NYOMTATÁS

Vezeték nélküli nyomtatód használatának okos módjai

Egy Canon vezeték nélküli nyomtatóval és a Canon alkalmazásokkal bármit kinyomtathatsz, ha rendelkezel Wi-Fi-kapcsolattal, így mindig a maximumot nyújthatod a munkában, a tanulmányaidban és otthon, ráadásul mindent az okostelefonodról tudsz kezelni. Fedezd fel a megannyi lehetőséget.
Valaki az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazást használja egy táblagépen keresztül, hogy vezeték nélkül kinyomtasson egy családi képet az asztalon lévő Canon PIXMA nyomtatóval.

A nyomtató minden iroda és osztályterem elengedhetetlen kelléke – napjainkban pedig, amikor egyre többen választjuk a távolról történő munkát és tanulást, már az otthonokban is szükség van rá.

Az az egyik legjobb dolog az otthoni munkavégzésben, hogy bármelyik helyiségben dolgozhatunk. Ha beszerzel egy vezeték nélküli és felhőalapú nyomtatást lehetővé tévő nyomtatót, nem kell többé mellette üldögélned – onnan nyomtathatsz, ahonnan csak szeretnél. Ha reggel inkább a kanapén dolgoznál, vagy a kertben szeretnéd élvezni a délutáni napsütést, bármelyiket megteheted. Bármikor kezdeményezheted a dokumentumok nyomtatását, a nyomatokat pedig akkor veszed ki, amikor épp szükséged van rájuk.

Egy felhasználó okostelefont tart a kezében, amelynek kijelzőjén egy Canon PIXMA G3570 sorozatú nyomtató csatlakozik Wi-Fi-kapcsolaton keresztül.

A Canon vezeték nélküli nyomtatóit egyszerű beállítani és egyszerű használni. A Wi-Fi-kapcsolatnak és az olyan alkalmazásoknak köszönhetően, mint a Canon PRINT alkalmazás, okostelefonodról vagy táblagépedről vezérelheted a nyomtatási funkciókat – erről alább még lesz szó részletesen. A készülék egyszerűen beállítható az okostelefonos alkalmazással vagy a Canon támogatási útmutatója alapján – csak keresd meg a nyomtatód típusszámát, és kövesd az útmutatóban írtakat lépésről lépésre.

Vezeték nélküli nyomtatás az okosan működő otthonokért

Valaki egy asztalon elhelyezett Canon PIXMA nyomtató által kiadott nyomatot tanulmányoz.

A PIXMA TR4650 sorozat egyszerre kompakt és rendkívül sokoldalú, ezáltal ideális választás a vezeték nélküli otthoni nyomtatáshoz. Fekete és háromszínű kazettái pénztárcabarát, nagy kiszerelésben is rendelkezésre állnak, és a készülék könnyen használható nyomtatáshoz, lapolvasáshoz, fénymásoláshoz, sőt, faxoláshoz is.

Fehér íróasztal, rajta egy laptoppal, egy szobanövénnyel és néhány irodaszerrel körülvett Canon MegaTank nyomtató.

A MAXIFY GX6040 ugyanolyan jól érzi magát a kis irodákban, mint az otthoni irodákban. Nagy kapacitású tintatartályainak köszönhetően a hagyományos lézer- és tintasugaras nyomtatókhoz képest rendkívül alacsony a teljes tulajdonlási költsége. Mivel a csere tintapalackok nem igényelnek összenyomást, és egyedi kóddal látták el őket, az újratöltés folyamata gyorsan, egyértelműen és teljes mértékben maszatmentesen zajlik.

