EOS R3

Tükör nélküli fényképezőgépek

Canon EOS R3

Gyorsan múló pillanatok, amelyeket olyan módon örökíthetsz meg fényképezőgéppel, ahogyan azt korábban elképzelhetetlennek tartottad. Üdvözöl az akciófotózás jövője!

Műszaki adatok

 • Rétegelt érzékelő

  Rétegelt háttér-világításos érzékelő

 • 30 kép/mp-es sorozatfelvételi sebesség

  Sorozatfelvétel akár 30 kép/mp sebességgel, vagy 12 kép/mp sebességgel a mechanikus zár használatával, AE- és AF-követéssel

 • Akár 195 kép/mp-es, nagy sebességű sorozatfelvétel1

  Készíts felvételeket személyre szabható sorozatfelvételi sebességgel

 • Max. ISO 102400

  ISO 100 és ISO 102400 közötti érzékenység (ISO 204800 értékig bővíthető)

 • 24 megapixeles felbontás

  A képminőség, a kiváló ISO-teljesítmény és a fájlméret ideális egyensúlya

 • Akár 8 fokozatú képstabilizátor

  Sziklaszilárd, vázba szerelt képstabilizátor, amely az objektív saját képstabilizátorával összhangban működik

 • Szemvezérléses „Eye Control” AF

  Egy pillantással kiválaszthatók követni kívánt fókuszpontok vagy témák

 • Témakövetés

  Automatikusan követi az embereket, állatokat és járműveket fénykép és videó módban is

 • Változtatható képszögű kijelző

  Teljesen kihajtható, 8,2 cm-es, 4 200 000 képpontos érintőképernyő

 • Elektronikus kereső

  Képkiesés nélküli, 5 760 000 képpontos elektronikus kereső 120 kép/mp-es frissítési gyakorisággal és 100 százalékos lefedettséggel

 • WiFi és Bluetooth

  Vezeték nélküli csatlakoztathatóság a távvezérléshez és képátvitelhez

 • 6K RAW

  60 kép/mp a legnagyobb rugalmassággal az olyan beállítások utómunkálatok során történő módosításához, mint a fehéregyensúly

 • 4K 120p

  Rögzíts lassított videókat rendkívül jó minőségben

 • Full HD 240p

  Rögzíts extrém lassú videókat rendkívül jó minőségben

 1. Az AE- és AF-követés nagy sebességű sorozatfelvételi módban nem elérhető. A rögzített képkockák maximális száma legfeljebb 50-re állítható be.
A 2022. július 22-én megjelent készülékszoftver-kiadás képes akár 195fps sorozatfelvételre és 240p Full HD videófelvételre, valamint számos egyéb hasznos funkciót is tartalmaz. Letölthető a támogatási oldalról.
További információ A részletes műszaki leírás megtekintése Támogatás

ÁTTEKINTÉS

Új fejezet az EOS életében

Az EOS R3 egy pillanat alatt megváltoztatja azt, amit eddig a tükör nélküli fényképezőgépekről gondoltál. Az új, háttérvilágítással ellátott, rétegelt érzékelővel 1/64 000 mp-en is kimerevíthető a jelenet, valamint 30 kép/mp-es sorozatfelvétel is lehetővé válik, amely akár 195 kép/mp-re1 is kiterjeszthető. A szemvezérléses „Eye Control” AF intelligens módon felismeri és követi a témát a felvétel közben – tökéletes választás a sport-, hír- és természetfotózáshoz.

Az EOS R3 rövid bemutatása

 • 30 kép/mp-es, kirobbanó sebesség

  Élvezd az 1/64 000 mp-es záridőt és a 30 kép/mp sorozatfelvételi sebességet párhuzamos AF/AE követéssel.

 • Urald a mozgást

  Az EOS R3 fényképezőgéppel 30 kép/mp sebességgel örökítheted meg a legfontosabb pillanatokat, és olyan részleteket is visszaad, amelyek szabad szemmel láthatatlanok.

 • Láss. Reagálj. Alkalmazkodj

  Egyedi „Eye Control” autofókusz technológiánknak köszönhetően az EOS R3 intuitív módon oda fókuszál, ahova nézel.

