NYOMTATÁSI TIPPEK

Vissza az iskolába: a nyomtatás segítségével való rendszerezés 5 módja

Induljon jól az új tanév a Canon egyszerűen használható nyomtatóival, amelyekkel az öntapadós címkéktől kezdve az egyedi könyvjelzőkig számos dolgot elkészíthetsz.
Egy színes munkafüzeteket, naptárt, matricákat és Canon nyomtatópapírt ábrázoló felülnézeti kép.

Minden évben ugyanaz. Úgy érzed, a nyári szünetnek sosem lesz vége, és rengeteg időd van arra, hogy elvégezd azokat a bosszantó szervezési feladatokat, amelyeket a zsúfoltabb hónapokban valahogy sosem tudsz kipipálni a tennivalók listáján – névtáblák az iskolai egyenruhákon, az órarendeket tartalmazó naptár, a féltve őrzött alkotások biztonságba helyezése.

Aztán jönnek a sporttáborok, a külföldi nyaralások és a tengerparti kiruccanások, és mire észbe kapsz, kezdődik is az új tanév. Az idei év más lehet, ahogyan arra Elisha is rájött, mielőtt lánya, India elkezdte volna az iskolát. A Canon felhasználóbarát nyomtató- és papírtermék-kínálata a címkéktől a nyomtatható mágnesekig számos megoldást kínál, amelyek segítségével még azelőtt megszervezhetsz mindent, mielőtt becsengetnek az iskolában – és ebbe az egész családot bevonhatod.

Egy IB monogrammal ellátott táska látható egy asztalon, mellette egy fiatal lány fotója, egy naptár és egy csomag Canon mágneses fotópapír.

Ha a tanévre való felkészülést szórakoztató, közösen végzett tevékenységgé teszed, a gyerekek talán még nagyobb izgalommal várják majd az iskolakezdést.

Amire szükséged lesz:

 • Egy Canon nyomtató, amely kreatív alkalmazásokkal és hordozókkal is használható. Mi a Canon PIXMA TS7450 sorozatú nyomtatót és a kompakt Canon SELPHY CP1500 nyomtatót használtuk, mivel mindkét típus vezeték nélküli, professzionális minőségű kreatív nyomtatást kínál, számos méretben.
 • Kreatív nyomtatóalkalmazás. A SELPHY termékcsaládhoz tartozó Canon SELPHY Photo Layout alkalmazás számos elrendezést és személyre szabási lehetőséget kínál. A PIXMA nyomtatót használók az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazásban elérhető számos használatra kész fényképsablon közül válogathatnak, a Canon Creative Park alkalmazás pedig több száz kreatív tervet tartalmaz.
 • Kreatív nyomtatópapír. A SELPHY CP1500 esetében többféle méret közül választhatsz, öntapadós hátoldallal vagy anélkül. A PIXMA nyomtatót használók számára a Canon vasalható transzferpapírok (világos vagy sötét árnyalatú anyagokhoz), a Canon mágneses fotópapír és a matt fotópapír kínál számos kreatív lehetőséget.

1. Tedd egyedivé a holmidat vasalható transzferpapírokkal

Egy nő B betűt vág ki egy papírlapból. A háttérben egy fából készült asztal, egy Canon nyomtató és egy váza látható napraforgókkal.

A Creative Park alkalmazás segítségével a mintákat a számítógépedről, vagy akár közvetlenül az okostelefonodról vagy táblagépedről is kinyomtathatod. Látogass el az App Store vagy a Google Play áruházba az alkalmazás letöltéséhez, utána már csak egy Canon ID azonosítóra és egy támogatott Canon nyomtatóra lesz szükséged.

Egy nő segít egy zöld iskolai ruhát viselő fiatal lánynak feltenni az iskolatáskát a hátára a család konyhájában. A táskán az I és B kezdőbetűk láthatók.

A vasalható transzferpapírokat számos különböző anyagon használhatod, így a gyerekek saját ábrákat választhatnak pólóikra és táskáikra.

Lássuk be, hogy az egyik iskolatáska, póló, és tolltartó szinte ugyanolyan, mint a másik – miért ne adhatnál hozzá egy egyedi motívumot, hogy gyermeked könnyebben megtalálja a holmiját a nap végi nyüzsgésben.

A Creative Park, a Canon ingyenesen használható, praktikus erőforrásközpontja számos, világos vagy sötét anyaghoz is kapható, szórakoztató sablont kínál, melyeket letölthetsz, és a Canon PIXMA nyomtatóval A4-es méretű, vasalható trenszferpapírokra* nyomtathatsz. A gyerekek is részt vehetnek a munkában azáltal, hogy kiválasztják a személyiségüket leginkább tükröző mintát – például választhatják a monogramjuk és a kedvenc állatuk, például a bálna vagy a törpepapagáj kombinációját. India a kosárlabdás minta mellett a monogramját választotta, hogy egyedivé varászolja a táskáját.

Miután kinyomtattad, óvatosan vágd ki a mintákat egy ollóval, majd a transzpapírokhoz mellékelt, könnyen követhető útmutatás alapján vasald őket a szövetanyagra.

A Canon vasalható transzferpapír használatáról bővebben olvashatsz a ruhatárad textilnyomtatással történő testreszabásáról szóló cikkünkben.

2. Ragassz öntapadós címkéket a palackokra és az uzsonnásdobozokra

A Canon fehér nyomtatója egy kis papírlapot nyomtat ki, amelyen egy fiatal lány képe látható nyolc példányban.

A Canon SELPHY CP1500 nyomtatóval egyedi címkéket nyomtathatsz négyzet alakú (KC-18IS, 54×54 mm), hitelkártya méretű (KC-18IF, 54×86 mm) vagy mini (KC-18IL, 22×17,3 mm) matricalapra.

Egy zöld vizespalackra óvatosan ragasztanak egy matricát, amelyen egy fiatal lány fut.

Egyszerűen húzd le a hátlapot, és ragaszd gyermeked uzsonnásdobozára vagy vizespalackjára a matricát.

Ma már sok iskola kéri a gyerekeket, hogy minden nap hozzák magukkal saját vizespalackjukat. Ha azonban a népszerűség a tét az iskolában, és mindenki egyszarvút, dinoszauruszt, és bizonyos rajzfilmfigurákat ábrázoló dolgokat visz, akkor a gyerekek könnyen összekeverhetik a holmijukat máséval, ahogyan azt Elisha és India is hamarosan felfedezik.

A Canon SELPHY CP1500 kompakt nyomtatóval egyedi címkéket készíthetsz a palackodhoz, uzsonnásdobozodhoz és szemüvegtokodhoz a Canon SELPHY matricalap használatával. A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazásban a Címkeelrendezés segítségével kiválaszthatsz egy fényképet a fényképezőgépedről, amit egyedi szöveggel, bélyegzőkkel és színekkel láthatsz el. A Mini címke lehetőséggel nyolc kisebb – azonos vagy különböző – képet nyomtathatsz egyetlen lapra.

Fém uzsonnásdoboz? Semmi gond – a Canon PIXMA nyomtatóval kinyomtathatod a címkéket Canon mágneses fotópapírra. A matricák megtapadnak a felületen, és eltávolíthatod őket, amikor el kell mosnod az uzsonnásdobozt.

3. Maradj naprakész

Egy olyan személyről készült felülnézeti kép, aki szeptember hónapra vonatkozóan írja be az időpontokat az általa készített naptárba.

Készíts kedvenc családi fotóidból egyedi naptárakat, hogy soha ne maradj le az iskola utáni szakkörökről vagy játékdélutánról. A Canon mágneses fotópapír segítségével akár kis mágneseket is készíthetsz, amelyekkel az órarendeket és a naptárakat a hűtőszekrényhez rögzítheted.

Egy fehér Canon nyomtató, amely egy iskolai egyenruhát viselő fiatal lány képét nyomtatja ki. A kép egy kis QR-kódot is tartalmaz.

A Canon SELPHY CP1500 QR-kódok nyomtatására is képes, így egyesületek és szervezetek linkjeit is hozzáadhatod a nyomatokhoz, hogy könnyen hozzáférj olyan adatokhoz, mint a címük és az órarendek.

Hétfőn művészet, kedden játék, szerdán tudomány. Elég nehéz nyomon követni, hogy melyik gyereknek vagy tinédzsernek mivel kell készülnie a különféle órákra a hét folyamán – nem beszélve a különböző iskola utáni szakkörökről és egyéb iskolán kívüli tevékenységekről, mint például az úszás, az éneklés, a fuvolázás vagy az erdei iskola.

Ha kinyomtatod az órarendjeiket, és kiteszed őket egy üzenőtáblára vagy a hűtőre, akkor egy pillantás alatt megnézheted – a gyerekekkel együtt –, hogy mire van szükségük az adott napon. Nem kell többé besietned, hogy leadd a portára az otthon felejtett focicipőt.

Az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazással naptárakat is kinyomtathatsz, amelyekbe beírhatod a közelgő születésnapi bulik, játékdélutánok, vagy más családi események időpontját, és felírhatod, hogy ki viszi vagy hozza el a gyerekeket az iskolából az adott napon.

4. Mappák rendezése és saját alkotások megmutatása

Egy zöld iskolai ruhát viselő fiatal lány matricát húz le egy matricalapról. A háttérben két színes munkafüzet látható.

Nyomtass címkéket kártyára vagy papírra, és helyezd őket a műanyag művészeti portfóliók vagy könyv mappák elülső oldalára. A munkafüzetekhez készíthetsz és nyomtathatsz a gyermek nevét, osztályát vagy iskolai tantárgyát tartalmazó matricákat.

Egy fekete Canon nyomtatóval kinyomtathatod a gyermeked színes festményét. Az eredeti alkotás a nyomtató mellett látható.

Gyönyörű, tartós, részletgazdag képeket nyomtathatsz, így megörökítheted gyermekeid alkotásait. Ha a nyomtatód rendelkezik lapolvasóval, akkor beolvashatod és kinyomtathatod az alkotásokat.

A gyerekek gyakran jönnek haza egy nagy halom általuk készített alkotással. Ezeket dobozokban is tárolhatod a padláson – a gyermeked nevével, vagy egy különösen aranyos portréval, a korával vagy az évszámmal ellátott matricák jól jönnek majd a rendszerezésükhöz, hogy újra megtaláld őket, amikor a gyerekek egy kicsit idősebbek lesznek, és kedved támad egy kis nosztalgiázáshoz.

Mielőtt mindent elraknál, fényképezd le kedvenc alkotásaid, és nyomtasd ki őket a Canon fotópapírjainak széles választékával, ahogy Elisha tette, és készíts belőlük tartós, minőségi nyomatokat. (Ha a nyomtatód rendelkezik lapolvasóval, akkor a műveket beolvashatod és kinyomtathatod.) Ezt követően bekeretezheted, és felakaszthatod őket a gyerekszobában, vagy elajándékozhatod őket a nagyszülőknek.

Akár Canon mágneses fotópapírra is kinyomtathatsz néhányat, hogy a hűtőszekrényre is kitehesd őket, így nem kell aggódnód amiatt, hogy az eredeti koszos lesz, elszakad vagy kopott lesz. Mivel minden egyes papírlap csak 10×15 cm méretű, egyszerre több alkotást is kitehetsz.

5. Nyomtass könyvjelzőket

Színes munkafüzeteket, matricalapokat és egy iskolai egyenruhát viselő fiatal lány képét nyomtató Canon nyomtatót ábrázoló felülnézeti kép.

A Canon SELPHY nyomtatók bármilyen okoseszközzel használhatók, akár útközben is, így gyorsan és egyszerűen készíthetsz címkéket, bárhol is vagy, ha épp van egy szabad perced – később pedig felragaszthatod őket a dolgaidra.

A fiatalok a SELPHY Photo Layout alkalmazással megtervezhetik és kinyomtathatják saját könyvjelzőiket, így nem felejtik el, hol tartottak a tankönyvben, amit éppen olvasnak.

Válaszd ki a Könyvjelző elrendezése lehetőséget és a levelezőlap méretű (100×148 mm) papírt, majd válaszd ki, hogy a képeket – amelyek lehetnek a kedvenc állatokról, vagy akár a nyaralásról készült mini nyomatok – a könyvjelző tetejéhez vagy aljához szeretnéd igazítani.

A PIXMA nyomtatót használók előre megtervezett, különböző állatokat ábrázoló könyvjelzőket találhatnak a Creative Park weboldalon. Aranyos, ház alakú verzió is választható.

A SELPHY és a PIXMA nyomtatókkal egyszerűen kinyomtathatja és kivághatja őket.

A SELPHY Photo Layout alkalmazásban található Bookmark Layot (Könyvjelző elrendezése) lehetőség szintén hasznos lehet igazolványképek vagy könyvtári kártyák nyomtatásához.

Canon nyomtatóval és papírral ezeket a feladatokat könnyedén elvégezheted. Válassz ki egy projektet, és varázsold szórakoztató és kreatív alkotótevékenységgé, amelybe az egész család bekapcsolódhat egy esős délutánon.


* LF-101 vasalható transzferpapír kompatibilitás világos színű szövetekhez: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG68xx sorozat/MG67xx sorozat/MG57xx sorozat/MG56xx sorozat/MG36xx sorozat, iX68xx sorozat

DF-101 vasalható transzferpapír kompatibilitás sötét színű szövetekhez: PRO-100/PRO-100S, TS sorozat (kivéve TS31xx sorozat/TS20x sorozat), TR sorozat (kivéve TR45xx sorozat), G sorozat (kivéve GM40xx sorozat/GM20xx sorozat), MG77xx sorozat/MG75xx sorozat/MG67xx sorozat, iP87xx sorozat/iX68xx sorozatÍrta: Rachel Segal Hamilton

Kapcsolódó termékek

 • Otthoni nyomtatók

  Canon SELPHY CP1500

  Ezzel az egyszerűen használható kompakt fotónyomtatóval másodpercek alatt részletgazdag színes, rendkívül tartós nyomatokat készíthetsz.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY SQUARE QX10

  Őrizd meg különleges emlékeidet gyönyörűen elkészített nyomatok formájában, amelyeket bárhol, vezeték nélkül kinyomtathatsz.
 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS7450 sorozat

  Stílusos multifunkciós készülék a technológiában jártasak számára, kreatív nyomtatási megoldások sorával, valamint ADF technológiával több különböző lap másolásának és beolvasásának egyszerűbbé tételéhez.
 • Tintasugaras nyomtatók

  MG-101 mágneses fotópapír

  Vigyél több kreativitást és interaktivitást a nyomtatásba, próbáld ki a Canon MG-101 mágneses fotópapírját.
 • Kapcsolódó cikkek