NYOMTATÁS

Tintasugaras vagy lézernyomtató: melyik a megfelelő a számodra?

Ismerd meg a Canon tintasugaras és lézernyomtatói közötti különbségeket, és találd meg az igényeidhez és pénztárcádhoz legmegfelelőbb típust.
Egy faasztalon a bal oldalon egy Canon MegaTank tintasugaras nyomtató, a jobb oldalon pedig egy Canon i-SENSYS multifunkciós lézernyomtató látható.

Milyen a tökéletes nyomtató? A válasz minden embernél más és más. Időnként mindannyiunknak ki kell nyomtatni néhány dokumentumot, de sokan szeretnek kézműveskedni, vagy épp fényképeket, a gyermekek házi feladatát vagy tanulói projektmunkákat nyomtatni. Sokan otthon vagy egy kis irodában alapítottak vállalkozást, és legalább az idő egy részében onnan dolgoznak, így szükségük van arra, hogy professzionális megjelenésű fekete-fehér vagy színes üzleti dokumentumokat tudjanak kinyomtatni.

Az, hogy melyik nyomtatótípus a megfelelő a számodra, nagyban függ attól, hogy milyen nyomtatási feladatokat kell leginkább elvégezned. Szöveges üzleti dokumentumokat, fotónyomatokat vagy mindkét típusból szeretnél nyomtatni; sima papírra, fényes fotópapírra vagy képzőművészeti papírokra nyomtatsz; főként fekete-fehér vagy színes dokumentumokat készítesz; valamint egy példányban vagy nagyobb mennyiségben nyomtatsz? További megfontolandó tényezők lehetnek a nyomtatási sebesség, a nyomtató fizikai mérete, a legnagyobb nyomtatási méret, valamint a nyomtatásonkénti összköltség, beleértve a tintát/tonert és a papírt is.

A Canon tintasugaras és lézernyomtatók széles választékát kínálja, amelyek minden igényt és pénztárcát kielégítenek. Nézzük meg közelebbről a két típus közötti főbb különbségeket, valamint az egyes típusok vezető modelljeit, hogy segítsünk kiválasztani a tökéletes nyomtatót.

Egy Canon PIXMA nyomtató egy paradicsomokat ábrázoló színes fényképet nyomtat ki, amelyért egy kéz nyúl.

A fotózás szerelmesei számára tökéletes 3 az 1-ben Canon PIXMA G640 tintasugaras nyomtató a jobb tónustartomány és színskála érdekében hat festékalapú tintát használ, valamint egy nagyfelbontású szkennerrel is rendelkezik. A patronokat kiváltó újratölthető MegaTank tintatartályokban egy teljes tintakészlet 3800 darab 4×6 hüvelykes fényképhez elegendő, és akár A4-es méretű, szegély nélküli fotónyomatok is készíthetők a készülékkel. A dokumentumok esetén a tintamennyiség 3700 fekete-fehér vagy 8000 színes A4-es méretű dokumentumra elegendő.

Tintasugaras és lézernyomtatók: hogyan működnek

A tintasugaras és a lézernyomtatók közötti legalapvetőbb különbség az, hogy az egyik nedves, míg a másik száraz eljárást alkalmaz. A tintasugaras nyomtatók folyékony tintát visznek fel a papírra, míg a lézernyomtatók száraz tonert használnak, amelyet egy magas hőmérsékletű henger rögzít a lapra.

De ez még nem minden. A tintasugaras nyomtatók általában festékalapú tintákat használnak, de némely típus pigmentalapú tintákkal dolgozik, amelyek másképp lépnek kölcsönhatásba a különböző papírtípusokkal – általában kevésbé szívódnak fel, így a nyomatok élesebbnek tűnhetnek, de a színek kevésbé élénkek. Ezenkívül a Canon tintasugaras nyomtatók modelltől függően három, de akár tíz különböző színű tintát is használhatnak. Elméletileg minél több színt használ egy nyomtató, annál nagyobb a reprodukálható színskála – de a gyakorlatban a különbségek minimálisak lehetnek, és valószínűleg csak azoknak az elkötelezett fotósoknak számítanak, akik tökéletesen színhű fotónyomatokat szeretnének készíteni.

