INSTANT NYOMTATÓK

Egy apró fényképezőgép-nyomtató, amely új szintre emeli a pillanatképek fogalmát: fejezd ki magad a Canon Zoemini S2-vel

Izzy Manuel, divatblogger a Canon Zoemini S2-t használja, hogy azonnal elkészített nyomatokkal fokozza vintage stílusát.
Három Canon Zoemini S2 fehér, zöld és rózsaarany színben egy asztalon, ruhákkal és kinyomtatott szelfikkel körülvéve.

Mikor nézted vissza az okostelefonodban található képeket? Valószínűleg volt benne néhány meglepetés – olyan találkozások, amelyekről már megfeledkeztél, és amelyek hirtelen felidéződtek benned. „Körülbelül 24 000 fotó van a telefonomon” – mondja a fenntartható divat és életmód blogger, Izzy Manuel, aki imádja a régi ruhákat. „A fele ezek közül szelfi. A másik fele azonban olyan emlékek, amelyeket szívesen látnék többször – karácsonyi vacsorák vagy véletlenszerű esték az egyetemi barátaimmal. Nemcsak a nagy események, de az apró dolgok is különlegessé teszik az életet, amire mindannyian rájöttünk a koronavírus-járvány idején” – teszi hozzá.

Manapság, amikor mindenhová okostelefonokat és hordozható fényképezőgépeket viszünk magunkkal, több képet készítünk, mint valaha. Évente több milliárd fénykép készül, de sok közülük SD-kártyákon vagy telefonok galériáiban digitálisan porosodik.

Egy ágyon fekvő nő, aki nevetve nézi az okostelefonját.

Izzy Manuel, vintage divatblogger a Canon Zoemini S2 és a Canon Zoemini segítségével fejezi ki stílusát, szegélyeket és szűrőket adva képeihez, hogy személyre szabott nyomatokat készíthessen.

Egy nő egy kék szekrényen ül, az előtérben pedig egy Canon Zoemini S2 látható egy könyvhalmazon.

„A Canon Zoemini S2-t csatlakoztathatod az okostelefonodhoz, ráteheted például egy könyvhalomra, beállíthatsz egy időzítőt, majd a telefonodon keresztül nézheted, hogy mit fotózol” – mondja Izzy.

Félre a telefon kontra fényképezőgép vitákkal – a kettő együtt is működhet. A Canon Zoemini S2 és a Canon Mini Print alkalmazás használatához nincs szükség speciális eszközre, a képeket okostelefonodon keresztül közvetlenül az alkalmazásba töltheted le. A képeket egy digitális fényképezőgépről, például a Canon PowerShot G7 X Mark III-ról is letöltheted okostelefonodra, majd az alkalmazáson keresztül kinyomtathatod. A Facebookon, Instagramon, Google Fotón, Dropboxon vagy iCloudon elmentett képekhez is hozzáférhetsz, hogy útközben kinyomtathasd őket.

A Canon hordozható nyomtatóinak használatával Izzy megmutatja, hogyan lehetsz kreatív, hogyan lehelhetsz új életet a régi képeidbe, és hogyan készíthetsz olyan új képeket, amelyeket kinyomtatva újra és újra meg akarsz majd nézni, és amelyeket meg fogsz őrizni és becsülni fogsz.

1. Tedd egyedivé nyomataidat

Egy nő egy okostelefonon ikonokat és szűrőket ad hozzá egy képhez a Canon Mini Print alkalmazásban.

Bluetooth® segítségével összekapcsolhatod a Canon Mini Print alkalmazást a közösségi média fiókoddal, hogy az alkalmazáson belüli szűrők, keretek és matricák segítségével felfrissítsd az ott lévő képeket.

Egy nő a Canon Mini Print alkalmazás különböző ikonjait és matricáit nézegeti.

Az ikonok és emojik mellett szöveget is hozzáadhatsz a Canon Zoemini S2 és Canon Zoemini nyomataidhoz.

