NYOMTATÁSI TIPPEK

Vissza az iskolába: készülj a Canon nyomtatókkal

Ismerd meg, hogyan lehet a te és gyermeked segítségére egy Canon nyomtató az új tanévre való felkészülésben, és hogyan teheti szórakoztatóvá a tanulást.
Egy gyermek egy mosolygós nő ölében ül, miközben a Canon PIXMA nyomtatóval kinyomtatott képeket színezi ki. A háttérben egy okostelefont tartó kézpár látható.

A legtöbb gyerek imádja az iskolai szünetet, és manapság minden eddiginél több látnivaló van, ami leköti a figyelmüket, de mielőtt észrevennénk, máris itt az ideje, hogy a gyerekek visszamenjenek az iskolába. Egy Canon nyomtatóval a nyári szünidő iránti lelkesedés kitart, és a fiatalok lelkesen készülődnek majd az új tanévre is.

A PIXMA és SELPHY CP1500 nyomtatók számítógépekhez és mobileszközökhöz való csatlakoztatása egyszerű, így az egész család részt vehet a készülődésben. A gyerekek is gyorsan és egyszerűen nyomtathatnak a Canon számos nyomtatási alkalmazásának egyikével. A Canon nyomtatási alkalmazásokhoz és szoftverhez tartozó útmutatónk megkönnyíti az elképzeléseidnek leginkább megfelelő eszköz kiválasztását. Íme néhány ötlet az első lépésekhez.

Kézben tartott okostelefon, amelyen a Canon Print alkalmazás van megnyitva. Az okostelefon kijelzőjén látható kép bukkan elő a háttérben található nyomtatóból.

A Canon PRINT alkalmazással az okostelefonodról is nyomtathatsz – és ha gyermekeid kreatívak szeretnének lenni az iskolai feladataik elkészítésekor, szerkeszthetik és személyre szabhatják saját mintáikat a Canon Easy-PhotoPrint Editor és a Canon Creative Park alkalmazásokban.

1. Nyomtasd ki az órarendeket

Egy fehér Canon SELPHY CP1500 nyomtató, amely egy iskolai egyenruhát viselő fiatal lány képét nyomtatja ki. A kép egy kis QR-kódot is tartalmaz.

A Canon SELPHY CP1500 képes QR-kódok nyomtatására, így egyesületek és szervezetek linkjeit is hozzáadhatod a nyomatokhoz, hogy könnyen hozzáférj olyan adatokhoz, mint a címük és az órarendek.

Egy olyan személyről készült felülnézeti kép, aki szeptember hónapra vonatkozóan írja be az időpontokat az általa készített naptárba.

Készíts kedvenc családi fotóidból egyedi naptárakat Canon nyomtatód segítségével, hogy soha ne maradj le az iskola utáni szakkörökről vagy játékdélutánról. A Canon mágneses fotópapír segítségével akár kis mágneseket is készíthetsz, amelyekkel az órarendeket és a naptárakat a hűtőszekrényhez rögzítheted.

Hétfőn művészet, kedden játék, szerdán tudomány. Elég nehéz nyomon követni, hogy melyik gyereknek vagy tinédzsernek mivel kell készülnie a különféle órákra a hét folyamán – nem beszélve a különböző iskola utáni szakkörökről és egyéb tevékenységekről.

Ha kinyomtatod az órarendjeiket, és kiteszed őket egy üzenőtáblára vagy a hűtőre, akkor az egész család megnézheti, hogy mire van szükségük az adott napon. Nem kell többé besietned, hogy leadd a portára az otthon felejtett focicipőt.

Az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazással naptárakat is kinyomtathatsz, amelyekbe beírhatod a közelgő születésnapi bulik, játékdélutánok, vagy más családi események időpontját, és felírhatod, hogy ki viszi vagy hozza el a gyerekeket az iskolából az adott napon.

A legtöbb PIXMA nyomtatóval kompatibilis Canon PRINT alkalmazással egyszerűen nyomtathatsz vezeték nélkül okostelefonodról. Az alkalmazással különböző felhőalapú szolgáltatásokból is nyomtathatsz vagy szkennelhetsz, amelyeket már számos iskolában használnak osztálytermi és házi feladatokhoz. Ilyen például az image.canon, a Dropbox™, a Google Classroom™, a Google Drive™ és a Microsoft OneDrive®. A legtöbb Canon PIXMA nyomtató a kezdeti beállítást követően az Apple® AirPrint® és Mopria® for Android szolgáltatásokkal is kompatibilis, azaz bármilyen Apple termékről vagy Android eszközről egyetlen gombnyomással nyomtathatsz, amíg rendelkezel hálózati kapcsolattal.1

2. Ragassz öntapadós címkéket az üdítősüvegekre és az uzsonnásdobozokra

A Canon fehér nyomtatója egy kis papírlapot nyomtat ki, amelyen egy fiatal lány képe látható nyolc példányban.

