VLOGOLÁS

Tedd színvonalasabbá a tartalomgyártást a Canon EOS R50 segítségével.

A divat, a gasztronómia, a fitnesz és az életmód témájában tevékenykedő négy, kiemelkedően népszerű influenszer mondja el, hogyan váltak tökéletesebbé közösségioldal-tartalmaik azáltal, hogy a Canon EOS R50 fényképezőgéppel örökítettek meg és osztottak meg történeteket.
Fatou N'Diaye, a közösségi médiában tevékenykedő influenszer bolyhos barna kabátban guggolva mosolyog egy állványra helyezett Canon EOS R50 fényképezőgép előtt.

A tartalomgyártás terén napjainkban nagyobb a verseny, mint valaha, és attól függetlenül, hogy pörgős gasztrovlogokat vagy inspiráló fitneszvideókat gyártasz, eljön az idő, amikor érdemes átgondolnod, hogy talán tökéletesebb videókat tudnál készíteni egy olyan fényképezőgéppel, amely jobb teljesítményt, funkciókat és képminőséget biztosít.

Itt jön a képbe a Canon EOS R50. A Canon EOS R rendszerű, belépő szintű, tükör nélküli fényképezőgépe nagy felbontású, 24,2 megapixeles érzékelővel, fejlett automatikus üzemmódokkal és intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, ami ideálissá teszi a feltörekvő tartalomkészítők és a közösségi oldalakon tevékenykedő influenszerek számára.

Az EOS R50 rengeteg különféle módon teszi egyszerűbbé a tartalomgyártást, kompakt és hordozható kialakításától kezdve a változtatható szögű érintőképernyő kristálytiszta kijelzőjéig, amely funkcióknak köszönhetően ideális a szelfikhez és videoszelfikhez, valamint az élő streameléshez.

Négy aktív tartalomkészítőt kértünk fel az Egyesült Királyságból, Franciaországból és Németországból arra, hogy használják a Canon EOS R50 fényképezőgépet, és örökítsenek meg olyan inspiráló dolgokat, amelyek a legközelebb állnak a szívükhöz. Bár különböző történeteket mesélnek el, mégis mindannyian jobb minőségű tartalmakat tudtak készíteni ezzel a hatékony APS-C fényképezőgéppel.

Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan teszi az EOS R50 soha nem látott módon egyszerűbbé, gyorsabbá és jobbá a tartalmak készítését és megosztását.

Fatou N'Diaye: divatfotózás Párizsban

Fatou N'Diaye tartalomkészítő egy félhomályos utcában áll, miközben egy Canon EOS R50 fényképezőgépet tart az arcához, és belenéz a keresőbe.

A Canon EOS R50 rendkívül jól teljesít gyenge fényviszonyok mellett, mivel autofókusza egészen -4 Fé értékig képes elmenni, ezáltal az éjszaka vagy gyengén megvilágított helyiségben történő tartalomgyártáskor is élesek maradnak a felvételek.

Egy Canon EOS R50 fényképezőgéppel készített portré a ballonkabátot, színes sálat és háromszög alakú napszemüveget viselő Fatou N'Diaye tartalomkészítőről.

A Canon EOS R50 vezérlőelemei többek között azért ideálisak kezdők számára, mert gyorsan lehet váltani az állókép és a mozgókép között, az érintőképernyőn pedig segédmenük állnak rendelkezésre. Fatou használt már haladóbb Canon DSLR gépeket és hibrid fényképezőgépeket, mégis lenyűgözte az EOS R50 egyszerűsége. „Abban a pillanatban beleszerettem, amikor az első képet elkészítettem vele” – áradozik. „Semmi kívánnivalót nem hagy maga után. Ez a fényképezőgép nagyon meg fogja szerettetni veled a fotózást.” A fotó Canon EOS R50 fényképezőgéppel és Canon RF 50mm F1.8 STM objektívvel készült, 1/200 mp, f/2.8 és ISO200 beállításokkal.

A Párizsban élő beauty blogger, Fatou már fiatalon elkezdett lelkesedni a fotózás iránt, miután látta, hogy édesapja mindenhova magával viszi Canon videokameráját. 2007-ben indította útjára a Black Beauty Bag elnevezésű blogot, amelyben divatról beszél, és amelynek célközönségét elsősorban fekete nők alkotják, jelenleg pedig már több mint 150 ezer követővel osztja meg fotóit @blackbeautybag nevű Instagram-oldalán. „Számomra a divat és a fotózás elválaszthatatlan egymástól” – jelenti ki.

Fatou a Canon EOS R50 fényképezőgéppel bejárta Párizst, és saját magáról készített felvételeket biciklizés és ruhaszettek vásárlása és videózása közben. A fényképezőgép videofelvételekhez való képstabilizálási (IS) funkciójának köszönhetően a kézből készített felvételei élesek maradtak, a sokoldalú, 1,62 millió képpontos, változtatható szögű képernyővel pedig gyerekjáték volt saját magát filmeznie és fotóznia. „Úgy tudsz változtatni az autofókuszon, ha megérinted az alanyt az érintőképernyőn” – árulja el Fatou. Ekkor a fényképezőgép automatikusan követni fog téged vagy a kiválasztott alanyt.

Fatou elmondása szerint azonnal beleszeretett az EOS R50 méretébe. „Nem számítottam rá, hogy egy ilyen kis fényképezőgép is ugyanazt tudja, mint egy nagy DSLR” – teszi hozzá. „Az EOS R50 automatikus kreatív sorozatfelvétel üzemmódja lehetővé teszi, hogy különböző fotóstílusok közül választhass.”

Az okostelefonokhoz hasonlóan az EOS R50 is rendelkezik előbeállításokkal és szűrőkkel, a kreatív sorozatfelvétel üzemmód pedig automatikusan négy különböző kreatív hatást alkalmaz az általad készített képek mindegyikére, hogy ki tudd választani közülük a kedvencedet.

Habár Fatou nem számít kezdő fotósnak, azt tapasztalta, hogy ezek az eszközök felgyorsították a munkafolyamatát. „Az EOS R50 tökéletes választás azoknak, akik nem sokat tudnak a fotózásról” – vonja le a következtetést.

Elena Bulkowski: egy fitnesz influenszer egy napja

Egy Canon EOS R50 fényképezőgéppel készített kép Elena Bulkowski tartalomkészítőről, amint korallszínű felsőben és fekete leggingsben egy mezőn rohan a fényképezőgép felé.

Az EOS R50 ugyanazzal az autofókusz-rendszerrel rendelkezik, mint a Canon EOS R10, ennek köszönhetően Elena képei megőrizték élességüket. „Ha bármikor kedvem támad egy kicsit kocogni vagy edzeni, nem kell az elmosódott fókusz miatt aggódnom, mert a fényképezőgép automatikusan követ” – mondja. A fotó Canon EOS R10 fényképezőgéppel és Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM objektívvel készült, 77 mm, 1/500 mp, f/7.1 és ISO100 beállításokkal.

Elena Bulkowski életmód- és fitneszinfluenszer egy tál müzlit fogyaszt el az asztalnál ülve, miközben a vele szemben lévő, állványfoglalatba helyezett Canon EOS R50 érintőképernyője fel van hajtva.

Az EOS R50 kompakt mérete ideálisnak bizonyult azoknak a tartalomkészítőknek, akik folyton mozgásban vannak. „Felkelek, elkészítem a reggelit, közzéteszek egy receptvideót, aztán csak bedobom a gépet a hátizsákomba, és elmegyek túrázni” – magyarázza Elena. „A gép tökéletesen beilleszthető a munkafolyamatomba, mivel mindenhová el tudom vinni.”

A fitnesszel foglalkozó Elena 2014-ben indította útjára a @trainhard_eatwell Instagram-oldalt, miután a németországi Stuttgartba költözött, és nem igazán talált sportklubokat a közelben. Ezért online osztja meg a mozgás iránti lelkesedését, egészséges receptekkel és edzésvideókkal motiválva követőit – ehhez pedig olyan fényképezőgépre van szüksége, amely lépést tud tartani vele.

A Canon EOS R50 12 kép/mp-es sorozatfelvétel-készítési sebessége és 120p lassított videói tökéletesek Elena pörgős tartalmaihoz. A Dual Pixel CMOS AF II autofókusz-rendszer végig követte Elenát az edzések során, élesen fókuszálva rá. „A futás közben készült videóim annyira egyenletesek” – mondja elégedetten. „Rengeteg sporttal kapcsolatos tartalmat gyártok, és fantasztikusnak tartom, hogy edzés közben végig követ az autofókusz.”

Elena, aki eddig okostelefont használt, nagyon intuitívnak találta az EOS R50 kezelőfelületét. „Rettentő egyszerűen lehet váltani a videó és a fotó üzemmód között” – teszi hozzá.

Ráadásul az EOS R50 az állóképekhez 14 jelenet üzemmódot is kínál, és automatikusan elvégzi a beállításokat az egyes helyzetekhez, így például az önarcképekhez és a sport témájú fotókhoz, de ezenfelül még hat videó üzemmóddal is rendelkezik.

Martyn Odell: receptek a gasztroforradalomhoz

Martyn Odell gasztroinfluenszer egy konyhapult fölé hajol a Canon EOS R50 fényképezőgéppel, és közben beállítja az objektívet, hogy videót készítsen egy tál ételről.

Martyn gasztroinfluenszer változatos tartalmakat készít a Canon EOS R50 fényképezőgéppel, amely a legkülönfélébb RF és RF-S objektívekkel kompatibilis. „A cserélhető objektíveknek köszönhetően kísérletezgethetek a különféle fókusztávolságokkal” – árulja el. „Hihetetlen dolog, hogy egy nagy látószögű objektívvel mindent meg tudok örökíteni, amikor videózok, és aztán bármikor egy 50 mm-esre tudok váltani az ételfotózáshoz.”

Egy körlámpával és mikrofonnal ellátott állványra függőlegesen ráhelyezett Canon EOS R50 fényképezőgép. A változtatható szögű érintőképernyőn Martyn Odell gasztroinfluenszer látható, amint egy vöröshagymát tart a kezében.

Az EOS R50 új videofunkciója, a közeli bemutatás üzemmód tökéletesnek bizonyult, amikor a fényképezőgép elé kellett tartani dolgokat. „Miután megmutatok egy hozzávalót, a fókusz rögtön visszakerül az arcomra, nekem pedig pontosan erre van szükségem” – magyarázza Martin.

Martyn a TikTokon @lagomchef név alatt osztja meg videóit, amelyekben megtanítja az embereknek, hogyan csökkenthetik a kidobott ételek mennyiségét és hogyan érezhetik jól magukat a konyhában. Diplomás fotósként és tapasztalt DSLR-használóként Martyn eddig okostelefont használt a spontán tartalomgyártáshoz, most azonban teljesen lenyűgözte, hogy az EOS R50 4K 30p videókat és Full HD 120p videókat tud készíteni.

„Az egyetlen gombnyomással elérhető minőség rendkívül fontos számomra, mivel a tartalmaimat nem igazán szoktam előre megtervezni” – magyarázza Martyn. „Jó érzés volt tudni, hogy csak fogom a fényképezőgépet, megnyomom a felvétel gombot, és máris gyönyörű 4K-felvételeket tudok készíteni. A lassított felvételkészítési funkció pedig újfajta dinamikával ruházta fel az ételekkel kapcsolatos tartalmaimat.”

A Canon EOS R50 egyszerűen használható felvételkészítési üzemmódjai szintén nagy segítséget jelentettek neki, amikor közelről fotózott ételeket. „Az egyik legnagyszerűbb funkció a fókuszsorozat, amellyel nagyon könnyen lehet makrofotókat készíteni az éppen megfelelő mélységélesség kiválasztásával.”

Az EOS R50 Bluetooth-on keresztüli fényképezőgép-vezérlésének és vezeték nélküli csatlakoztathatóságának köszönhetően Martyn rögtön közzé is tudta tenni tartalmait a közösségi oldalain. „A Canon Camera Connect alkalmazás segítségével rettentő egyszerűen el tudom küldeni a fotókat és a videókat az EOS R50 gépről a telefonomra, ezáltal a tartalmak azonnal felkerülnek az internetre, amint elkészültek” – mondja.

Zeena Shah: dizájninspirációk egyszerűbben

Zeena Shah tartalomkészítő egy Canon EOS R50 fényképezőgéppel lefotóz egy lenyűgözően díszített asztalt.

„Mivel nem igazán rendelkezem különösebb műszaki érzékkel, az EOS R50 használatát tökéletesen egyértelműnek és végtelenül intuitívnak találtam” – mondja Zeena. „Elképesztőnek tartom, hogy fotózás után a képek másodperceken belül automatikusan megjelennek a telefonomon. Ezzel rettentő sok időt lehet megspórolni.”

Egy Canon EOS R50 fényképezőgéppel készített portré a pink overált és kék kalapot viselő Zeena Shah stílusinfluenszerről, amint épp egy fehérre festett falnak támaszkodva nevet.

A stílus kulcskérdés Zeena számára, ezért komoly előnynek tartja, hogy az EOS R50 fényképezőgép belefér a kézitáskájába, így otthonról magával tudja vinni a stúdióba. „Mindenhová velem jön, és tényleg nagy segítséget jelent abban, hogy fejlődni tudjak a minőség terén” – vallja be. „Olyan érzés, mintha igazi fotós lennék, és nagy örömmel tölt el, hogy ennyire jó minőségű képeket készíthetek vele.” A fotó Canon EOS R50 fényképezőgéppel és Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM objektívvel készült, 18 mm, 1/500 mp, f/9 és ISO160 beállításokkal.

A formatervezőként, stylistként, előadóként és íróként tevékenykedő Zeena (@heartzeena) Londonban él, és a karantén alatt fedezte fel újra a márványfestés ősi művészetét. Kezdetben okostelefonnal örökítette meg alkotásait, ezért szeretett volna fejlődni a minőség terén.

Zeena, akinek művészként jó szeme van a feltűnő árnyalatokhoz és részletekhez, nagyon elégedett volt az EOS R50 precíz és éles képeivel. „Csodálatosak a színek” – áradozik. „Annyira élethűek, és olyan fantasztikus, hogy a követőimmel is meg tudom osztani a nagy felbontást és a gyönyörű telítettséget.”

A kreatív sorozatfelvételi funkció mindegyik képhez több szerkesztési lehetőséget is biztosít, így Zeena azonnal fel tudta tenni a tartalmait a közösségi oldalaira. „A használatra kész szűrőknek köszönhetően azonnal közzé tudod tenni a képeket” – magyarázza.

Zeenának az EOS R50 lassított felvételi funkciója tetszett a legjobban, amellyel a márványfestéses videóiban meg tudta örökíteni az örvénylő festékek szinte hipnotikus hatását. „Ezt az egy dolgot nem tudták visszaadni az okostelefonnal készült tartalmaim” – teszi hozzá. „De az EOS R50 fókuszsorozat funkcióját is szupernek találom. Úgy elegyíti egymással a képeket, hogy a végén egy igazán gyönyörű mélységélesség legyen az eredmény, és ezt semmilyen más módon nem tudnám elérni.”

Az EOS R50 előnyei tartalomkészítők számára

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Mindegy, hogy az arckövetési és automatikus fókuszálási funkciókat, az intuitív felvételkészítési módokat, a kompozíció és a beállítások ellenőrzésekor hasznos változtatható szögű érintőképernyőt, a részletes és életteli képminőséget vagy az EOS R rendszerű fényképezőgépekkel kompatibilis különféle objektívek használatát tartod fontosnak, az EOS R50 ideális társad lehet a barátaiddal és követőiddel való megosztásra szánt lenyűgöző tartalmak készítésekor.


Írta: Lauren Scott

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • FOTÓ

  Az EOS R50 és az EOS R10

  Összehasonlítjuk két EOS R rendszerű APS-C fényképezőgép legfontosabb jellemzőit és kialakítását.

 • VIDEÓ

  Tippek a közösségi oldalra feltöltött videóid tökéletesítéséhez

  Négy alkotó beszél arról, mitől nagyszerű egy tartalom és hogyan emelkedhetsz ki a tömegből az online térben.

 • VIDEÓ

  Hogyan készíthetsz kiváló minőségű felvételeket ételekről profi módon?

  A lélegzetelállító ételes videókat bemutató Jessie Bakes Cakes oldalnak több mint 100 000 követője van. Itt elmagyarázza, hogyan tudod elsajátítani az ételvideózást.

 • VLOGOLÁS

  Hogyan legyél vlogger

  Vágj bele, és készíts minőségi vlogokat a kezdőknek szóló vlogolási tippjeinkkel.