NYOMTATÁS

A legjobb nyomtatók fotónyomtatáshoz

A legkisebbtől a legnagyobbig, minden árkategóriában nálunk találhatók a legjobb nyomtatók, amelyekkel kiváló minőségű fotónyomatokat készíthetsz otthon és útközben egyaránt.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

Egy fényképnek megvan az ereje, hogy megörökítsen egy pillanatot, és értékes emlékké tegye azt. De ez az erő elvész, ha egy merevlemezen vagy egy digitálismédia-gyűjtemény oldalai között van eltemetve.

Kedvenc fotóid kinyomtatásával azok kézzel fogható tárgyakká válnak, amelyeket bekeretezhetsz és kiállíthatsz az otthonodban, ajándékba adhatsz, fotóalbumba helyezhetsz vagy akár matricaként is kinyomtathatod őket, hogy személyre szabhasd a holmid.

Nyomtatók széles skálája áll rendelkezésre, amelyekkel akkor és ott készítheted el saját nyomatod, amikor és ahol csak akarod – a kompakt nyomtatóktól kezdve, amelyeket magaddal vihetsz kirándulásokra, nyaralásokra és különleges eseményekre, egészen a nagy formátumú modellekig, amelyekkel nagyméretű nyomatokat készíthetsz, hogy bekeretezd és a falra akaszd őket.

Hogyan válasszuk ki a legjobb otthoni fotónyomtatót? Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy mit kínál a Canon nyomtatócsalád.

A legjobb univerzális fotónyomtatók

Egy nő egy nyomtatott fotómontázst tart egy fa hatású felületen álló Canon PIXMA nyomtató mellett

A Canon PIXMA TS7450a sorozatú nyomtató 91×55 mm-es és négyzet alakú opcióktól kezdve egészen A4-es méretig képes szegéllyel rendelkező és szegély nélküli fényképek nyomtatására. Ideális fotómontázsok, valamint különböző méretű fényképek nyomtatásához, amelyeket egy galéria falán vagy egy nagy keretbe foglalva állíthatsz ki.

Egy pár ül a kanapén telefonokat és táblagépeket nézegetve. Mögöttük egy komódon helyezkedik el a PIXMA nyomtató.

A minőségi fényképnyomatok mellett a Canon PIXMA TS7650i kiváló választás dokumentumnyomtatáshoz és kézműves projektekhez is, így ideális az elfoglalt családok változatos igényeinek kielégítésére.

Egy multifunkciós nyomtatóval gyorsan és egyszerűen alakíthatod át a digitális emlékeket gyönyörű nyomatokká, amelyekkel díszítheted az otthonod vagy megoszthatod azokat szeretteiddel. A nyomtatás fizikai jellegéből adódóan a képek nagyobb értéket képviselnek, különösen ajándék formájában.

A multifunkciós Canon PIXMA TS7450a sorozat egyszerűen használható, beépített szkennerrel rendelkezik, Wi-Fi-kapcsolata révén pedig a számítógéphez és okostelefonhoz és csatlakoztatható. Kompatibilis az ingyenes Canon PRINT alkalmazással, és mindössze 43 másodperc alatt képes egy 10×15 cm-es, szegély nélküli színes fotónyomatot elkészíteni.

A kiváló minőségű, mégis kedvező áron elérhető PIXMA TS7450a sorozatú készülékek pigmentalapú fekete tintát használnak az éles, nem maszatolódó, fekete színű szövegek kinyomtatásához, és festékalapú cián, magenta és sárga tintát a fényképekhez.

Ha még gyorsabb készüléket keresel a fényképek nyomtatásához, például egy nagyobb projekthez, mint egy saját esküvői album létrehozása, a Canon PIXMA TS7650i akár 19 másodperc alatt képes színes szegély nélküli nyomatok készítésére1.

A PIXMA TS7450a sorozatú készülékekhez hasonlóan a Canon PIXMA TS7650i is egy kompakt, mégis rendkívül sokoldalú nyomtató, amely egy pigmentfekete, plusz három színes tintát tartalmazó patronnal működik. Használata egyszerű és könnyen megtanulható, a színes képernyős kezelőpanel pedig felfelé fordítható, hogy mindig tisztán lásd.

Ha egy nyomtatási projekten dolgozol, semmi sem jön rosszabbul, mint amikor kifogy a tinta, ezért a Canon PIXMA TS7650i komoly előnyét jelenti, hogy kompatibilis a PIXMA Print Plan2 szolgáltatással. Ez az előfizetéses szolgáltatás figyeli a tinták mennyiségét, és amint azt észleli, hogy kifogyóban vagy, házhoz szállítja az új patronokat, így időt és energiát spórol meg neked, ráadásul a normál tintákhoz képest akár 50%-kal3 olcsóbban. Költséghatékony választás, ha sok fényképet nyomtatsz, mivel akár egy dokumentum, akár egy fénykép egy oldalnak számít.

A legjobb fotónyomtató mobil nyomtatáshoz és emlékkönyv készítéséhez

Két kéz egy nyomtatott babafotót tart a Canon SELPHY CP1500 felett, amely körül további kinyomtatott fotók találhatók.

Egy olyan kompakt nyomtató, mint a Canon SELPHY CP1500, ideális lehet a gyermek első életévét ünneplő album elkészítéséhez. Kezdd a terhesség során készített felvételekkel, és mellékeld a születési anyakönyvi kivonatok és kártyák fényképeit, hogy a teljes élményt megörökítsd. Nyomtasd ki a képeket különböző méretekben, és kísérletezz az elrendezéssel és a sorrenddel.

Egy nő egy kanapén ül, és egy Canon SELPHY Square QX10-zel fotónyomatokat ragaszt egy fotóalbumba.

Az akkumulátoros Canon SELPHY Square QX10 lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor kinyomtasd a fényképeid. A Wi-Fi Direct segítségével könnyen csatlakoztatható okostelefonhoz, táblagéphez vagy egy kompatibilis fényképezőgéphez, míg az öntapadós hátlapnak köszönhetően a nyomatok emlékkönyvekbe vagy szinte bármire felragaszthatóak.

Az eddig ismertetett nyomtatók olyan asztali modellek, amelyek beépített Wi-Fi-kapcsolattal rendelkeznek, így bárhol elhelyezheted őket az otthonodban. Ha azonban az otthonodtól távol szeretnél nyomtatni, a Canon kompakt, mobil nyomtatóit bárhová magaddal viheted, hogy közvetlenül az okostelefonodról vagy egy kompatibilis fényképezőgépről készíthess nyomatokat. Ez nagyszerű módja annak, hogy emléktárgyakat ajándékozz a családodnak és a barátaidnak, vagy akár egyedi képeslapokat készíts utazásaidról, amelyeket hazaküldhetsz.

A kompakt Canon SELPHY CP1500 többféle papírtípust is támogat, a képeslap méretű papírtól (RP-108 és KP-36IP) a mini matricákon (KC-18IL) és bankkártya méretű papíron (KC-36IP és KC-18IF) át a négyzet alakú papírig (KC-18IS). Mindegyik papírcsomaghoz tartozik egy tintakazetta, amelybe pontosan annyi tinta van betöltve, amennyire szükséged lesz. Egy 10×15 cm-es, képeslap méretű fotó kinyomtatása körülbelül 41 másodperc.

A Canon SELPHY Square QX10 egy önálló mobil nyomtató, amely egy újratölthető akkumulátorral rendelkezik, és 68 mm-es négyzet alakú fényképeket készít valamivel nagyobb, 72×85 mm-es öntapadós papírra, így a fotónyomatok aljára saját feliratokat is írhatsz. A nagyobb méretű Canon SELPHY CP1500-nál is a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével különböző elrendezéseket készíthetsz, valamint dekoratív bélyegeket, kereteket és speciális effekteket adhatsz a fotóhoz.

A Canon Zoemini 2 hordozható nyomtató elég kicsi ahhoz, hogy egy zsebben is elférjen, így ideális utazási albumkészítéshez vagy fesztiválokon szelfik azonnali kinyomtatásához.

A kompakt fotónyomtatókkal kiteljesíthető kreativitásról szóló útmutatónkból többet is megtudhatsz.

A legjobb fotónyomtató nagy projektekhez

Egy Canon PIXMA nyomtató színes fotónyomatokkal körülvéve, amelyek közül az egyik a nyomtatótálcában van.

A Canon PIXMA G640 hat tintaalapú tintatartállyal – cián, magenta, sárga, piros, fekete és szürke – rendelkezik a széles színtér és tónustartomány visszaadásához, valamint a fekete-fehér fotók kiváló minőségű nyomtatásához.

MegaTank tintapalackokat helyeznek egy Canon PIXMA nyomtatóba.

A PIXMA G640 nagy kapacitású tintatartályai elöl átlátszó ablakokkal rendelkeznek, így könnyen nyomon követhető a tintaszint.

Ha olyan hosszú távú projekten dolgozol, amely sok fotónyomatot igényel, különösen nagy méretben, a tintapatronok rendszeres cseréjének szükségességét kissé macerásnak érezheted. A Canon MegaTank nyomtatói viszonylag nagy kapacitású tintatartályokkal rendelkeznek, amelyek kivonják a patronokat az egyenletből.

A Canon PIXMA G640 különösen erőteljes induló, amely hat festékalapú tintatartályával pazar fotóminőséget biztosít. A kedvező árú tintapalackok készletenként akár 3800 darab 10×15 cm-es színes fotónyomat elkészítéséhez is elegendők, és a szegély nélküli nyomtatás egészen A4-es/levél méretig támogatott. A tartályok feltöltése egyszerű és tiszta folyamat.

A többi említett PIXMA nyomtatóhoz hasonlóan a G640 is rendelkezik beépített Wi-Fi-kapcsolattal, támogatja a felhőalapú szkennelést és nyomtatást, és a beépített, nagy felbontású szkennerrel a fényképek beolvasása és másolása is egyszerűvé válik.

A legjobb nyomtató fényképek professzionális minőségű nyomtatáshoz

Egy asztalon egy számítógépmonitor és egy Canon PIXMA nyomtató található, amelyek mellett egy nő áll. A mögötte lévő falon keretekben kinyomtatott fényképek láhatók.

A Canon PIXMA PRO-200 speciális festékalapú fotónyomtatóként páratlanul minőségű, professzionális színes és fekete-fehér nyomatokat készít. A nyomtatóval kiválóan használhatók a fényes és csillogó fotópapírok, de matt és képzőművészeti hordozókra is gyönyörű nyomatokat készít.

Ha a fotónyomtatást a következő szintre szeretnéd emelni, a Canon PIXMA PRO-200 mindössze 90 másodperc alatt készít A3+ (329×483 mm) méretű, szegély nélküli nyomatokat. Akár 990 mm hosszúságú panorámafotó-nyomatok készítésére is képes, hogy valóban nagy formátumban mutathasd meg a műveid, ami tájfotózás esetében igen ideális.

A PIXMA PRO-200 nyolc különálló festékalapú tintapatront tartalmaz. A tintákat úgy állítottuk össze, hogy professzionális minőségű fotónyomatokat készíthess velük. Ez a tökéletes nyomtató az olyan igényes kreatív fotósok számára, akik a lehető legjobb fotóminőségre és nagyobb méretű nyomatokra vágynak.

A több bemeneti tálca révén a viszonylag vastag képzőművészeti hordozók és a hagyományos fotópapírok egyaránt használhatók, így bátran kísérletezhetsz a nyomatok megjelenésével és érzetével. Ennek érdekében a Canon ingyenes Professional Print & Layout szoftvere leegyszerűsíti a több képből álló oldalak tervezését, valamint könnyen kezelhető lehetőségeket biztosít a színvisszaadás, a fényerő és a kontraszt testreszabására.

Hogyan készítsünk jól kinéző fotókat

Egy Canon PIXMA nyomtató előtt ülő személy, aki fotónyomatokat néz át

A Canon PIXMA TS7650i és a PIXMA TS8750 sorozat egyaránt kettős papíradagoló rendszerrel rendelkezik; ezeknél a készülékeknél a normál papírt elöl, a belső papírtálcába lehet betölteni, a fotópapírt vagy más speciális hordozót pedig hátul, a függőleges hátsó tálcába.

Szerkesztés előtti és utáni állapotot megjelenítő kép egy tó mellett álló párról az esküvő napján: a bal oldalon a sötét, szerkesztetlen kép, míg a jobb oldalon a Digital Photo Professionalben szerkesztett, világosabb verzió látható.

Hasznos, ha tudod, hogyan kell fényképeket szerkeszteni, hogy kijavíthasd a hibákat, javíthasd a kompozíciót és módosíthasd a beállításokat. Egyszerű képszerkesztési tippjeinkből megtudhatod, hogyan dolgozd fel képeid az olyan szoftverekkel, mint a Digital Photo Professional.

A kiváló minőségű, hosszú élettartamú fotónyomatokérdekében a papír kiválasztása legalább olyan fontos, mint a tintáé. A Canon nyomtató-illesztőprogramjaiban található különböző profilok biztosítják, hogy a folyamatot úgy hangold, hogy a lehető legnagyobb pontosságot adja a színek, a fényerő és a kontraszt tekintetében, és hogy a nyomatok rendkívül ellenállóak legyenek az elkenődéssel és a fakulással szemben.

A fényes papír különösen jó az élénk, erőteljes színekkel rendelkező fotónyomatok készítéséhez. A nem tükröződő, matt papírok ideálisabbak a drámai fekete-fehér fotónyomatokhoz, illetve a finomabb színkezeléshez, például portrék és esküvői fotók esetében.

A Canon fotópapírok széles választékát kínálja, köztük a költséghatékony, „mindennapi használatra” szánt fényes fotópapírt, a vastagabb és fényesebb Photo Paper Plus Glossy II-t, a fényűző, szatén felületű Photo Paper Plus Semi-Glosst, valamint a matt fotópapírt, amely nemcsak matt fotónyomatokhoz, hanem üdvözlőkártyákhoz és kézműves projektekhez is kiváló. Mindegyik fotópapír többféle méretben kapható. Érdemes kipróbálni néhány különböző fotópapírt, hogy kiderüljön, melyiket kedveled.

A Canon nyomtató- és papírválasztékának köszönhetően a fotósok biztosak lehetnek abban, hogy a fotónyomatok méltóak lesznek a fényképeikhez, függetlenül attól, hogy hogyan és hol kívánják azokat megjeleníteni. A mobil modellektől kezdve, amelyek a családdal és a barátokkal töltött különleges alkalmakon történő nyomtatást teszik szórakoztatóvá, az asztali nyomtatókon át, amelyek egyaránt alkalmasak dokumentum- és fotónyomtatásra, egészen a nagyobb projektekhez való, kényelmes és költséghatékony MegaTank nyomtatókig. És végül a Canon PIXMA PRO-200 professzionális minőségű, nagy formátumú nyomtatást kínál viszonylag kedvező áron.

Matthew Richards

Kapcsolódó termékek

 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS7450a Series

  Stílusos multifunkciós készülék a technológiában jártasak számára, kreatív nyomtatási megoldások sorával, valamint ADF technológiával több különböző lap másolásának és beolvasásának egyszerűbbé tételéhez.
 • PIXMA TS7650i

  Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS7650i

  Gyors, kiváló minőségű nyomtató, amely kompakt méretének és egyszerű használhatóságának köszönhetően tökéletesen illeszkedik az otthoni életedbe.
 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS8750 sorozat

  Nyomtass éles szöveges dokumentumokat és gazdag árnyalatú színes képeket a 6 tintás, kiváló minőségű és egyszerűen használható multifunkciós nyomtatóval, amelyet az egész család használhat
 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA G640

  A PIXMA G640 készülék a PIXMA G termékcsalád első olyan multifunkciós nyomtatója, amely hat újratölthető, festékalapú tintatartállyal rendelkezik, így nemcsak páratlan, fényképminőségű nyomtatást tesz lehetővé, hanem nagy mennyiségek különösen kis költséggel történő előállítását is.
 • A Canon Pixma Pro-200 elölről

  Professzionális fotónyomtatók

  PIXMA PRO-200

  Az élénk színű fotónyomtatást, a sokoldalúságot és a használhatóságot előtérbe helyező PIXMA PRO-200 ideális választás a fotózás iránt lelkesedők és a feltörekvő fotósok számára.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1500

  Ezzel az egyszerűen használható kompakt fotónyomtatóval másodpercek alatt részletgazdag színes, rendkívül tartós nyomatokat készíthetsz.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY SQUARE QX10

  Őrizd meg különleges emlékeidet gyönyörűen elkészített nyomatok formájában, amelyeket bárhol, vezeték nélkül kinyomtathatsz.

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  A papírtípusokról bővebben

  Fedezd fel a különböző Canon papírtípusokat ezzel a praktikus vásárlói útmutatóval.

 • A SZERKESZTÉS ALAPJAI

  Különleges képek szerkesztése

  Az alábbi egyszerű fotószerkesztési tippekkel még jobbá teheted a különleges alkalmakról készített képeidet.

 • NYOMTATÁS

  Képek szerkesztése nyomtatáshoz

  Hozz ki többet a fotóidból nyomtatásban az útmutatónk segítségével, amely lépésről lépésre elmagyarázza a nyomtatáshoz szükséges szerkesztés folyamatát és a legjobb nyomtatási beállítások használatát.

 • ALAPOK

  Nyomtatásra szánt fotók készítése

  Hét bevált tipp a nyomtatásban megőrizni kívánt emlékek megörökítéséhez.

  1. A fényképnyomtatási sebesség az alapértelmezett beállításra vonatkozik: ISO/JIS-SCID N2 mintázat nyomtatása Photo Paper Plus Glossy II papírra. Nem tartalmazza ugyanakkor a gazdaszámítógép adatfeldolgozási idejét.
  2. A PIXMA Print Plan csak Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Norvégia, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Svájc, az Ír Köztársaság és az Egyesült Királyság lakosai számára érhető el.
  3. Az oldalankénti átlagos költségmegtakarítás alapján, a Nyugat-Európában a 20 legnépszerűbb tintasugaras multifunkciós készülékhez eladott eredeti szabványos tintákhoz viszonyítva (Key Point Intelligence tanulmány – 2022. január). A Canon PIXMA Print Plan (200 oldalas csomag) szolgáltatásra való havi előfizetés oldalankénti költsége (CPP), további oldalak nélkül, az ISO/IEC 24711 szabvány szerinti oldalak nyomtatására vonatkozó oldalankénti költséggel szemben a Nyugat-Európában 200 eurós ár alatt megvásárolható 20 legnépszerűbb, tintasugaras multifunkciós színes tintakazettás nyomtatót használva, normál kapacitású tintakazettákkal. A Canon PIXMA Print Plan (200 oldalas előfizetés) CPP értékét a százalékos megtakarítás meghatározásához az átlagos CPP-vel hasonlítottuk össze. A tintakapacitás és az árak a gyártó németországi honlapjának adatain alapulnak. Az akciós áron kapható tintákat nem vettük figyelembe a vizsgálat során. A Keypoint Intelligence 2022. januári tanulmánya a Canon megbízásából, a 2022. januári állapot szerint nyilvánosan elérhető információk alapján. A nyomtatókat az IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Western Europe eladott egységekre vonatkozó információi alapján választottuk ki.