A tinta tartósságának összehasonlítása

Általánosságban elmondható, hogy a tintasugaras nyomtatókban használt pigmentalapú tinták a festékalapú tintáknál strapabíróbbak és maszatállóbbak a sima papíron, valamint feketébb és élesebb megjelenésű szöveget eredményeznek. Ezért dokumentumnyomtatáshoz ideálisak. Ehhez képest a festékalapú tinták inkább fényképek fényes papírra nyomtatásakor teljesítenek jobban. A festékalapú tinták kisebb molekulái teljes mértékben felszívódnak a fényes fotópapír felső védőrétege alá, ami simább fényes felületet eredményez. A Canon PIXMA tintasugaras nyomtatók némelyike pigmentalapú fekete tintát használ a szövegek nyomtatásához, valamint festékalapú cián, magenta, sárga és fekete tintát a kiváló minőségű fotónyomatokhoz, míg a Canon MAXIFY üzleti nyomtatók kizárólag pigmentalapú tintával dolgoznak a tartósság és az éles megjelenésű dokumentumok érdekében.

Az üzleti dokumentumok nyomtatása terén a lézernyomtatókat még mindig nehéz felülmúlni, mivel a lézernyomtatók verhetetlenek a tartósság és az elkenődésállóság terén, amikor fekete-fehér és színes nyomatokat kell sima papírra készíteni. Sőt, mi több, ezek a dokumentumok hosszú ideig archiválhatók védett környezetben, például könyvtárakban, irodai környezetekben.

A tintasugaras nyomtatók a pigment alapú tintáknak és a Canon ChromaLife 100 technológiájának köszönhetően hasonló archiválási tulajdonságokkal rendelkeznek. Egyes Canon fotópapírok használata esetén a papír és a tinta együttes használata olyan kötést eredményez, amely archiválási körülmények között akár 100 évig is biztosítja a színtartóságot.1

Közelkép egy Canon i-SENSYS nyomtatóról és annak érintőképernyős kezelőpaneljéről.

A gyors Canon i-SENSYS MF754Cdw multifunkciós lézernyomtató akár 100 ipm (nyomat/perc) sebességgel képes kétoldalas A4-es dokumentumokat beszkennelni, amelyeket egy 50 lapos ADF-tálca adagol be. Az egyoldalas és automatikus kétoldalas másolás mellett közvetlenül e-mailbe, USB-memóriakártyára, FTP-re, felhőszolgáltatásokba és faxra is képes szkennelni.

Hatékony nyomtatás

Ha nagy mennyiségben nyomtatsz, egy nagy teljesítményű nyomtató, például egy lézernyomtató lehet a legjobb választás. A lézernyomtatókban használt tonerkazetták általában sokkal több oldal elkészítésére képesek, mint a tintasugaras nyomtatókban használt tintapatronok. Ennek ellenére a Canon a különböző nyomtatási volumenigények és költségvetések kiszolgálására a lézernyomtatóihoz standard és nagy kapacitású tonereket is kínál. Az i-SENSYS MF750 sorozatú nyomtatókhoz készült nagy kapacitású tonerek 7600 fekete-fehér oldal és 5500 színes dokumentumra elegendő festékport tartalmaznak,2 míg az i-SENSYS MF650 sorozathoz készültek 3100 fekete-fehér és 2300 színes dokumentumra elegendőt.

De ne zárjuk ki a tintasugaras nyomtatókat se. A Canon MAXIFY GX sorozatú MegaTank tintasugaras nyomtatói jellemzően 9000 fekete-fehér oldalt vagy 21 000 színes dokumentumot tudnak kinyomtatni gazdaságos üzemmódban, mielőtt az újratölthető tintatartályokat újra kellene tölteni.3 A tintatartályok palackokból történő újratöltése gyors, egyszerű és tiszta folyamat, amely sokkal hatékonyabb és olcsóbb, mint a patronok vagy toner használata.

Egy férfi egy papírlapot szkennel egy Canon MAXIFY nyomtatón.

A Canon MAXIFY GX7040 nyomtatási, másolási, szkennelési és faxolási funkciókkal, Wi-Fi, Ethernet és Cloud Link csatlakozási lehetőséggel, valamint két, összesen 600 lapos bemeneti papírtálcával rendelkezik. A kétoldalas dokumentumok egymenetes beolvasását egy 50 lapos D-ADF-tálca biztosítja.

