TERMÉKADATOK

A leggyorsabb, legintuitívabb autofókusz a világon.¹

Az EOS R3 éles képet ad, hogy mindig képben legyél. A szemvezérléses „Eye Control” AF, a fejlett témafelismerés és a rendkívüli, gyenge fényviszonyok melletti érzékenység együttesen egy igazán lenyűgöző fotózási élményt nyújt.
EOS R3

Az EOS R3 fényképezőgépet úgy programozták, hogy felismerje a versenyautókat és -motorokat, a Forma–1-es autókat, a GT-autókat, valamint a raliautókat is.

© Vladimir Rys / Canon Ambassador

Forradalom az automatikus fókuszálásban: szemvezérléses „Eye Control” AF

Az EOS R3 egy teljesen új és természetes módot kínál a fókuszálásra: válassz ki egy AF-pontot vagy egy követendő témát, és egyszerűen nézz rá. A fényképezőgép exponálógombját félig lenyomva a gép a kiválasztott AF-pontra fókuszál vagy folyamatosan kiveti a kiválasztott témát. Egyszerűen nincs ehhez fogható dolog.

A szemvezérléses „Eye Control” AF és a fókuszkövetés révén az EOS R3 egy valóban szenzációs akciófényképezőgépnek bizonyul. Atlétikaversenyek fotózása a pályán? Elég csak ránézéssel kiválasztanod azt a futót, akit követni kívánsz. Nyomja meg a gombot, és az EOS R3 követi az atlétát, kiemelve őt a tömegből. Ugyanilyen varázslatos eredményt érhetsz el például egy politikus fotózásakor egy sajtókonferencián, motorkerékpárok fényképezésekor a versenypályán vagy a madarak repülésének megörökítésekor az égen.

A szemvezérléses „Eye Control” AF rendszer egyszerűen kalibrálható, a kalibrációs beállítások pedig elmenthetők, így azonnal előhívhatók, vagy akár a fényképezőgépek között, memóriakártyán is átvihetők. Egyetlen fényképezőgép több különböző fotósra is beprogramozható, vagy akár ugyanarra a fotósra is, aki egyszer szemüveget visel, egyszer pedig kontaktlencsét használ. Az AF-pontok természetesen a fényképezőgép többfunkciós vezérlőjével vagy az egyedülálló intelligens vezérlőnkkel is kiválaszthatók.

EOS R3

Nézd meg a szemvezérléses „Eye Control” AF működését akció közben, amikor a fotós szemmel a másik motorkerékpárt választja ki, és a fényképezőgép az új témára fókuszál.

EOS R3

Az EOS R3 a szemeket is felismeri, és fókusza folyamatosan követi azokat, hogy mindig tűélesek legyenek.

EOS R3

A fókusz folyamatosan élesen tartva követi a kosárlabdázó szemeit, amikor kosárra dob.

EOS R3

Az R3 30 kép/mp sebességgel képes követni a motorkerékpárosok bukósisakját

Következő generációs témakövetés

Az EOS R5 és R6 típusnál használt mélytanulásos mesterséges intelligenciát alkalmazva a következő szintre emeltük az EOS R3 autofókuszát. A fényképezőgép képes felismerni az embereket, az állatokat és a motorsportokhoz használt járműveket.
Különböző fotósok és ügynökségek többszázezer képét felhasználva tanítottuk meg a fényképezőgépnek, hogy milyen is a valódi világ – és hogyan mozognak a dolgok.

EOS R3

• Emberek. A fényképezőgép azonosítja, és a követett téma szemére fókuszál. Ha a szem nem látható, az arc élvez prioritást. Ha egyik sem látható (például ha egy focista hirtelen elfordul), az EOS R3 a téma fejét, majd testét részesíti előnyben. A fényképezőgép emberkövető képességeit a bukósisakot vagy maszkot viselő témák jobb követésére optimalizálták – tökéletes a sportfotózáshoz.

• Állatok. A fényképezőgép témakövető technológiája felismeri a kutyákat, macskákat és a madarakat – akár még repülés közben is.

• Járművek. Az EOS R3 fényképezőgépet úgy programozták, hogy felismerje a versenyautókat és -motorokat, a Forma–1-es autókat, a GT-autókat, valamint a raliautókat is. Meg tudja különböztetni a zár vagy nyitott fülkés járműveket, és – amennyiben látható – a vezető bukósisakjára fókuszál. A versenymotorok fotózásakor követni tudja a motoros bukósisakját, így az mindig tűéles lesz a verseny során.

A témakövetés mostantól minden AF-területbeállításnál támogatott. Az EOS R3 fényképezőgépben lévő rétegelt, háttérvilágításos érzékelő sebességének köszönhetően a fókuszt másodpercenként 60-szor ellenőrzi az elektronikus zár 30 kép/mp sebesség melletti használatakor, így ez a legjobb AF-követés, amely a Canon fényképezőgépei között elérhető.

