canon PRINT alkalmazás tökéletes eszköz ahhoz, hogy a digitális képekből gyönyörű műalkotásokat varázsolj. Az alkalmazáson keresztül ráadásul nyomtatód állapotát és tintaszintjeit is ellenőrizheted, és gondoskodhatsz róla, hogy a nyomatok mindig tökéletesen sikerüljenek.

Kézműveskedéshez: Canon Creative Park

Kézműveskedéshez használt különféle papírok és sablonok mellett egy kéz okostelefont tart, amelyen a megnyitott Creative Park alkalmazás látható.

A Canon Creative Park ideális hely mindazok számára, akik szeretnek saját kezűleg készíteni dolgokat. Akár szülinapi partidekorációkat, akár kézzel készített karácsonyi üdvözlőlapokat szeretnél csinálni, de ha csak szeretnéd lefoglalni a családot valamivel egy esős napon, az alkalmazásban rengeteg terv közül választhatsz.

Kompatibilis nyomtatók: Támogatott Canon tintasugaras modellek

Kompatibilis eszközök: iOS és Android

A kreatív megoldásoknak csak a képzelet szabhat valódi határt, de ettől még hasznos lehet, ha több különféle forrás is a rendelkezésedre áll, amelyekből ihletet meríthetsz és amelyekkel kinyomtathatod a különféle sablonokat és terveket. A Canon Creative Park alkalmazás mindazoknak ideális, akik egyedül vagy a családdal közösen szívesen készítenek díszeket papírból. Könnyen kiigazodhatsz és kereshetsz benne, és több mint 4 000 szabadon felhasználható sablont és tervet tartalmaz, a képeslapoktól kezdve az origami modellekig. De ami még ennél is jobb: Canon nyomtatódon keresztül azonnal szerkesztheted, személyre szabhatod és kinyomtathatod a terveket.

Vállalkozásod népszerűsítője: Canon PosterArtist

A Maria’s Cakes nevű cég posztere a falra feltűzve, középen a cég logójával, amelyet süteményeket ábrázoló fényképek vesznek körül.

Bármivel foglalkozik is vállalkozásod, bizonyára az a célod, hogy kitűnj a versenytársak közül. A Canon PosterArtist segítségével több száz professzionális tervezésű sablonhoz férhetsz hozzá, amelyeket saját szavaiddal és képeiddel kiegészítve szerkeszthetsz.

Kompatibilis nyomtatók: Canon MegaTank, MAXIFY és PIXMA modellek

Kompatibilis eszközök: macOS és Windows számítógépek

Míg a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségével a kisebb adminisztrációs feladatokat tudod kézben tartani, vállalkozásod vagy saját magad népszerűsítéséhez a Canon PosterArtist alkalmazást érdemes használnod. A webes alkalmazás segítségével több ezer stockfotóhoz és dizájnötlethez férhetsz hozzá, hogy ezáltal kitűnhess a tömegből.

Nyomtass posztereket, transzparenseket és szórólapokat, amelyekkel megragadhatod az új ügyfelek figyelmét, vagy táblákat, amelyeken bemutathatod legújabb ajánlataidat. Az intuitív szerkesztőeszközök segítségével testre szabhatod a sablonokat, és olyan terveket hozhatsz létre, amelyek tükrözik a vállalkozásodat és a személyiségedet. Akár QR-kódokat is létrehozhatsz – ami ideális megoldás, ha a potenciális ügyfeleknek egy egyszerű módot szeretnél kínálni ahhoz, hogy többet tudjanak meg szolgáltatásaidról.

Kollázsok, emlékkönyvek és naptárak: Canon Easy-PhotoPrint Editor

Egy nő naptárlapot tart a kezében egy Canon nyomtató előtt, a mellette lévő laptopon pedig a megnyitott Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás látható.

A Canon Easy-PhotoPrint Editor szoftver tervezésekor a család minden tagjára gondoltunk. A Naptár opcióval megtervezheted saját naptáradat, hogy egész évben gyönyörködhess a családi fotókban, de a naptárat személyre szabott ajándékként szeretteidnek is adhatod.

Kompatibilis nyomtatók: Támogatott Canon PIXMA és nagy formátumú modellek

Kompatibilis eszközök: iOS és Android; macOS és Windows számítógépek

Gyűjtsd a szeretteiddel töltött összes emléked egy helyen, és készíts kollázst vagy emlékkönyvet a Canon Easy-PhotoPrint Editor segítségével okoseszközeiden és számítógépeiden.

Elrendezésszerkesztőjével és hatalmas sablonválasztékával az Easy-PhotoPrint Editor nemcsak nyomtatható kollázsok megtervezésében segít, de matricákat is nyomtathatsz vele, hogy azokat egyenesen az emlékkönyvedbe vagy a telefontokod hátuljára ragaszd. Az alkalmazás segítségével naptárakat is készíthetsz a kedvenc fényképeiddel.

Az alkalmazás nevében nem véletlenül szerepel az „easy” szó – az Easy-PhotoPrint Editor használata egyszerű és magától értetődő, így neked csak azzal kell foglalkoznod, hogy megtervezd és kinyomtasd a fontos emlékeidet.

Vége a bonyolult adminisztrációnak: Canon Easy-PhotoPrint Editor

A Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás képernyőképe, amely a választható sablonokat mutatja, többek között névjegykártyákat, igazolványképeket, emlékkönyveket és kollázsokat.

A Canon Easy-PhotoPrint Editor számos lehetőséget kínál a projektjeid megvalósításához – a névjegykártyáktól és igazolványképektől kezdve az emlékkönyveken át a kollázsokig.

Telefonján Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást használó nő ül a kanapén egy mosolygó csecsemő mellett.

A képeket és dokumentumokat közvetlenül a készülékedről, felhőalapú tárhelyről vagy közösségi fiókokból is kiválaszthatod, majd egyszerűen szerkesztheted, személyre szabhatod és kinyomtathatod őket.

Ha a teendőid listája kissé hosszú, a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségével időt és energiát takaríthatsz meg, mivel a sablonok széles választékának köszönhetően felgyorsíthatod az adminisztrációs jellegű nyomtatást. Ha épp most indítottad el vállalkozásodat, használd a Névjegykártyák sablont, hogy mostantól mindenki tudja a neved, vagy a Fényképes azonosító sablont, amellyel elkészítheted a munkatársak belépőkártyáit. A tárolt dokumentumokat szeretnéd rendezni? Az Easy-PhotoPrint Editor lemezcímke-sablonjai segítségével fizikai adathordozóidat is rendszerezheted.

Egyszerűbb munkafolyamat: Canon Easy-Layout Editor

A Canon Easy-Layout Editor képernyőképe, bal oldalon egy dobozzal a fájlok áthúzásához, jobb oldalon pedig számos lehetőséggel, köztük a Gyűjtés és nyomtatás, a Szabad elrendezés és a Mozaik/poszter opciókkal.

A Canon Easy-Layout Editor gyors és egyszerű módszer a különböző típusú dokumentumok egy helyen történő összegyűjtésére, amelynek köszönhetően több fájlt, például PDF-eket és képeket illeszthetsz be egyetlen oldalra.

A Canon Easy-Layout Editor képernyőképe, amelyen egy kutya képe négy részre oszlik a Mozaik/poszter opcióban.

A Canon Easy-Layout Editor praktikus Mozaik/poszter opcióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi a képek több lapra történő elosztását, hogy egyetlen nagy képként tudd majd kinyomtatni őket.

