KREATÍV NYOMTATÁS

Szabd személyre, nyomtasd ki, rendezd el: készítsd el saját fényképes naptárad

Gyűjtsd össze a legszebb emlékeidet erről az évről, és nyomtass ki egy személyes naptárt magadnak vagy ajándékozd meg vele szeretteid.
Egy nő egy Canon PIXMA nyomtatóból kijövő naptároldalt tart a kezében.

Ahogy a nappalok egyre rövidebbek, és egyre több időt töltünk bent, végre van időnk átnézni az idei képeket, miközben felkészülünk a következő 12 hónapra. Mi is lehetne rendszerezettebb dolog egy személyes naptárnál, amelyben az összes kedvenc családi pillanatod benne van?

Nincs is annál jobb módszer a telefonoddal vagy fényképezőgéppel rögzített családi pillanataid kincsesbányájának felfedezésére, mint hogy otthon, a Canon PIXMA nyomtatóddal elkészítsd személyes naptáradat – találd meg a tökéletes képet minden hónapra. Választhatsz olyan képeket is, amelyeket utazásaid során készítettél, és amelyek tökéletesen passzolnak az évszak hangulatához és az úti célhoz.

Az Egyesült Királyság délnyugati részén tevékenykedő fotós, influenszer és újdonsült anyuka, Rafaella Ponce nap mint nap betekintést enged életébe 19 600 követőjének az Instagramon, ahol különböző kreatív tartalmakat oszt meg férje és gyermeke társaságában. Egy olyan influenszermarketing alkalmazást is menedzsel, amely segít a márkáknak és influenszereknek kapcsolatba lépni egymással.

Itt a kézművességet hirdeti, és megmutatja, hogy az idei évi gyönyörű emlékekkel töltött saját naptár elkészítése hogyan lehet egyszerű, de mégis szórakoztató tevékenység: mindössze egy nyomtatóra és egy csöppnyi kreativitásra van szükséged.

1. Készülj fel a kreatív naptárprojektedre

Egy nő papírt tölt be egy íróasztalon lévő nyomtatóba, amely mellett egy csomag Canon papír és egy laptop látható.

Rafaella nagyon szereti kreatívan tölteni idejét, és mindig inspirációt keres. „Minden kézzel készített dolgot szeretek” – mondja. „Az albumkészítés a kedvencem. Amióta megszületett a kisbabán, nem igazán van rá időm, de attól még nagyon imádom.”

Minimális felszerelésre van szükség naptárad elkészítéséhez, így ez egy tökéletes otthoni tevékenység a benti délutánokra. A Canon PIXMA nyomtató mellett Rafaella a vezeték nélküli Canon PIXMA TS7450 sorozatot használja, továbbá egy fotópapír is szükséges, amely elég erős ahhoz, hogy ki tudd akasztani.

A Canon Matte Photo Paper MP-101 ideális a saját készítésű alkotásokhoz, és kiváló minőségű, élénk képeket ad vissza matt bevonattal. A Canon Plus Glossy II PP-201 típushoz hasonló fényes papírok is jól használhatók, mivel ezek remekül kiemelik az élénk színeket és tökéletes bevonatot biztosítanak a digitális fényképekhez. Mindkét papírtípusra lehet írni, így bekarikázhatod vagy feljegyezheted a fontosabb dátumokat. Rafaella a Plus Glossy papírt használja, hogy gyönyörű, prémium hatást adjon naptárjához.

2. Válaszd ki a képeket

Egy nő egy októberi naptároldalt tart a kezében, amelyen egy várandós nő egy tököt tart a pocakja mellett.

Nem olyan nehéz minden hónapra ihletet találni. Jó kiindulási pont, ha először szeretteid képeit használod fel azokra a hónapokra, amikor születésnapjuk van, karácsonyra pedig válassz egy családi portrét.