A Canon SELPHY CP1500 nyomtatóval egyedi címkéket nyomtathatsz négyzet alakú (KC-18IS, 54×54 mm), hitelkártya méretű (KC-18IF, 54×86 mm) vagy mini (KC-18IL, 22×17,3 mm) matricalapokra.

Egy zöld vizespalackra óvatosan ragasztanak egy matricát, amelyen egy fiatal lány látható.

Egyszerűen húzd le a hátlapot, és ragaszd gyermeked uzsonnásdobozára vagy vizespalackjára a matricát.

Ma már sok iskola kéri a gyerekeket, hogy minden nap hozzák magukkal saját vizespalackjukat. Ha azonban a népszerűség a tét az iskolában, és mindenki egyszarvút, dinoszauruszt, és bizonyos rajzfilmfigurákat ábrázoló dolgokat visz, akkor a gyerekek könnyen összekeverhetik a holmijukat máséval.

A Canon SELPHY CP1500 kompakt nyomtatóval a fotók vagy dokumentumok nyomtatásához használt normál papír helyett a számos különböző méretben kapható Canon SELPHY matricalapok segítségével saját egyedi címkéket készíthetsz palackodhoz, uzsonnásdobozodhoz és szemüvegtokodhoz. A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazásban a Címkeelrendezés segítségével kiválaszthatsz egy fényképet a fényképezőgépedről, amit egyedi szöveggel, bélyegzőkkel és színekkel láthatsz el. Mini címkék készítésére is lehetőséged van, ami azt jelenti, hogy nyolc kisebb – azonos vagy különböző – képet nyomtathatsz egyetlen lapra.

Fém uzsonnásdoboz? Semmi gond. A Canon PIXMA nyomtatóval egyszerűen készíthetsz címkéket Canon mágneses fotópapírra. A matricák megtapadnak a felületen, és eltávolíthatod őket, amikor el kell mosnod az uzsonnásdobozt.

3. Légy kreatív az alkotásaid elkészítésekor

Egy fekete Canon nyomtatóval kinyomtathatod a gyermeked festményét Canon mágneses fotópapírra. Az eredeti alkotás a nyomtató melletti asztalon található.

Gyönyörű, tartós, részletgazdag képeket nyomtathatsz, így megörökítheted gyermekeid alkotásait. Ha a nyomtatód rendelkezik lapolvasóval, akkor beolvashatod és kinyomtathatod az alkotásokat.

A gyerekek gyakran papírra készítik el alkotásaikat ceruzával, krétával, filctollal és festékekkel. A legtöbb Canon PIXMA nyomtatóba épített szkennerrel, és a Smartphone Copy másolási lehetőséggel a gyermekek alkotásait gyorsan és egyszerűen digitalizálhatod, így később bármikor kinyomtathatod őket, vagy másolatokat készíthetsz róluk. A Canon PRINT alkalmazással okostelefonodról is szkennelhetsz. Akár Canon mágneses fotópapírra is kinyomtathatsz néhányat, hogy a hűtőszekrényre is kitehesd őket, így nem kell aggódnód amiatt, hogy az eredeti koszos lesz, elszakad vagy kopott lesz. Mivel minden egyes papírlap csak 10×15 cm méretű, egyszerre több alkotást is kitehetsz.

A gyermekek alkotásainak megjelenítésének másik nagyszerű módja a Canon Photo Cube, amely nem csupán a fényképek és négyzet alakú nyomatok tárolásának intelligens módját kínálja – a külső oldalai fényképekkel díszíthetők, hogy egyedivé varázsolhasd a megjelenését. A gyerekek használhatják kedvenc nyaralási pillanataik bemutatására, vagy az évszakok változásának bemutatásához. A Photo Cube két tintapatronnal és 40 lap négyzet alakú Photo Paper Plus Glossy II fotópapírral kapható.

4. Tervezd meg saját könyvjelzőidet

Egy nyitott könyv lapjain elhelyezett, Canon Creative Park sablonok segítségével készített, ház alakú könyvjelzők.

A Creative Park könyvjelzősablonok széles választékát kínálja, többek között ezekkel az aranyos, ház alakú mintákkal.

Színes munkafüzeteket, matricalapokat és egy iskolai egyenruhát viselő fiatal lány képét nyomtató Canon SELPHY CP1500 nyomtatót ábrázoló felülnézeti kép.

A SELPHY nyomtatók bármilyen okoseszközzel használhatók, így gyorsan és egyszerűen készíthetsz könyvjelzőket és címkéket.

A fiatalok PIXMA vagy SELPHY nyomtatóikat is használhatják az iskolakezdés alkalmából készített könyvjelzőik megtervezéséhez.

A PIXMA nyomtatót használók előre megtervezett könyvjelzőket találhatnak a Creative Park weboldalon, köztük olyanokat, amelyek különböző állatokat ábrázolnak, vagy aranyos pingvin alakú oldaljelölőket.

A Canon SELPHY Photo Layout alkalmazással személyre szabott könyvjelzőket készíthetsz SELPHY CP1500 nyomtatóddal. Válaszd ki a Bookmark Layout (Könyvjelző elrendezése) lehetőséget és a képeslapméretű (100×148 mm) papírt, majd válaszd ki, hogy a képeket a könyvjelző tetejéhez vagy aljához szeretnéd igazítani. A Bookmark Layout (Könyvjelző elrendezése) lehetőség szintén hasznos lehet igazolványképek vagy könyvtári kártyák nyomtatásához.

5. Nyomtass korlátok nélkül

Egy mosolygó nő és gyermek ül egy asztalnál a Canon PIXMA MegaTank nyomtató mellett. A nő a nyomtató tintatartályait tölti fel, miközben a gyermek egy kinyomtatott rajzot színez ki.

Ha a nyomtatót az egész család rendszeresen használja, az iskolai anyagoktól kezdve az otthoni munkáig, az újratölthető tintatartályokkal rendelkező Canon PIXMA G3470 sorozatú MegaTank nyomtatók gazdaságosabbak lehetnek a nagy mennyiségű nyomtatáshoz.

Nagyobb mennyiségben nyomtató, elfoglalt háztartások számára a PIXMA G3470 sorozat szintén jó választás. Ezek a MegaTank nyomtatók nagy újratölthető tartályokkal rendelkeznek, amelyek egyszerűen, maszatmentes tintatartály-utántöltéssel tölthetők újra. Egyetlen tintapalackkészlettel akár 81002 oldal is kinyomtatható a patronok árának töredékéért, így nagy mennyiségű nyomtatás esetén is alacsonyabban tarthatod üzemeltetési költségeket.

Az új tanév számos szervezéssel kapcsolatos kihívást rejt a szülők és gondviselők, valamint a gyermekek számára egyaránt. Még több kihívással kell szembenézni akkor, ha a gyermek új tanévet kezd, vagy új iskolába fog járni. Sokoldalúságukkal, rugalmasságukkal és széles körű csatlakoztathatóságukkal a Canon nyomtatók leegyszerűsíthetik a teljes folyamatot, segítve az egész családot a rendszerezésben, és lehetővé téve a szórakozás és a kreativitás kibontakoztatását a folyamat során.

Írta Matthew Richards, Claire Gillo és Rachel Segal Hamilton

 1. A Dropbox a Dropbox, Inc. védjegye.
  A Google, a Google Classroom és a Google Drive a Google LLC védjegye; ezt az oldalt a Google semmilyen módon nem támogatja, illetve nem áll kapcsolatban vele.
  A Microsoft OneDrive a Microsoft Corporation bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban.
  Az Apple és az AirPrint az Apple Inc. bejegyzett védjegye az Amerikai Egyesült Államokban, valamint más országokban és régiókban.
  A Mopria a Mopria Alliance, Inc. védjegye
 2. Gazdaságos üzemmódban a sűrűség csökkentése révén kevesebb fekete tinta felhasználására van szükség – a normál módhoz képest 26%-kal több oldal nyomtatható. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 29103 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a cserével végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.

Kapcsolódó termékek

 • MegaTank nyomtatók

  PIXMA G3470 sorozat

  Nyomtasson, másoljon és szkenneljen otthon ezzel a gyors, újratölthető tintával ellátott, Wi-Fi funkcióval rendelkező nyomtatóval
 • Otthoni nyomtatók

  SELPHY CP1500

  Ezzel az egyszerűen használható kompakt fotónyomtatóval másodpercek alatt részletgazdag színes, rendkívül tartós nyomatokat készíthetsz.
 • Tintasugaras nyomtatók

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Vigyél több kreativitást és interaktivitást a nyomtatásba, próbáld ki a Canon MG-101 mágneses fotópapírját.
 • Kapcsolódó cikkek

 • KREATÍV NYOMTATÁS

  Listák, tervek, célok kinyomtatása

  Kreatívkodj Canon PIXMA nyomtatóddal, és rendszerezd tudatosan a dolgaidat egész évben.

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók otthoni irodákba

  A Canon PIXMA és MAXIFY nyomtatókkal zökkenőmentessé teheted az otthoni munkavégzést.

 • NYOMTATÁS

  Vezeték nélküli nyomtató használata

  Okos módszerek, amelyekkel a legtöbbet hozhatod ki vezeték nélküli nyomtatódból.

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók diákok számára

  Minden diáknak szüksége van egy nyomtatóra – ismerd meg az igényeidnek leginkább megfelelő, megfizethető lehetőségeket.