Maximális rugalmasság

A tintasugaras nyomtatók különösen sokoldalúak lehetnek, mivel a színes fényképeket és grafikákat élénk végeredményben, a dokumentumokat megbízható teljesítmény mellett készítik el, különösen a pigmentalapú fekete tintával ellátott modellek. A tintasugaras nyomtatók számos hordozóra képesek nyomtatni, beleértve a fényes, matt és félfényes fotópapírokat, a dekoranyagokat és a kézműves hordozókat is. Mivel a lézernyomtatók hőt alkalmaznak, ezért közel sem tudnak olyan sokféle hordozótípusra, különösen a bevonatos fotópapírokra nyomtatni. Ha azonban nem akarsz fényképeket nyomtatni, a Canon i-SENSYS MF sorozatú lézernyomtatók kiválóan alkalmasak fekete-fehér és színes dokumentumok, illetve grafikák nyomtatására.

Ráadásul, ha csak fekete-fehér nyomtatásra van szükséged, a Canon fekete-fehér lézernyomtatók széles választékát kínálja, beleértve az i-SENSYS MF450 sorozatú multifunkciós nyomtatókat és az i-SENSYS LBP230 sorozatú gyors, hatékony, egyfunkciós nyomtatókat. Ezek szupergyors, akár 38 oldal/perc nyomtatási sebességet, kétoldalas nyomtatást és egyszerű vezeték nélküli csatlakoztathatóságot kínálnak. A MegaTank tintasugaras termékcsaládból csak fekete-fehér nyomtatásra a PIXMA GM2040 egyfunkciós és a PIXMA GM4040 multifunkciós nyomtató közül választhatsz.

A Canon MAXIFY GX tintasugaras nyomtatók és az i-SENSYS MF lézernyomtatók termékcsaládjában egyaránt találhatók beépített szkennerrel ellátott modellek, általában automatikus dokumentumadagolóval a többoldalas dokumentumok egyszerű beszkenneléséhez és fénymásolásához. Egyes modellek még a kétoldalas dokumentumok mindkét oldalát is képesek egy menetben beolvasni, ami gyakorlatilag megfelezi a szkennelési időt. Mindez automatikus kétoldalas nyomtatással és fénymásolással párosul, míg a csúcsmodellek, mint a MAXIFY GX7040 multifunkciós tintasugaras nyomtató és az i-SENSYS MF754Cdw multifunkciós lézernyomtató faxolási funkcióval is rendelkeznek.

Ha azonban nincs szükséged extra funkciókra, az olyan egyfunkciós nyomtatók, mint az i-SENSYS LBP673Cdw kompakt színes lézernyomtató és i-SENSYS LBP630 sorozat vagy a MAXIFY GX5040 tintasugaras nyomtató alacsonyabb beszerzési költségek mellett is intuitív vezérlést és gyors nyomtatási sebességet kínálnak.

A fotózás szerelmesei sem maradnak ki. A Canon PIXMA G540 egyfunkciós tintasugaras nyomtató és a PIXMA G640 multifunkciós tintasugaras nyomtató a MegaTank technológia előnyeinek teljes skáláját kínálja, és a kiváló fotóminőség érdekében hat festékalapú tintát alkalmaz.

Egy Canon MAXIFY nyomtató egy fehér asztalon, nyomatokkal körülvéve.

A Canon MAXIFY GX6040 nyomtatási sebessége és tintatartályának kapacitása megegyezik a GX7040-ével, amely 9000 fekete-fehér, és gazdaságos üzemmódban akár 21 000 színes oldal kinyomtatására elegendő. 4 Költséghatékonyabb megoldás, ha nincs szükséged beépített faxra, egymenetes kétoldalas szkennelésre és másodlagos bemeneti papírtálcára.

Kimagasló hatékonyság

Ha sok oldalt kell gyorsan kinyomtatnod, a nyomtató sebessége igen sokat számít. Meglepő módon már egyetlen oldalnál is. Egyes, a piacon elérhető lézernyomtatók közvetlenül bekapcsolás után vagy készenléti üzemmódból való felébredéskor közismerten lassan nyomtatnak ki egy oldalt. Ez azért van, mert a fixálóegységnek időbe telik, amíg üzemi hőmérsékletre melegszik. Jó hír, hogy a Canon i-SENSYS sorozatú lézernyomtatók bemelegedési ideje a bekapcsolástól számítva mindössze 13–14 másodperc. Ez valójában sokkal gyorsabb lehet, mint egyes tintasugaras nyomtatóknál, amelyek gyakran a bekapcsolás után automatikus fúvókaellenőrzést és nyomtatófej-tisztítást végeznek.