Manapság az otthoni hétköznapoknak szerves része a Wi-Fi-kapcsolat is. Az egyes emberek, párok és családok napi szinten egyre inkább támaszkodnak számítógépekre, laptopokra, táblagépekre és okostelefonokra. Csatlakoztass egy Canon nyomtatót otthoni Wi-Fi-hálózatodhoz, és vezeték nélkül nyomtathatsz otthonodban bárhonnan a fent említett eszközökről, sőt, egyéb eszközökről is. De ez még nem minden. A Canon alkalmazásai segítségével messzebbről, például a vonaton ülve vagy egy kávézóban is nyomtathatsz vagy szkennelhetsz, ha ott van Wi-Fi-kapcsolat, otthoni nyomtatód pedig kiadja a kinyomtatott dokumentumokat vagy fotókat.

Amellett, hogy a nyomtató hasznos a mindennapi munkához szükséges levelek és címkék előállítása során, abban is segíthet, hogy termelékenyebb és hatékonyabb legyél. Egy nyomat olvasásával továbbá azt is megelőzheted, hogy a képernyőn megjelenő értesítések és beérkező e-mailek elvonják el a figyelmedet. Az is fontos szempont, hogy a szemedet pihentetni kell, és időnként el kell szakadnod a képernyőtől.

A Wi-Fi-kompatibilis PIXMA G3470 sorozat (lásd a fenti videót) ideális a pörgős okosotthonokba, mivel a nyomtatást, a lapolvasást és a fénymásolást olyan nagy kapacitású tintatartályokkal ötvözi, amelyek akár 6000 fekete-fehér és 7700 színes dokumentumot képesek előállítani.1 A Canon MegaTank rendszerének köszönhetően az újratöltés is gyerekjáték az egyszerűen és maszatmentesen cserélhető, rendkívül költséghatékony tintapalackokkal. A PIXMA G4470 egy automatikus lapadagolóval is kiegészül, hogy a többoldalas lapolvasás és fénymásolás is problémamentes legyen.

Egy tini keresztbe tett lábbal ül az ágyon, és a tankönyveit olvassa. Egy Canon PIXMA nyomtató az ágy melletti asztalkán.

Egy vezeték nélküli nyomtató mind az iskolások, mind az egyetemi hallgatók számára felbecsülhetetlen, hiszen a segítségével kinyomtathatják beadandóikat, illetve leellenőrizhetik munkáikat. A PIXMA Cloud Link a Google Classroom alkalmazást is támogatja, amely egyszerűbbé teszi a diákok számára a tanárokkal való együttműködést az otthoni tanulás során.

Nem csak szakemberek számára előnyös otthon egy vezeték nélküli nyomtató. A PIXMA Cloud Link a Google Classroom alkalmazást is támogatja, ezért az iskolások és egyetemisták számára is hasznos. A Google Classroom a tanárok és a diákok közötti kommunikáció támogatására szolgál. A PIXMA Cloud Link szolgáltatás és a Google Classroom együttes használatával a tanulók közvetlenül a nyomtató képernyőjéről vagy okoseszközükről nyomtathatják ki órarendjüket és beadandóikat a Canon PRINT alkalmazáson keresztül. A tanárok számára további előny, hogy könnyen nyomtathatnak osztálynévsorokat a kiválasztott osztály tagjainak megtekintéséhez.

A Canon alkalmazásokkal többet érhetsz el

Valaki egy Canon PIXMA nyomtató által kiadott nyomatért nyúl. A nyomtató melletti asztalon még néhány további nyomat látható.

A Canon PRINT alkalmazás tökéletes társ a nyomtatásban, akár családok, akár irodai dolgozók használják. A készülék tud szkennelni, nyomtatni és fénymásolni, emellett pedig a felhőhöz is lehet vele csatlakozni.

Valaki egy táblagépet tart a kezében, amelynek kijelzőjén egy baráti társaságról készült fotó látható. A háttérben ugyanezt a képet nyomtatja ki egy Canon PIXMA nyomtató.

A Canon alkalmazások hatalmas kínálata – amelyben többek között az Easy-PhotoPrint Editor és a PosterArtist webalapú szoftver is megtalálható – nemcsak egyszerűbbé teszi a nyomtatást, de a benned rejlő kreativitást is segít kibontakoztatni.

