NYOMTATÁS

A legjobb nyomtatók kreatív projektekhez

A Canon – a papírból készült dinoszauruszoktól egészen az üzleti poszterekig – tökéletes nyomtatót kínál a kreatív igényekhez.
Egy nő Creative Park sablonokat vág ki, miközben egy fából készült íróasztalnál ül, amelyen egy Canon PIXMA nyomtató és számos kreatív anyag található.

Akár hivatásos alkotó vagy, aki minőségi termékekkel nyűgözi le ügyfeleit, akár lelkes amatőr, aki büszke a kreatív törekvéseire, a munkához megfelelő eszközökkel komoly hatást lehet elérni. A nyomtatók a kreatív folyamat fontos részévé váltak, és képesek egy átlagos alkotásból igazi mesterművet varázsolni.

A megfelelő nyomtató segítségével életre kelthetsz bonyolult terveket, és új dimenziókat fedezhetsz fel a kreativitásodban. Azonban nem minden nyomtató rendelkezik eszközökkel a kreatív igények kielégítésére. Az alábbiakban a Canon legjobb kreatív nyomtatóit mutatjuk be, és azt, hogy a különböző papírtípusokkal való kompatibilitásuk hogyan segíthet abban, hogy alkotásaid minőségét egy teljesen új szintre emeld.

A legjobb univerzális kreatív nyomtató

Egy Canon PIXMA nyomtató van az asztalon, tálcáján színes nyomat.

A Canon PIXMA TS9550 sorozat kis méretű, de A3-as méretű papírok kezelésére is alkalmas, így tökéletes a nagyobb méretű kreatív projektekhez is.

Ha többféle kézműves tevékenységet is végzel, vagy háztartásodban a nyomtatót munkához vagy más projektekhez használod, akkor egy olyan nyomtató kiválasztásával, amely minden igényt kielégít, mindenki elégedett lesz - az iskolai projekteken dolgozó gyerekektől kezdve, egészen a műveiket online értékesítő felnőttekig.

A 6,7 cm-es színes érintőképernyővel rendelkező és a különböző felhasználási módokhoz igazítható, kapcsolós felhasználói felülettel ellátott Canon PIXMA TS7650i segítségével a nyomtatási folyamat gyors és egyszerű lesz. A több fúvókával rendelkező és optimalizált cseppméretet alkalmazó hosszú nyomtatófejnek köszönhetően 15 kép/perc (ipm, images per minute) sebességgel képes fekete-fehér, illetve 10 kép/perc sebességgel színes nyomatokat készíteni, így kevesebbet kell várakoznod, és több időd marad a végső simításokra, amelyek megteremtik a „hűha” faktort.

A készülék Wi-Fi-képes, így a PIXMA TS7650i együtt használható a különböző Canon alkalmazásokkal, ami további kreatív lehetőségeket kínál, emellett közvetlenül okostelefonra is lehet szkennelni, vagy egyetlen gombnyomással másolni. Emellett a PIXMA Print Plan1 eszközzel is kompatibilis. Ez az előfizetéses szolgáltatás figyeli a tintaszintet, és amint észleli, hogy fogyóban van, új patronokat szállít házhoz, így akár 50%-os megtakarítást is elérhetsz a szokásos tintaköltségekhez képest2.

Ha az otthoni irodai igényeket kielégítő kreatív megoldást keresel, a Canon PIXMA TS9550 sorozat kiváló választás. A kompakt A4-es méretnek köszönhetően a hátsó adagolóban akár 50 A3-as papírlap is elfér, így nagyobb méretű, szegély nélküli nyomatokat, például munkahelyi posztereket vagy kreatív grafikákat is készíthetsz. A 12x12 cm-es kartonpapírra is nyomtathat, ami népszerű méret a scrapbooking terén. Felhasználóbarát érintőképernyővel rendelkezik, és a Canon PRINT alkalmazás segítségével okoseszközről is nyomtathatsz, szkennelhetsz és másolhatsz.

A legjobb nyomtatók fotókat felhasználó kreatív projektekhez

Egy Canon PIXMA nyomtató helyezkedik el egy fából készült íróasztalon, és színes papírlapokat nyomtat, mellette az asztalon pedig színezőceruzák sorakoznak.

A fekete-fehér nyomtatás esetén 13 kép/perces, színes nyomtatás esetén pedig 6,8 kép/perces nyomtatási sebességével a Canon PIXMA TS7450a sorozat leegyszerűsíti az alkotási folyamatot, így az anyagokat pillanatok alatt elkészítheted. A hátsó papírtálcába legfeljebb 20 fotópapír tölthető.

A Canon SELPHY CP1500 nyomtató egy fényképet nyomtat ki, mellette pedig különböző családi fényképek nyomatai láthatók.

A kompakt és számos színben kapható Canon SELPHY CP1500 nagyszerű választás kisebb helyiségekben alkotó kézművesek számára. Könnyen mozgatható, és elég kicsi ahhoz, hogy használaton kívül el lehessen helyezni egy fiókba vagy szekrénybe.

A fotókat felhasználó kreatív projektek esetében fontos, hogy átgondold a nyomtatási minőséget, a különböző papírtípusokat és a kreatív alkalmazásokkal való kompatibilitást, hogy igazán színvonalas legyen a munkád. A fényképeket felhasználó kreatív alkotások sokkal személyesebbnek tűnhetnek, legyen szó akár egy élénk multimédiás scrapbook készítéséről, akár decoupage technika segítségével készített, figyelmes ajándékokról.

A Canon PIXMA TS7650i pigmentfekete tintarendszerrel rendelkezik, amely a gazdag, festékalapú színekkel együtt azt jelenti, hogy a felhasználók otthon is kiváló minőségű fényképeket nyomtathatnak. A kétutas papíradagoló rendszer hordozók széles körét, valamint a fényképek számos kivitelben és méretben történő nyomtatását támogatja, beleértve a népszerű 13x13 cm-es négyzet alakú fotópapírt is.

A valamivel nagyobb Canon PIXMA TS7750i készülék 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval rendelkezik. A Canon PRINT alkalmazás mellett a PIXMA TS7650i és a PIXMA TS7750i nyomtatók is kompatibilisek a Canon Easy-PhotoPrint Editor alkalmazásával, amely olyan eszközöket biztosít, amelyek segítségével létrehozhatók különféle elrendezések, mielőtt azokat közvetlenül a nyomtatásra küldenéd.

A minőség, sokoldalúság és stílus ötvözeteként a Canon PIXMA TS7450a sorozat egy kényelmes multifunkciós nyomtató, amely számos vezeték nélküli nyomtatási, beolvasási és másolási lehetőséget, valamint egyszerűen használható OLED kijelzőt kínál. A FINE nyomtatási technológia mindig kiváló minőségű eredményt biztosít, és számos papírtípussal kompatibilis, beleértve a fényes és matt fotópapírokat is, számos különböző méretben, mint például szegély nélküli 10×15 cm-es hordozók.

A SELPHY CP1500 egy kompaktabb, elegáns, dekorációbarát színes felületekkel rendelkező megoldás, amely ideális a fényképek előállításához különböző hordozókon. A gyorsan száradást biztosító technológia azt jelenti, hogy a nyomatok azonnal kezelhetőek, ráadásul számos kisebb méretben is lehet nyomtatni, a 10x14,8 cm-es képeslapmérettől a mini matricákig (22x17,3 mm).

A kompatibilis SELPHY Photo Layout alkalmazással közvetlenül szerkeszteni és nyomtatni is tudsz egy sor eszközről Wi-Fi-n keresztül.

A fényképeket felhasználó alkotások megjelenítésének nagyszerű módja a Canon Photo Cube, amely nem csupán a fényképek és négyzet alakú nyomatok tárolásának intelligens módját kínálja, de átalakítható egy szórakoztató családi fotóalbummá is. A Photo Cube változatok opcionális tintapatronokkal (vásárlás előtt ellenőrizd a nyomtató kompatibilitását) és 40 darab négyzet alakú Photo Paper Plus Glossy II fotópapírral is kaphatók.

A legjobb nyomtatók papír témájú kézműves projektekhez

Egy fából készült komódon egy Canon PIXMA nyomtató van. Egy kéz kinyomtatott színező lapot vesz el a tálcáról.

A Canon PIXMA TS7650i készülék pigmentfekete tintával rendelkezik, amely ugyanolyan kiváló minőséget és tartósságot biztosít, mint a kifejezetten irodai használatra tervezett nyomtatók esetében. Hosszú nyomtatófeje gyors nyomtatást tesz lehetővé alacsony induló költségek mellett, így azonnal belevághatsz a kézműves projektekbe, hiszen az eredmény nem csak jól fog kinézni, de az ára sem lesz borsos.

Azok számára, akik élvezik a papíralapú kreatív alkotás végtelen lehetőségeit, elengedhetetlen egy olyan nyomtató, amely jó csatlakoztathatósággal, kreatív alkalmazásokhoz való hozzáféréssel, számos hordozóval való kompatibilitással és gyors nyomtatási sebességgel rendelkezik.

A Canon PIXMA TS7650i és PIXMA TS7750i nyomtatók, valamint a Canon PIXMA TS9550 sorozat tagjainak mindegyike automatikus kétoldalas nyomtatást kínál, ami ideális, ha a papír mindkét oldala megjelenítésre kerül - például függő dekorációk és diorámák esetén.

A Wi-Fi-kapcsolat és az ingyenes Canon-alkalmazások, köztük a Creative Park révén több ezer sablon áll rendelkezésedre, amelyeket egyetlen gombnyomással személyre szabhatsz és kinyomtathatsz. A Canon PIXMA TS7650i készülékhez hasonlóan a PIXMA TS9550 sorozat fekete-fehér nyomatok esetén 15 kép/perces, színes nyomatok esetén pedig 10 kép/perces nyomtatási sebességgel rendelkezik, így azonnal elkezdheted az alkotást.

Emellett a PIXMA TS9550 sorozat 45 beépített mintázatot kínál a további kreatív lehetőségek érdekében, és akár 300 gsm (gramm/négyzetméter) papírtípusokkal is kompatibilis – ideális a masszívabb kézműves feladatokhoz, például nagyobb modellekhez és üdvözlőkártyákhoz.

A legjobb szoftverek kézműves projektekhez

Egy okostelefont tartó kéz, amelynek képernyőjén egy szélmalmos sablon látható a Canon Creative Parktól. A háttérben egy íróasztalon egy Canon PIXMA nyomtató található.

A Canon Creative Park alkalmazásban a papírból készült játékoktól és modellektől kezdve, az ünnepi díszekig és tortadíszekig sokféle sablonból válogathatsz, inspirációt merítve a következő kézműves projektedhez. Böngészd végig a weboldalt a laptopodon vagy az alkalmazást az okostelefonodon, hogy megtaláld a következő művészeti projektedet, majd küldd el azt a Canon nyomtatódra és azonnal el is kezdheted az összeállítását.

A számítógép monitorján a Canon PosterArtist szoftver látható, amelyen a plakátsablonok széles választéka közül lehet választani.

Ha Canon nyomtatóját otthoni irodai és kézműves célokra is használod, a Canon PosterArtist segít a kettő kombinálásában, mivel rengeteg kreatív lehetőséget kínál saját plakátok, szórólapok és egyéb promóciós anyagok otthoni tervezéséhez és nyomtatásához.

A Canon számos ingyenes szoftvert kínál a kézműves projektjeid körének bővítéséhez és mindvégig támogat a kreativitásod megélésében. Legyen szó akár egy egyszerű tevékenységről egy csendes estén, egy családbarát hétvégi projektről vagy egy professzionális megjelenésű dizájnról, mindegyikhez találsz valamit, ami beindítja a kreatív fantáziát.

Az okoseszközök és a nyomtató közötti zökkenőmentes kapcsolathoz nélkülözhetetlen eszköz a Canon PRINT alkalmazás, amellyel könnyedén nyomtathatsz, másolhatsz és szkennelhetsz, valamint ellenőrizheted a nyomtató állapotát és az esetleges karbantartási problémákat. Leegyszerűsíti a folyamatot és számos fájltípussal kompatibilis. A fényképeket közvetlenül a közösségi oldalakról vagy a felhőalapú tárhelyről is elérheted és kinyomtathatod. Az okostelefonos rögzítés és másolás funkció azt is jelenti, hogy okostelefonodat szkennerként is használhatod, ami nagyszerű a gyerekek rajzainak beolvasásához, hogy elmenthesd vagy kinyomtasd őket, menet közben korrigálva az esetleges torzulásokat.

A kreatív kézművesek a Canon Creative Park oldalán rengeteg erőforrást találnak, amelyekkel bármit létrehozhatnak a díszektől kezdve, a kihajtható kártyákig és játékokig, és a regisztráció ingyenes. Egyes sablonok egyszerűek és nem igényelnek ollót – ideális a kisebbeknek –, míg mások a haladó, tapasztalt kézműveseket várják, akik élvezik a kihívásokat.

Azok számára, akik reklámanyagokat szeretnének készíteni, a Canon PosterArtist egy olyan felhasználóbarát eszköz, amellyel életre kelthetnek plakátokat, bannereket és egyéb designterveket. Legyen szó akár üzleti feliratokról, iskolai színdarabok szórólapjairól vagy egy rendezvény étlapjairól, a program hozzáférést biztosít automatikusan generált tervezési javaslatokhoz, sablonokhoz és több millió ingyenes stockfotóhoz, hogy az alkotásaidnak igazán professzionális jelleget kölcsönözhess. A szoftver számos Canon nyomtatóval kompatibilis, beleértve az imagePROGRAF, PIXMA, MAXIFY és i-SENSYS sorozatot.

A Canon kifejezetten fényképekhez is kínál opciókat. A Canon Easy-PhotoPrint Editor kompatibilis a PIXMA és MAXIFY nyomtatókkal, és lehetővé teszi kollázsok, naptárak, csomagolópapírok és egyéb alkotások létrehozását. Szövegbuborékokat, szimbólumokat, szöveget és kereteket is hozzáadhatsz a fényképeidhez.