A lézer- és tintasugaras nyomtatók sebességének összehasonlítása: a Canon i-SENSYS MF750 sorozatú lézernyomtatók esetében az első oldal nyomtatási ideje 7,1 másodperc vagy annál kevesebb fekete-fehér és színes oldalak esetében is. Ezt követően a készülék percenként 33 oldal kinyomtatására képes. A MAXIFY GX5040, a GX6040 és GX7040 tintasugaras nyomtatók esetében az első oldal nyomtatási ideje körülbelül 7 másodperc (nyomtatófej-tisztítási ciklus nélkül), a további oldalak nyomtatási sebessége pedig 24 kép/perc fekete-fehér és 15,5 kép/perc színes dokumentumok esetén. A tintasugaras nyomtatók esetében a nyomtatás lassabb lehet, ha az egymást követő oldalakon sok tintát használnak, mivel a nyomtató szünetet tart, hogy a tinta megszáradhasson az előző lapon. Ez biztosítja, hogy a nyomtatás érintésszáraz legyen, amikor kijön a nyomtatóból, és a festék ne kenődhessen el.

A kétoldalas nyomtatással természetesen spórolni lehet a papírköltségeken és csökkenthető a környezetre gyakorolt hatás is, így ez egy másik tényező, amelyet figyelembe kell venni a tintasugaras és a lézernyomtatás közötti döntés során. A tintasugaras nyomtatásnál a folyékony tinta beszivárog a sima papírba, így kétoldalas nyomtatás esetén előfordulhat némi átütés, ami rontja a minőséget. A festékalapú Canon tintasugaras nyomtatók csökkentik a papír második oldalán a tintasűrűséget, hogy csökkentsék ezt a hatást, és gyorsabb száradási időt is biztosítanak, míg a Canon MAXIFY tintasugaras nyomtatók kétoldalas nyomtatási móddal is rendelkeznek, amelyek ezt a hatást minimálisra csökkentik. A lézernyomtatás száraz eljárása azonban minden alkalommal kiváló minőségű kétoldalas eredményt biztosít.

Egy Canon MegaTank nyomtató egy otthoni irodai íróasztalon, egy számítógép, egy szék és egy nagy ablak mellett.

MegaTank nyomtatók a PIXMA termékcsaládban is elérhetők, beleértve a Canon PIXMA G7040 4 az 1-ben nyomtatót, amely nyomtatási, másolási, szkennelési és faxolási funkciókat, valamint 35 lapos ADF-tálcát, valamint Wi-Fi és Ethernet csatlakozási lehetőséget is kínál.

Számít a méret

Egy otthoni irodai környezetben kihívást jelenthet egy nyomtató számára helyet találni. A lézernyomtatók általában nagyobbak, mint a legtöbb tintasugaras modell, de a Canon i-SENSYS sorozat a típushoz képest figyelemre méltóan kompakt. Az i-SENSYS MF651Cw például a papírkezelő tálcákkal együtt 451×460×360 mm, és súlya 18,9 kg. Összehasonlításképpen a MAXIFY GX6040 tintasugaras nyomtató kisebb, kihúzott tálcákkal 399×645×327 mm, és 11,6 kg. A Canon PIXMA TR150 viszont egy szuper hordozható tintasugaras nyomtató, amely mindössze 322×185×66 mm, súlya pedig 2,1 kg, így tökéletes megoldás az útközbeni nyomtatáshoz.

Több felhasználónak kell ugyanazt a nyomtatót használnia? Az itt említett PIXMA és MAXIFY GX modellek 1–5 felhasználó számára alkalmasak. Az itt említett lézernyomtatók a forgalmasabb munkakörnyezetben dolgozó csapatok számára ideálisak.

Több felhasználó esetén egy másik szempont a biztonság. Bizonyos Canon i-SENSYS nyomtatók biztonságos nyomtatási funkciókkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszi a nyomtatási feladatok visszatartását egy PIN-kód vagy jelszó a nyomtatón történő megadásáig. Ez biztosítja, hogy a bizalmas dokumentumok csak akkor kerüljenek kinyomtatásra, amikor az egyén már a helyszínen tartózkodik, így azok soha nem maradnak a kimeneti tálcában, hogy mások megtalálhassák őket.