A kimagasló egyszerűség, sokoldalúság, hatékonyság és kreativitás érdekében a Canon díjmentes alkalmazások és szoftverek hatalmas választékát kínálja, hogy a vezeték nélküli nyomtatás élménye még tökéletesebb legyen. A Canon PRINT alkalmazás segítségével okoseszközökről nyomtathatsz, fénymásolhatsz és szkennelhetsz, valamint ellenőrizheted a nyomtató beállításait, a tintaszinteket, illetve karbantartási műveleteket futtathatsz.

Mint azt már láttuk, a Canon alkalmazásaival igen egyszerűen tudsz közvetlenül a telefonodról vezeték nélküli nyomtatóra nyomtatni. Ha otthonról vagy a munkahelyeden kívülről dolgozol, használd a Canon PRINT alkalmazást a PIXMA Cloud Link szolgáltatással, hogy vezeték nélkül kapcsolódj valamelyik irodai nyomtatóhoz, és dokumentumokat oszthass meg a csapat többi tagjával. Okostelefonod kamerájával távolról beolvashatsz dokumentumokat, és amikor visszaértél az irodába, kinyomtathatod ezeket, de arra is van lehetőséged, hogy a dokumentumokat beszkenneld a nyomtatóval, majd elküldd egy okostelefonra. Tehát oda-vissza működik a dolog.

Ha a kreatív megoldások is érdekelnek, a Easy-PhotoPrint Editor alkalmazás segítségével digitális fotóid alapján stílusos fotónyomatokat és egyedi ajándékokat készíthetsz, például naptárakat, képeslapokat, posztereket és hasonlókat, amelyekhez sablonok is rendelkezésre állnak.

A PosterArtist online szolgáltatással saját posztereket, plakátokat és szórólapokat tervezhetsz. A MAXIFY GX3040 és MAXIFY GX4040 MegaTank nyomtatók különösen alkalmasak ehhez, mivel hátsó, lapos bemeneti tálcájuk megkönnyíti az akár 1,2 méter hosszúságú plakátok előállítását, és az akár 0,7 mm vastag kartonlapokra való nyomtatást.

A Windows rendszerű számítógépekhez való Easy-Layout Editor egy nyomtató-illesztőprogramokhoz készült igen hasznos bővítőmodul, amellyel megtekinthető az elrendezés előnézete a képernyőn, és amely több kép nyomtatását is lehetővé teszi. De még alkalmazást sem muszáj letöltened, ugyanis a Canon nyomtatók kompatibilisek a Chromebook eszközökkel, az Apple AirPrinttel és az Android rendszerekhez kifejlesztett Mopria® szolgáltatással, ezáltal egyszerűen csatlakozhatsz és nyomtathatsz vezeték nélkül az okostelefonod vagy táblagéped beépített nyomtatási protokollján keresztül.

Problémamentes használat

Egy asztalon elhelyezett Canon PIXMA nyomtató kinyomtat egy napraforgós sablont, míg a háttérben apa és lánya ugyanezt a napraforgót készíti el.

A vezeték nélküli nyomtatásnak köszönhetően nem kell a nyomtató mellett ülnöd, nem szükséges külön otthoni irodahelyiséggel rendelkezned, mert ott dolgozhatsz – és játszhatsz –, ahol csak szeretnél.

Végül, de nem utolsósorban a Canon Wi-Fi-kompatibilis nyomtatóinak és különféle alkalmazásainak megtervezésekor a zavartalan működés volt az egyik fő szempont. A nyomtatók fizikai vezérlőpaneleitől kezdve az alkalmazásfunkciókig és -felületekig mindent az egyszerű és intuitív használatot szem előtt tartva igyekeztünk kialakítani, biztosítva azt a szabadságot, amellyel mindenfajta lapolvasási és nyomtatási feladatot a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben tudsz elvégezni. Ennél egyszerűbb már nem is lehetne a vezeték nélküli nyomtatás. Csak támaszkodj a Canonra.


Szerzők: Angela Nicholson és Matthew Richards

  1. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a csere tintakazettával végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek