NYOMTATÁS

A legjobb nyomtatók fotónyomtatáshoz

A legkisebbtől a legnagyobbig, minden árkategóriában nálunk találhatók a legjobb nyomtatók, amelyekkel kiváló minőségű fotónyomatokat készíthetsz otthon és útközben egyaránt.
Kezek egy gyermeket tartanak, aki egy bekeretezett fényképnyomatot helyezz a falra.

Egy fényképnek megvan az ereje, hogy megörökítsen egy pillanatot, és értékes emlékké tegye azt. De ez az erő elvész, ha egy merevlemezen vagy a digitális média lapjai között van eltemetve.

Kedvenc fotóinakkinyomtatásával azok fizikai entitássá válnak, amelyeket bekeretezhetsz és kiállíthatsz az otthonodban, ajándékba adhatsz, fotóalbumba helyezhetsz vagy akár matricaként is kinyomtathatod őket, hogy személyre szabhasd a tárgyaid.

Nyomtatók széles skálája áll rendelkezésre, amelyekkel akkor és ott készítheted el saját nyomatod, amikor és ahol csak akarod – a kompakt nyomtatóktól kezdve, amelyeket magaddal vihetsz kirándulásokra, nyaralásokra és különleges eseményekre, egészen a nagy formátumú modellekig, amelyekkel nagyméretű nyomatokat készíthetsz, hogy bekeretezd és a falra akaszd őket.

Hogyan válasszuk ki a legjobb otthoni fotónyomtatót? Vizsgáljuk meg közelebbről, hogy mit kínál a Canon nyomtatócsalád.

A legjobb univerzális fotónyomtatók

Egy nő egy nyomtatott fotómontázst tart egy fa hatású felületen álló Canon PIXMA nyomtató mellett

A Canon PIXMA TS7450a sorozatú nyomtató 91×55 mm-es és négyzet alakú opcióktól kezdve egészen A4-es méretig képes szegéllyel rendelkező és szegély nélküli fényképek nyomtatására. Ideális fotómontázsok, valamint különböző méretű fényképek nyomtatásához, amelyeket egy galéria falán vagy egy nagy keretbe foglalva állíthatsz ki.

Egy asztalon rendezetten sorakozó fotók felett kezek esküvői fotókat tartanak.

A fotók kinyomtatása segíthet abban, hogy jobb fotós váljon belőled, mivel így azonosíthatod, hogy mi tetszik vagy mi nem tetszik egy képen, és hogy mely szempontokon tudnál javítani.

Egy multifunkciós nyomtatóval gyorsan és egyszerűen alakíthatod át a digitális emlékeket gyönyörű nyomatokká, amelyekkel díszítheted az otthonod vagy megoszthatod azokat szeretteiddel. A nyomtatás fizikai jellegéből adódóan a képek nagyobb értéket képviselnek, különösen ajándék formájában.

A multifunkciós Canon PIXMA TS7450a sorozat egyszerűen használható, beépített szkennerrel rendelkezik, Wi-Fi-kapcsolata révén pedig a számítógéphez és okostelefonhoz és csatlakoztatható. Kompatibilis az ingyenes Canon PRINT alkalmazással, és mindössze 43 másodperc alatt képes egy 100×150 mm-es, szegély nélküli színes fotónyomatot elkészíteni.

Általában minél több tintát használ egy nyomtató, annál jobb lesz a fényképek minősége. A PIXMA TS7450a sorozat pigmentalapú fekete tintát használ az éles, maszatálló, fekete színű szövegek kinyomtatásához, és festékalapú cián, magenta és sárga tintát a fotókhoz.

Ha még jobb fotóminőségre vágysz, esetleg saját esküvői albumot készítesz, a Canon PIXMA TS8350a sorozat szintén pigmentalapú fekete tintát használ, de fekete, cián, magenta, sárga és „fotókék” festékalapú tintákkal is rendelkezik, amelyek normál, XL és XXL változatban is kaphatók. Az extra tinták javítják a fotónyomatok minőségét, nagyobb színteret és színskálát tesznek lehetővé, valamint az árnyékos és a világos részeken nagyobb részletességet biztosítanak. A speciális „fotókék” szín lehetővé teszi a tájképek kék égboltjának különösen egyenletes eloszlását.

A PIXMA TS8350a sorozat előnye a szupergyors fotónyomtatás. A PIXMA TS7450a sorozathoz hasonlóan sokféle szegély nélküli fotónyomat elkészítésére alkalmas, de ez a nyomtató mindössze 17 másodperc alatt képes egy 100×150 mm-es szegély nélküli fotót kinyomtatni.

A legjobb fotónyomtató mobil nyomtatáshoz és emlékkönyv készítéséhez

Két kéz egy nyomtatott babafotót tart a Canon SELPHY CP1500 felett, amely körül további kinyomtatott fotók találhatók.

Egy olyan kompakt nyomtató, mint a Canon SELPHY CP1500, ideális lehet a gyermek első életévét ünneplő album elkészítéséhez. Kezdd a terhesség során készített felvételekkel, és mellékeld a születési anyakönyvi kivonatok és kártyák fényképeit, hogy a teljes élményt megörökítsd. Nyomtasd ki a képeket különböző méretekben, és kísérletezz az elrendezéssel és a sorrenddel.

Egy nő egy kanapén ül, és egy Canon SELPHY Square QX10-zel fotónyomatokat ragaszt egy fotóalbumba.

Az akkumulátoros Canon SELPHY Square QX10 lehetővé teszi, hogy bárhol és bármikor kinyomtasd a fényképeid. A Wi-Fi Direct segítségével könnyen csatlakoztatható okostelefonhoz, táblagéphez vagy egy kompatibilis fényképezőgéphez, míg az öntapadós hátlapnak köszönhetően a nyomatok emlékkönyvekbe vagy szinte bármire felragaszthatóak.

Az eddig ismertetett nyomtatók olyan asztali modellek, amelyek beépített Wi-Fi-kapcsolattal rendelkeznek, így bárhol elhelyezheted őket az otthonodban. Ha azonban az otthonodtól távol szeretnél nyomtatni, a Canon kompakt, mobil nyomtatóit bárhová magáddal viheted, hogy közvetlenül az okostelefonodról vagy egy kompatibilis fényképezőgépről készíthess nyomatokat. Ez nagyszerű módja annak, hogy emléktárgyakat ajándékozz a családodnak és a barátaidnak, vagy akár egyedi képeslapokat készíts utazásaidról, amelyeket hazaküldhetsz.

A kompakt SELPHY CP1500 többféle papírtípust is támogat, a képeslap méretű papírtól (RP-108 és KP-36IP) a mini matricákon (KC-18IL) és bankkártya méretű papíron (KC-36IP és KC-18IF) át a négyzet alakú papírig (KC-18IS). Mindegyik papírcsomaghoz tartozik egy tintakazetta, amelybe pontosan annyi tinta van betöltve, amennyire szükséged lesz. Egy 100×150 mm-es, képeslap méretű fotó kinyomtatása körülbelül 41 másodperc.

A Canon SELPHY Square QX10 egy önálló mobil nyomtató, amely egy újratölthető akkumulátorral rendelkezik, és 68 mm-es négyzet alakú fényképeket készít valamivel nagyobb, 72×85 mm-es öntapadós papírra, így a fotónyomatok aljára saját feliratokat is írhatsz. A nagyobb méretű Canon SELPHY CP1500-nál is a Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás segítségével különböző elrendezéseket készíthetsz, valamint dekoratív bélyegeket, kereteket és speciális effekteket adhatsz a fotóhoz.

A Canon Zoemini 2 hordozható nyomtató elég kicsi ahhoz, hogy egy zsebben is elférjen, így ideális utazási albumkészítéshez vagy fesztiválokon szelfik azonnali kinyomtatásához.

A kompakt fotónyomtatókkal kiteljesíthető kreativitásról szóló útmutatónkból többet is megtudhatsz.

A legjobb fotónyomtató nagy projektekhez

Egy Canon PIXMA nyomtató színes fotónyomatokkal körülvéve, amelyek közül az egyik a nyomtatótálcában van.

A Canon PIXMA G640 hat tintaalapú tintatartállyal – cián, magenta, sárga, piros, fekete és szürke – rendelkezik a széles színtér és tónustartomány visszaadásához, valamint a fekete-fehér fotók kiváló minőségű nyomtatásához.

MegaTank tintapalackokat helyeznek egy Canon PIXMA nyomtatóba.

A PIXMA G640 nagy kapacitású MegaTank tartályai elöl átlátszó ablakokkal rendelkeznek, így könnyen nyomon követhető a tintaszint.

Ha olyan hosszú távú projekten dolgozol, amely sok fotónyomatot igényel, különösen nagy méretben, a tintapatronok rendszeres cseréjének szükségességét kissé macerásnak érezheted. A Canon MegaTank nyomtatói viszonylag nagy kapacitású tintatartályokkal rendelkeznek, amelyek kivonják a patronokat az egyenletből.

A Canon PIXMA G640 különösen erőteljes induló, amely hat festékalapú tintatartályával pazar fotóminőséget biztosít. A kedvező árú tintapalackok egy-egy készlete akár 3800 darab 100×150 mm-es színes fotónyomat elkészítéséhez is elegendő, és a szegély nélküli nyomtatás egészen A4-es/levél méretig támogatott. A tartályok feltöltése egyszerű és tiszta folyamat.

A többi említett PIXMA nyomtatóhoz hasonlóan a G640 is rendelkezik beépített Wi-Fi-kapcsolattal, támogatja a felhőalapú szkennelést és nyomtatást, és a beépített, nagy felbontású szkennerrel a fényképek beolvasása és másolása is egyszerűvé válik.

A legjobb nyomtató fényképek professzionális minőségű nyomtatáshoz

Egy asztalon egy számítógépmonitor és egy Canon PIXMA nyomtató található, amelyek mellett egy nő áll. A mögötte lévő falon keretekben kinyomtatott fényképek láhatók.

A Canon PIXMA PRO-200 speciális festékalapú fotónyomtatóként páratlanul minőségű, professzionális színes és fekete-fehér nyomatokat készít. A nyomtatóval kiválóan használhatók a fényes és csillogó fotópapírok, de matt és képzőművészeti hordozókra is gyönyörű nyomatokat készít.

Ha a fotónyomtatást a következő szintre szeretnéd emelni, a Canon PIXMA PRO-200 mindössze 90 másodperc alatt készít A3+ (329×483 mm) méretű, szegély nélküli nyomatokat. Akár 990 mm hosszúságú panorámafotó-nyomatok készítésére is képes, hogy valóban nagy formátumban mutathasd meg a műveid, ami tájfotózás esetében igen ideális.

A PIXMA PRO-200 nyolc különálló festékalapú tintapatront tartalmaz. A tintákat úgy állítottuk össze, hogy professzionális minőségű fotónyomatokat készíthess velük. Ez a tökéletes nyomtató az olyan igényes kreatív fotósok számára, akik a lehető legjobb fotóminőségre és nagyobb méretű nyomatokra vágynak.

A több bemeneti tálca révén a viszonylag vastag képzőművészeti hordozók és a hagyományos fotópapírok egyaránt használhatók, így bátran kísérletezhetsz a nyomatok megjelenésével és érzetével. Ennek érdekében a Canon ingyenes Professional Print & Layout szoftvere leegyszerűsíti a több képből álló oldalak tervezését, valamint könnyen kezelhető lehetőségeket biztosít a színvisszaadás, a fényerő és a kontraszt testreszabására.

Hogyan készítsünk jól kinéző fotókat

Egy kéz egy esküvői fényképet rendez egy keretben egy fafelületen.

A Canon többféle nyomtatópapírt kínál, és mindegyik más-más módon járul hozzá a kinyomtatott végeredményhez. Az esküvői fotók esetében a finom színkezeléshez vagy a romantikus megjelenésű fekete-fehér képekhez a matt felület, például a matt fotópapír lehet a legjobb választás.

Szerkesztés előtti és utáni állapotot megjelenítő kép egy tó mellett álló párról az esküvő napján: a bal oldalon a sötét, szerkesztetlen kép, míg a jobb oldalon a Digital Photo Professionalben szerkesztett, világosabb verzió látható.

Hasznos, ha tudod, hogyan kell fényképeket szerkeszteni, hogy kijavíthasd a hibákat, javíthasd a kompozíciót és módosíthasd a beállításokat. Egyszerű képszerkesztési tippjeinkből megtudhatod, hogyan dolgozd fel képeid az olyan szoftverekkel, mint a Digital Photo Professional.

A kiváló minőségű, hosszú élettartamú fotónyomatokérdekében a papír kiválasztása legalább olyan fontos, mint a tintáé. A Canon nyomtató-illesztőprogramjaiban található különböző profilok biztosítják, hogy a folyamatot úgy hangold, hogy a lehető legnagyobb pontosságot adja a színek, a fényerő és a kontraszt tekintetében, és hogy a nyomatok rendkívül ellenállóak legyenek az elkenődéssel és a fakulással szemben.

A fényes papír különösen jó az élénk, erőteljes színekkel rendelkező fotónyomatok készítéséhez. A nem tükröződő, matt papírok ideálisabbak a drámai fekete-fehér fotónyomatokhoz, illetve a finomabb színkezeléshez, például portrék és esküvői fotók esetében.

A Canon fotópapírok széles választékát kínálja, köztük a költséghatékony, „mindennapi használatra” szánt fényes fotópapírt, a vastagabb és fényesebb Photo Paper Plus Glossy II-t, a fényűző, szatén felületű Photo Paper Plus Semi-Glosst, valamint a matt fotópapírt, amely nemcsak matt fotónyomatokhoz, hanem üdvözlőkártyákhoz és kézműves projektekhez is kiváló. Mindegyik fotópapír többféle méretben kapható. Érdemes kipróbálni néhány különböző fotópapírt, hogy kiderüljön, melyiket kedveled.

A Canon nyomtató- és papírválasztékának köszönhetően a fotósok biztosak lehetnek abban, hogy a fotónyomatok méltóak lesznek a fényképeikhez, függetlenül attól, hogy hogyan és hol kívánják azokat megjeleníteni. A mobil modellektől kezdve, amelyek a családdal és a barátokkal töltött különleges alkalmakon történő nyomtatást teszik szórakoztatóvá, az asztali nyomtatókon át, amelyek egyaránt alkalmasak dokumentum- és fotónyomtatásra, egészen a nagyobb projektekhez való, kényelmes és költséghatékony MegaTank nyomtatókig. És végül a Canon PIXMA PRO-200 professzionális minőségű, nagy formátumú nyomtatást kínál viszonylag kedvező áron.

Írta: Matthew Richards


Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • Egy fekete Canon SELPHY CP1500, egy zöld Canon SELPHY Square QX10, egy türkizkék Canon Zoemini S2 és egy rózsaarany Canon Zoemini 2 szürke háttér előtt felsorakoztatva, nyomatokkal, matricákkal és tartozékokkal körülvéve.

  KREATÍV NYOMTATÁS

  A legjobb hordozható Canon nyomtatók

  Fedezd fel a Canon kompakt nyomtatókból álló választékát, és tudd meg, melyik a számodra megfelelő.

 • Szerkesztés előtti és utáni állapotot megjelenítő kép egy tó mellett álló párról az esküvő napján: a bal oldalon a sötét, szerkesztetlen kép, míg a jobb oldalon a DPP-ben szerkesztett, világosabb verzió látható.

  A SZERKESZTÉS ALAPJAI

  Különleges képek szerkesztése

  Az alábbi egyszerű fotószerkesztési tippekkel még jobbá teheted a különleges alkalmakról készített képeidet.

 • ESKÜVŐI FOTÓZÁS

  Saját esküvői album készítése

  A saját esküvői albumod elkészítése nagyon kifizetődő tud lenni. Szakértői tippjeinkből megtudhatod, hogyan teheted ezt meg.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Az első évem képekben

  A portréfotós Jemella Ukaegbu megosztja bevált tippjeit, amelyekkel megörökítheted és emlékként megőrizheted kisbabád első évét.