A tulajdonlás költségei

Amint azt az évek során már sokan hangoztatták, nem csak a nyomtató kezdeti beszerzési árát érdemes figyelembe venni, hanem a nyomtató élettartama alatt a tinta vagy a toner költségeit is. A Canon MegaTank újratölthető nyomtatók drasztikusan csökkentették mind az oldalankénti, mind a teljes üzemeltetési költséget, így a közepes és nagy mennyiségeket nyomtatók számára a legmegfizethetőbb nyomtatási megoldást jelentik bármilyen technológiában.

A lézernyomtatók esetében a Canon i-SENSYS MF sorozat, például az i-SENSYS MF750 és az i-SENSYS MF650 különösen költséghatékony, köszönhetően a nagy kapacitású fekete, cián, magenta és sárga tonerkazetták elérhetőségének.

Egy másik szempont az energiahatékonyság. Ha sokat nyomtatsz vagy több nyomtatód van, az energiafogyasztás gyorsan megugorhat. Energiát lehet megtakarítani a nyomtató energiatakarékos üzemmódjának használatával, amely automatikusan életbe lép, ha a nyomtatót egy ideig nem használják. A tintasugaras nyomtatók készenléti üzemmódban kevés energiát fogyasztanak, az „On-Demand Fixing” technológia pedig biztosítja, hogy a lézernyomtatókban a fixálóegység használatkor gyorsan felmelegedjen, csökkentve ezzel a nyomtatásra való készenlét fenntartásához szükséges energiamennyiséget.

Egy Canon i-SENSYS nyomtató egy faasztalon egy számítógép és néhány nyomat mellett.

A Canon i-SENSYS MF650 termékcsalád részét képezi az i-SENSYS MF651Cw, amely intuitív, 12,7 cm-es színes érintőképernyővel és gyors, 18 oldal/perc nyomtatási sebességgel rendelkezik fekete-fehér és színes nyomtatás esetén egyaránt. A gyorsabb, 21 oldal/perc sebességű i-SENSYS MF655Cdw automatikus kétoldalas nyomtatással, míg a csúcsmodell i-SENSYS MF657Cdw faxolási és egymenetes kétoldalas szkennelési funkcióval is rendelkezik.

Egyszerű használat

Akár tintasugaras, akár lézernyomtató mellett döntesz, mindkét esetben olyan készüléket szeretnél, amelyet könnyű használni. A MAXIFY GX6040 és GX7040 tintasugaras nyomtatók a 6,9 cm-es dönthető színes érintőképernyő révén rendkívüli módon leegyszerűsítik a nyomtatást, a szkennelést és a fénymásolást. Az egyszerű csatlakoztathatóság azt jelenti, hogy a Canon PRINT alkalmazáson vagy a nyomtató érintőképernyőjén keresztül kapcsolódhatsz a felhőhöz. A nyomtatók az Apple AirPrint (iOS), a Mopria (Android) és a Chrome OS protokollokkal is kompatibilisek. Mindkét nyomtató 50 lapos automata dokumentumadagolóval is rendelkezik, a MAXIFY GX7040 pedig képes kétoldalas dokumentumok egy menetben történő beolvasására, valamint a közvetlen faxolásra is.

A Canon i-SENSYS MF sorozatú lézernyomtatók nagyméretű, 12,7 cm-es színes érintőképernyőkkel büszkélkedhetnek, amelyek hozzáférést biztosítanak a Canon i-SENSYS alkalmazáskönyvtárához, ahonnét a hatékonyság és az egyszerű használat fokozása érdekében alkalmazásokat tölthetsz le, valamint a kezelőfelületet saját igényeidhez igazíthatod. Az i-SENSYS lézernyomtatók felhasználói hozzáférhetnek az Apple AirPrint (iOS), a Mopria (Android) és a Chrome OS protokollokhoz, valamint a Canon PRINT Business alkalmazáshoz is. Az i-SENSYS MF645Cx és az MF754Cdw modellek közvetlen faxolási funkcióval rendelkeznek, amely otthoni és kis irodai környezetben ideális, az i-SENSYS MF750 sorozat pedig képes a felhőhöz csatlakozni.

Tintasugaras kontra lézer: a választás

A tintasugaras nyomtatók pontos színvisszaadásuk révén kiválóan alkalmasak a fotónyomtatásra, és jellemzően gazdagabb színeket produkálnak, mint a lézernyomtatók. A tintasugaras nyomtatók általában kompaktabbak, így jó választások, ha a helytakarékosság szempont. Gyakran alacsonyabbak az induló költségeik, és a Canon MegaTank termékcsalád újratölthető tintatartályai nagyobb hatékonyságot és alacsonyabb üzemeltetési költségeket eredményeznek, mint más tintapatronos vagy toneres megoldások.