 • Filmezéshez készült

  Az EOS R3 egy valódi professzionális hibrid, amellyel mozifilmhatású, közvetítésre alkalmas minőségű videót és szenzációs állóképeket is készíthetsz.

 • Profiknak tervezve

  Az EOS R3 fényképezőgépet arra tervezték, hogy ellenálljon a mindennapi professzionális használat igényei és a váratlan események jelentette kihívásoknak.

 • Bővített csatlakoztatási lehetőségek

  Az EOS R3 vezetékes LAN-csatlakozóaljzata és 2,4/5 GHz-es eszköze segítségével kommunikál a számítógépes hálózatokkal, laptopokkal és mobileszközökkel a gyors és egyszerű képmegosztás érdekében.

Urald a mozgást

Az EOS R3 fényképezőgéppel 30 kép/mp sebességgel örökítheted meg a múló pillanatokat, amely akár 195 kép/másodpercre1 is terjedhet, és olyan részleteket is visszaad, amelyek szabad szemmel láthatatlanok.

A fényképezőgép háttérvilágításos, rétegelt érzékelője olyan gyors, hogy a fotósok elektronikus zárat használhatnak a pillanat kimerevítésére, és nem kell aggódniuk a legördülő zár okozta torzítás miatt. Élvezd az 1/64 000 mp-es csúcs zársebességet, valamint a 30 kép/mp sebességű felvételkészítést egyidejű AF-/AE-követéssel, akár 420 képkockáig, nyers fájlok készítése esetén.

Többet szeretnél? Az egyedi, nagy sebességű sorozatfelvétellel az EOS R3 akár 195 kép/mp sebességű, testreszabható képkockasorozatokat is készíthetsz, hogy megörökíthesd a gyorsan mozgó témák finom aprólékosságát. Akár 50 képkocka is rögzíthető egyetlen sorozatfelvétellel, s a képek JPEG, HEIF vagy RAW formátumban tárolhatók.

A nappali fény és a vaku világos körülmények között történő kiegyensúlyozásához vagy a gyorsan mozgó témák kimerevítéséhez mostantól lehetséges a vaku szinkronizálása a fényképezőgép elektronikus zárjának használata során – mind a Canon Speedlites, mind a harmadik fél stúdiók vakuegységeivel.

EOS R3

Fejlett szemvezérléses „Eye Control” AF

Használtál valaha olyan fényképezőgépet, amely mintha olvasott volna a gondolataidban? A következő generációs „Eye Control” autofókusz technológiánknak köszönhetően az EOS R3 intuitív módon oda fókuszál, ahova nézel. Az AF e páratlan szabályozhatóságának köszönhetően a fényképezőgép olyan gyorsan reagál, mint te magad – azonnal reagálhatsz a folyton változó jelenetekre.

EOS R3

Az eddigi legjobb témakövetőnk

Mélytanulásos mesterséges intelligencia és több ezer valódi kép segítségével megtanítottuk az EOS R3 fényképezőgépnek, hogy pontosan és megbízhatóan felismerje az embereket, állatokat és járműveket – bárhol is legyenek a keretben.

Az embereket akkor is felismeri, ha maszkot vagy napszemüveget viselnek. Motorsportok fotózásakor az EOS R3 akkor is felismeri a motorkerékpárokat és versenyautókat, ha zárva vagy nyitva van a vezetőfülke, és jelzi a vezető bukósisakját, ha az látható.
EOS R3

A videó- és állókép-felvételi teljesítmény fúziója

Az EOS R3 egy valódi professzionális hibrid, amellyel mozifilmhatású, közvetítésre alkalmas minőségű videót és szenzációs állóképeket is készíthetsz. A fényképezőgép olyan funkciókkal tűnik ki, amelyek a filmkészítők számára újfajta kreativitást tesznek lehetővé – például képes a túlmintavételezett 4K és 6K RAW-videofelvételek belső, CFexpress kártyára történő rögzítésére. A Canon Log 3 nagyobb dinamikatartományt és színárnyalási lehetőségeket biztosít.

Ami döntő fontosságú: a videokészítőknek ugyanúgy a rendelkezésükre áll a fotósok számára elérhető tárgyfelismerés, így mindig nyomon tudják követni és éles fókuszban tudják tartani a képmező körül mozgó tárgyakat.
EOS R3

Összekapcsolva a világgal

A csatlakoztathatóság létfontosságú a sport- és hírfotósok számára. Az EOS R3 vezetékes LAN-csatlakozóaljzata és 2,4/5 GHz-es Wi-Fi eszköze segítségével kommunikál a számítógépes hálózatokkal, laptopokkal és mobileszközökkel a gyors és egyszerű képmegosztás érdekében. Az EOS R3 fényképezőgép Mobile File Transfer alkalmazásunkkal is kompatibilis, amely lehetővé teszi a profi fotósok számára, hogy metaadatokat adhassanak hozzá, és képeket küldhessenek okostelefonról Wi-Fi vagy mobiladat használatával.

Az EOS R3 fényképezőgépet egy új, multifunkciós vakupapuccsal látták el, amely adatkommunikációt és tápellátást biztosít az új tartozékok számára, illetve vakupapucsként is használható a meglévő Speedlite vakukhoz és kioldókhoz.
EOS R3

A profik számára készült

Az EOS R3 fényképezőgépet arra tervezték, hogy ellenálljon a mindennapi professzionális használat igényei és a váratlan események jelentette kihívásoknak.

Legyen homokvihar vagy hirtelen zivatar, az ellenálló, magnéziumötvözet váz ugyanolyan szinten védi a portól és víztől a fényképezőgépet, mint a legendás EOS-1D sorozatunk készülékei. Semmilyen körülmény sem zavarhatja meg a fotózást.

EOS R3

Tökéletesen illeszkedik meglévő rendszeredbe

Az EOS R3 tökéletesen illeszkedik meglévő rendszeredbe, és jól együtt tud működni más tükör nélküli vagy DSLR gépekkel.

Nagy kapacitású LP-E19 akkumulátorral működik – ugyanazzal, amelyik EOS-1DX sorozatú vázakban is megtalálható. Az EF objektívek pontosan az elvárásoknak megfelelően működnek a kiváló minőségű közgyűrűk választékának köszönhetően, amelyek plusz funkciókat adnak hozzá a fényképezőgéphez, úgy mint a vezérlőgyűrű vagy a bepattintható szűrők

Intuitív vezérlésével és ergonomikus kialakításával az EOS R3 három évtized fejlesztésének eredményeként jött létre úgy, hogy közben folyamatosan figyeltük profi fotósaink igényeit. Élvezd a páratlan ergonómiát és a más ismerős, intuitív kezelőfelületet.

EOS R3

Reagáló, testre szabható vezérlőelemek

Az EOS R3 egy professzionális szuperhős. Alakját az EOS-1DX sorozatú fényképezőgépeink ihlették, de kisebb és könnyebb is náluk, miközben a tervezés alapjául a tükör nélküli EOS R rendszer szolgált a kiváló kezelés érdekében.

A fényképezőgép a vezérlőelemek széles választékát kínálja, a többfunkciós vezérlőt és az intelligens vezérlőt pedig ösztönösen megtalálod a hüvelykujjad közelében. A fényképezőgép vázán lévő három, testre szabható tárcsa, valamint az RF foglalatos objektíveken található objektívvezérlő gyűrű segítségével a záridőt, a rekeszértéket, az ISO-érzékenységet és az expozíciókompenzációt is beállíthatod, miközben a gépet a szemedhez tartod. Az azonnali 1,6x-os digitális telekonverter ugyancsak elérhető egyetlen gombnyomással a nagyobb mozgástér érdekében – különösen hasznos a helyszíni képkivágáshoz, és az utófeldolgozás iránti kisebb igény esetén.

Az EOS R3 fényképezőgépet egy négymillió pontos, nagy felbontású változtatható képszögű kijelzővel is ellátták, amely még a legvilágosabb körülmények között is jól látható, gyönyörű képet mutat. Segítségével egyszerűen fotózhatsz a kreatív perspektívákból is. Kettős kártyanyílása révén a képfájlokat és videofelvételeket a széles körben elérhető SD-kártyákra (UHS-II-támogatással) vagy a szupergyors, következő generációs CFexpress adathordozóra is írhatod.

EOS R3

Elektronikus zár használata vakuval

Annak érdekében, hogy segítsünk egyensúlyozni a nappali fény és a vaku világos körülmények között, vagy kimerevíteni a gyorsan mozgó témák fejét, a fényképezőgép elektronikus zárjának használatakor elérhetővé vált a vakuszinkronizálás, amely a Canon Speedlite vakukkal és harmadik fél gyártók vakuival is kompatibilis.

EOS R3

„SEBESSÉGRE VAN SZÜKSÉGÜNK. GYORSABBNAK KELL LENNÜNK AZ AUTÓNÁL, ÉS TÚL KELL TELJESÍTENÜNK RAJTUK. EZÉRT HASZNÁLJUK EZT A FÉNYKÉPEZŐGÉPET.”

Photographer looking down view finder

A Canon célja, hogy az üzleti tevékenységeiből származó, nettó széndioxid-kibocsátás értéke nulla legyen 2050-re.

Ezt terveink szerint úgy érjük el, hogy termékenként átlagosan évi 3%-os javulást érünk el az életciklusra vonatkozó CO2-kibocsátás-csökkentési mutatók tekintetében. Amelyet, ha fenntartunk, hozzávetőlegesen 50%-os csökkentést érhetünk el 2030-ra a 2008-as mutatókhoz viszonyítva. Mindezt a párizsi egyezményben megcélzott csökkentések elismeréseként kívánjuk megvalósítani.

Folytatjuk a célok hosszú távú felülvizsgálatát, hogy ellenőrizzük az alacsony szén-dioxid-kibocsátású társadalom megvalósításához való hozzájárulásunkat.

EOS R3 – összehasonlítás

Nézd meg az EOS R3 összehasonlítását a Canon többi, teljes képmezős, professzionális fényképezőgépével.

Szolgáltatás

EOS R FF

EOS R3

EOS R FF

EOS R5

Hasznos képpontok: (kb. MP)

24,1 megapixel
20,1 megapixel
45,0 megapixel

Beépített képstabilizátor

Igen, akár 8 fokozatú képstabilizálás a használt objektívtől függően 1
n.a.
Igen, akár 8 fokozatú képstabilizálás a használt objektívtől függően 1

Témaészlelés

Arc, szem, állat és jármű
Emberek
Test, arc, szem, állat

Alacsony fényű AF

-7,5 Fé értékig érzékeny 2
-4 Fé vagy -6 Fé értékig érzékeny élő nézettel 2
-6 Fé értékig érzékeny 2

Sorozatfelvétel sebessége (kép/mp)

12 kép/mp Servo AF mellett
30 képkocka/mp elektronikus, csendes zár és Servo AF mellett 3
195 kép/mp, AF/AE rögzítve
20 kép/mp mechanikus zárral, Servo AF
20 kép/mp elektronikus, csendes zár és Servo AF mellett
12 kép/mp Servo AF mellett
20 képkocka/mp elektronikus, csendes zár és Servo AF mellett 3

Videofelvételek

12 bites 6K RAW kimenet (RAW/RAW világítás) 60 kép/mp sebességnél
4K videorögzítés 120 kép/mp sebességig
Full HD 240 kép/mp sebességig
Canon Log 3/HDR PQ 10 bites 4:2:2-es belső rögzítés
All-I/IPB/egyszerűsített IPB tömörítés 10 bites 4:2:2-es tömörítetlen 4K 60p videorögzítés külső rögzítőre
12 bites 5,5K RAW kimenet (RAW/RAW világítás) 60 kép/mp sebességnél.
4K akár 60fps sebességnél
Full HD 120 kép/mp sebességig
Canon Log 1/Log 3/HDR PQ [7] 10 bites 4:2:2-es belső rögzítés
All-I / IPB tömörítés 10 bites 4:2:2-es tömörítetlen 4K 60p videorögzítés külső rögzítőre
8K akár 30fps sebességnél
4K akár 120fps sebességnél
Full HD 120 kép/mp sebességig
4K time-lapse mód
Canon Log 1/Log 3 [7]/HDR PQ 10 bites 4:2:2-es belső rögzítés
All-I/IPB/egyszerűsített IPB tömörítés 10 bites 4:2:2-es tömörítetlen 4K 60p videorögzítés külső rögzítőre
8K teljes képmezős vagy kivágott 5k ProRes
Külsőleg rögzített RAW HDMI-n keresztül a következőre:
Atomos Ninja V+

Vezérlőtárcsák

Fő tárcsa
1. gyorsvezérlő tárcsa
2. gyorsvezérlő tárcsa
Többfunkciós AF-vezérlő
Intelligens vezérlő
Felső paneles kijelző
Fő tárcsa
Gyorsvezérlő tárcsa
Többfunkciós AF-vezérlő
Intelligens vezérlő
Felső paneles kijelző
Fő tárcsa
1. gyorsvezérlő tárcsa
2. gyorsvezérlő tárcsa
Többfunkciós AF-vezérlő
Felső paneles kijelző

LCD kijelző

8 cm/3,2 hüvelyk
4,15 millió képpontos LCD
Változtatható szögű érintőképernyő
8 cm/3,15 hüvelyk
2,1 millió képpontos LCD
Rögzített
8 cm/3,15 hüvelyk
2,1 millió képpontos LCD
Változtatható szögű érintőképernyő

Kereső

0,5-ös típusú elektronikus kereső
0.5 típus
5,76 millió képpontos OLED
23 mm-es szemtávolság/0,76-szoros 4 nagyítás Max. 120 kép/mp
Optikai kereső
20 mm-es szemtávolság/0,76-szoros nagyítás
0,5-ös típusú elektronikus kereső
5,76 millió képpontos OLED
23 mm-es szemtávolság / 0,76-szoros nagyítás
Max. 120 kép/mp

Hálózat

5 GHz/2,4 GHz és Bluetooth™
5.0 támogatás, támogatott funkciók – EOS Utility, okostelefon, feltöltés az image.canon felhőben, vezeték nélküli nyomtatás, Ethernet csatlakozó
Beépített 2,4 GHz-es Wi-Fi és Bluetooth™ funkció
Opcionális 5 GHz-es WFT-E9 vezeték nélküli jeladó
Ethernet csatlakozó
Beépített 5 GHz-es és 2,4 GHz-es Wi-Fi és Bluetooth™ funkció [9]
Opcionális WFT-R10 vezeték nélküli jeladó

Tömeg (akkumulátorral és memóriakártyával)

1015 g
1440 g
738 g

Kártyahelyek

1 db CFexpress, B típus
1 db SD/SDHC/SDXC és UHS-II
2 db CFexpress
1 db CFexpress
1 db UHS-II SD

Elem/akkumulátor

LP-E19
USB-töltés PD-E1 adapteren keresztül
LP-E19
LP-E6NH
USB-töltés PD-E1 adapteren keresztül

Akkumulátor-élettartam

620 felvétel (EVF energiatakarékos mód)
860 felvétel (LCD energiatakarékos mód)
2850 felvétel keresővel való felvételkészítéskor
610 felvétel élő nézettel való felvételkor
320 felvétel (EVF energiatakarékos mód)
490 felvétel (LCD energiatakarékos mód)

 1. 8 fokozatú, a CIPA szabvány alapján, RF 24-105 mm F4 L IS USM objektívvel használva 105 mm-es fókusztávolság mellett.
 2. A leggyengébb fényviszonyok melletti AF f/1.2 objektívvel érhető el (középső AF-pont, One-Shot AF, 23 °C/73 °F, ISO 100), a homályosításelsimító (DS) bevonattal rendelkező RF objektívek kivételével.
 3. A szervo AF közben csak RF objektívek és néhány EF objektív használható a folyamatos felvételhez maximális sebesség mellett. A támogatott objektívekért tekintsd át a Canon hivatalos weboldalát.
  A folyamatos felvétel sebességét csökkentheti az objektív, a záridő, a rekeszérték, a vaku, a bemozduláscsökkentés feldolgozása, a téma állapota és a fényerő (például sötét környezetben való fényképezés).
 4. 50 mm-es objektívvel, végtelenre állítva, –1 m –1 dpt.
 5. A CIPA szabványoknak megfelelően és a készülékhez mellékelt akkumulátor használatával (ellenkező megjegyzés hiányában). Energiatakarékos módban.
EOS R3

A doboz tartalma

 • EOS R3 váz

 • ER-h szemkagyló, kicsi

 • ER-SC1 vakupapucsfedél (por- és vízálló)

 • R-F-5 védőtok

 • ER-L1 pánt

 • LC-E19 akkumulátortöltő

 • LP-E19 akkumulátor

 • Akkumulátoregység-fedél

 • Hálózati kábel (EU)

 • IFC-100U interfészkábel (mag nélküli)

 • IFC-100U interfészkábel-védő

 • Felhasználói kézikönyv (EU1)

Tartozékok

 • Speedlite vaku

  Speedlite EL-5

  Nagy teljesítményű, továbbfejlesztett vaku gyors újratöltéssel, nagyszerű kreatív vezérléssel és kiemelkedő teljesítménnyel minden helyzetre.
 • DM-E1D
  Tiszta digitális hangzásért válaszd a megbízható multifunkciós DM-E1D sztereó puskamikrofon-papucsot, aminek a beállításaihoz a kompatibilis fényképezőgépek LCD-kijelzőjén pillanatok alatt hozzáférhetsz.
 • Multi-Function Shoe Adapter AD-E1
  Ez az adapter az időjárás-állóság fenntartásával alakítja át a hagyományos 5-tűs talppal rendelkező Speedlites vakukat a multifunkciós vakupapuccsal rendelkező fényképezőgépeken való használatra.
 • Speedlite ST-E10
  Az ultrakompakt Speedlite vakujeladó fejlett vezeték nélküli funkciókat és vezérlést biztosít akár 15 kompatibilis vakuhoz.
 • ER-He

  ER-hE szemkagyló

  Egy nagy, forgó szemkagyló, amely a bal és jobb szemüket használó felhasználók számára is ideális, és amellyel a szemüveget viselők is teljes mértékben élvezhetik a szemvezérelt fókuszálást az EOS R3 fényképezőgépen.
 • EOS R3
  Csatlakoztasd okostelefonod a multifunkciós vakupapucson keresztül, és élvezd a fényképezőgép és az alkalmazások közötti kiváló integrálási lehetőségeket, amelyekkel új lehetőségek nyílnak meg a munkafolyamatokban.
 • Profik kezében

 • CIKK

  Versenyt tud tartani a Canon EOS R3 fényképezőgépe a kicsi, de villámgyors széki lile madárkával?

  Az olasz természetfotós, Bruno D'Amicis átfogó tesztnek veti alá az EOS R3 fényképezőgépet, mivel egy ritka és rendkívül gyorsan mozgó madarat fotóz Abruzzo partjainál.

 • CIKK

  Irány a terep a Canon EOS R3 fényképezőgéppel

  „Merőben túlteljesít minden gépet, amelyekkel eddig dolgoztam!” – mondja Vladimir Rys, motorsportfotós, aki első, elektromos raliautó-fotózásán próbálja ki a Canon EOS R3 fényképezőgépet.

 • CIKK

  Mozgalmas élet a Canon szuper teleobjektívjeivel

  Vladimir Rys, motorsportfotós új sebességbe kapcsol a Canon RF 400mm F2.8L IS USM és RF 600mm F4L IS USM objektívekkel, amelyekkel gyorsan mozgó raliautókat fotóz Canon EOS R3 fényképezőgépével.

 • CIKK

  A szemvezérléses „Eye Control” AF bemutatása

  Ismerje meg a Canon lenyűgöző szemvezérléses „Eye Control” AF-jének történetét, amely az alapján állítja be vagy váltja át az autofókuszpontot, ahova éppen nézel.

 • Kapcsolódó termékek

 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS R5

  Gondold újra, amit a tükör nélküli fényképezőgépekről tudsz. Az EOS R5 kompromisszumot nem ismerő teljesítménye forradalmasítani fogja a fotózási és filmkészítési szokásaidat.
 • Tükör nélküli fényképezőgépek

  EOS R6

  Mindegy mit és hogyan fényképezel, az EOS R6 révén olyannyira szabadjára engedheted kreativitásod, mint még soha.
 • DSLR fényképezőgépek

  EOS-1D X Mark III

  Az élet tele van megismételhetetlen pillanatokkal. Örökíts meg még többet belőlük az EOS-1D X Mark III fényképezőgéppel, és oszd meg vizuális történetedet az egész világgal.