Kompatibilis nyomtatók: Canon tintasugaras modellek

Kompatibilis eszközök: Windows számítógépek

Akár a nagy munkahelyi prezentációhoz készítesz kivonatokat, akár csak a fizikai dokumentumokat szeretnéd megfelelően rendszerezni, a Windows rendszerű számítógépekkel kompatibilis Canon Easy-Layout Editor szoftverrel gyorsan és egyszerűen rendezhetsz PDF-eket, Word dokumentumokat, képeket és weboldalakat, hogy ne kelljen több különféle alkalmazásból nyomtatnod.

A rengeteg változatos fájl- és dokumentumtípus leválogatásának és rendezésének lehetőségét kínáló Easy-Layout Editor segítségével papírt és időt takaríthatsz meg azáltal, hogy minden fontos dolgot egy helyre teszel.

Vidám időtöltés miniképekkel: Canon SELPHY Photo Layout

A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazást megjelenítő telefon egy asztalon, egy Canon SELPHY Square QX10 hordozható nyomtató és egy gyöngyös telefondísz mellett.

A gyors, intuitív és egyszerűen használható Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás tökéletes kiegészítője a Canon SELPHY nyomtatóknak, például a SELPHY Square QX10 nyomtatónak is. Nyomtasd ki az okostelefonodon lévő fényképeket egyenesen az alkalmazásból, amellyel bárhol, bármikor javíthatsz a képeken, hogy tökéletesen kiegyensúlyozott nyomatokat kapj.

Egy kijelző a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazást mutatja, jobb oldalon egy kutyáról készült fényképpel, bal oldalon pedig különböző nyomatkivitelezési lehetőségekkel.

Az alkalmazás számos felületet és bevonatot kínál, hogy képeid testreszabásával a kívánt hatást érhesd el.

Kompatibilis nyomtatók: Canon SELPHY CP1500, SELPHY CP1300 és SELPHY Square QX10

Kompatibilis eszközök: iOS és Android

Amennyiben a Canon SELPHY nyomtatók valamelyikét használod, akkor az iOS és Android rendszerrel egyaránt kompatibilis Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás ideális választás, ha szerkeszteni szeretnéd a fotóidat, vagy egy kicsit szórakoznál velük. Számos sablon közül választhatsz, hogy egy vagy több képet is elrendezhess és kinyomtathass egyszerre – még egy függőleges könyvjelző elrendezést is találsz köztük, így saját könyvjelzőket készíthetsz1.

Az alkalmazás lehetővé teszi azt is, hogy a képeket szövegekkel, keretekkel és bélyegekkel alakítsd át, valóban egyedivé téve ezzel a fényképeidet. Kiválaszthatod a nyomatok felületét, testre szabhatod a kész termék hatását és tapintását, továbbá matricákat nyomtathatsz emlékkönyv készítéséhez vagy a kütyüid személyre szabásához.

A SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével QR-kódokat1 is hozzáadhatsz, amelyek weboldalra, online albumokhoz vagy videókhoz irányítanak át. Ez arra is ideális, amikor képeket szeretnél ajándékozni barátaidnak és családtagjaidnak, hiszen kedvenc emlékeid egész tárházával lepheted meg őket. Ahogy az el is várható, a SELPHY Photo Layout alkalmazás intuitív használatról gondoskodik, gyors és zökkenőmentes nyomtatást téve lehetővé közvetlenül okostelefonról SELPHY nyomtatóra.

Személyesebbé tétel: Canon Mini Print

Okostelefont és Canon Zoemini 2 nyomtatót tartó kezek, amint épp a Canon Mini Print alkalmazással készítenek egy kollázst.

A Canon Mini Print alkalmazásnak köszönhetően kihasználhatod Canon Zoemini 2 vagy Canon Zoemini S2 készüléked hordozhatóságát. Szerkessz gyorsan képeket ahol csak szeretnél, függetlenül attól, hogy az okostelefonoddal vagy a Canon Zoemini S2 készülékkel készítetted őket, és nyomtass közvetlenül az alkalmazásból, hogy megajándékozhasd barátaidat és családtagjaidat.