Személyek tárolása üzemmód

Az 1.40 készülékszoftver-verzió a [Register people priority/Elsődleges személyek tárolása] funkcióval bővült a fényképezőgépek AF menüjében. Akár tíz arc előzetes tárolását teszi lehetővé a fényképezőgépben, így a fényképezőgép a beállított prioritása alapján nyomon tudja követni a jelenetben lévő személyt. Ideális sajtó-, gála- vagy esküvői fotózás esetén. A fényképezőgép a tárolt arcokhoz rendelt prioritások alapján tudni fogja, hogy melyik arcra fókuszáljon, amikor több ember van a jelenetben. Az arcok a fényképezőgéppel készített fotók vagy a kártyán tárolt képek alapján regisztrálhatók. Szükség esetén a fényképezőgépben módosíthatók a személyekhez rendelt prioritások.

Register_people_menu

A Dual Pixel CMOS AF II előnyei

A fényképezőgép Dual Pixel CMOS AF II technológiája minden 24 millió képpontját fókuszérzékelővé alakítja, amelyeket csoportosítva 4779 kiválasztható AF-pont és különböző méretű területek jönnek létre. A 100%-os lefedettségért ez a kereten belül bárhol elhelyezhető. A lenyűgöző pontosság érdekében még azok a pixelek is továbbítják az információt a fényképezőgép hátsó AF-követő motorjának, amelyeket nem használ a rendszer a kiválasztott fókuszponthoz.

Az EOS R3 fényképezőgépben lévő Dual Pixel CMOS AF II a leggyorsabb és legérzékenyebb AF-rendszer a világon a teljes képmezős érzékelővel ellátott fényképezőgépeknél – képes mindössze 0,03 mp1 alatt és -7,5 Fé2 mellett fókuszálni. Ez olyan sötét, hogy szinte lehetetlen optikai keresőn keresztül látni, és az EOS R3 EVF-je mégis lehetővé teszi az ilyen körülmények közötti fotózást.

Háttérvilágításos érzékelő

A fényképezőgép Dual Pixel CMOS AF II technológiája minden 24 millió képpontját fókuszérzékelővé alakítja.
EOS R3

Ezt a képet -7,5 Fé mellett készítették – ez is bizonyítja, hogy milyen kiválóan tud fókuszálni az EOS R3 majdnem teljes sötétségben.

 1. A CIPA irányelvei szerinti AF-sebességtesztek eredményei alapján számítva (az eredmények a felvételi körülményektől és a használt objektívtől függően eltérhetnek). Belső mérési módszeren alapul. Tesztelési körülmények: • Világosság a távolságmérés időpontjában: EV12 (normál hőmérséklet, ISO 100) • Felvételi mód: M • Használt objektív: RF24-105mm F4-7.1 IS STM, az állóképek készítéséhez a kézi exponálógombot használták • AF mód: Single-point AF (középső) • AF működése: One-shot AF
 2. Állókép készítésekor, f/1.2 objektívvel, középső AF-pont, One-Shot AF, 23 °C/73 °F mellett, ISO100. A homályosításelsimító bevonattal rendelkező RF objektívek kivételével

Kapcsolódó cikkek

 • CIKK

  Versenyt tud tartani a Canon EOS R3 fényképezőgépe a kicsi, de villámgyors széki lile madárkával?

  Az olasz természetfotós, Bruno D'Amicis átfogó tesztnek veti alá az EOS R3 fényképezőgépet, mivel egy ritka és rendkívül gyorsan mozgó madarat fotóz Abruzzo partjainál.

 • CIKK

  Irány a terep a Canon EOS R3 fényképezőgéppel

  „Merőben túlteljesít minden gépet, amelyekkel eddig dolgoztam!” – mondja Vladimir Rys, motorsportfotós, aki első, elektromos raliautó-fotózásán próbálja ki a Canon EOS R3 fényképezőgépet.

 • CIKK

  Mozgalmas élet a Canon szuper teleobjektívjeivel

  Vladimir Rys, motorsportfotós új sebességbe kapcsol a Canon RF 400mm F2.8L IS USM és RF 600mm F4L IS USM objektívekkel, amelyekkel gyorsan mozgó raliautókat fotóz Canon EOS R3 fényképezőgépével.

 • CIKK

  A szemvezérléses „Eye Control” AF bemutatása

  Ismerje meg a Canon lenyűgöző szemvezérléses „Eye Control” AF-jének történetét, amely az alapján állítja be vagy váltja át az autofókuszpontot, ahova éppen nézel.

 • Iratkozz fel most!

  Légy az első, aki megkapja az EOS R3 készülékről szóló legújabb frissítéseket, és maradj kapcsolatban velünk a további hírekért.