KREATÍV NYOMTATÁS

1. papírművészeti kihívás: tavaszi dekoráció

A papírművészeti kihívások sorozat első részében fedezd fel, hogyan valósította meg Hannah Bullivant tervező és családja egy PIXMA nyomtató és a Creative Park segítségével a szezonális teadélutánt és készített tavaszi dekorációt.
Hannah Bullivant kézműves ül két gyerek között egy tavaszi díszekkel dekorált asztalnál, amelyen papírból készült virágok, tojások és nyuszik, vázába rakott tulipánok és angol húsvéti zsemlék találhatók.

Csatlakozz hozzánk a szezonális papírművészeti kihívások sorozatunk első részében, amelyben arra kérjük a kézműveseket és a családokat, hogy éljék ki kreativitásukat, és ünnepeljék az idei év eseményeit a papírművészettel.

Első kihívásunkban Hannah Bullivant tervező és a kézművesség szerelmese, valamint gyermekei, Frankie és Auden a Canon Creative Park sablonjait használják a tavasz kezdetét ünneplő szezonális dekoráció alapjául.

1. kihívás: tavaszi dekoráció

Creative Park sablonokból készült papír nyulak, húsvéti tojások és egy kosár, egy rózsaszín Canon PIXMA nyomtató tetején.

A nyomtatott papírdíszek megfizethetőbb bulikellékek, és a díszek nyomtatásával elkerülheted az egyszer használatos műanyag dekorációk vásárlását.

Nyílnak a virágok, a mezőkön legelésznek a bárányok és finom csokinyulakat eszünk; mindenki a tavasz kezdetét ünnepli. Amellett, hogy a saját tavaszi dekoráció készítése egy megfizethető módja annak, hogy feldobd az otthonod, a papírsablonokat később újrahasznosíthatod, vagy megőrizheted későbbi alkalmakra.

A tavasz témájával dolgozva Hannah-nak olyan papírművészeti projektet kellett választania, amely mindenki számára vonzó. „Úgy döntöttem, hogy egy tavaszi teadélutánt szervezek a gyermekeim számára, olyan tevékenységeket ötvözve, amelyeket mindannyian szívesen csinálunk” – mondja.

Tudd meg, hogyan oldotta meg Hannah és családja a kihívást, és fedezd fel a saját tavaszi papírdekoráció készítésével kapcsolatos hasznos tippeket.

Hannah Bullivant tervező egy Canon Creative Park sablont vág ki.

Ismerd meg az alkotót

Kicsoda: Hannah Bullivant

Micsoda: Belső stylist, tervező és a papírművészet szerelmese

Szintén részt vesz: Frankie és Auden
Egy gyerek keze, ahogy épp egy Creative Park húsvéti tojás sablont vág ki egy Canon fotópapírral, sablonokkal és kézműves eszközökkel borított asztal felett.

Hannah szerette volna gyermekeit, Frankie-t és Auden-t is bevonni a projektbe, ezért számos különböző nehézségi szintű, tavaszi témájú sablont választott ki.

Sablonok kiválasztása és kinyomtatása

Egy Canon PIXMA nyomtató, amelynek kimeneti tálcájából egy Creative Park nyúlsablon lóg ki.

A Canon PIXMA nyomtatók ideálisak kézműves projektekhez, mivel számos különböző papírtípussal és alkalmazással kompatibilisek.

Kézben tartott okostelefon, amelyen egy Creative Park nyúlsablon látható a Canon Creative Park alkalmazásban.

Hannah az okostelefonjáról csatlakozott a Creative Park alkalmazáshoz, és a sablonok nyomtatásakor egyszerűnek találta a használatát. „Könnyű volt hozzáférni a letöltésekhez, és üdítően egyszerű volt csatlakozni a Canon PIXMA nyomtatómhoz; minden zökkenőmentesen ment” – mondja.