Izzy egy olyan generációhoz tartozik, amely a digitális technológián nőtt fel, de nagyra értékeli a nyomatokat és a hiteles analóg megjelenést is. Vizuálisan ez a retró érzés párosul a vintage és a fenntartható divat iránti szeretetével, és a Canon Zoemini S2 tökéletes eszköz a modern és a vintage kombinációjának megvalósításához.

A többféle színben kapható Canon Zoemini S2 kicsi és könnyen használható, három üzemmóddal rendelkezik – kültéri, portré és szelfi –, és élénk, régimódi felvételeket készít, amelyeket szegéllyel is ellát. „Egy tükör van az elején és gyűrűs megvilágítással rendelkezik, ami nagyszerű a szelfikhez” – mondja Izzy.

A Canon Zoemini S2-vel a fénykép élő nézetét is megtekintheted, így nyomtatás előtt meggyőződhetsz arról, hogy te és a barátaid is teljesen fókuszban vagytok.

Keretek, matricák, különféle formák és elrendezések – a Canon Mini Print alkalmazás rengeteg lehetőséget kínál a képek személyre szabására.

„Nem vagyok túlságosan műszaki beállítottságú, de az alkalmazást nagyon könnyű használni” – mondja Izzy. „A szűrők nagyon szép hatásokat adnak, és szerettem szív és mosolygó arc emoji matricákat hozzáadni a barátaimmal készített szelfikhez, hogy játékos módon tükrözzék, mi történik a képen. Annyira aranyosak – a japán kawaiira emlékeztetnek.”

2. Használj nyomatokat a ruhatervezéshez

Egy élénk színű pulóvert viselő nő egy kabátot vesz elő a szekrényből.

Divatbloggerként Izzy ruhatára tele van különböző színes ruhákkal, amelyeket a fotózásokhoz használ, és amelyeket szívesen fotóz a Canon Zoemini S2-vel.

Egy nő a Canon Zoemini S2-vel a tükörben fényképezi magát.

A különböző ruhákról nyomatok készítése remek módja volt Izzy számára, hogy különböző ruhakombinációkat hozzon létre, és megmutassa a stílusát.

Izzy divatbloggerként végzett munkája során a Canon hordozható nyomtatói nagyszerű eszköznek bizonyultak a ruhák megtervezéséhez. „Ha egy nagy fotózáson több különböző ruhát kell viselnem, előzetesen felvételeket készítek magamról az összes ruhában, és kinyomtatom őket, hogy pontosan tudjam, mit fogok viselni” – mondja. „A Canon Zoemini S2 önkioldóval rendelkezik, ami nagyon megkönnyíti ezt a folyamatot, és elegáns, karcsú megjelenésével önmagában is divatos kiegészítő” – teszi hozzá Izzy. „A fémes hatás és a színek nagyon szépek. Ha fotózáson lennék, a kezemben tartanám, mint kelléket!”

Bármi legyen is a szenvedélyed, a Canon Zoemini S2 fényképezőgép-nyomtatóval életre kelheted. „Egész éven át fényképezheted a kertedet vagy a kedvenc zugod a természetben, hogy megmutasd, hogyan változik az évszakokkal” – mondja Izzy.

3. Kreatívan jelenítsd meg a felvételeid

Egy nő nyomatokat mutat be egy drótkeretes táblán.

A Canon Zoemini S2 nyomatokat a közösségi médiában megosztható képekhez hasonlóan kedves emlékként odaajándékozhatod a barátaidnak.

Egy személy egy Canon Zoemini nyomtatóból éppen kinyomtatásban lévő képet tart.

A Canon Zoemini S2 segítségével hozzáadható fehér szegélyek nosztalgikus, analóg hangulatot kölcsönöznek a képeknek, ami passzol Izzy vintage stílusához. A Canon Zoemini használatakor a Canon Mini Print alkalmazásban szegélyeket adhatsz a képekhez. A Canon Zoemini S2 esetében ugyanezt a Vissza gombbal teheted meg.

„Amikor egyetemre jártam, egy egész falat beborítottam a barátaim kollázsfotóival” – emlékszik vissza Izzy. A Canon Zoemini nyomtató és a Canon Zoemini S2 ezt rendkívül egyszerűvé teszi, hiszen a digitális felvételeket percek alatt tartós, öntapadós 2x3"-es nyomatokká alakítja át. Minden fénykép a ZINK™ technológiával készül, amely maszat- és szakadásállóvá, valamint vízállóvá teszi azokat. A kollázs eszközzel négy vagy kilenc képből álló öntapadós posztereket is készíthetsz. A Canon hordozható nyomtatóival nyugodtan lehetsz spontán, elkaphatod a pillanatot és azonnal ki is nyomtathatod.

Ez a funkció, a hordozhatósággal kiegészítve nagyszerű kiegészítője partiknak vagy esküvőknek, olyan mintha saját személyes fotófülkéd lenne. „Valós időben létrehozhatsz egy idővonalat az eseményről, vagy megoszthatod az éved történetét úgy, hogy havonta két felvételt készítesz” – mondja Izzy. Miután kinyomtattad, képeidet műalkotásként vagy történetként elrendezheted albumokban, falakon vagy bárhol máshol, a hűtőszekrény ajtajától a születésnapi kártyákig.

Egy személy a kék Canon Zoemini S2-t a táskájába teszi.

A Canon Zoemini S2 fényképezőgép-nyomtatót, amely körülbelül akkora, mint egy okostelefon, könnyen becsúsztathatod a táskádba vagy a zsebedbe, és bárhová magaddal viheted, hogy a spontán pillanatokban mindig kéznél legyen.

Egy személy szelfit készít a Canon Zoemini S2 típussal a tükör és a gyűrűs megvilágítás használatával.

A Canon Zoemini S2 előlapján található tükör és a gyűrűs megvilágítás ideális a tökéletes szelfik készítéséhez.

„Az, hogy a képekre szöveget lehet írni, és azokat menet közben kinyomtatni, más előnyökkel is jár” – magyarázza Izzy. „Arra is praktikus lenne, hogy vizuális jegyzeteket készítsek, amikor úton vagyok. A Pinteresthez hasonlóan használnám, de anélkül, hogy állandóan egy képernyőt kellene néznem. Ha valami olyan mellett sétálnék el, ami inspirál, lefényképezhetem, a nyomatot a zsebemben tarthatom, és amikor vintage ruhákat vásárolok, megnézhetem, hogy ugyanazt a megjelenést olcsóbban és fenntartható módon újrateremthessem.”

„Soha ne legyél szégyenlős, ha fényképezni akarsz. Ha van valami, amit megtanultunk az elmúlt másfél évben, akkor az az, hogy minden lehetőséget meg kell ragadni.” Egy olyan multifunkciós fényképezőgéppel és nyomtatóval felfegyverkezve, mint a Canon Zoemini S2, vagy egy „fényképezőgép-nyomtató” kombinációval, mint például az okostelefonoddal vagy vloggerkameráddal és a Canon Zoemini nyomtatóval, a mindennapi pillanatokat varázslatos, maradandó emlékké varázsolhatod. Csak a saját képzeleted szabhat határt annak, hogy a nyomatok mivé válhatnak a kezedben.

Tudd meg, hogyan oszthatod meg kreativitásod, és szabadíthatod fel a történeted.Írta: Rachel Segal Hamilton

Kapcsolódó termékek

  • Otthoni nyomtatók

    Canon Zoemini 2

    A zsebméretű, akkumulátoros Zoemini 2 nyomtatóval bármikor, bárhol azonnal nyomtathatsz okostelefonodról.
  • Instant és zsebnyomtató fényképezőgépek

    Canon Zoemini S2

    Turbózd fel szelfijeidet egy zsebméretű fényképezőgép-nyomtatóval, amelyet tükör, gyűrűs világítás, távoli zárkioldás és élő nézet tesz teljessé.

Kapcsolódó cikkek