A Canon i-SENSYS lézernyomtatók és a Canon MAXIFY tintasugaras nyomtatók ideális választások, ha az üzleti és egyéb szöveges dokumentumok nyomtatás az elsődleges cél. A Canon i-SENSYS lézernyomtatók gyorsak – csaknem kétszerannyira, mint a hasonló tintasugaras nyomtatók – és a nagy mennyiségeket is költséghatékonyan képesek kinyomtatni, valamint kétoldalas nyomtatás esetén nem áll fenn az elkenődés és az átütés veszélye.

Mind a Canon MAXIFY GX tintasugaras nyomtatók, mind az i-SENSYS lézernyomtatók kiválóan alkalmasak a forgalmas háztartások, illetve az otthoni és kis irodák számára, hiszen számos funkció, sokoldalúság, gyorsaság, megbízhatóság, költséghatékonyság és egyszerű használat jellemzi őket. Ha további segítségre van szükséged a megfelelő nyomtató kiválasztásához, próbáld ki a Canon nyomtatóválasztót.


Írta: Matthew Richards és Alex Summersby

 1. A tartóssági adatok a Canon által gyorsított környezeti körülmények között végzett teszteken alapuló számításokkal kerültek meghatározásra, és nem garantáltak.
 2. Az ISO/IEC 19798 szabvány alapján.
 3. Az oldalkapacitás a Canon egyedi tesztelési eljárásán alapuló érték, amely az ISO/IEC 24712 táblázat alapján, a kezdeti beállítást követően a cserével végzett folyamatos nyomtatás mellett kerül meghatározásra.
 4. A gazdaságos üzemmód a sűrűség csökkentésével mérsékli a tintafogyasztást, aminek eredményeként 50%-kal több oldal nyomtatható ki, mint normál üzemmódban.

Kapcsolódó termékek

 • MAXIFY GX6050

  MegaTank nyomtatók

  MAXIFY GX6040

  Készíts üzleti minőségű dokumentumokat minden nap, és takarítsd meg átlagosan a teljes tulajdonlási költség 90%-át a nagy méretű és újratölthető tintatartályokkal rendelkező, megbízható MegaTank nyomtatóval, szemben a 10 legnépszerűbb tintasugaras és lézernyomtatóval.
 • MAXIFY GX7050

  MegaTank nyomtatók

  MAXIFY GX7040

  Készíts üzleti minőségű dokumentumokat minden nap, és takarítsd meg átlagosan a teljes tulajdonlási költség 90%-át a nagy méretű és újratölthető tintatartályokkal rendelkező, megbízható MegaTank nyomtatóval, szemben a 10 legnépszerűbb tintasugaras és lézernyomtatóval.
 • PIXMA G7045

  MegaTank nyomtatók

  PIXMA G7040

  Nyomtass akár 18 000 oldalt, és biztosítsd a problémamentes munkamenetet az alacsony üzemeltetési költségek mellett kiváló minőséget kínáló 35 lapos ADF-egységgel.
 • Multifunkciós színes nyomtatók

  i-SENSYS MF750 sorozat

  Az akár 33 lap/perc nyomtatási és az akár 100 kép/perc (A4) beolvasási sebességnek köszönhetően a Canon i-SENSYS MF750 színes multifunkció nyomtatók segítségével gyorsabban dolgozhatsz.
 • Kapcsolódó cikkek

 • NYOMTATÁSI TIPPEK

  MegaTank nyomtatók és előnyeik

  Fedezz fel hat okot, amiért szükséged van egy MegaTank nyomtatóra.

 • NYOMTATÁS

  A legjobb nyomtatók diákok számára

  Minden diáknak szüksége van egy nyomtatóra – ismerd meg az igényeidnek leginkább megfelelő, megfizethető lehetőségeket.

 • NYOMTATÁS

  MegaTank nyomtatók vállalkozások számára

  Hogyan fordíthatják előnyükre a MegaTank nyomtatók által kínált minőséget és alacsony üzemeltetési költségeket a vállalkozások?

 • NYOMTATÁSI TIPPEK

  Nyomtatókkal, tintával és papírral kapcsolatos GYIK

  A Canon szakértője, Suhaib Hussain megválaszolja a nyomtatótechnológiával, tintával és papírral kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket.