TERMÉKADATOK

Urald a mozgást 30 kép/mp sebességgel

Az EOS R3 szíve egy háttérvilágításos, rétegelt érzékelő, amelyet kizárólag a Canon fejlesztett ki. Gyorsabb és érzékenyebb azoknál az érzékelőknél, amelyeket eddig a fényképezőgépeinkbe raktunk, így jobb teljesítményt nyújt, amikor nyomás alatt fotózol.
EOS R3

Az új érzékelőnek az eleje helyett a hátulján futnak az áramkörök, így több fényt tudnak befogadni, ami csökkenti a zajt. Az áramkör két rétege egymásra van „rétegelve”, így az érzékelő gyorsabban tudja a képadatokat a DIGIC X processzorának küldeni. Ez a sebesség nem csak a 30 kép/mp sebességű folyamatos sorozatfelvételt teszi lehetővé (folyamatos AF-fel és AE-vel), de a fényképezőgép 60 másodpercenként a fókuszt is ellenőrizni tudja. A képkiesés nélkül működő kereső még a gyorsan mozgó témák felvétele esetén is 120 kép/mp sebességgel frissül az ijesztően élethű élményért.

Az érzékelő beállításait úgy optimalizálták, hogy tökéletes egyensúlyt teremtsen a felbontás, a gyenge fényben nyújtott teljesítmény és az átküldendő fájl mérete között, így a profi hír- és sportfotósok minden igényét kielégíti. A digitális objektívoptimalizálás maximalizálja az objektív és az érzékelő együttes erejével megörökített részleteket, hogy az elvárásokat túlteljesítő képminőséget tudjon biztosítani.

EOS R3

Örökítsd meg a pillanatot 1/64 000 másodperces sebességgel, és akár egy léggömb kidurranásának pillanatát is kimerevítheted.

EOS R3
EOS R3

A képkiesés nélkül működő kereső még a gyorsan mozgó témák felvétele esetén is 120 kép/mp sebességgel frissül az ijesztően élethű élményért.

EOS R3

Korszerű elektronikus záridő

Az EOS R3 érzékelőjének lenyűgöző sebessége biztosan megváltoztatja az elektronikus zárakról alkotott véleményed. Eddig a legördülő zár miatti hatás torzítást okozott a gyorsan mozgó témák fotózásakor, és a fotósoknak nem maradt más választása, minthogy átváltsanak mechanikus zár módra. Az EOS R3 fényképezőgéptől kezdve azonban megváltozott a helyzet.

 • Legördülő zár okozta torzítás

  A legördülő zár okozta hatás eltorzítja a golfütő nyelét: úgy tűnik, mintha görbe lenne.

 • A torzítás csökkentése

  Az EOS R3 fényképezőgépben lévő zár nagy mértékben csökkenti ezt a torzítást.

 • Az érzékelő olyan gyorsan tudja tisztázni a képadatokat, hogy a legördülő zár hatásait teljesen kiküszöböli. A fotósok mostantól az elektronikus zárral akár az úttörőnek számító, 1/64 000 mp-es sebességgel is kimerevíthetik a mozgást – mindezt teljes csendben. Az elektronikus zárral a vakuk is szinkronizálhatók akár 1/180 mp-es sebességgel, sőt Canon Speedlite és harmadik fél gyártók vakui is használhatók.

  Az EOS R3 fényképezőgépben lévő elektronikus zár pontosan olyan csendes, mint amilyenre számítasz – azzal a különbséggel, hogy hihetetlen, 30 kép/másodperces sebességgel tud felvétel készíteni teljes AE- és AF-követéssel bármilyen RF objektív használata esetén. Az egyedi, nagy sebességű sorozatfelvétel mód ugyancsak elérhető, amely lehetővé teszi a képfrekvencia testre szabását akár 195 kép/mp-ig, akár 50 képkockás sorozatfelvételekhez1. A gyorsan mozgó tárgyak mozgásának olyan finom mozzanatai is láthatóvá válnak, amelyek normál időskálán egyébként láthatatlanok.

  Az azonnali reakció minden hírfotós számára alapvető követelmény, de ezt tetőzi még a csökkentett indítási idő és a 0,02 másodpercre csökkentett expozíciókioldás is a menüopcióval. Ahogy az a Canon fényképezőgépektől várható, a 30 kép/mp sebesség minden felvételi módban elérhető, beleértve a 14 bites RAW képeket is.

  EOS R3

  Gyenge a megvilágítás? Semmi gond!

  A 100 és 102 400 ISO-érzékenységi tartománnyal (amely 50–204 800 értékig bővíthető) az EOS R3 gyakorlatilag bármilyen fényviszony meg tud küzdeni. Az érzékelő új, háttérvilágításos kialakítása a dinamikatartomány új szintjét hozza el és csökkenti a digitális zajt. Az EOS R3 a szinte sötétben való fókuszálási képességeivel együtt ez a fényképezőgép valóban a gyenge fényviszonyok melletti fényképezés királya.

  Becsillanás érzékelése elektronikus zárral

  A Canon érzékelőtechnológiájának fejlődése olyan szintre jutott, hogy az EOS R3 az első tükör nélküli EOS gép, amely becsillanásérzékelést kínál az elektronikus zár használatakor. A nagyfrekvenciájú becsillanásérzékelés sávosodás nélküli eredményt biztosít LED-es fényforrás melletti fotózásnál is, hogy növelje a használható képek számát a trükkös körülmények közötti fotózásoknál.

  Kapcsolódó cikkek

 • CIKK

  Versenyt tud tartani a Canon EOS R3 fényképezőgépe a kicsi, de villámgyors széki lile madárkával?

  Az olasz természetfotós, Bruno D'Amicis átfogó tesztnek veti alá az EOS R3 fényképezőgépet, mivel egy ritka és rendkívül gyorsan mozgó madarat fotóz Abruzzo partjainál.

 • CIKK

  Irány a terep a Canon EOS R3 fényképezőgéppel

  „Merőben túlteljesít minden gépet, amelyekkel eddig dolgoztam!” – mondja Vladimir Rys, motorsportfotós, aki első, elektromos raliautó-fotózásán próbálja ki a Canon EOS R3 fényképezőgépet.

 • CIKK

  Mozgalmas élet a Canon szuper teleobjektívjeivel

  Vladimir Rys, motorsportfotós új sebességbe kapcsol a Canon RF 400mm F2.8L IS USM és RF 600mm F4L IS USM objektívekkel, amelyekkel gyorsan mozgó raliautókat fotóz Canon EOS R3 fényképezőgépével.

 • CIKK

  A szemvezérléses „Eye Control” AF bemutatása

  Ismerje meg a Canon lenyűgöző szemvezérléses „Eye Control” AF-jének történetét, amely az alapján állítja be vagy váltja át az autofókuszpontot, ahova éppen nézel.

 • Iratkozz fel most!

  Légy az első, aki megkapja az EOS R3 készülékről szóló legújabb frissítéseket, és maradj kapcsolatban velünk a további hírekért.
  1. Az AE- és AF-követés nagy sebességű sorozatfelvételi módban nem elérhető. A rögzített képkockák maximális száma legfeljebb 50-re állítható be.