Kompatibilis nyomtatók: Canon Zoemini modellek

Kompatibilis eszközök: iOS és Android

Ha a Canon Zoemini modellek egyikével rendelkezel, akkor valószínűleg személyre is szeretnéd szabni az instant fotóidat. A Canon Mini Print alkalmazás segítségével úgy fejezheted ki kreativitásodat, hogy szezonális matricákat, kereteket, szűrőket és szövegeket adsz a családtagjaidról, barátaidról és a kalandjaidról készült képeidhez – tökéletesen elvégezve rajtuk az utolsó simításokat, mielőtt kinyomtatnád a be-, illetve felragasztható fényképeket. A Canon Mini Print alkalmazás a lelkes emlékkönyvkészítőknek szabad utat ad az egyedi elképzeléseik megvalósításához, hogy rajzokkal és feliratokkal keltsék életre a képeiket.

A Mini Print alkalmazás problémamentesen csatlakozik a fotógalériádhoz, de összekapcsolhatod a közösségi oldalakhoz és felhőalapú tárhelyekhez létrehozott fiókjaiddal is, ezáltal az okostelefonodon és a fényképezőgépeden lévő képeidet egyaránt szerkesztheted, személyre szabhatod és kinyomtathatod. Az alkalmazás segítségével élő effektusokat és kiterjesztett valóságot is használhatsz a fotózás során – hogy az így készített szelfijeid pont olyan egyediek legyenek, mint te magad.


Szerzők: Peter Wolinski és Claire Gillo


A macOS az Apple Inc. bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban és más országokban és régiókban.

 1. A funkció nem minden nyomtató esetében érhető el. Lásd a funkciók kompatibilitási táblázatát.

Kapcsolódó termékek

 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS7450a Series

  Stílusos multifunkciós készülék a technológiában jártasak számára, kreatív nyomtatási megoldások sorával, valamint ADF technológiával több különböző lap másolásának és beolvasásának egyszerűbbé tételéhez.
 • PIXMA G640

  Otthoni nyomtatók

  PIXMA G640

  A PIXMA G640 készülék a PIXMA G termékcsalád első olyan multifunkciós nyomtatója, amely hat újratölthető, festékalapú tintatartállyal rendelkezik, így nemcsak páratlan, fényképminőségű nyomtatást tesz lehetővé, hanem nagy mennyiségek különösen kis költséggel történő előállítását is.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1500

  Ezzel az egyszerűen használható kompakt fotónyomtatóval másodpercek alatt részletgazdag színes, rendkívül tartós nyomatokat készíthetsz.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY SQUARE QX10

  Őrizd meg különleges emlékeidet gyönyörűen elkészített nyomatok formájában, amelyeket bárhol, vezeték nélkül kinyomtathatsz.
 • Instant és zsebnyomtató fényképezőgépek

  Canon Zoemini S2

  Turbózd fel szelfijeidet egy zsebméretű fényképezőgép-nyomtatóval, amelyet tükör, gyűrűs világítás, távoli zárkioldás és élő nézet tesz teljessé.
 • Otthoni nyomtatók

  Canon Zoemini 2

  A zsebméretű, akkumulátoros Zoemini 2 nyomtatóval bármikor, bárhol azonnal nyomtathatsz okostelefonodról.

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS

  A legjobb Canon nyomtatók fotókhoz

  Mindegy, hogy keretben, albumban vagy matricán szeretnéd megjeleníteni fényképeid, találd meg a kreatív igényeidhez leginkább illeszkedő nyomtatót.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  A papírtípusokról bővebben

  Fedezd fel a különböző Canon papírtípusokat ezzel a praktikus vásárlói útmutatóval.

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók kreatív projektekhez

  A családi projektektől kezdve, egészen a professzionális kivitelezésig, a Canon rendelkezik a számodra tökéletes nyomtatóval.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Listák, tervek, célok kinyomtatása

  Kreatívkodj Canon PIXMA nyomtatóddal, és rendszerezd tudatosan a dolgaidat egész évben.