A Creative Park sablonjainak széles választékában vannak kicsiknek valók, és vannak összetettebb sablonok is a felnőttek számára, így mindenki bekapcsolódhat. „Nagyon sokféle projekt áll rendelkezésre a legkülönbözőbb eseményekhez és ünnepekhez” – mondja Hannah. „Szeretem, hogy vannak egészen egyszerűek és vannak bonyolultabbak is. Ha akarod, napokat tölthetsz a kézműveskedéssel, de vannak olyan egyszerűbb sablonok is, mint például a füzérek, amelyeket nagyon könnyen elkészíthetsz.”

Hannah úgy döntött, hogy 3D virágokat, valamint nagyobb virágokat készít egy füzérből, amely méhecskéket, és egy kosarat és tojást tartalmazó húsvéti készletet tartalmaz. A szezonális témához illeszkedve egy nyúlsablont is választott.

A papírból készült virágok minden évszakban feldobják az otthonodat. A frissen szedett virágok néhány napra színt visznek az otthonodba, a frissen nyomtatott virágok azonban sokkal tovább fognak tartani. A Creative Park „Plants” (Növények) szekciójában az egyszerű, mégis pompázatos, papírból készült gerbera virág mellett számos más növényfajtát, például tulipánt, liliomot és napraforgót is találhatsz, így akár saját tavaszi papírvirágcsokrot is készíthetsz.

A sablonokat személyre is szabhatod, például festékpöttyöket tehetsz a tojásokra, vagy akár a nyúlsablon füleit is beállíthatod, mielőtt felragasztanád őket, így számos egyedi nyuszit készíthetsz. Használd a mintákat kiindulási pontként, majd hagyd, hogy a képzeleted elrepítsen.

Ha kiválasztottad a sablonokat, a Creative Park alkalmazással közvetlenül az okostelefonodról nyomtathatsz.

A tavaszi dekoráció összeállítása

Egy fiatal fiú ollóval vág ki egy Canon Creative Park virágsablont.

„Frankie és Auden segítettek a sablonok kiválasztásában, illetve a vágás és ragasztás egy részében – és természetesen nagyon élvezték az utána következő tavaszi teadélutánt” – mondja Hannah.

Kézzel hajtogatnak egy Canon Creative Park sablonból készült papír nyulat.

Lehet, hogy az elején nem egyértelmű, hogyan hajtogatható össze a sablon, de a részletes utasítások könnyen követhetők. Hannah kedvenc sablonja a kis nyúl volt. „A kis nyuszi olyan édes” – mondja. „Egyszer csak ráérzel a hajtogatás logikájára, és létrejön ez a nagyon aranyos kis nyuszi.”

Ha kinyomtattad és kivágtad az összes sablont, egy vonalzóval végigkarcolhatod a vonalakat, mielőtt összehajtogatnád és összeragasztanád. Ez jobb formát ad a sablonnak, amikor elkészül.

Ha mindent kivágtál és összehajtogattál, ideje elkezdeni a ragasztást. A bonyolultabb sablonokhoz használhatsz ragasztópisztolyt, de a ragasztókorongok vagy a ragasztóstift is jó választás. A kisebb részekhez hasznos lehet egy ragasztóba mártott fogpiszkáló. Győződj meg róla, hogy a ragasztó megszáradt, mielőtt folytatnád a dísz összerakását.

„A kézműveskedés időigényes, de elég meditatív, ha igazán belemerülsz” – mondja Hannah. „Élvezd a folyamatot. Ez nem egy gyorsan befejezhető tevékenység, hanem olyasmi, ami egy kicsit több időt igényel. Válassz egy hangoskönyvet vagy podcastot, amit közben hallgathatsz, lassíts le és élvezd az alkotás folyamatát.”

Minden Creative Park mintához tartozik egy, a nehézségi szintet jelölő csillagos értékelés, így ha még csak nemrég kezdtél el a papírművészettel foglalkozni, vagy kevesebb időd van a projektedre, választhatsz egy másik sablont.

A papírművészeti alkotásaid megtekintése

Creative Park papírdíszekkel dekorált asztal vázába rakott virágokkal és több tányérnyi étellel, például tojással és angol húsvéti zsemlével.