A kompatibilis Canon SELPHY nyomtatók esetében a SELPHY Photo Layout alkalmazás elrendezési és tervezési tippeket kínál, valamint lehetővé teszi szűrők, szegélyek, sőt QR-kódok hozzáadását is4. Segítségével személyre szabott fényképeket, matricákat és könyvjelzőket nyomtathatsz közvetlenül egyetlen mobilalkalmazásból – az azonnali Wi-Fi kapcsolat érdekében egyszerűen csak olvasd be nyomtatója QR-kódját.

A Canon nyomtatóival és kreatív alkalmazásaival a kreatív alkotók számára egy teljesen új világ tárulhat fel. Akár a kreatív utad elején jársz és inspirációt keresel a gyors, egyszerű minták elkészítéséhez, hogy interaktív projektekkel inspiráld a gyermekeidet, akár professzionális alkotó vagy, aki új módszereket keres a folyamat racionalizálására, soha nem volt még ilyen izgalmas a kreatív alkotás.Írta: Kat Halstead

 1. A PIXMA Print Plan csak Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Olaszország, Norvégia, Hollandia, Spanyolország, Svédország, Svájc, az Ír Köztársaság és az Egyesült Királyság lakosai számára érhető el.
 2. Az oldalankénti átlagos költségmegtakarítás alapján, a Nyugat-Európában a 20 legnépszerűbb tintasugaras multifunkciós készülékhez eladott eredeti szabványos tintákhoz viszonyítva (Key Point Intelligence tanulmány – 2022. január). A Canon PIXMA Print Plan (200 oldalas csomag) szolgáltatásra való havi előfizetés oldalankénti költsége (CPP), további oldalak nélkül, az ISO/IEC 24711 szabvány szerinti oldalak nyomtatására vonatkozó oldalankénti költséggel szemben a Nyugat-Európában 200 eurós ár alatt megvásárolható 20 legnépszerűbb, tintasugaras multifunkciós színes tintakazettás nyomtatót használva, normál kapacitású tintakazettákkal. A Canon PIXMA Print Plan (200 oldalas előfizetés) CPP értékét a százalékos megtakarítás meghatározásához az átlagos CPP-vel hasonlítottuk össze. A tintakapacitás és az árak a gyártó németországi honlapjának adatain alapulnak. Az akciós áron kapható tintákat nem vettük figyelembe a vizsgálat során. A Keypoint Intelligence 2022. januári tanulmánya a Canon megbízásából, a 2022. januári állapot szerint nyilvánosan elérhető információk alapján. A nyomtatókat az IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Western Europe eladott egységekre vonatkozó információi alapján választottuk ki.
 3. A fényképnyomtatási sebesség az alapértelmezett beállításra vonatkozik: ISO/JIS-SCID N2 mintázat nyomtatása Photo Paper Plus Glossy II papírra. Nem tartalmazza ugyanakkor a gazdaszámítógép adatfeldolgozási idejét.
 4. Az összes elérhető funkciót megtalálod az adott modell termékoldalán.

Kapcsolódó termékek

 • PIXMA TS7750i

  Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS7750i

  Gyors, kiváló minőségű nyomtató, amely kompakt méretének és egyszerű használhatóságának köszönhetően tökéletesen illeszkedik az otthoni életedbe.
 • PIXMA TS7650i

  Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS7650i

  Gyors, kiváló minőségű nyomtató, amely kompakt méretének és egyszerű használhatóságának köszönhetően tökéletesen illeszkedik az otthoni életedbe.
 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS9550 sorozat

  Ismerd meg, hogyan segít üzleti céljaid elérésében a vezeték nélküli kapcsolat, a 20 lapos automatikus dokumentumadagoló és az A3-as lapméret fogadása.
 • PIXMA TS8750 sorozat

  Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS8750 sorozat

  Nyomtass éles szöveges dokumentumokat és gazdag árnyalatú színes képeket a 6 tintás, kiváló minőségű és egyszerűen használható multifunkciós nyomtatóval, amelyet az egész család használhat
 • Otthoni nyomtatók

  PIXMA TS7450a Series

  Stílusos multifunkciós készülék a technológiában jártasak számára, kreatív nyomtatási megoldások sorával, valamint ADF technológiával több különböző lap másolásának és beolvasásának egyszerűbbé tételéhez.
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1500

  Ezzel az egyszerűen használható kompakt fotónyomtatóval másodpercek alatt részletgazdag színes, rendkívül tartós nyomatokat készíthetsz.
 • Tintasugaras nyomtatók

  Matte Photo Paper MP-101

  A Matte Photo Paper fotópapír kiváló minőségben, matt felülettel jeleníti meg a fényképeket, grafikus és szöveges anyagokat. Kreatív célokra, például üdvözlőlapokhoz, reklámokhoz és papírdíszekhez is használható.

Kapcsolódó cikkek