Legyen szó éppen egy gyermekzsúron készült gyertyafényes portréról, egy boldog emlékről a nyári nyaraláson, arról a pillanatról, amikor Buksi éppen beugrik az őszi levelek közé vagy hóba borított kedvenc tájadról, a naptár kedvenc pillanataid szezonális képeivel való megtöltése a valódi szíve ennek a kézműves projektnek.

„Tavaly ilyenkor még várandós voltam, és készítettem egy képet a pocakomról és egy tökről” – magyarázza Rafaella. „Jó, hogy ezt a képet választottam ki októberre, mert arra emlékeztet, hogy milyen gyorsan is megy az idő – a gyermekem már majdnem egy éves.

„Számomra ez arról szól, hogy fényképekkel emlékezem a legszebb pillanatokra. Ezért minden hónapra egy olyan fényképet választok, ami szép emlékeket idéz vissza az adott időről.

„Ha ellátogatsz az Instagram-oldalamra, láthatod, hogy nagyon szeretek természetes fényt használni, és nem szeretem, ha túl sok minden történik a képen” – mondja. „Szerintem a kevesebb néha több. Odafigyeléssel válaszd ki a képeket, legyen tele természetes fénnyel és legyen rendezett a háttér.”

3. Készítsd elő a képeket a nyomtatásra

Egy kanapén ülő nő, kezében egy kisbabával, aki a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazással szerkeszti naptáját telefonján.

„A számítógépeden vagy telefonodon is használhatod a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást” – mondja Rafaella, aki naptársablonjának elkészítéséhez hívta segítségül az alkalmazást.

Fontos, hogy előkészítsd a képeket a nyomtatás előtt. Számos fényképszerkesztő alkalmazásban van lehetőséged kiválasztani a kép fájltípusát és minőségét az exportáláskor, és Rafaella azt javasolja, hogy a lehető legjobb minőséget válaszd. „Ha így teszel, akkor sokkal jobb minőségű kép fog kijönni a nyomtatóból” – mondja.

Ha JPEG-formátumban exportálod a képeket, válaszd a lehető legjobb minőséget. Akár PNG-fájlokként is exportálhatod őket, mivel ennél a fájltípusnál kisebb a minőségveszteség a tömörítéskor, ami gyakran jobb képet eredményez. RAW-formátummal érheted el a lehető legjobb minőséget és rugalmasságot az utómunkálatok során, amikor a képet olyan szerkesztőprogrammal szerkeszted, mint például a Canon Digital Photo Professional (DPP) alkalmazása.

Ne feledd, a képernyőn megjelenő és a kinyomtatott képek eltérők lehetnek, ezért először készíts néhány tesztnyomatot, hogy lásd, miként fognak kinézni a képek a kész naptárban.

Rafaella a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást használta, amely számos naptársablont tartalmaz. Közvetlenül a sablonokba is importálhatod a képeket, de ötletet is meríthetsz belőlük saját dizájnok készítéséhez.

4. Engedd szabadjára fantáziád a sablonjaiddal

Egy laptop előtt ülő nő, aki családi fotókat rendezget fényképes naptárjában a Canon Easy-PhotoPrint Editor használatával.

A Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazással szöveget, bélyegeket és kereteket adhatsz naptáradhoz, és kreatív szűrőkkel is elláthatod képeid. Az alkalmazásban lévő sablonok mellett számtalan naptáropció is elérhető a Creative Parkban, az adventi kalendáriumoktól és szülinapi visszaszámlálóktól a 3D naptárakig és naptármatricákig.

Ügyességi szintedtől függően készíthetsz teljesen új naptársablont is, de Rafaella a klasszikus, egyhónapos sablont választotta a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazásban, amelynél minden hónaphoz egy képet adhatsz. Válaszd ki a nyomtatódnak megfelelő papírméretet, importáld a fényképeket, és adj hozzá saját stílust a kreatív szűrőkkel, bélyegzőkkel és keretekkel. A szöveg betűtípusát és színét is módosíthatod, így valóban egyedivé teheted naptárad.

A Canon ingyenes papírművészeti anyagokat gyűjtő, díjmentes Creative Park alkalmazásban is számos naptáropció érhető el. Válaszd ki a naptársablont, a nyomtatási méretet és töltse le a fájlt. Ragadj ollót, ragasztót, ceruzát, tollat, fogpiszkálót és csipeszt, és készülj fel a naptárad kivágására, hajtogatására, ragasztására és összeállítására.

5. Nyomtasd ki és tedd ki

Egy mosolygó nő, aki egy frissen kinyomtatott naptároldalt tart a kezében.

Közvetlenül is csatlakozhatsz Canon PIXMA TS7450 sorozatú nyomtatódhoz számítógépről vagy okostelefonról. A nyomtató tintakazettája egyszerűen behelyezhető és cserélhető.

Egy nő egy kisbabát tart, aki a konyhapulton áll. Egy fényképes naptár látható a mögötte lévő konyhaszekrényen.

Az otthonok legközpontibb helyisége gyakran a konyha, így személyes naptáradat akár a konyhaszekrényre is kiteheted, hogy ne feledkezz meg egyetlen fontos eseményről sem.

Amint minden készen áll, kezdődhet a nyomtatás. A pénztárcabarát és egyszerűen használható Canon PIXMA TS7450 sorozatú nyomtató számos opciót kínál, így munkahelyi és otthoni használathoz is ideális. Gyorsan, egyszerre több oldalt is másolhatsz vagy szkennelhetsz a munkahelyeden, de kreatív társként is helyt áll, amikor gyermekeiddel játszol. A Canon széles kreatívhordozó-kínálatában mágneses fotópapír is megtalálható, így a kinyomtatott naptárat akár közvetlenül a hűtőre is kiteheted.

6. Add ajándékba az elkészült naptárat

Egy kisbabát tartó nő egy bekeretezett fényképes naptárat akaszt fel a falra, amely mellett több bekeretezett fénykép és kép is látható.

Egy különleges emlékekkel és pillanatokkal megtöltött személyes naptár kiváló születésnapi ajándék lehet a nagyszülőknek vagy a közeli barátoknak.

Ha örömteli, közös emlékekkel töltöd meg, egy személyes naptár figyelmes ajándékötlet lehet barátaid vagy családtagjaid számára. Saját naptárja mellett Rafaella egy bekeretezett naptárat is nyomtatott, amelybe egy nővére esküvőjén készült fényképet is beletett.

„A nővérem augusztusban ment férjhez, és a lányom vitte a gyűrűt, szóval készült egy kép rólunk a nővéremmel és a sógorommal” – mondja. „Néhány háttértervet is használtam az alkalmazásból, és nagyon jól néztek ki. Odaadom a nővéremnek, és nagyon fog neki tetszeni.

„Számomra ez arról szól, hogy egy kapszulába zárom a legszebb pillanatokat. Manapság már minden digitális, emiatt azonban nincs meg az a bizonyos „érintés” rész. Ez határozottan egy olyan ajándék, amit én is szívesen kapnék. Ezáltal kézzel foghatóvá válnak az emlékek.”Szerző: Lorna Dockerill

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS

  Képek szerkesztése nyomtatáshoz

  Hozz ki többet a fotóidból nyomtatásban az útmutatónk segítségével, amely lépésről lépésre elmagyarázza a nyomtatáshoz szükséges szerkesztés folyamatát és a legjobb nyomtatási beállítások használatát.

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Listák, tervek, célok kinyomtatása

  Kreatívkodj Canon PIXMA nyomtatóddal, és rendszerezd tudatosan a dolgaidat egész évben.

 • NYOMTATÁS

  Canon PosterArtist

  Hozz létre professzionális posztertervek gyorsan, egyszerűen és ingyenesen.

 • PRINTING TIPS

  Create a personal gift

  The Canon Photo Cube helps you craft a gift full of happy memories.