A szezonális virágokkal és kiegészítő terítékkel díszített egyedi, papírból készült díszekkel szebbé varázsolt asztallal igazán személyessé teheted a bulit, amit tartasz.

Egy fiatal lány térdel egy virágos szegély mellett, egyik kezében egy papírból készült tojásokkal teli papírból készült kosarat tart, a másikban pedig egy papírból készült tojást.

Ezekkel a Creative Park papírművészeti ötletekkel nemcsak lenyűgöző asztali dekorációk készíthetők, hanem rengeteg szórakozást nyújtanak a kicsiknek is. Hannah gyermekei a papírból készült kosarat és tojásokat a kertjükben szervezett húsvéti tojásvadászathoz használták – ez remek módja annak, hogy a benti kézműveskedés után valamilyen szabadtéri tevékenységre ösztönözzük őket.

Hannah úgy döntött, hogy a tavaszi asztalt papírból készült díszekkel, vázába rakott nárciszokkal és tulipánokkal, angol húsvéti zsemlével és csokoládétojásokkal díszíti, de a dekoráció tetszés szerint variálható. Miért ne rögzíthetnél virágokat vagy pillangókat a konyhaablak keretéhez tapadókitt segítségével, vagy lyukaszthatnád át a mintákat, hogy egy darab zsinórt átfűzve tavaszi füzért készíts. Esetleg megpróbálkozhatsz a saját pillangó témájú otthoni díszeid elkészítésével.

A teadélután után Hannah és gyermekei úgy döntöttek, hogy a sablonok egy részét, például a kis nyulakat megtartják, de a többit újrahasznosítják. „Mindig igyekszem minimálisra csökkenteni a műanyaghulladék mennyiségét a születésnapokon és más eseményeken, ezért később mindenképpen újra megnézném a Creative Park projektjeit” – mondja.

Egy fiatal fiú mosolyog, miközben egy Creative Park sablonból készült papírméhecskét tart egy tulipánokkal teli váza mellett.

A tavaszi papírművészet nemcsak egy szórakoztató családi tevékenység, hanem remek alkalom lehet arra is, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltse a természet és a vadvilág iránt. „Auden szeretett a méhekkel játszani, úgy tett, mintha repülnének és beporoznák a friss virágokat az asztalon” – mondja Hannah.

Egy fiatal lány egy lila papírvirágot helyez egy újrahasznosító dobozba.

A Canon matt fotópapír együtt kezelhető az újrahasznosítandó papírhulladékkal (mindig tájékozódjunk a helyi újrahasznosítási szabályokkal kapcsolatban).

Hannah azt mondja, hogy figyelemmel fogja kísérni a következő, nyári piknik témájú papírművészeti kihívást is, mivel mindig örül az új kézműves ötleteknek, és a kreatív projektekkel lefoglalhatja gyermekeit az iskolai szünetben.

További inspirációért nézd meg a Pinterest-oldalunkat, és oszd meg velünk az általad készített tavaszi díszeket a #MadeWithPixma hashtag használatával.

Tamzin Wilks

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁS ÉS ALKOTÁS

  A legjobb tippek figyelmes papírműves ajándékok készítéséhez

  Fedezd fel, hogyan készíthetsz értelmes ajándékokat a Canon Creative Park és a PIXMA nyomtatód segítségével.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  Nyári papírművészeti szórakozás

  A fagylaltoktól és fényképezőgépektől a szórakoztató játékokig, a PIXMA nyomtatók és a Creative Park segítségével piknikezni is lehet.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  Varázsolj vidámságot otthonodba ősszel

  Fedezd fel, a tervező és alkotó Pippa Hiscock hogyan készített szórakoztató és személyes születésnapi papírdekorációt.

 • NYOMTATÁS ÉS KREATIVITÁS

  Művészi kézműveskedés

  Zack McLaughlin művészt a Canon Creative Park jégmadaras sablonja ihlette meg.